Areena
 • TV
 • Radio
 • Tutkittua ja testattua asiaa arjesta ja kuluttamisesta.

  Kuningaskuluttaja: Jaksot (6) fi:SeriesPage:rss

  Kuningaskuluttaja

  Onko onnittelukukkien alkuperällä väliä? Reilun kaupan ruusu tappoi kotimaisen ruusunviljelyn. Kuinka reilua on ruusujen viljely Afrikassa? Testissä lasten potkupyörät.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kuinka kaukaa ketjuravintoloiden lihat tulevat? Selvitimme mistä liha ravintolan lautaselle matkustaa. Meikkipussin sisältö ei parane vanhetessaan. Kolmen kovan testissä kasvojen puhdistusliinat.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Tunnistatko tarjouksen kun sellaisen näet? Mainoslehtien kirkuvien hintojen perässä ei aina kannata juosta. Minkälainen sisustusunelma myy? Kolmen kovan testissä pakastepizzat.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Volvojen kompressorivika aiheuttaa kalliita remontteja. Maahantuoja myöntää laatupoikkeaman, mutta ei varoita siitä Volvojen omistajia. Kolmen kovan testissä pinnoitetut kattilat.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 22 min

  Kuningaskuluttaja

  Kuningaskuluttajan maanlaajuinen Kauppapartio tekee paluun: selvitämme, missä hampurilaisravintoloissa palvelu pelaa parhaiten. Kolmen kovan testissä soijasta, kaurasta, riisistä ja mantelista valmistetut kasvimaidot.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 23 min

  Vääriä terveysväittämiä metsästämässä

  Helsingin yliopiston ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen löysi EU:n kieltämiä väitteitä ruokakaupan hyllyistä. Kuitujen, probioottien ja antioksidanttien terveysväittämissä on paljon korjattavaa.

  Kuningaskuluttaja: Muut videot (93) fi:SeriesPage:rss

  Nopsa Kick ja Puky potkupyörätestin kärkikaksikko

  Kolmipyöräiset tai apupyörät ovat tuttuja monen lapsuudesta. Nyt yleistyvät jopa kaksivuotiaille soveltuvat potkupyörät. Neljää potkupyörää testasivat kahdet eri-ikäiset kaksoset. Testituotteet olivat Biltema Harjoittelupolkupyörä, Kokuan LikeABike Mini, Nopsa Kick 12” sekä Puky LR M. Testissä havaittiin, että potkupyörien rungon rakenteissa on isoja, käytettävyyteen vaikuttavia eroja.

  • Kesto: 6 min

  Kestävän kodinkoneen resepti: tunnettu merkki, laatutyö ja hyvät materiaalit

  Ennen kodinkoneetkin kestivät äidiltä tyttärelle. Espoolainen Kai Berghäll on korjannut kodinkoneita 40 vuotta. Moni yleisön lähettämien kuvien laitteista on hänelle tuttu. - Tunnettuja merkkejä, jämäköitä peruslaitteita, valmistettu laatutyönä kestävistä materiaaleista. Näin kiteyttää Berghäll kestävän kodinkoneen reseptin.

  • Kesto: 2 min

  Miksei sosiaalitoimiston maksusitoumuksella ei saa kaupan päälle luvattuja aurinkolaseja?

  Toimeentulotuen asiakas oli saanut maksusitoumuksen silmälasien ostoon. Optikkoliike Synsamissa oli voimassa tarjous, jossa kaikille silmälasien ostajille luvattiin aurinkolasit vahvuuksilla kaupan päälle. Liikkeessä kuitenkin ilmoitettiin toimeentulotuen asiakkaalle, ettei tarjous koske häntä. Miksi sosiaalitoimen maksusitoumuksella ei saanut luvattuja aurinkolaseja? Vastaajana Synsamin myyntijohtaja Ismo Kivinen, toimittajana Panu Vatanen

  Onko S-ryhmän Kotimaista sika-nautajauheliha GM-vapaata?

