Areena
 • TV
 • Radio
 • Yle Uutiset Keski-Suomi: Jaksot (47) fi:SeriesPage:rss

  Yle Uutiset Keski-Suomi: Muut videot (95) fi:SeriesPage:rss

  Vaalien ykköset ja seiskat

  Miten numerot yksi ja seitsemän pitäisi piirtää vaalilipukkeeseen? Keski-Suomen vaalipiirilautakunnan puheenjohtaja Matti Eerola ottaa kynän käteensä ja näyttää.

  • Kesto: 1 min

  Pihtiputaan hotellipoltto

  Viitasaaren palokunta poltti näyttävästi Niemenharjun entisen hotellin Pihtiputaalla. Samalla palokunta harjoitteli savusukelluksia ja ruiskuhyökkäyksiä.

  • Kesto: 21 min

  Puolustusvoimien erikoisryhmä noutaa savupommin

  Jyväskylän poliisiasemalle siviilin tuoma räjähde osoittautui vaarattomaksi savupommiksi. Videolla puolustusvoimien erikoisryhmä hakee pommin poliiaseman autohallin ajoluiskasta Urhonkadulta.

  • Kesto: 1 min

  Sotilasräjähde Urhonkadulla Jyväskylässä

  Poliisi eristi liikenteen Urhonkadulla Jyväskylässä poliisilaitoksen ulkopuolelle jätetyn sotilasräjähteen vuoksi. Puolustusvoimien erikoisryhmän on tarkoitus purkaa räjähde vielä maanantain aikana.

  Luovuus ei lopu muotoilijoilta ja kädentaitajilta

  Keskisuomalaiset muotoilu- ja käsityöyrittäjät tulivat ulos pikkupajoistaan ja saivat tuotteensa myyntiin keskelle Jyväskylää, tavarataloon. Tekstiilitaiteilija Anu Rinkinen haaveili pienenä alkavansa Marimekoksi ja saavansa tuotteensa Stokkalle. Ikä toi realisimia, mutta nyt Anu ja yhdeksän muuta käsityöammattilaista on saanut tuotteensa myyntiin Sokos-tavarataloon. Videolla kädentaitajat kertovat työstään ja ammatin arvostuksesta.

  • Kesto: 5 min

  88-vuotiaan Senjan hampaidenhoitovinkit

  Kun vanhus syö huonosti ja on levoton, saattaa olla syytä katsoa hänen suuhunsa. Vanhuksista valta-osalla on tulehtuneet ikenet. Pahimmillaan suun tulehdus tekee elämästä kivuliasta. Tavallisella hammashoidolla voi parantaa elämänlaatua. Katso Senja Eugenia Nyströmin, 88, vinkit hampaidenhoidosta.

  0903 KEDUT

  Wallinheimo ja Kalmari.

  • Kesto: 19 min

  Moni on saanut kurakylvyn

  Keväällä rapa roiskuu teiden varsilla. Moni jalankulkija ja pyöräilijä on saanut vettä ja kuraa päälleen.

  • Kesto: 1 min

  AVANTOUINTI

  Avantouintia Tuomiojärvellä.

  • Kesto: 1 min

  Näin lunta luo sähkölapio

  Lumityökalumarkkinoille on tullut perinteisten lapioiden ja kolien rinnalle monenlaisia moottorikäyttöisiä apuvälineitä. Noin sadan euron hintainen sähköinen lumilapio ei kuitenkaan vielä ole kaikelle kansalle tuttu. Ari Uusitalo näyttää, miten sähköinen lumilapio toimii.

  • Kesto: 1 min

  Nuorten pakkaspukeutuminen puhuttaa

  Vanhempi väki kauhistelee usein teinien paljaita päitä, kauloja ja nilkkoja pakkassäällä. Nuoret kyllä tietävät, millaisia ovat lämpimät vaatteet, mutta sellaisia ei syystä tai toisesta kylmillä keleillä päälle pueta.

  • Kesto: 4 min

  Tenho on teiden toivottu tukko

  Tiemestari Tenho Arosanervolle aamuviiden herätyksiä tulee aina, kun lunta tupruttaa taivaan täydeltä. Tenho auraa tarvittaessa Muurame-Jämsä väliltä lumet pois.Aura-auton ohjaamo on melkoinen nappulameri.

  Muualla Yle.fi:ssä