Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Keski-Suomi: Jaksot (51) fi:SeriesPage:rss

  Yle Uutiset Keski-Suomi: Muut videot (78) fi:SeriesPage:rss

  Nuorten pakkaspukeutuminen puhuttaa

  Vanhempi väki kauhistelee usein teinien paljaita päitä, kauloja ja nilkkoja pakkassäällä. Nuoret kyllä tietävät, millaisia ovat lämpimät vaatteet, mutta sellaisia ei syystä tai toisesta kylmillä keleillä päälle pueta.

  • Kesto: 4 min

  Tenho on teiden toivottu tukko

  Tiemestari Tenho Arosanervolle aamuviiden herätyksiä tulee aina, kun lunta tupruttaa taivaan täydeltä. Tenho auraa tarvittaessa Muurame-Jämsä väliltä lumet pois.Aura-auton ohjaamo on melkoinen nappulameri.

  • Kesto: 1 min

  Kirjastopuukotuksen oikeudenkäynti alkoi

  Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkoi Jyväskylän kaupunginkirjastossa tammikuussa 2013 tapahtuneen kirjastopuukotuksen sekä Oulun sumuteiskun käsittely. Asianomistajat olivat tyytyväisiä, että tapaukset saatiin viimein oikeuden eteen.

  • Kesto: 1 min

  Hevoskouluttaja

  Hevosen koulutus kilpa-ratsuksi on vaativaa ja aikaa vievää työtä. Varsan kouliminen kilpailijaksi ei aina onnistu edes kokeneelta hevosihmiseltä. Silloin apuun voidaan kutsua ammattikouluttaja.

  • Kesto: 2 min

  Italialaiset ihmeissään: pitääkö kahvipussissakin olla teknikkaa?

  Suomi on tunnetusti edelläkävijä monessa tekniikassa. Jyväskyläläisessa pienpaahtimossa vieraillut italialainen suurperhe melkein järkyttyi, kun kahvipussiinkin oli ahdettu monenlaista tekniikkaa. Yrittäjä Virpi Hyvärinen Paahtimo Pavusta kertoo koko tarinan.

  • Kesto: 1 min

  Metsäkoneenkuljettaja puurtaa pimeässä

  Erkki Kauppinen on metsäkoneenkuljettajakonkari, jota ei pimeys eikä yksin työskentely paljon haittaa. Pimeässä metsässä on hänen mukaansa aikaa ajatella.

  • Kesto: 2 min

  Seniorit opettelevat kaatumaan ohjatusti

  Seniorit ovat opetelleet kaatumaan turvallisesti sisätiloissa Jyväskylässä. Kaupunki järjestää kaksi kurssia, joissa opetellaan kaatumaan tatamille ilman käden tai lonkan murtumista. Jokainen voi opetella köllähtämään kyljelleen tai selälleen turvallisesti kotona. Turvallinen kaatuminen säästää paitsi surua ja vaivaa, myös yhteiskunnan rahaa.

  • Kesto: 1 min

  Lööpin valta

  Lööpit pomppaavat silmillemme kauppojen kulmilla. Yle Keski-Suomi tapasi Sini Setälän, joka on tutkinut lööppien merkitystä ja vaikutusta meihin.

  • Kesto: 2 min

  Wilson Kirwa hehkutti 97-vuotiasta Suomea

  Entinen huippu-urheilija, nykyään muun muassa lastenkirjailijana tunnettu Wilson Kirwa vieraili Monikulttuurikeskus Glorian perinteisessä itsenäisyyspäivän juhlassa perjantaina 5. joulukuuta. Kirwa kehui puheessaan vuolain ja iloisin sanoin 97-vuotiasta Suomea.

  • Kesto: 3 min

  Teinitähti saa tytöt telttailemaan talvellakin

  Innokkaimmat Robin-fanit ovat valmiita jonottamaan idolinsa keikalle yötä myöten ja pakkasesta piittaamatta. Popparin Jyväskylän keikkapaikalle 5. joulukuuta ensimmäiset teinitytöt saapuivat telttoineen ja makuupusseineen aamuyön tunteina.

  • Kesto: 1 min

  Lyhyet ohjeet joulukuusen hoitoon

  Joulukuusen neulasia löytyy nurkista vielä juhannuksenakin? Niin ei tarvitse olla. Kuusenkasvattaja Martti Kokkonen Jämsänkoskelta antaa vinkit miten kuusi saadaan hyvässä kunnossa loppiaiseen.

  • Kesto: 2 min

  Yle Keski-Suomi Nettistudio

  Nettistudiossa kansanedustajat Mauri Pekkarinen (Kesk.) ja Mikael Palola (Kok.). Venäjän asettamat tuontipakotteet tuntuvat suomalaisessa maataloudessa, kun EU:n myöntämät korvaukset ovat menneet sivu suun. Miten tilanteesta selvitään? Entä miten Mauri Pekkarinen ja Palola äänestävät avioliittolaista?

  Muualla Yle.fi:ssä