Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Jaksot (61) fi:SeriesPage:rss

  Yle Uutiset Pohjois-Suomi: Muut videot (12) fi:SeriesPage:rss

  Kehitysvammainen Rauni Kärki nauttii piirtämisestä

  Kuhmolainen Rauni Kärki on asunut viitisen vuotta perhehoitajiensa Jouko ja Marja Haverisen perheessä. Kehitysvammainen Rauni piirtää mielellään, ja hänen töitään on riittänyt näyttelyksi asti.

  • Kesto: 1 min

  Onko tämä Tornionjoesta löytyneen pommin tarina?

  Sirkka Ponkala oli sodan aikana torniolainen teinityttö ja hän muistaa, kuinka venäläiset yrittivät pommittaa Suomen ja Ruotsin välisen rautatiesillan. Kuultuaan uutisen Tornionjoesta keskiviikkona löytyneestä pommista hän alkoi pohtia, voisiko hänen muistamansa tapahtuma liittyä löytöön.

  • Kesto: 3 min

  Ei korkeanpaikankammoisille - toimittaja nousi Tervolan radiomastoon

  Tervolan radio- ja tv-masto kohoaa yli 300 metrin korkeudelle Törmävaaran kivisen laen ylle. Ihan niin korkealle eivät Yle Perämeren Laura Holappa ja Minna Aula päässeet, mutta huimaavat näköalat tarjosi jo 120 metrissä sijaitseva tasanne.

  • Kesto: 1 min

  Muinaiskivet hurmasivat tutkijat

  Keminmaassa ja Tornion Rantamaan louhoksella on Suomessa ainutlaatuinen stromatoliittiesiintymä. Muinaiset leväesiintymät kertovat elämästä satoja miljoonia vuosia sitten, kertoo professori Juha Karhu Helsingin yliopistosta.

  Kemin siilit talvipesistä vapaiksi

  Tuhina ja rapistelu oli kovaa, kun talven tieltä pelastetut kemiläissiilit palasivat luonnolliseen elinympäristöönsä. Eläinsuojeluvalvoja Marjukka Parviaisen hellässä huolenpidossa Pelkosenniemellä alipainoiset ja loisten vaivaamat siilit ovat pulskistuneet ja virkistyneet selvitäkseen taas omillaan. Risto Koskinen kävi seuraamassa siilien vapautusta Kemin Paavonkarissa.

  • Kesto: 3 min

  Arizona Chemicalsin tehtaalla räjähti tiistaina

  Oulussa Arizona Chemicalsin tehtaalla on tapahtunut aamulla räjähdys. Räjähdyksessä on kuollut yksi ihminen, toinen uhri on vakavasti loukkaantunut. Tämän lisäksi kaksi muuta työntekijää on saanut lieviä vammoja. Kaikki uhrit ovat alihankkijoiden työntekijöitä.

  Muualla Yle.fi:ssä