Areena
 • TV
 • Radio
 • Juontaja Sami Hintsasen vieraina kotimaisia laulajia.

  Tartu Mikkiin: Jaksot (19) fi:SeriesPage:rss

  Jatkot

  Tunnelmointia ja tulkintaa tarjoilevat omien ja lainattujen kappaleiden sävelin Anne Mattila, Emilia Ekström, Marko Maunuksela ja Heikki Koskelo. Vieraita jututtaa Sami Hintsanen. yle.fi/tartumikkiin #tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 47 min

  Tartu Mikkiin

  Iskelmällistä ja popahtavaa meininkiä ja leikkimielistä kisaamistakin tarjoillaan tänään laulupareilla Anne Mattila & Emilia Ekström sekä Marko Maunuksela & Heikki Koskelo. Sami Hintsanen juontaa. yle.fi/tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 48 min

  Jatkot

  Rokki soi ja laulu raikaa! Ari Koivunen, Jarkko Ahola, Tommi Fäldt ja Olavi Tikka pitävät huolen, että menoa ja ryskettä riittää. Artistivieraiden kanssa maailmanmenoa ihmettelee juontaja Sami Hintsanen.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 48 min

  Tartu Mikkiin

  Voimalliset miesäänet Ari Koivunen & Tommi Fäldt sekä Jarkko Ahola & Olavi Tikka ottavat kolme erää musavisaa. Peliä tuomaroi ja juontaa Sami Hintsanen. yle.fi/tartumikkiin #tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 47 min

  Jatkot

  Jatkojen höyrykone on täydessä vauhdissa, kun itse valitsemiaan kappaleita meille esittävät menomimmit Jessica Wolff, Noora Louhimo, Nuppu ja Linda Vink. yle.fi/tartumikkiin Keskustele netissä #tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 47 min

  Tartu Mikkiin

  Mimmienergisen musiikkikisan laulaen käyvät rockmimmi Jessica Wolff & Battle Beastin Noora Louhimo sekä uussoulahtava poplaulaja Nuppu & kohuttu vinkkaaja Linda Vink. yle.fi/tartumikkiin Keskustele netissä #tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 48 min

  Jatkot

  Tartu Mikkiin Jatkoilla painetaan perjantain musiikillinen kaasupoljin pohjaan. Menosta vastaavat Veeti, Antti Ketonen, Tanja Vähäsarja ja Pasi Vainionperä. Jatkoilla mukana myös ihana Sani! yle.fi/tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 48 min

  Tartu Mikkiin

  Musavisassa laulaen mittaa ottavat vahvaääniset duot Veeti & Antti Ketonen sekä Tanja Vähäsarja & Pasi Vainionperä. yle.fi/tartumikkiin Keskustele netissä #tartumikkiin

  • · Yle TV2
  • Kesto: 48 min

  Tartu Mikkiin

  Artistivieraat vastaavat yleisökysymyksiin: Joonas Nyman, Mikko Mäkeläinen, Teemu Harjukari ja Olli Leppänen. Liittyvä jakso 152 TV2 11.11.2011.

  • Kesto: 1 min

  Tartu Mikkiin

  Artistivieraat vastaavat yleisökysymyksiin: Kimmo Blom, Marika Krook, Sanna Majuri ja Petrus Kähkönen. Liittyvä jakso 151 TV2 28.10.2011.

  • Kesto: 2 min

  Tartu Mikkiin

  Artistivieraat vastaavat yleisökysymyksiin: Osku Ketola (Palava), Suvi Teräsniska, Tommi Kalenius ja Jukka Takalo. Liittyvä jakso 149 TV2 14.10.2011.

  • Kesto: 1 min

  Tartu Mikkiin

  Artistivieraat vastaavat yleisökysymyksiin: Antti Kleemola, Aki Louhela, Inga Söder ja Karoliina Kallio. Liittyvä jakso 148 TV2 7.10.2011.

  • Kesto: 2 min

  Kuudes Tartu mikkiin -kausi käynnistyy

  Sami Hintsanen odottaa teatteriharjoitusten tauolla jo uusia, syksyn 2011 Tartu Mikkiin -jaksoja. Samin mukaan "iloiset ihmiset ja hyvät biisit" antavat energiaa tv-työn tekemiseen.

  • Kesto: 2 min

  ?Rajuja ja voimakkaita tulkintoja?

  Tartu Mikkiin Karaokemestari 2011 valitaan yleisöäänestyksellä, joka käynnistyy 1.9.2011. Ohjaaja Pertti Humppila kertoo kisan taustoista.

  • Kesto: 2 min

  Tartu Mikkiin

  Artistivieraat vastaavat yleisökysymyksiin: Janne Tulkki, Anne Mattila, Eija Kantola ja Antti Raiski. Liittyvä jakso 147 TV2 30.9.2011.

  • Kesto: 1 min

  Tartu Mikkiin

  Sami Hintsasen kesäkuulumisia 2011.

  Tartu Mikkiin: Muut videot (21) fi:SeriesPage:rss

  Sami Hintsanen - Hafanana

  Toiveuusintajakson loppulaulu! Loppubiisinä Tartu Mikkiin -juhlajaksossa kuultava Hafanana on alun perin laulaja-muusikko Afric Simonen levyttämä kappale. Teksti on Simonen, sävellys taas Simonen ja Stanislav Regalin yhteistyötä. Hafanana oli suuri hitti vuonna 1975, ja Suomessa kappaleen levytti heti seuraavana vuonna useampi artisti. Heistä nimekkäimmät ovat juhlajaksossa artistivieraina kisaavat Frederik ja Tapani Kansa. Brasiliassa syntyneen ja Mosambikissa kasvaneen Afric Simonen uniikki discosoundi tuli suosituksi Euroopassa 1970-luvulla, johon hänen suurin suosionsa ajoittuikin. Simonen Hafananaa edeltävä suuri hitti oli samalta vuodelta Ramaya. Vuonna 1956 syntynyt Afric Simone puhuu lukuisia eri kieliä, mutta hänen laulunsanoituksensa ovat sekoitus swahilia ja satunnaisia sanoja toisista kielistä. Afric Simonen ajatellaan myös olevan edeltäjä tai uranuurtaja breakdancessa ja beatboxingissa.

  • Kesto: 2 min

  Sami, Emilia, Anne, Marko & Heikki - Elekieltä

  Tartu Mikkiin Jatkot 11.4.2014. Jatkojen loppubiisinä kuullaan tällä kertaa Clifters -yhtyeen kappale Elekieltä, joka on alkujaan suomenkielinen coverversio The Beatles -yhtyeen Here Comes the Sun kappaleesta

  • Kesto: 3 min

  Sami, Ari, Jarkko, Tommi & Olavi - Jump

  Tartu Mikkiin Jatkot 4.4.2014. Rokkipainotteisen illan kruunaa Sami Hintsasen, Ari Koivusen, Jarkko Aholan, Tommi Fäldtin ja Olavi Tikan tulkinta Van Halen -yhtyeen kappaleesta Jump.

  • Kesto: 2 min

  Sami Hintsanen - Fool For Your Loving

  Fool for Your Loving on englantilaisen vuonna 1977 perustetun Whitesnake-yhtyeen ensimmäinen suuri hitti. Se julkaistiin yhtyeen Ready an' Willing -albumilla vuonna 1980, mutta se äänitettiin uudelleen yhtyeen vuoden 1989 albumille Slip of the Tongue, jossa kitaroi Steve Vai. Kappaleen kirjoittivat yhteistyössä David Coverdale, Bernie Marsden ja Micky Moody. Kaksi jälkimmäistä olivat niin ikään alun perin jäseniä Whitesnakessa, jonka laulaja David Coverdale perusti lähdettyään Deep Purplesta. Fool for Your Loving -kappaleen uskotaan liittyvän Coverdalen ensimmäisen avioliiton hajoamiseen. Joidenkin tietojen mukaan se myös olisi alun perin kirjoitettu blueslegenda B. B. Kingille. Coverdale on itse sanonut pitävänsä kappaleen alkuperäisestä versiosta enemmän. Yhtyeen maailmanlaajuista menestystä siivittivät sittemmin jättimäiset hitit kuten Billboard Hot 100 -ykkönen ja kakkonen Here I Go Again ja Is This Love. Whitesnake soittaa edelleen, joskin pitkälle uralle on mahtunut pitkiäkin taukoja ja lukuisia miehistönvaihdoksia.

  • Kesto: 2 min

  Nuppu & Linda - Sisko

  Tartu Mikkiin Jatkot 28.3.2014. Nuppu & Linda - Sisko

  • Kesto: 3 min

  Sami Hintsanen - We Are Family

  We Are Family on vuoden 1979 tanssiklassikko ja Sister Sledge -yhtyeen hitti, jonka sävelsivät Bernard Edwards and Nile Rodgers. Kappale oli ensimmäinen parivaljakon sävellys yhtyeelle. Sister Sledge on pennsylvanialainen vuonna 1971 perustettu neljän siskon eli Debbie, Joni, Kim ja Kathy Sledgen yhtye. Nelikko aloitti esiintymisen isoäitinsä, oopperalaulaja Viola Williamsin johdolla nimellä Mrs. William's Grandchildren. We Are Family -kappale julkaistiin singlenä samannimiseltä albumilta. Tuohon mennessä yhtye oli julkaissut kaksi albumia, mutta We Are Family nosti nelikon suureen suosioon. Kerrotaan, että vain 16-vuotias Kathy lauloi We Are Familyn melodian yhdellä otolla. Joidenkin nettiväitteiden mukaan hän ei myöskään tiennyt tekstiä etukäteen, vaan se lausuttiin hänelle kuulokkeiden kautta spontaanin tunnelman luomiseksi. Kappale menestyi hyvin listoilla ja ylsi Billboard Hot 100 -sijalle kaksi. Menevää kappaletta on käytetty muuallakin, esimerkiksi kaudella 1979 Pittsburgh Piratesin tunnuskappaleena. Lisäksi se soi vuoden 1996 elokuvan Lainahöyhenissä (Birdcage) tunnuskappaleena. Yhtyeen jäsenet esiintyvät edelleen erikseen ja yhdessä.

  • Kesto: 2 min

  Sami, Veeti, Antti, Tanja & Pasi - Pop-musiikkia

  Tartu Mikkiin Jatkot saa arvoisensa päätöksen, kun tällä kertaa loppulauluna kuullaan energinen esitys Neljä baritonia -yhtyeen kappaleesta Pop-musiikkia. Sen meille esittävät Sami Hintsanen, Veeti Kallio, Antti Ketonen, Tanja Vähäsarja sekä Pasi Vainionperä.

  • Kesto: 4 min

  Sami Hintsanen - The Power of Love

  The Power of Love on Huey Lewis and the News -yhtyeen single vuodelta 1985. Kappaleen kirjoittivat yhteistyössä yhtyeen jäsenet Huey Lewis, Chris Hayes ja Johnny Colla. Kappale tehtiin Paluu tulevaisuuteen -elokuvaan, josta muodostui todellinen jättimenestys. Yhtyeen laulaja Huey Lewis esiintyi elokuvassa cameo-roolissa, jossa hän tuomaroi bändikisaa arvostellen The Pinheads -kokoonpanon versiota kappaleesta The Power of Love liian kovaääniseksi. Kappale oli yhtyeen tuotannosta ensimmäinen, joka nousi Billboard Hot 100 -listan kärkeen. Kappale teki niin ikään hienon listakaaren muissa maissa ja muilla listoilla. The Power of Love oli Oscar-ehdokkaana parhaan alkuperäiskappaleen sarjassa 58. gaalassa vuonna 1986, mutta voiton vei Lionel Richien kappale Say You, Say Me. Huey Lewis and the News keikkailee edelleen (http://www.hueylewisandthenews.com/); yhtyeen miehitys on vuosien varrella hieman muuttunut.

  • Kesto: 3 min

  Tartu Mikkiin Live -haastatteluja: Sami ja Eeva

  Tartu Mikkiin -aloitusjakso taltioitiin liki tuhatpäisen yleisön edessä Tampereen Pakkahuoneella 31.8. Sami ja Eeva avaavat hieman, millaista ohjelman teko on suuren liveyleisön edessä.

  • Kesto: 1 min

  Sami opettaa: Näin käytät Karaokekonetta!

  Uuden Tartu Mikkiin Karaokekoneen avulla voi äänittää erittäin helposti laulunäytteitä, jotka saattavat päätyä itse ohjelmaankin. Sami näyttää miten homma käytännössä toimii!

  • Kesto: 4 min

  Tartu Mikkiin Live -haastatteluja: Artistivieraat

  Tartu Mikkiin Liven (taltioitu 31.8 Tampereen Pakkahuoneella) artistivierailta Diandralta, Antti Railiolta, Laura Voutilaiselta, Uniikilta, Mikael Gabrielilta ja Robinilta kysellään kuulumisia sekä fiiliksiä illan show'sta. Tartu Mikkiin Live 13.9 klo 21.00.

  • Kesto: 3 min

  YleXPop 2013

  Mitä laulettiin YleXPopin karaoketeltalla 1.6.2013?

  • Kesto: 2 min

  Tartu Mikkiin -karaokekiertue

  Fiiliksiä Tartu Mikkiin -karaokekiertueilta. Vuoden 2013 paikat ja ajat: Ke 22.5. Vantaa, Jumbo, klo 12–20 To 23.5. Espoo, Sello, klo 12–20 Pe 24.5. Hämeenlinna, tori, klo 11–19 La 25.5. Helsinki, Esplanadi, klo 11–19 To 30.5. Lahti, Lanun aukio, klo 12–19 Pe 31.5. Jyväskylä, Kävelykatu, klo 11–19 La 1.6. Tampere, Keskustori, YleX Pop, klo 11–19

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  203/275 Tartu Mikkiin: 09.05.2014 48 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä