Areena
 • TV
 • Radio
 • Tutkittua ja testattua asiaa arjesta ja kuluttamisesta.

  Kuningaskuluttaja: Jaksot (13) fi:SeriesPage:rss

  Kuningaskuluttaja

  Lelujen turvallisuutta valvotaan tiukasti, mutta vastuu leikeistä jää aina vanhemmalle. Selvitimme vaaranpaikat lastenhuoneessa ja lelulaatikoissa. Kolme kovaa testaa, onko älypuhelimen lisälaitteista oikeasti hyötyä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Yhä kalliimmat kodinkoneet ovat nykyään kertakäyttötavaraa. Selvitimme, mitä kodinkoneita vielä voi ja kannattaa huoltaa. Kolme kovaa testaa, pitävätkö nastakengät ulkoilijan pystyssä jäisillä teillä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kun syöt tätä, pysyt terveenä! Voiko elintarvikkeiden terveysväitteisiin luottaa? Testissä mukaan otettavat sporttiblenderit, joilla terveellinen smoothie syntyy vaikka lennossa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Onko hyvitys vanhasta autosta pelkkä autokaupan markkinointikikka? Selvitimme, miten vaihdokin hinnalla autokaupassa pelataan. Kolme kovaa testaa friteerauskeittimet.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 29 min

  Kuningaskuluttaja

  Henkilökohtaiset mainokset tulivat ruokakauppaan. Miten ne toimivat? Koirien kasvatussopimusten sudenkuopat. Kolmen kovan testissä piparkakkutaikinat.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Palmuöljyä ostoskärryssä - mutta onko se vastuullista? Kolmen kovan testissä tuhkaimurit.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Miksi meille myydään vain possua, nautaa ja broileria? Selvitimme mihin katosivat muut lihat ruokalistalta. Kolme kovaa testaa kaupan falafelpyörykät.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Mitä tähdet kertovat hotellista? Kolmen kovan testissä pelihiiret.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Roskaposti tukkii tiedon valtateitä. Selvitimme, miten roskapostista voi päästä eroon. Teenystävien testissä vedenkeittimet, joissa on lämmönsäädin.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Mikroskooppisia muovirakeita lymyää jopa kosmetiikkatuotteissa. Miten meriä tuhoavia ympäristöhaittoja voi välttää? Putkiremontin monet puolet. Testissä juuressipsit. Terveellisen vaihtoehdon hinta yllättää.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Yksityisten lääkäriasemien tutkimushinnoissa huikeat erot: Vertailemalla säästäisit satasia. Testissä tavallista silitysrautaa järeämmät silityskeskukset.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Autokoulujen läpipääsyprosentit syynissä - miten löytää hyvä autokoulu? Kolme kovaa pyöräilijää testaa sähköpyörät.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kuinka kaukaa ketjuravintoloiden lihat tulevat? Selvitimme mistä liha ravintolan lautaselle matkustaa. Meikkipussin sisältö ei parane vanhetessaan. Kolmen kovan testissä kasvojen puhdistusliinat.

  Kuningaskuluttaja: Muut videot (126) fi:SeriesPage:rss

  Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi

  Lelujen turvallisuusvaatimukset ovat tiukat. Silti kukaan ei takaa, että jokainen kaupasta löytyvä lelu on turvallinen. Viranomaiset tekevät pistokokeita, mutta yksittäisen lelun turvallisuudesta vastaa aina valmistaja ja maahantuoja. Leluissakin hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi, joka päättää millä leluilla kotona leikitään

  • Kesto: 10 min

  Nastakengät testissä: liukkaiden kelien pelastus

  Talvisin jopa 20 000 suomalaista teloo itsensä liukastuessaan – joka kuukausi. Apua pystyssä pysymiseen saa esimerkiksi nastakengistä. Kolme kovaa testasi metallinastoilla varustetut kävelyyn tarkoitetut nastakengät. Testattavana olivat älynastoin varustetut Icebugin Pace Bugrip -kengät , kotimaisen Sarvan Jalot sekä Polecat-nastakengät. Testaajina Arja Packalén, Kinga Koski ja Jenni Suomalainen.

  • Kesto: 6 min

  Testissä mukaanotettavat sporttiblenderit: leveä pullo päihitti käytännöllisemmät kannet

  Kunnon ateria korvataan usein välipaloilla, eikä aina ihan terveellisillä. Mutta kiireinenkin voi hurauttaa ravitsevan smoothien nopeasti. Korkki kiinni ja juomapullon oloinen blenderipullo on valmis otettavaksi mukaan. Kaikkein rajuinta menoa eivät blenderipullotkaan tosin kestä.Testaajina Mirja Kärnä, Peppiina Meronen ja Jari Sario. Testilaitteina Clas Ohlsonin malli 2 Go, Tokmannin Idéale+, Tristar ja C3 Mix&Go.

  • Kesto: 8 min

  Uusi auto voi tulla jopa halvemmaksi ilman vaihdokkia

  Autokauppojen maksamista hyvityshinnoista liikkuu paljon mehukkaita kaupunkitarinoita. Kuningaskuluttajan kokeilussa selvisi, että asiakas ei välttämättä saa mitään hyötyä vanhasta vaihdokista.

  • Kesto: 9 min

  Koneteekkarit testasivat friteerauskeittimiä: rasva kärysi ja eroja löytyi

  Friteerattu ruoka on makoisaa, mutta sen tekeminen kotikonstein on hankalaa. Rasvapaistamisen helpottamiseksi on markkinoille tullut monenlaisia keittimiä. Kolme kovaa testasi friteerauskeittimiä. Testaajina Aalto Yliopiston koneteekkarit Heikki Hynynen, Ville Majuri ja Ossi Kaihua. Testilaitteina OBH Nordica Deep Fryer 4 Liter Pro Digital Fryer, Wilfa friteerauskeitin DFR-2 ja DeLonghi RotoFry. Haastajana itseään terveelliseksi friteerauslaitteeksi mainostava Philipsin Airfryer.

  • Kesto: 7 min

  Valmispiparkakkutaikinat maistuvat ja taipuvat talon rakentamiseen

  Piparkakkuja on syöty Euroopassa jo keskiajalta asti. Nopea kyselykierros Helsingin kauppahallissa kuitenkin paljastaa, että harva tekee taikinaa enää itse. Kolme kovaa testasi, mistä kaupan taikinasta saa parhaat piparit ja miten ne taipuvat piparkakkutalon tekoon. Testitaikinoina olivat Myllyn Paras, Sunnuntai, Lidlin Jouluaitta sekä gluteeniton Fria. Testaajina Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijat Sini Koskinen, Janne Vartiainen ja Henrik Naakka.

  • Kesto: 6 min

  Tuhkaimuritestissä sotkettiin matot ja puseron hihat

  Kuningaskuluttajan testaajat pitävät vanhaa konstia tuhkien tyhjentämisessä parempana kuin konevoiman apua. Homma hoituu helpommin tuhkalapiolla ja sinkkiämpärillä kuin tarkoitukseen kehitetyllä tuhkaimurilla. Testaajina Riina Virkkunen, Jari Muikku ja Pentti Kapanen. Testilaitteina Kärcher-tuhkaerotin, Kärcher-tuhkaimuri, Biltema-tuhkaimuri, Deuzer-tuhkaimuri ja Lavor Ashley.

  • Kesto: 7 min

  Falafelit parempaa pakastealtaasta kuin jauheseoksena

  Falafel on arkiruokaa Beirutista Kairoon, ja nykyään trendikästä katuruokaa eri puolilla maailmaa. Kasvisruoaksi se on täyttävä ja siinä on paljon proteiinia. Kolme kovaa testaa neljä kaupan falafel-tuotetta. Testaajina ovat Veera Henriksson, Tarek El Sayed ja Maggie Lindholm. Testituotteina Hälsans Kök ja Findus pakastepyörykät sekä Gluteeniton maailma ja Bauchhof jauheseokset.

  • Kesto: 7 min

  Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi

  Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Testaajina ovat oululaisen Call of Duty -peliklaanin jäsenet Eero Junttila, Ville Luosujärvi ja Ville Räihä. Testattavat pelihiiret ovat Logitech G402 Hyperion Fury, Razer Naga, Mad Catz R.A.T. TE., Steelseries Sensei ja Cooler Master CM Storm Mizar.