  Tarkkasilmäinen asiakas oli huomannut kauppareissulla, että S-ketjun Kotimaista sika-nautajauhelihan valmistaja on etiketin mukaan Snellmanin lihanjalostus. Snellman markkinoi omaa sika-nautajauhelihaansa GM-vapaana. Kaupassakävijä miettii, että onko myös Kotimaista sika-nautajauheliha GM-vapaata? Vastaajana SOK Päivittäistavarakaupan ryhmäpäällikkö Sari Ristaniemi. Toimittajana Panu Vatanen.

  Miksi NetAnttila ei ilmoita kauppaa peruessaan miten tuote hyvitetään?

  Katsojamme tilasi NetAnttilasta itselleen kuntopyörän ja maksoi ostoksen verkkopankissa. Neljän päivän kuluttua tilauksesta postiluukusta kolahti kirje, jossa kerrottiin, ettei tuotetta ei pystytä toimittamaan. Tilauksen hyvityksestä kirjeessä ei puhuttu mitään. Kun katsojamme soitti hämmästyneenä NetAnttilan asiakaspalveluun, hänelle kuitenkin luvattiin nettiostoksen summa hyvittää. Katsojamme ihmetteleekin, miksi NetAnttila ilmoittaa verkkokaupan peruutuksesta perinteisellä kirjeellä ja ilman hyvitystietoja? Vastaajana Anttila Oy:n verkkokaupan johtaja Mika Kakko. Toimittajana Panu Vatanen.

  • Kesto: 1 min

  Puhdistusliinat poistavat rajunkin pakkelin

  Puhdistusliinat lupaavat poistaa meikit helposti ja nopeasti - ilman vettä. Kolme kovaa testasivat pitävätkö liinat lupauksensa. Testituotteina olivat Garnierin, Nivean ja Lumenen puhdistusliinat. Haastajana toimi ammattimeikkaajienkin käyttämät vauvaliinat. Testaajina toimivat Pakilan voimistelijoiden naisvoimistelijat Roosa Yli-Juuti, Jaana Hillebrandt ja Tuulikki Muurman.

  • Kesto: 6 min

  Suomalaisessa ja ulkomaisessa lihassa on eroja

  Tutkimusten mukaan suomalainen kuluttaja haluaa syödä kotimaista lihaa. Mutta onko suomalainen liha jotenkin parempaa tai puhtaampaa kuin vaikkapa thaimaalainen broileri, brasilialainen nauta tai saksalainen possu? Kysyimme asiaa kotimaiselta viranomaiselta.

  • Kesto: 3 min

  Miksi Rainbown Peruna ja keittojuurekset -pakastepussissa on reiät?

  Tarkkasilmäinen katsojamme on huomannut, että Rainbown Peruna ja keittojuurekset -pakasteen pussissa on yläreunassa kaksi pussin läpi menevää reikää. Hän miettii, eikö pakastuksen ideana ole tehdä pakkauksesta nimenomaan ilmatiivis. Vastaavassa Apetit-tuotteessa reikiä ei ole. Miksi Rainbown Peruna ja keittojuurekset -pakastepussissa on reiät? Vastaajana SOK:n ryhmäpäällikkö Marjatta Väisäsen. Toimittajana Tiina Lappalainen.

  Toimiiko polkupyörä kauppakassina?

  Vaikka työmatka kuljettaisiin autolla tai julkisilla kulkuneuvoilla, voi polkupyörä olla paras väline kauppareissuille. Tavaran kuljettaminen polkupyörällä on järkevää, kun arki liikkuu noin viiden kilometrin säteellä. Katso millainen kuljetusratkaisu sopisi sinulle. Toimittaja on Janne Junttila.

  • Kesto: 3 min

  Tunnistatko tarjouksen?

  Erikoistarjouksen tunnistaminen ei ole helppoa. Mainoksista ei aina selviä, milloin tarjoukset ovat voimassa. Hintoja on myös hankala verrata, koska normaalihintaa ei ole pakko kertoa. Kuningaskuluttaja selvitti mistä tarjouksen voi tunnistaa, - vai voiko mistään?

