Areena
 • TV
 • Radio
 • Dokumentit ja fakta

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Dokumentteja fi:Recommended:rss Kaikki dokumentit »

  Historia: Suursodan päiväkirjat

  1/8. Kuilun partaalla. Ensimmäinen maailmansota syttyy elokuussa 1914. Kuinka ihmiset eri puolilla Eurooppaa merkitsevät ensivaikutelmiaan muistiin? Nuori ranskalaispoika näkee saksalaisten valtaavan kotikaupunkinsa.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 1 jakso »

  Kuninkaittemme jäljillä

  Osa 3/10. Kustaa Vaasa oli taitava poliitikko. Hän irrotti Ruotsin Kalmarin unionista ja katolisesta kirkosta, uudisti maan hallintoa ja teki Ruotsista perintömonarkian. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 57 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Kivikauden elämää

  Anette Evensen ja Helge Soefteland haluavat kokeilla, millaista Norjassa oli elää 10 000 vuotta sitten. Yhdessä muiden alan harrastajien kanssa he elävät yllätyksellisen viikon kivikauden tapaan. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 39 min

  Dokumenttiprojekti: Uusi suomalainen

  Timo on virolainen, hänen vaimonsa Maryan somali. Molemmat pyrkivät toteuttamaan unelmansa Suomessa. O: Ville Mäkelä. T: Inland Film Company.

  Docventures fi:Recommended:rss yle.fi/docventures »

  Docventures: Suomalaisuus 1.10.

  Docventures esittää: (1971) Jörn Donnerin terävän ajankuvan pääosassa on Suomen kansa vuonna 1970. Tavikset ja julkkikset saavat sanoa sanottavansa maasta ja sen kulttuurista. Ohjelman laulut ovat saavuttaneet levyversioina kulttisuosion. Ke 1.10. klo 21:00.

  Docventures

  Docventures: jälkikeskustelu. Docventures esittää: Docventures-luolassa märehditään illan teemaa yhdessä vieraiden kanssa. Osallistu keskusteluun osoitteessa yle.fi/docventures

  Docventures

  Docventures esittää: War Photographer. Docventures esittää: Kun muut juoksevat, James Nachtwey liikkuu hitaasti kuvaten maailman parhaita sotakuvia. O: Christian Frei. T: Christian Frei Filmproductions, Sveitsi 2001.

  Dokumentteja maailmalta fi:Recommended:rss kolmasulottuvuus.fi »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Raiskaus sodan aseena. Nuorten hollantilaisten kaksossisarusten dokumenttielokuva raiskauksista Kongossa. Miten on mahdollista irtaantua raiskauskierteestä? O: Femke ja Ilse van Velsen. T: IF Productions Alankomaat 2009

  Kolmasulottuvuus.fi

  Kuunteletko sinä!. (Are You Listening!) Palkittu elokuva perheestä ja kylästä, joka joutuu Bangladeshin rannikolla nousevan veden uhkaamaksi. O: Kamar Ahmad Simon T: Beginning Production Ltd, Bangladesh 2012

  Kolmasulottuvuus.fi

  Neron vieraat. (Nero's Guests) Intialainen toimittaja P Sainath haastaa niin oman maansa eliitin kuin länsimaiden hyvää tarkoittavat journalistit ja taloustieteilijät kertoessaan, miksi 200 000 maanviljelijää on tehnyt itsemurhan viimeisen 10 vuoden aikana Intiassa. O: Deepa Bhatia T: Steps India 2009

  Kolmasulottuvuus.fi

  Meno-paluu. (Destination Home) Liberialainen Sam Reayah ja hänen tyttärensä Ruth ovat odottaneet vuosia pakolaisleirillä Ghanassa päästäkseen Yhdysvaltoihin, missä perheen äiti ja vanhin tytär jo asuvat. Vihdoin lupa tulee... O: Maria Seppälä ja Veera Lehto T: Tuffi Films Ltd 2014

  Ajankohtaisohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki ajankohtaisohjelmat »

  MOT

  Vanhempi vihollisena. Avioerolapset voivat joutua vuosiksi äidin ja isän valtataistelun kohteeksi. Tuomioistuimet ovat nyt alkaneet laittaa kuriin riiteleviä vanhempia. Toimittajanan Kirsi Skön.

  Luonto ja eläimet fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Jahtikumppanukset Lotta ja Leif

  Sarja alkaa. 1/7. Ruokakirjailija ja juontaja Lotta Lundgren ei ole eläessään pitänyt asetta kädessään. Niinpä hän pyytää kriminologia ja kirjailijaa Leif GW Perssonia vihkimään hänet aseiden ja metsästyksen saloihin.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 12 min
  • Sarja 1 jakso »

  Spotlight

  Lapin timantit. Irlantilainen yritys sai luvan etsiä timantteja Utsjoelta. Kenellä on oikeus päättää saamelaisten maista? Kumpi on arvokkaampaa, timantit vai luonto? Toimittaja: Elin von Wright.

  Tarinoita metsästä

  Tikat. 10/20. Metsän monimuotoisuuden näkyvä ja kuuluva tulkki. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Kysymyksiä luonnosta

  2/9. Kummalliset kasvit, erikoiset eläimet ja muut luonnonihmeet askarruttavat, mutta ei hätää. Linda Olofsson asiantuntijoineen vastaa katsojien kiperiin kysymyksiin keskelle metsää tuodussa studiossa.

  Lyhyesti luonnosta fi:Recommended:rss

  Luonto lähellä

  Luonto lähellä tutustuu Korkeasaaren eläintarhan tapahtumiin toisen maailmansodan aikaisista pommituksista aina ensimmäisen sillan rakentamiseen 70-luvun puolivälissä.

  Yle Etelä-Karjala

  Villisikalauma pihalla. Imatralaisen Risto Tanhuanpään aamupala keskeytyi 3.9.2014, kun hän huomasi pihalla olevan uuden nurmikon olevan pilalla. Nurmikko oli myllätty yöllä mullalle. Tanhuanpää ikuisti uudella nurmikolla nautiskelevan villisikalauman.

  Syksy tulee - miten Eino-ketun käy?

  Kesän aikana Einoksi nimetty kettu pyöri Aamutv:n kesästudion tuntumassa. Miten syksyn ja talven tullen ketuille käy - siitä kertoo ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

  • Kesto: 8 min

  Ihan niin kuin Strömsössä fi:Recommended:rss Arki ja vapaa-aika »

  Strömsö

  Alexandra käsittelee marjoja vanhan ajan menetelmin. Liiteri saa uudet ovet, ja puutarhaan istutetaan talvikasveja. Lee muuntaan vanhan pinnasängyn kuivaustelineeksi. svenska.yle.fi/stromso

  Voita & Sokeria

  Voita & Sokeria 27.9.. Taitoluistelun Suomen mestari Juulia Turkkila opastaa Voita & Sokeria -sarjassa tekemään urheilijalle sopivaa lihakasvispastaa. LIHAKASVISPASTA n. 400g naudan sisäfilettä täysjyväpastaa 1 sipuli 1 kesäkurpitsa 1 pieni parsakaali 1 punainen paprika 3 valkosipulinkynttä 1 prk tomaattimurskaa 1 prk 5% rypsiöljypohjaista ruokakermaa oliiviöljyä rypsiöljyä kasvisfondia tilkka tabascoa yrttisuolaa mustapippuria Laita pastavesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Siivuta kesäkurpitsa ja suikaloi paprika. Irrota parsakaalista kukinnot. Leikkaa terävällä veitsellä lihasta ohuen ohuita siivuja. Leikkaaminen onnistuu parhaiten, kun liha on kylmänkohmeista, joten lihan voi laittaa pakastimeen 30 minuutiksi ennen leikkaamista. Kuumenna pieni paksupohjainen kattila. Lisää oliiviöljy (1 rkl) ja rypsiöljy (1 rkl), sipuli ja valkosipuli ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, fondi (1/2 rkl) ja tabasco (tilkka). Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia ja ota kattila pois liedeltä. Kuumenna wokkipannu tai paistokasari hyvin kuumaksi. Lisää rypsiöljyä (1 rkl) ja paista lihasuikaleita nopeasti kunnes liha saa hieman väriä. Lisää pannulle kasvikset ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta yrttisuolalla ja mustapippurilla. Kaada pannulle tomaattikastike ja kerma ja anna kiehua pari minuuttia.

  Puutarhakeskiviikko

  5/8. John ja Tareq ylistävät kilvan bambua, ja ruotsalainen viidakko saa uuden sisääntuloportin. Kanaverkkoa ja vettä - mihin Pernilla niitä tarvitsee? Tareq loihtii vihanneksista lisukkeita liharuualle.

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss Kaikki Terveys ja hyvinvointi -ohjelmat »

  Totuus rakkaudesta

  16/16. Rakkauden lyhyt oppimäärä. Miten miehet koulivat naisia, entä naiset miehiä? Mistä syntyy kestävä rakkaus? Totuuden rakkaudesta kertovat Mattiesko Hytönen, Raija Pelli, Lotta Backlund, Teuvo Loman ja Yazka. (U).

  Prisma: Ihmiskeho, mikrobien ekosysteemi

  Meidän kaikkien sisällä on valtavasti pöpöjä, joista jotkin ovat pahoja, mutta monet ovatkin hyödyllisiä.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min

  Täydellistä elämää

  4/8. Kuinka täydellisen ulkonäön voi saada? Ida Fladen hankkiutuu plastiikkakirurgille pohtimaan, tarvitaanko kirurgin veitsen apua.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Totuus yksityisestä vanhustenhoidosta

  Ruotsin suurin vanhusten hoiva-alan yritys Carema lupaa korkeatasoista hoitoa ikääntyneille. Lupaukset ovat kuitenkin paljastuneet ontoiksi. Kansainvälistä yritysjohtoa kiinnostavat enemmän bonukset ja voitto.

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Rokokoon aika

  2/3. Aistinautinnot. Rokokoon aikakausi korosti nautintoja ja onnellisuutta ja niiden etsintään käytettiin valtavasti energiaa. Kuinka aihe näkyy Boucherin, Watteaun, Gainsborough'n ja Tiepolon taiteessa? T : BBC.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 60 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Löytöretkiä maailmaan

  Aleksandrian aarteet. Aleksanteri Suuren perustama kaupunki on arkeologinen aarrearkku. Arkeologi Jean-Yves Empereur tutkii uponnutta laivan hylkyä ja rakennustyömaan alta löydettyä nekropolia eli "kuolleiden kaupunkia".

  • · Yle TV1
  • Kesto: 12 min
  • Sarja 7 jaksoa »

  Tähtihetkiä television historiassa

  Osa 6/8: Keskusteluohjelmat. Sarjassa tarkastellaan, miten ohjelmaformaatit, uudet sisällöt, muodot ja tekniikka ovat muuttaneet tv-tarjontaa kuluneen 60 vuoden aikana.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 6 jaksoa »

  Historia: Suursodan päiväkirjat

  1/8. Kuilun partaalla. Ensimmäinen maailmansota syttyy elokuussa 1914. Kuinka ihmiset eri puolilla Eurooppaa merkitsevät ensivaikutelmiaan muistiin? Nuori ranskalaispoika näkee saksalaisten valtaavan kotikaupunkinsa.

  Au pairit Lontoossa fi:Recommended:rss

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 10. Hyvästien aika. Mira päättää jäädä Lontooseen pidemmäksi aikaa. Hilla on lähdössä, vaikka perhe ei haluaisi häntä päästää pois. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia neljällä au pairilla on?

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 9. Suuria päätöksiä. Hilla ja Anna joutuvat tekemään päätöksen: sanovatko he hyvästit vai jatkavatko Lontoossa vielä seuraavan kevään? Hilla on omasta mielestään aikuistunut Lontoossa: vauvakuumekin on nousussa.

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 8. Bilematka Brightoniin. Hilla, Mira ja Anna lähtevät autoreissuun. Pitkän yön jälkeen Mira ja Hilla herkistyvät puhumaan ystävyydestään. Jasmiina palaa Suomeen perheensä luo.

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 7. Bileet. Jasmiina tekee ison päätöksen ja haluaa palata Suomeen. Miran into joutuu uudestaan koetukselle heti ensimmäisenä työpäivänä. Anna saa bileiden päätteeksi uuden puhelinnumeron.

  Uusimmat dokumentit ja faktaohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Historia: Suursodan päiväkirjat

  1/8. Kuilun partaalla. Ensimmäinen maailmansota syttyy elokuussa 1914. Kuinka ihmiset eri puolilla Eurooppaa merkitsevät ensivaikutelmiaan muistiin? Nuori ranskalaispoika näkee saksalaisten valtaavan kotikaupunkinsa.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 1 jakso »

  Kuninkaittemme jäljillä

  Osa 3/10. Kustaa Vaasa oli taitava poliitikko. Hän irrotti Ruotsin Kalmarin unionista ja katolisesta kirkosta, uudisti maan hallintoa ja teki Ruotsista perintömonarkian. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 57 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Kivikauden elämää

  Anette Evensen ja Helge Soefteland haluavat kokeilla, millaista Norjassa oli elää 10 000 vuotta sitten. Yhdessä muiden alan harrastajien kanssa he elävät yllätyksellisen viikon kivikauden tapaan. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 39 min

  Dokumenttiprojekti: Uusi suomalainen

  Timo on virolainen, hänen vaimonsa Maryan somali. Molemmat pyrkivät toteuttamaan unelmansa Suomessa. O: Ville Mäkelä. T: Inland Film Company.

  Mun Suomi fi:Recommended:rss Yle: Mun Suomi-sivusto »

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Itsevarmuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Unelma Suomesta. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Ali Mun motto. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Roman Onnellisuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Muualla Yle.fi:ssä