Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Jaksot (58) fi:SeriesPage:rss

  Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Muut videot (51) fi:SeriesPage:rss

  Silja Keränen kertoo tunnelmistaan

  Silja Keränen kertoi Hanne Kinnuselle tunnelmiensa olevan kaksijakoiset. Keräsen äänet eivät vieneet häntä eduskuntaan, mutta häntä ilahdutti se, että vihreät petrasivat puolueena.

  • Kesto: 1 min

  Poliisi valvoi tehostetusti torstaina

  Poliisilla oli poikkeuksellisen suuri yhteinen liikennevalvontaoperaatio torstaina 16. huhtikuutta. Poliisit valvoivat tehostetusti myös Kainuussa.

  Kari Väänänen tuo Kemijärvelle oman näkemyksensä Metsäjätistä

  Metsäjätti avaa ihmisen tasolla niitä lopun ajan tunnelmia, joita vallitsee tehtaansa menettävällä paikkakunnalla. Näytelmä perustuu Miika Nousiaisen käsikirjoitukseen. Jorma Korhosen haastateltavina ovat Lentävän Poron Teatterin taiteellinen johtaja Jussi Olavi Jokinen ja vieraileva ohjaaja Kari Väänänen. Kuvaaja: Uula Kuvaja / Yle

  • Kesto: 1 min

  Kotona synnyttänyt muistelee kokemusta

  Kajaanilainen Minna Haataja synnytti kahdeksan vuotta sitten kotona. Hänestä oli ihanaa, että koko perhe pystyi olemaan mukana tapahtumassa. Videolla Haataja kertoo synnytyksestä.

  • Kesto: 1 min

  300 kertaa vuodessa Saanan huipulla

  Kilpisjärvellä asuva tullipäällysmies Heimo Rantakokko on valloittanut Saanatunturin lähes 1700 kertaa. Esimerkiksi viime vuonna käyntejä Saanan huipulle kertyi yli 300. Toimittaja: Raimo Torikka. Kuvaus ja editointi: Uula Kuvaja.

  • Kesto: 1 min

  Ovatko kelkkasafarit vaarallisia

  Moottorikelkkasafareiden turvallisuustyötä on tehty jo parinkymmenen vuoden ajan. Turvallisuuteen suhtaudutaan yrityksissä äärettömän tinkimättömästi. Tästä huolimatta inhimillisistä tekijöistä johtuvia vahinkoja ja vakavia onnettomuuksia sattuu jatkuvasti. Haastateltavana entinen safariopas Tapio Nykänen. Toimittaja: Raimo Torikka.

  • Kesto: 3 min

  Hirvi juoksee passin sivuja pläräämällä

  Suomen passista löytyvä hirven kuva näyttää juoksevan, kun sivuja plärää nopeasti. Tämä ei kuitenkaan ole ihan helppo homma, huomattiin Yle Kainuun toimituksessa.

  Nykyajan lapset videoivat leikkejään

  Leikki-ikäisten lasten vanhemmat hämmästelevät uutta ilmiötä lasten leikeissä. Lapset kuvaavat leikeistään videoita, ja laittavat niitä nettiin videonjakopalvelu Youtubeen toisten lasten katsottaviksi. Videoissa seikkailevat esimerkiksi pienet eläinfiguurit.

  Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Muut audiot (3) fi:SeriesPage:rss

  Sähköpostipolkupyörä ei rasita postikustin pohkeita

  Posti kulkee kun kusti polkee ja polkijan helpotukseksi postilla on käytössä sähköpolkupyöriä. Oulussa postia on kuskattu kaupunkialueella läpi vuoden polkukupyörällä aina kun pakkasta on alle 20 astetta. Kuinka sähköpolkupyörä pelittää ja paljonko siitä on postinjakajalle apua? Toimittaja Antti Pylväs polkaisi postinjakaja Oskari Karppisen matkaan tihkusateisena huhtikuun aamuna sekä tutustui ja jopa testasi postin sähköpolkupyörää.

  • Kesto: 7 min

  Kaikista ei tuu tähtiä. Jone Nikula rohkaisee kuitenkin yrittämään.

  Oululaisessa ravintolassa käydään Rockpoliksen ja Huutomerkki ry:n järjestämä avoin keskustelutilaisuus musiikkibisneksen kiemuroista otsikolla "Kaikista ei tuu tähtiä - hyövääkö ees lähtiä". Tilaisuuden vetureina toimivat Idols-tuomarinakin tunnettu musabisneksen monitoimimies Jone Nikula sekä muusikko-yrittäjä Jukka Takalo. Marko Siekkinen ja Jone Nikula kohtasivat matkalla tilaisuuteen.

  • Kesto: 4 min

  Pekka Jalava, stand up -koomikko

  Rukalla käynnistyi torstaina neljä päivää kestävä Tomaatteja, Tomaatteja -stand up -festivaali. Tunturimaisemassa yleisöä viihdyttää 13 Suomen eturivin koomikkoa Pekka Jalavan, Andre Wickströmin ja Ismo Leikolan johdolla.

  Muualla Yle.fi:ssä