  • Kesto: 6 min

  Pizzatestissä selkeitä eroja: Pirkka maistui parhaiten

  Kolme kovaa testasivat pakastepizzat. Testiin valittiin kauppojen pakastealtaista kuusi suosittua pizzamerkkiä. Pizzojen välillä löytyi selkeitä eroja niin maussa kuin ulkonäössä. Testituotteina: Apetit Hawaii, Pirkka Americana, Dr. Oetker Ristorante, Lidl:n Trattoria Alfredo, Grandiosa Hawaji ja Rainbow kinkkupizza. Testaajina: Sohvi Vehkala, Timo Koski ja Jenni Välimäki.

  • Kesto: 6 min

  Mihin muuttokuljetuksen hinta perustuu?

  Mies muutti Tampereella Hallilasta naapurikaupunginosaan Hervantaan. Hän päätti käyttää Grundellin muuttopalvelua, jonka toimipiste sijaitsee Hallilan vieressä Nekalassa. Mies ajatteli säästävänsä rahaa lyhyissä etäisyyksissä, koska muuttoajoon kaupunginosien välillä menee yhteensä puoli tuntia. Mies kuitenkin hämmästyi, kun muuttoautolla tehdystä lenkistä oli laskutettu tunnin verran. Mihin muuttokuljetuksen hinta perustuu? Vastaajana Muuttopalvelu Grundellin toimitusjohtaja Janne Tiri. Toimittajana Kaisu Nevasalmi.

  • Kesto: 1 min

  Miksi osa UPO-jääkaapeista metelöi?

  Miehen vuokrakotiin vaihdettiin uusi UPO-jääkaappi-pakastin. Uusi jääkaappi piti kuitenkin vaihtaa toiseen samanlaiseen jo parin kuukauden jälkeen, koska kone piti kovaa ääntä. Katsojan mukaan uusi jääkaappi narisi, ujelsi ja murisi. Pienessä yksiössä siihen heräsi välillä yölläkin. Miksi osa UPO-jääkaapeista metelöi? Vastaajana UPO:n huoltopäällikkö Erkki Mäkikoski, toimittajana Kaisu Nevasalmi.

  Monipuolisuus toi Jamie Oliverin kattilalle voiton pinnoitettujen kattiloiden testissä

  Kolme kovaa testasivat, miten kokkaaminen ja tiskaaminen sujuivat pinnoitetuilla kattiloilla. Testiin valittiin kaikille liesille käyvät noin 3-litraiset pinnoitetut kattilat, joissa on lasikansi. Testikattilat olivat Hackman Handy, Jamie Oliver Professional Series Non-Stick Induction ja OBH Nordica Supreme Non-Stick. Pia Päiviö, Timo Kilpi ja Henri Laamanen kokkailivat kattiloilla noin viikon ajan. Testissä arvioitiin miten kätevä ja kevyt kattiloita oli käyttää, miten helppo ne oli puhdistaa sekä miten nopeasti ruoka niissä valmistui.

  • Kesto: 5 min

  Miksi Valion maitotölkeissä on nykyään korkki?

  Valion maitoa juova katsojamme ihmettelee tölkkeihin ilmestyneitä muovikorkkeja. Katsojan mielestä uusi tölkki on vaikeampi kierrättää, sillä muoviosaa on vaikea irrottaa pahvitölkistä. Häntä myös epäilyttää uudesta pakkauksesta syntyvän muovijätteen määrä. Miksi Valion maitotölkeissä on nykyään korkki? Vastaajana Valion kategoriapäällikkö Mirva Tollet. Toimittajana Kaisu Nevasalmi.

  Miten Apetit pakastekeitto kuuluisi avata?

  Katsoja syö usein Apetin pakastekeittoja. Keittojen avaaminen on kuitenkin hankalaa. Jäistä pakkausta ei saa auki ja sulatettu keitto taas roiskuu ympäriinsä. Vastaajana Apetitin kaupallinen johtaja Esko Lanto. Toimittajana Salla Hekkala.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  14/125 Kuningaskuluttaja: 24.04.2014 28 min
  15/125 Kuningaskuluttaja: 08.05.2014 28 min
  16/125 Kuningaskuluttaja: 15.05.2014 28 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä