Areena
 • TV
 • Radio
 • Tutkittua ja testattua asiaa arjesta ja kuluttamisesta.

  Kuningaskuluttaja: Jaksot (3) fi:SeriesPage:rss

  Kuningaskuluttaja

  Energiatodistus on monille pientaloille jo pakollinen. Ajaako halpa todistus asian siinä missä kalliskin? Testissä ulkoilijan sadeviitat.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Ekologista konetiskiainetta etsimässä. Kolme kovaa testaa sanomalehtien tablettisovellukset.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 22 min

  Kuningaskuluttaja

  Maksukorttipetosten määrä kasvaa hurjaa vauhtia. Epäilyttäviä korttiostoksia kytätäänkin verkossa vuorokauden ympäri. Oikeassa maailmassa kortin kanssa hutilointi voi tulla kalliiksi.

  Kuningaskuluttaja: Muut videot (112) fi:SeriesPage:rss

  Sadeviitta suojaa, tuulettomalla säällä

  Sateenvarjo on tuulella kehno sadesuoja, eikä sadetakkia tule aina otettua varalta mukaan. Voisiko sadeviitta olla ratkaisu syksyn keleihin? Kolmen kovan testiin valitsimme kolmen eri hintaluokan sadeviitat. Testituotteina olivat Fjällräven,Vaude Valdipino ja Stadium Everest sadeviitat. Testaajina kolme kovaa ammattiulkoilijaa: Anna Haavikko, Annika Jouhki ja Hanna Laine.

  • Kesto: 6 min

  Tabletille suunnitellut lehdet voittivat digilehtivertailun

  Mobiililaitteiden mediakäyttö on rajussa kasvussa. Joka viides suomalainen lukee viikoittain lehtien sisältöä tabletilta. Kolme kovaa testasivat viiden valtakunnallisesti ilmestyvän sanomalehden iPad-sovellukset. Mukana olivat Helsingin Sanomat (HS), Hufvudstadsbladet (HBL), Iltalehti (IL), Ilta-Sanomat (IS) ja Kauppalehti (KL). Testaajina Hans Haase, Jari Wetterstrand ja Karl-Erik Liljeström.

  • Kesto: 6 min

  Sämpyläjauhotesti: Lopputuloksena neljä erilaista sämpylää

  Kolme kovaa testasi reilu vuosi sitten vehnäjauhoja ja yllätys oli suuri kun virolaiset jauhot veivät voiton. Sämpylöiden tekemiseen tarvitaan kuitenkin aivan oma jauhoseoksensa. Tällä kertaa testiin valikoituivat Myllyn Parhaan sämpyläjauhoseos, Lidlin oman merkin Bake Dreamsin sämpyläjauhot, Myllärin sämpyläjauhot sekä Sunnuntain rouheinen sämpyläjauho. Testin tuloksena syntyi neljä aivan erilaista sämpylää. Testaajina Anna Mäki, Jarmo Nygård ja Pauliina Tokola.

  • Kesto: 7 min

  Juureslastut syrjäyttivät perinteiset sipsit ja naksut makutestissä

  Juureslastuja mainostetaan perinteisiä pikkunaposteltavia, kuten perunalastuja ja juustonaksuja, terveellisempänä vaihtoehtona. Kolme kovaa rankkasi runsaskuituiset, lisäaineettomat ja vähärasvaiset juureslastut perussipsejä maukkaammiksi. Juureslastuista maisteltiin Chipsters Luomu Lastu Juures, Rips Vege Chips, Pirkka Juureslastu ja John & John No 6 Mixed roots. Vaikka makuerot eivät olleet suuria, voittaja erottui kuitenkin selvästi. Testaajina kolme kovaa kotipuutarhuria: Marja-Liisa Siira, Mari Saloheimo ja Joonas Kosonen.

  • Kesto: 7 min

  Testissä silityskeskukset - himosilittäjän apurit

  Silityskeskukset ovat järeämpi vaihtoehto perinteiselle höyryraudalle. Valmistajat lupaavat nopeampaa silitystä ja sileämpää lopputulosta. Kolmen Kovaa silittäjää testasi OBH Nordican, Philipsin, Tefalin ja Boschin halvimmat varsinaiset silityskeskukset. Näppien ja silmälasien kanssa piti ainakin olla tarkkana, - sen verran reilusti testilaitteet höyryä puskivat. Testaajina pirkanmaalaiset Jaana Mäkinen, Janet Laiho ja Tanja Rasila.

  • Kesto: 7 min

  Näin tehdään tulliselvitys verkossa

  Euroopan unionin ulkopuolelta tehdyistä verkkokauppaostoksista pitää tehdä tulliselvitys. Kun tilatun postipaketin arvo ylittää 22€ pitää maksaa arvonlisävero. Tulli-nimistä veroa aletaan kantaa, kun lähetyksen arvo ylittää 150€. Tulliselvityksen voi tehdä Tullin verkkopalvelussa.

  • Kesto: 2 min

  Näin teet suoramarkkinointikiellon

  Ärsyttääkö kotiin tai puhelimeen tuleva suoramarkkinointi? Näillä neuvoilla voit suojautua suoramarkkinoinnilta.

  • Kesto: 3 min

  Robottiruohonleikkurit testissä: Voittaja jyrsi puunjuuretkin

  Robottiruohonleikkurilla hankit lisää vapaa-aikaa. Kun robotti parturoi nurmikkosi, voit rauhassa keskittyä muihin puuhiin. Robottiruohonleikkuritestissä arvioitiin noin 1500 € maksavia, toiminta-alueeltaan noin 1000 m2:n leikkureita. Testilaitteina olivat BOSCH Indego, ROBOMOW TS1000, GARDENA R70Li ja HUSQVARNA Automover 308. Testaajina Pipsa Rippon, Antti Kanes ja Mika Papunen.

  • Kesto: 7 min

  Mistä johtuu reseptilääkkeiden jatkuva hinnannousu?

  Eläkeläisrouva pitää kirjaa ostamistaan lääkkeistä. Hän on ihmetellyt, kuinka joka ostokerralla reseptilääkkeiden hinta on noussut. Esimerkiksi osteoporoosilääke Alendronat Mylan nousi lokakuusta tammikuuhun 88 senttiä ja tammikuusta huhtikuuhun euro neljäkymmentäviisi senttiä. Mistä johtuu reseptilääkkeiden jatkuva hinnannousu? Vastaajana Lääkkeiden hintalautakunnan johtaja Lauri Pelkonen, toimittajana Tiina Lappalainen.

  Jos bussin vessa on rikki, eikö kuljettajan pidä varmistaa vessaan pääsy?

  Mies oli matkustanut Savon Linjan ExpressBussilla Juvalta Helsinkiin. Heinolan kohdalla matkustajalle tuli hätä, mutta bussin vessa oli rikki. Heinolan linja-autoasema oli ilta-aikaan kiinni eikä kuljettaja pitänyt pidempää pysähdystaukoa, jotta matkustaja olisi ehtinyt vessaan muualle. Tarpeet oli tehtävä ulkona. Nettisivuillaan ExpressBus lupaa autoissaan wc:n. Jos bussin vessa on rikki, eikö kuljettajan pidä varmistaa luvattu palvelu? Vastaajana ExpressBusin tuotepäällikkö Matti Jolkkonen, toimittajana Tiina Lappalainen.

  Miksi nestekaasun täyttö komposiittipulloon maksaa enemmän kuin teräspulloon?

  Nainen ihmettelee nestekaasun hintaa teräspullon ja komposiittipullon välillä. ABC-asemalla 11 kilon teräspullon täyttö maksaa 22,90 euroa. Kymmenen kilon komposiittipullon täyttö maksaa seitsemän euroa enemmän. Miksi nestekaasun täyttö komposiittipulloon maksaa enemmän kuin teräspulloon? - Vastaajana AGA:n myyntipäällikkö Juho Luodeslampi, toimittajana Tiina Lappalainen.

  Miksi kymmenen litran Aurinko-multapussista tulee vain yhdeksän litraa multaa?

  Multapeukalo vaihtoi kukkien purkkeihin Loimaan Turve ja Humus Oy:n Aurinko-kukkamultaa. Purkit jäivät vajaiksi, kun multa ei riittänyt. Kymmenen litran pussista tuli vain yhdeksän litraa. Katsojamme testasi useamman pussin ja aina vaan kymmenen litran pussista tuli vain yhdeksän litraa multaa, vaikka kuinka multaa pöyhi. Miksi kymmenen litran Aurinko-multapussista tulee vain yhdeksän litraa multaa? Vastaajana Mirva Hämäläinen Loimaan Turve ja Humus Oy:sta, toimittajana Tiina Lappalainen.

  Sähköavusteisten polkupyörien testissä kallein polki voittoon

  Testaajakolmikkomme oli pyöräilevä kaveriporukka pääkaupunkiseudulta. Miikka Vartiainen, Jarkko Väänänen ja Mitja Nylund kokeilivat sähköavusteisia polkypyöriä eli pedelecejä vajaan viikon ajan toukokuussa. Kaveruksilla ei ollut aiempaa kokemusta sähköavusteisista pyöristä. Testissä kiinnitettiin huomiota erityisesti pyörien käytettävyyteen sekä sähkön kanssa että ilman. Testipyörinä olivat Staiger Sinus BC50, Helkama E2800, Boostbike City ja Biltema Yosemite.

  • Kesto: 6 min

  Ikkunanpesutavat vertailussa: Perinteinen vesipesu paras

  Ikkunoiden pesu vedellä ja tilkalla astianpesuainetta kuulostaa kovin vanhanaikaiselta. Mainokset rummuttavat näppäriä suihkeita ja ikkunanpesureita. Kolme kovaa vertaili kolme keinoa ikkunoiden pesuun. Vedellä lotraus päihitti uudemmat konstit. Testaajina Heli Halava,Soile Sydänmäki ja Jaakko Laasanen. Toimittajana Katja Solla.

  • Kesto: 6 min

  Näin ehkäiset kännykän säteilylle altistumista

  Kännykkäsäteilyn mahdollisista terveyshaitoista kinastellaan. Haittoihin uskovat ja viranomaiset ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että säteilyllä on jotain vaikutusta. Kukin kännykän käyttäjä voi yksinkertaisilla teoilla ehkäistä säteilyä. Toimittajana Tiina Lappalainen.

  • Kesto: 1 min

  Nutool ponnisti voittoon klapikonetestissä

  Kuningaskuluttajan kolme kovaa testaajaa ottivat selvää, millaista apua puiden halkomakoneista on polttopuu-urakassa. Testilaitteina olivat Nutool LS2300FIN, Handai 9436, Park PI90 LS6T-52, ProForest 7TWLS520-A ja Biltema. Testaajina toimi mieskolmikko Kangasalta: Jukka Hirvonen, Kimmo Torkkeli ja Jorma Kahilainen testailivat klapikoneita usean viikon ajan kevättalvella ja samassa syntyi kuutio poikineen saunanlämmikettä.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  24/125 Kuningaskuluttaja: 23.10.2014 28 min
  25/125 Kuningaskuluttaja: 30.10.2014 28 min
  26/125 Kuningaskuluttaja: 06.11.2014 28 min
  27/125 Kuningaskuluttaja: 13.11.2014 28 min
  28/125 Kuningaskuluttaja: 20.11.2014 28 min
  30/125 Kuningaskuluttaja: 04.12.2014 28 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä