Areena
 • TV
 • Radio
 • Tutkittua ja testattua asiaa arjesta ja kuluttamisesta.

  Kuningaskuluttaja: Jaksot (15) fi:SeriesPage:rss

  Kuningaskuluttaja

  Mitä Made in -lappu kertoo vaatteen reiluudesta? Selvitimme, voiko vaatteiden valmistusmaat sen perusteella laittaa paremmuusjärjestykseen. Kolme kovaa testaa edulliset joogamatot.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Riittääkö 50 m2 omakotitaloon? Selvitimme, onko pienimmissä talopaketeissa tilat käytetty hyödyllisesti ja tarkkaan. Kolmen kovan testissä kokkiveitset.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kotikoneen tietoturva on muutakin kuin virustorjuntaa. Kokosimme tärkeimmät ohjeet fiksuun ja turvalliseen verkkoselailuun. Kolmen kovan testissä suksenvoitelutelineet.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Yhä kalliimmat kodinkoneet ovat nykyään kertakäyttötavaraa. Selvitimme, mitä kodinkoneita vielä voi ja kannattaa huoltaa. Kolme kovaa testaa, pitävätkö nastakengät ulkoilijan pystyssä jäisillä teillä.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kun syöt tätä, pysyt terveenä! Voiko elintarvikkeiden terveysväitteisiin luottaa? Testissä mukaan otettavat sporttiblenderit, joilla terveellinen smoothie syntyy vaikka lennossa.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Onko hyvitys vanhasta autosta pelkkä autokaupan markkinointikikka? Selvitimme, miten vaihdokin hinnalla autokaupassa pelataan. Kolme kovaa testaa friteerauskeittimet.

  • Kesto: 29 min

  Kuningaskuluttaja

  Henkilökohtaiset mainokset tulivat ruokakauppaan. Miten ne toimivat? Koirien kasvatussopimusten sudenkuopat. Kolmen kovan testissä piparkakkutaikinat.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Palmuöljyä ostoskärryssä - mutta onko se vastuullista? Kolmen kovan testissä tuhkaimurit.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Miksi meille myydään vain possua, nautaa ja broileria? Selvitimme mihin katosivat muut lihat ruokalistalta. Kolme kovaa testaa kaupan falafelpyörykät.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Mitä tähdet kertovat hotellista? Kolmen kovan testissä pelihiiret.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Roskaposti tukkii tiedon valtateitä. Selvitimme, miten roskapostista voi päästä eroon. Teenystävien testissä vedenkeittimet, joissa on lämmönsäädin.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Mikroskooppisia muovirakeita lymyää jopa kosmetiikkatuotteissa. Miten meriä tuhoavia ympäristöhaittoja voi välttää? Putkiremontin monet puolet. Testissä juuressipsit. Terveellisen vaihtoehdon hinta yllättää.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Yksityisten lääkäriasemien tutkimushinnoissa huikeat erot: Vertailemalla säästäisit satasia. Testissä tavallista silitysrautaa järeämmät silityskeskukset.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Autokoulujen läpipääsyprosentit syynissä - miten löytää hyvä autokoulu? Kolme kovaa pyöräilijää testaa sähköpyörät.

  • Kesto: 27 min

  Kuningaskuluttaja

  Kuinka kaukaa ketjuravintoloiden lihat tulevat? Selvitimme mistä liha ravintolan lautaselle matkustaa. Meikkipussin sisältö ei parane vanhetessaan. Kolmen kovan testissä kasvojen puhdistusliinat.

  Kuningaskuluttaja: Muut videot (131) fi:SeriesPage:rss

  Pöytäpuutarhat lisäävät kaupan ruukkuyrttien ikää viikkoja

  Pöytäpuutarhojen avulla voit nauttia syötävien kasvien vehreydestä ympäri vuoden. Pöytäpuutarhalaitteet lupaavat pidentää kaupan ruukkuyrttien elämää vaivattomasti. Vettä laitteisiin pitää muistaa lisätä, mutta mullan kanssa ei tarvitse läträtä. Kolme kovaa testasi kolme pöytäpuutarhaa, Fiskarsin KitchenGarden Basicin, Tregrenin Herbie Indoor Gardenin ja Zengrown Kitchen Gardenin. Testaajina Heidi Korva, Stelios Tsivourakis ja Tero Laukkanen

  • Kesto: 7 min

  Testissä halvat joogamatot: kaikissa oli omat puutteensa

  Kolme kovaa testasi halvat, alle 30 euroa maksavat joogamatot. Huonoimmat hajosivat tai olivat niin liukkaita, ettei joogaamisesta tullut mitään. Testaajina Marjo Ojala, Vesa Rouvinen ja Emma Karavani. Testituotteina Energetics, Clas Ohlsonilta löytyvä Asaklitt, Casall Balance sekä suomalaisen Plast-Teamin joogamatto.

  • Kesto: 6 min

  Kokkiveitset testissä: Victorinox ja Fiskars näppärimmät perusveitset

  Hyvä ja terävä veitsi on tärkeä asia ruuanlaitossa. Tylsällä veitsellä työskenteleminen on turhauttavaa ja jopa vaarallista. Kokkiveitsien valikoima ja hintahaitari on laaja. Kuningaskuluttaja testasi tunnetuimpien valmistajien peruskokkiveitset, joita löytyy suurista tavarataloista. Testiveitsinä ovat Fiskars Edge (suuri 19 cm), Jamie Oliver (19 cm), Marttiini Condor Kitchen Professional, Victorinox 5.2003.19. Haastajana muita halvempi Ikea Gynnsam. Testaajina opettaja Saara Ballis sekä opiskelijat Iines Herala ja Teemu Tuovinen Ravintolakoulu Perhosta.

  • Kesto: 7 min

  Näin pilkot ananaksen, mangon ja sipulin siististi

  Kaupoissa on nykyään monenlaista hedelmää ja juuresta, joiden kuoriminen on oma taitolajinsa. Ammattilaisilla on herkkujen paloitteluun omat niksinsä. Ravintolakoulu Perhon opettaja Saara Ballis näyttää miten ananas, mango ja sipuli pilkkoutuu ammattilaisen käsissä. Toimittajana Maarit Åström-Kupsanen.

  • Kesto: 2 min

  Suksipenkit testissä: maalikamera liian lujilla

  Sadasosatkaan eivät olisi riittäneet erojen löytämiseen suksipenkkien välillä. Kuningaskuluttajan kolmen kovan mielestä todella huteran oloinen halpispenkki paljastui tositoimissa kelpo raudaksi. Testaajina Vantaan Ladun Timo Palotie,Pertti Meriläinen ja Pirjo Hyvärinen. Testipenkkeinä Asaklitt,Puuru PP-Light, Vonkamies Outdoor, Atom Sports ja Puuru PP-1.

  • Kesto: 6 min

  Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi

  Lelujen turvallisuusvaatimukset ovat tiukat. Silti kukaan ei takaa, että jokainen kaupasta löytyvä lelu on turvallinen. Viranomaiset tekevät pistokokeita, mutta yksittäisen lelun turvallisuudesta vastaa aina valmistaja ja maahantuoja. Leluissakin hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Lelujen turvallisuuden viimeinen vartija on aina lapsen vanhempi, joka päättää millä leluilla kotona leikitään

  • Kesto: 10 min

  Nastakengät testissä: liukkaiden kelien pelastus

  Talvisin jopa 20 000 suomalaista teloo itsensä liukastuessaan – joka kuukausi. Apua pystyssä pysymiseen saa esimerkiksi nastakengistä. Kolme kovaa testasi metallinastoilla varustetut kävelyyn tarkoitetut nastakengät. Testattavana olivat älynastoin varustetut Icebugin Pace Bugrip -kengät , kotimaisen Sarvan Jalot sekä Polecat-nastakengät. Testaajina Arja Packalén, Kinga Koski ja Jenni Suomalainen.

  • Kesto: 6 min

  Testissä mukaanotettavat sporttiblenderit: leveä pullo päihitti käytännöllisemmät kannet

  Kunnon ateria korvataan usein välipaloilla, eikä aina ihan terveellisillä. Mutta kiireinenkin voi hurauttaa ravitsevan smoothien nopeasti. Korkki kiinni ja juomapullon oloinen blenderipullo on valmis otettavaksi mukaan. Kaikkein rajuinta menoa eivät blenderipullotkaan tosin kestä.Testaajina Mirja Kärnä, Peppiina Meronen ja Jari Sario. Testilaitteina Clas Ohlsonin malli 2 Go, Tokmannin Idéale+, Tristar ja C3 Mix&Go.

  • Kesto: 8 min

  Uusi auto voi tulla jopa halvemmaksi ilman vaihdokkia

  Autokauppojen maksamista hyvityshinnoista liikkuu paljon mehukkaita kaupunkitarinoita. Kuningaskuluttajan kokeilussa selvisi, että asiakas ei välttämättä saa mitään hyötyä vanhasta vaihdokista.

  • Kesto: 9 min

  Koneteekkarit testasivat friteerauskeittimiä: rasva kärysi ja eroja löytyi

  Friteerattu ruoka on makoisaa, mutta sen tekeminen kotikonstein on hankalaa. Rasvapaistamisen helpottamiseksi on markkinoille tullut monenlaisia keittimiä. Kolme kovaa testasi friteerauskeittimiä. Testaajina Aalto Yliopiston koneteekkarit Heikki Hynynen, Ville Majuri ja Ossi Kaihua. Testilaitteina OBH Nordica Deep Fryer 4 Liter Pro Digital Fryer, Wilfa friteerauskeitin DFR-2 ja DeLonghi RotoFry. Haastajana itseään terveelliseksi friteerauslaitteeksi mainostava Philipsin Airfryer.

  • Kesto: 7 min

  Valmispiparkakkutaikinat maistuvat ja taipuvat talon rakentamiseen

  Piparkakkuja on syöty Euroopassa jo keskiajalta asti. Nopea kyselykierros Helsingin kauppahallissa kuitenkin paljastaa, että harva tekee taikinaa enää itse. Kolme kovaa testasi, mistä kaupan taikinasta saa parhaat piparit ja miten ne taipuvat piparkakkutalon tekoon. Testitaikinoina olivat Myllyn Paras, Sunnuntai, Lidlin Jouluaitta sekä gluteeniton Fria. Testaajina Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijat Sini Koskinen, Janne Vartiainen ja Henrik Naakka.

  • Kesto: 6 min

  Tuhkaimuritestissä sotkettiin matot ja puseron hihat

  Kuningaskuluttajan testaajat pitävät vanhaa konstia tuhkien tyhjentämisessä parempana kuin konevoiman apua. Homma hoituu helpommin tuhkalapiolla ja sinkkiämpärillä kuin tarkoitukseen kehitetyllä tuhkaimurilla. Testaajina Riina Virkkunen, Jari Muikku ja Pentti Kapanen. Testilaitteina Kärcher-tuhkaerotin, Kärcher-tuhkaimuri, Biltema-tuhkaimuri, Deuzer-tuhkaimuri ja Lavor Ashley.

  • Kesto: 7 min

  Falafelit parempaa pakastealtaasta kuin jauheseoksena

  Falafel on arkiruokaa Beirutista Kairoon, ja nykyään trendikästä katuruokaa eri puolilla maailmaa. Kasvisruoaksi se on täyttävä ja siinä on paljon proteiinia. Kolme kovaa testaa neljä kaupan falafel-tuotetta. Testaajina ovat Veera Henriksson, Tarek El Sayed ja Maggie Lindholm. Testituotteina Hälsans Kök ja Findus pakastepyörykät sekä Gluteeniton maailma ja Bauchhof jauheseokset.

  • Kesto: 7 min

  Pelihiirien testissä erot pieniä, mutta häviäjä erottui selvästi

  Tietokonepelaaminen on välineurheilua. Tosipelaajalle pelkkä pelikoneen hyvä suorituskyky ei välttämättä riitä, vaan myös oheislaitteiden pitää olla kunnossa. Yksi tärkeimmistä laitteista PC-pelaajalle on hiiri. Testaajina ovat oululaisen Call of Duty -peliklaanin jäsenet Eero Junttila, Ville Luosujärvi ja Ville Räihä. Testattavat pelihiiret ovat Logitech G402 Hyperion Fury, Razer Naga, Mad Catz R.A.T. TE., Steelseries Sensei ja Cooler Master CM Storm Mizar.

  • Kesto: 7 min

  Ulkomailta ostettu auto ei aina sujahda Suomen rekisteriin kivuttomasti

  Suomalaiset hakevat vuosittain noin parikymmentä tuhatta käytettyä henkilöautoa muista EU-maista. Joskus uusi menopeli aiheuttaa ikäviä yllätyksiä, kun sitä ensirekisteröidään Suomeen. Tamperelaisen Iiris Markkasen perhe haki uuden auton Liettuasta ja joutui melkoiseen rumbaan väärän värisen vilkkuvalon takia.

  Tulevat jaksot

  JaksoJulkaisuaikaPoistumisaikaKesto
  9/192 Kuningaskuluttaja: 05.03.2015 28 min
  10/192 Kuningaskuluttaja: 12.03.2015 28 min
  11/192 Kuningaskuluttaja: 19.03.2015 28 min
  12/192 Kuningaskuluttaja: 26.03.2015 28 min
  13/192 Kuningaskuluttaja: 02.04.2015 28 min

  Ohjelmien todellinen julkaisuaika Areenaan saattaa vaihdella. Esimerkiksi suorien lähetysten tallenteet julkaistaan lähetyksen päättymisen jälkeen viiveellä, joka yleensä on noin ohjelman keston verran.

  Muualla Yle.fi:ssä