  • Kesto: 7 min

  Ulkomailta ostettu auto ei aina sujahda Suomen rekisteriin kivuttomasti

  Suomalaiset hakevat vuosittain noin parikymmentä tuhatta käytettyä henkilöautoa muista EU-maista. Joskus uusi menopeli aiheuttaa ikäviä yllätyksiä, kun sitä ensirekisteröidään Suomeen. Tamperelaisen Iiris Markkasen perhe haki uuden auton Liettuasta ja joutui melkoiseen rumbaan väärän värisen vilkkuvalon takia.

  • Kesto: 5 min

  Testissä vedenkeittimet lämpötilasäädöllä

  Moni kuuma juoma maistuu paremmalta, jos sitä ei valmisteta ihan 100-asteiseen veteen. Lämpötilan valinta löytyykin nykyään monista vedenkeittimistä. Kolme kovaa testasi neljää lämpötilan säätömahdollisuuden tarjoavaa vedenkeitintä. Kaikki laitteet päästelivät ärsyttäviä äänimerkkejä. Keittimien käyttömukavuudessa ja näppäimissä oli selviä eroja. Testilaitteina Bosch Styline, Electrolux Expressionist, Krups Pittsburgh ja Philips Avance. Testaajina Naomi Heino, Aune Panigrahi ja Jesse Örö.

  • Kesto: 7 min

  Hiusten suoristusraudat testissä: pituus ja paino pitää olla käteen sopivassa suhteessa

  Hyvässä suoristusraudassa on pituutta ja painoa oikeassa suhteessa. Kolme kovaa testaa, pärjäävätkö kolme valmistajien testattavaksi valitsemaa rautaa ammattilaismallille. Testattavina ghd IV STYLER (109,90 €), BaByliss I-PRO 234 Intense Protect (59,90 €), OBH Nordica Björn Axén Tools Titanium Slim Straightener 3087 (69,90 €) sekä Remington S8590 Keratin Therapy Pro (89,95 €). Testaajina teatteriopiskelijat Annika Sihvola ja Henna Timonen sekä kampaaja Hanna Suurnäkki.

  • Kesto: 7 min

  Katso itse millainen nopeusero 3G- ja 4G-yhteyden välillä oikeasti on!

  Suomalaiset operaattorit myyvät entistä hanakammin 4G-yhteyksiä, kun uusimmat puhelinmallit pystyvät entistä nopeampaan tiedonsiirtoon. Kuningaskuluttaja kokeili käytännössä millainen nopeusero on videon latautumisessa 3G:n ja 4G:n välillä. Kokeilu on tehty Helsingin Länsi-Pasilassa, Soneran 3G- ja 4G-liittymällä. Puhelin on Nokian Lumia 920.

  Nopeus valttia vakuumikonetestissä

  Vakuumikoneen eli tyhjiöintilaitteen luvataan lisäävän ruuan säilyvyyttä reippaasti. Kuningaskuluttajan testissä selvisi, että kotikäyttöön myytävä vakuumikone on pehmeiden tuotteiden käsittelyssä liian kovakourainen ja voi pistää naapurisovun koetukselle. Testilaitteina Foodmax Optima (80 €), Foodsaver V2040 (129 €) ja OBH Nordica 7951 (89 €) ja testaajina Sanna Aalto, Jaana Mertama ja Annukka Lankinen ProMartat-yhdistyksestä.

  • Kesto: 7 min

  Sadeviitta suojaa, tuulettomalla säällä

  Sateenvarjo on tuulella kehno sadesuoja, eikä sadetakkia tule aina otettua varalta mukaan. Voisiko sadeviitta olla ratkaisu syksyn keleihin? Kolmen kovan testiin valitsimme kolmen eri hintaluokan sadeviitat. Testituotteina olivat Fjällräven,Vaude Valdipino ja Stadium Everest sadeviitat. Testaajina kolme kovaa ammattiulkoilijaa: Anna Haavikko, Annika Jouhki ja Hanna Laine.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  5/192 Kuningaskuluttaja: 05.02.2015 28 min
  6/192 Kuningaskuluttaja: 12.02.2015 28 min
  7/192 Kuningaskuluttaja: 19.02.2015 28 min
  8/192 Kuningaskuluttaja: 26.02.2015 28 min
  9/192 Kuningaskuluttaja: 05.03.2015 28 min
  10/192 Kuningaskuluttaja: 12.03.2015 28 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä