Areena
 • TV
 • Radio
 • Tutkittua ja testattua asiaa arjesta ja kuluttamisesta.

  Kuningaskuluttaja: Jaksot (22) fi:SeriesPage:rss

  Kuningaskuluttaja

  Halpaa Ikeasta vai kallista kotimaasta? Selvitimme, mikä huonekaluissa maksaa. Kolme kovaa testaa aktiivisuusmittarit, joissa on mukana myös sykemittaus.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Pääseekö unelma-ammattiin rahalla? Selvitimme, kuka korkeakoulujen valintakoerumbasta hyötyy. Kolmen kovan testissä kaasukäyttöiset retkikeittimet.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Eläinlääkäriasemien hinnoissa on isot erot. Liisa Vihmanen selvitttää, mistä lemmikkien hoidossa maksetaan. Kolme kovaa testaa alumiinittomat deodorantit Katja Sollan johdolla.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kosmetiikkamainonnassa tuotteiden vaikutusta perustellaan usein tutkimustiedolla. Selvitimme, millaisia tutkimuksia mainosten ylisanojen takaa löytyy. Miksi taloyhtiön kokoukseen kannattaa mennä? Testissä lihapiirakat.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Missä viipyvät vaatejätteen keräysastiat? Selvitimme mistä löytyvät tulevaisuuden lumppurit, kun tekstiilijätteen vieminen kaatopaikalle ensi vuonna kielletään. Kolmen kovan testissä yleiskoneet.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Golfosakkeesta ei aina pääse eroon edes ilmaiseksi. Golfosakkeen myynti epämääräiselle taholle voi tehdä myyjästä rikollisen. Testissä värinkerääjäliinat jotka lupaavat, että pyykin lajittelun värin mukaan voi unohtaa.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Onko kaupan maitohylly pian kokonaan laktoositon - ja mitä se meille kuluttajille maksaa? Testissä pöytäpuutarhat, jotka lupaavat vehreitä yrttejä ympäri vuoden.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Mitä Made in -lappu kertoo vaatteen reiluudesta? Selvitimme, voiko vaatteiden valmistusmaat sen perusteella laittaa paremmuusjärjestykseen. Kolme kovaa testaa edulliset joogamatot.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Riittääkö 50 m2 omakotitaloon? Selvitimme, onko pienimmissä talopaketeissa tilat käytetty hyödyllisesti ja tarkkaan. Kolmen kovan testissä kokkiveitset.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kotikoneen tietoturva on muutakin kuin virustorjuntaa. Kokosimme tärkeimmät ohjeet fiksuun ja turvalliseen verkkoselailuun. Kolmen kovan testissä suksenvoitelutelineet.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Yhä kalliimmat kodinkoneet ovat nykyään kertakäyttötavaraa. Selvitimme, mitä kodinkoneita vielä voi ja kannattaa huoltaa. Kolme kovaa testaa, pitävätkö nastakengät ulkoilijan pystyssä jäisillä teillä.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kun syöt tätä, pysyt terveenä! Voiko elintarvikkeiden terveysväitteisiin luottaa? Testissä mukaan otettavat sporttiblenderit, joilla terveellinen smoothie syntyy vaikka lennossa.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Onko hyvitys vanhasta autosta pelkkä autokaupan markkinointikikka? Selvitimme, miten vaihdokin hinnalla autokaupassa pelataan. Kolme kovaa testaa friteerauskeittimet.

  • Kesto: 29 min

  Kuningaskuluttaja

  Henkilökohtaiset mainokset tulivat ruokakauppaan. Miten ne toimivat? Koirien kasvatussopimusten sudenkuopat. Kolmen kovan testissä piparkakkutaikinat.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Palmuöljyä ostoskärryssä - mutta onko se vastuullista? Kolmen kovan testissä tuhkaimurit.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Miksi meille myydään vain possua, nautaa ja broileria? Selvitimme mihin katosivat muut lihat ruokalistalta. Kolme kovaa testaa kaupan falafelpyörykät.

  Kuningaskuluttaja: Muut videot (141) fi:SeriesPage:rss

  Testissä alumiinittomat deodorantit - isoja eroja tuoksussa ja pidossa

  Yhä useampi deodorantin valmistaja korostaa alumiinittomuutta. Kolme kovaa liikkujaa testasi neljää alumiinitonta deodoranttia. Pidosta löytyi eroja ja tuoksut herättivät monenlaisia tunteita. Testaajina Maija Keurulainen, Milla Nieminen ja Reeta Laine. Testituotteina Kotimaiset Herbina Fresh Biohajoava ja Erisan Alumiiniton, apteekkien myymä Aco Extra Sensitive sekä luonnonkosmetiikkamerkkien deodoranteista halvin Lavera Basis Sensitiv.

  • Kesto: 7 min

  Kosmetiikkamainonta vilisee viitteitä tutkimuksiin, mutta mitä ne pitävät sisällään?

  Oletko koskaan nähnyt pientä tähteä kosmetiikkamainoksessa? Tällä tähdellä on tarkoitus merkitä väittämä, jonka taustalla on tutkimusta. Mainoksen alakulmasta löytyy tähden pari, jonka alla on kuvattu tätä tutkimusta. Kuvaus voi kuitenkin vaihdella tarkasta tutkimuskuvauksesta yhteen sanaan. Kuningaskuluttaja selvitti minkälaista tutkimusta mainonnan taustalla on ja miten sen esittämistä säädellään.

  • Kesto: 10 min

  Yleiskoneet testissä: aikaa ja käsivoimia säästyy

  Yleiskone on keittiön selkäranka. Se säästää kotikokin aikaa ja käsivoimia. Kolme kovaa testasi neljä alle kolmen sadan euron yleiskonetta, Boschin, Electroluxin, Kenwoodin ja OBH Nordican. Tämän hintaluokan koneet riittivät hyvin lapsiperheessäkin. Testaajina Elisa Vaappo, Trang Nguyen ja Kaija Sulkava-Räsänen.

  • Kesto: 7 min

  Minilihikset yllättivät ulkonäöllään ja maullaan lihapiirakkatestissä

  Tutunnäköinen ja -makuinen Pirkka vei voiton kuuden lihapiirakan testissä. Neliön muotoinen HK Minilihapiirakka näytti teolliselta, mutta yllätti testaajat parhaanmakuisena. Atrian minilihapiirakka puolestaan otti täydet pisteet ulkonäöstä. Testaajina Eveliina Dahlman, Nelli Korpi ja Jaakko Aaltonen.

  • Kesto: 7 min

  Katso, miten Kuningaskuluttajan toimittaja muuttuu kosmetiikkamainoksen malliksi

  Kosmetiikan markkinoinnin ja mainonnan pitää olla totuudenmukaista, eikä se saa johtaa harhaan. Kuvamanipulaatiota ja esimerkiksi irtoripsiä tai hiuslisäkkeitä saa silti käyttää, kunhan niillä ei pyritä vääristelemään tuotteen vaikutusta. Meikillä ja kuvankäsittelyllä voi kuitenkin tehdä ihmeitä.

  Värjäytymiltä ei vältytty värinkerääjäliinojen testissä

  Pyykin joukkoon laitettavat värinkerääjäliinat lupaavat imeä itseensä pyykistä irtoavaa väriä ja likaa. Niitä käyttämällä pitäisi pystyä pesemään vaaleat ja tummat vaatteet samassa koneellisessa ilman pelkoa värjäytymistä. Pääasiassa tuotteet toimivat, mutta värjäytymiltäkään ei testin aikana vältytty. Testissä olivat mukana Dr. Beckmannin Värin- ja liankerääjä, Dylonin Colour Catcher sekä Lidlin oman merkin Formilin Colour Trap -liinat. Testaajina Tea Lindström, Minna Minkkinen ja Leo Helin.

  • Kesto: 6 min

  Pöytäpuutarhat lisäävät kaupan ruukkuyrttien ikää viikkoja

  Pöytäpuutarhojen avulla voit nauttia syötävien kasvien vehreydestä ympäri vuoden. Pöytäpuutarhalaitteet lupaavat pidentää kaupan ruukkuyrttien elämää vaivattomasti. Vettä laitteisiin pitää muistaa lisätä, mutta mullan kanssa ei tarvitse läträtä. Kolme kovaa testasi kolme pöytäpuutarhaa, Fiskarsin KitchenGarden Basicin, Tregrenin Herbie Indoor Gardenin ja Zengrown Kitchen Gardenin. Testaajina Heidi Korva, Stelios Tsivourakis ja Tero Laukkanen

  • Kesto: 7 min

  Testissä halvat joogamatot: kaikissa oli omat puutteensa

  Kolme kovaa testasi halvat, alle 30 euroa maksavat joogamatot. Huonoimmat hajosivat tai olivat niin liukkaita, ettei joogaamisesta tullut mitään. Testaajina Marjo Ojala, Vesa Rouvinen ja Emma Karavani. Testituotteina Energetics, Clas Ohlsonilta löytyvä Asaklitt, Casall Balance sekä suomalaisen Plast-Teamin joogamatto.

  • Kesto: 6 min

  Kokkiveitset testissä: Victorinox ja Fiskars näppärimmät perusveitset

  Hyvä ja terävä veitsi on tärkeä asia ruuanlaitossa. Tylsällä veitsellä työskenteleminen on turhauttavaa ja jopa vaarallista. Kokkiveitsien valikoima ja hintahaitari on laaja. Kuningaskuluttaja testasi tunnetuimpien valmistajien peruskokkiveitset, joita löytyy suurista tavarataloista. Testiveitsinä ovat Fiskars Edge (suuri 19 cm), Jamie Oliver (19 cm), Marttiini Condor Kitchen Professional, Victorinox 5.2003.19. Haastajana muita halvempi Ikea Gynnsam. Testaajina opettaja Saara Ballis sekä opiskelijat Iines Herala ja Teemu Tuovinen Ravintolakoulu Perhosta.

  • Kesto: 7 min

  Näin pilkot ananaksen, mangon ja sipulin siististi

  Kaupoissa on nykyään monenlaista hedelmää ja juuresta, joiden kuoriminen on oma taitolajinsa. Ammattilaisilla on herkkujen paloitteluun omat niksinsä. Ravintolakoulu Perhon opettaja Saara Ballis näyttää miten ananas, mango ja sipuli pilkkoutuu ammattilaisen käsissä. Toimittajana Maarit Åström-Kupsanen.

  • Kesto: 2 min

  Suksipenkit testissä: maalikamera liian lujilla

  Sadasosatkaan eivät olisi riittäneet erojen löytämiseen suksipenkkien välillä. Kuningaskuluttajan kolmen kovan mielestä todella huteran oloinen halpispenkki paljastui tositoimissa kelpo raudaksi. Testaajina Vantaan Ladun Timo Palotie,Pertti Meriläinen ja Pirjo Hyvärinen. Testipenkkeinä Asaklitt,Puuru PP-Light, Vonkamies Outdoor, Atom Sports ja Puuru PP-1.

  • Kesto: 6 min

  Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi

  Lelujen turvallisuusvaatimukset ovat tiukat. Silti kukaan ei takaa, että jokainen kaupasta löytyvä lelu on turvallinen. Viranomaiset tekevät pistokokeita, mutta yksittäisen lelun turvallisuudesta vastaa aina valmistaja ja maahantuoja. Leluissakin hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi, joka päättää millä leluilla kotona leikitään

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  15/192 Kuningaskuluttaja: 23.04.2015 28 min
  16/192 Kuningaskuluttaja: 30.04.2015 28 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä