Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Jaksot (63) fi:SeriesPage:rss

  Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Muut videot (59) fi:SeriesPage:rss

  Ovatko kelkkasafarit vaarallisia

  Moottorikelkkasafareiden turvallisuustyötä on tehty jo parinkymmenen vuoden ajan. Turvallisuuteen suhtaudutaan yrityksissä äärettömän tinkimättömästi. Tästä huolimatta inhimillisistä tekijöistä johtuvia vahinkoja ja vakavia onnettomuuksia sattuu jatkuvasti. Haastateltavana entinen safariopas Tapio Nykänen. Toimittaja: Raimo Torikka.

  • Kesto: 3 min

  Hirvi juoksee passin sivuja pläräämällä

  Suomen passista löytyvä hirven kuva näyttää juoksevan, kun sivuja plärää nopeasti. Tämä ei kuitenkaan ole ihan helppo homma, huomattiin Yle Kainuun toimituksessa.

  Nykyajan lapset videoivat leikkejään

  Leikki-ikäisten lasten vanhemmat hämmästelevät uutta ilmiötä lasten leikeissä. Lapset kuvaavat leikeistään videoita, ja laittavat niitä nettiin videonjakopalvelu Youtubeen toisten lasten katsottaviksi. Videoissa seikkailevat esimerkiksi pienet eläinfiguurit.

  Kehitysvammainen Rauni Kärki nauttii piirtämisestä

  Kuhmolainen Rauni Kärki on asunut viitisen vuotta perhehoitajiensa Jouko ja Marja Haverisen perheessä. Kehitysvammainen Rauni piirtää mielellään, ja hänen töitään on riittänyt näyttelyksi asti.

  • Kesto: 1 min

  Läskipyörä rullaa poluilla kesät talvet

  Normaalia leveämmillä renkailla varustettu maastopyörä, eli läskipyörä tekee maastopyöräilyn mahdolliseksi lumeen tallatuilla pehmeillä poluilla. Markku Eilola-Jokivirta esittelee läskipyörän etenemiskykyä Oulun keskustan liepeillä.

  • Kesto: 1 min

  Rajavartijat antavat apua haja-asutusalueilla

  Kaksi vanhempaa rajavartijaa Kuhmon Vartiuksessa ovat päivittäin valmiudessa antamaan esimerkiksi ensiapua potilaalle ennen ambulanssin saapumista. Esa Romppainen ja Mika Karhunen kollegoineen ovat iso apu syrjäseuduilla.

  Sahdin valmistus onnistuu perinteisesti saunassa

  Nikke Kaartinen ja Aki Käräjäoja pääsivät viime elokuussa sahdinvalmistuksen SM-kisoissa semifinaaliin. He valmistavat aika ajoittain sahtia ulkosaunassa Kuhmossa, Syvätervajärven rannalla.

  Muualla Yle.fi:ssä