Areena
 • TV
 • Radio
 • Dokumentit ja fakta

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Dokumentteja fi:Recommended:rss Kaikki dokumentit »

  Tuntematon Norja

  Tuntematon Norja muuttuu entistä oudommaksi, sillä nyt Linda Eide on joutunut Ruotsiin. Siellä kaikki on halpaa. Millaisia keksintöjä itänaapurit ovat tehneet? Milloin he viettävät kansallispäiväänsä ja miksi?

  • · Yle TV2
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 1 jakso »

  Hindenburg ja Hitler

  Sotamarsalkka ja valtakunnanpresidentti Paul von Hindenburg oli Saksan politiikan johtohahmoja aina kuolemaansa saakka 1934. Miksi hän nimitti Hitlerin, pahimman kilpailijansa, valtakunnankansleriksi vuonna 1933?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min

  Tiedolla köyhyyttä vastaan

  One Laptop Per Child -järjestö on teettänyt 350 000 kannettavaa tietokonetta Uruguayn ja Perun koululaisille. Dynamolla varustetut läppärit maksavat vain sata dollaria kappale. Millainen oli vastaanotto? (U)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  Kiinalainen kapitalismi

  Kiina on kehittynyt nopeasti kaaoksesta ja köyhyydestä talousmahdiksi. Miten se on mahdollista? Kiinalaiset puoluejohtajat, neuvonantajat ja taloustoimittajat kertovat mitä Deng Xiaopingin valtakaudella tapahtui. 1/2. (U)

  Dokumentteja maailmalta fi:Recommended:rss kolmasulottuvuus.fi »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Toisen maalla. (The Settlers) Israelilainen pieni siirtokunta palestiinalaisten keskellä Hebronissa on sytyke ruutitynnyrissä. Kuitenkin arkipäiväinen elämä on käsittämättömän tavallista. O: Ruth Walk T: Belfilms, Israel, 2002

  Kolmasulottuvuus.fi

  The Act of Killing (12). Aikoinaan he surmasivat satoja kommunisteja raakojen elokuvien näyttämän mallin mukaisesti. Nyt he tuottavat itsestään elokuvaa ja näyttelevät myös uhreja. Mutta voiko tappaja unohtaa? O: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn

  Kolmasulottuvuus.fi

  Arnan lapset. (Arna's Children) Palkittu dokumenttielokuva teatteria harrastaneiden palestiinalaislasten unelmien päättymisestä väkivaltaan. O: Juliano Mer Khamis, Danniel Danniel T: THINKFilm, USA, 2003. Stereo.

  Kolmasulottuvuus.fi

  Ghetto. Musiikkivideolla esiintyvät Nairobin slummissa asuva underground hip hop -muusikko Misheny ja laulaja Lady Masallah. Kappale kertoo slummin asukkaiden elämästä ja perustuu Mishenyn omiin kokemuksiin. O: Benjamin Oroza T: Osuuskunta Icebreaker Productions 2014

  Ajankohtaisohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki ajankohtaisohjelmat »

  Jälkipörssi

  Euroopassa käydään sotaa, miten se vaikuttaa talouteen? Entä mistä suomalaisten jonotusinnossa on kyse?

  Ylen aamu-tv

  Pakotteiden vaikutukset suomalaisiin kuluttajiiin. Lähes viidennes suomalaisista sanoo suosivansa entistä enemmän kotimaisia tuotteita Venäjän pakotteiden vuoksi. Toisaalta kolme neljästä sanoo, että tilanne ai ole muuttanut ostotottumuksia. Asiaa on selvittänyt Suomalaisen Työn Liitto, jonka toimitusjohtaja Tero Lausala oli Aamu-tv:n vieraana.

  MOT

  Salaisuus taulun takana. Suomeen on ostettu monia ulkomaisia tauluja, joiden alkuperä on hämärän peitossa. Taulujen takaa voi löytyä niin roistoja, väärentäjiä kuin natsejakin.

  Luonto ja eläimet fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Tarinoita metsästä

  Metso ja teeri. 6/20. Puut kanalintujen ruoka-aittana. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.

  Luontoretkellä

  Öljyä, kaasua, kalaa. Pohjanmeren öljyn- ja kaasunporauslauttojen lähistöllä on runsas kalakanta ja eräät kaloista kasvavat todella suuriksi. Kari Toft lähtee kokeneen merikalastajan kanssa narraamaan vonkaleita.

  Haahkan vuosi

  Luontodokumentissa seurataan haahkojen elämää Suomen etelärannikon saaristossa Hangosta Ahvenanmaalle. Haahkojen keväinen soidin on saaristoluonnon komeimpia ilmiöitä. Tuotanto: Gustav Munsterhjelm, 2013. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 26 min

  Luontohetki: Erikoisia ekosysteemejä

  Ne ja me. Steve Backshall tutustuu hyönteisten ja niiden lähisukulaisten sekä meidän ihmisten välisiin vuorovaikutussuhteisiin. Millainen merkitys niillä on maapallon ravintoketjussa? T: BBC.

  Lyhyesti luonnosta fi:Recommended:rss

  Syksy tulee - miten Eino-ketun käy?

  Kesän aikana Einoksi nimetty kettu pyöri Aamutv:n kesästudion tuntumassa. Miten syksyn ja talven tullen ketuille käy - siitä kertoo ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

  • Kesto: 8 min

  Luontoihme Espoossa: Meritaimen osa 2

  Erittäin uhanlainen meritaimen lisääntyy keskellä Espoon kaupunkia vilkkaan tien varrella. Toimittaja Tuomo Björksten ihasteli kalanpoikasia palkitun luontokuvaajan Pekka Tuurin kanssa.

  Ihan niin kuin Strömsössä fi:Recommended:rss Arki ja vapaa-aika »

  Strömsö

  Nähdään aiempien jaksojen parhaita paloja. Camilla tapaa astronautti Christer Fuglesangin, joka kertoo miltä tuntuu avaruudessa. Lee koristelee t-paitoja virkatuilla liinoilla. svenska.yle.fi/stromso

  Voita & Sokeria

  Voita ja sokeria 30.8.2014. Freelancer-näyttelijä Ushma Karnani valmistaa samosoja eli kasvisnyyttejä intialaissyntyisen isänsä reseptin mukaan. Intialaiset samosat eli kasvisnyytit á la Ushman Pappa 240 g vehnäjauhoja 50 g öljyä 3/4 dl vettä ½ kg perunaa n. 300 g kukkakaalia (pakastepussi) 100 g pakasteherneitä 2 rkl currya 1- 2 tl suola 0,5-1 tl chilijauhetta n. 1-2 rkl garam masalaa Valmista täyte: Pese, kuori ja pilko perunat. Lisää loraus öljyä. Lisää suola , curry ja sekoita. Paista uunissa n.10 minuuttia 200 asteessa. Pilko kukkakaali ja lisää tarvittaessa loraus öljyä, suolaa, curry, chili ja sekoita. Laita uuniin perunoiden päälle. Lisää myös herneet. Paista 10 minuuttia 180 asteessa. Lisää garam masala paistamisen loppuvaiheessa. Taikina: Lisää öljy jauhoihin. Sekoita hyvin ja lisää vettä varoen. Vaivaa loppu käsin. Leivo taikina pötköksi, leikkaa n. 50g paloja. Pyörittele palloiksi ja kauli soikioiksi, jaa kahteen osaan. Taittele puolikas takinalevy niin, että leikatut sivut osuvat yhteen, painele kiinni. Täytä tötterö täytteellä, sulje kaarevat sivut yhteen. Voit kosuttaa taikinan reunoja vedellä, jotta saat sivut liimaantumaan yhteen. Paista suippo kärki ylöspäin n. 200-225 asteessa, n. 10 minuuttia.

  Puutarhaunelmia

  Vierailemme Englannissa. Tutustumme Andrew Barrin upeaan kotipuutarhaan Lontoossa, ja Royal Horticultural Societyn ylläpitämään upeaan Wisley-puutarhaan Surreyssa. (U)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min
  • Sarja 1 jakso »

  Puutarhakeskiviikko

  Uudet jaksot alkavat. 1/8. Pernilla, John ja Tareq palaavat elokuussa puutarhaan katsomaan aikaansaannoksiaan. On syytä palauttaa mieleen, miltä palsta näytti keväällä. Uutta satoa on jo päästävä maistamaan.

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss Kaikki Terveys ja hyvinvointi -ohjelmat »

  Taistelu täitä ja kihomatoja vastaan

  Monissa päiväkodeissa ja kouluissa oviin on jo saattanut ilmestyä lappu, jossa varoitetaan täistä ja kihomadoista. Aamu-tv otti selvää, mistä nämä loiset tulevat ja miten niistä pääsee eroon?

  • Kesto: 7 min

  Dokumenttiprojekti

  Piripäiväkirja (16). Pinjalle päihteet tarjosivat yhteyden äitiin. Minkä varaan Pinjan ja äidin elämä rakentuu, kun kumpikin yrittää päästä kuiville? O: Marja Kurikka.

  Puhutaan elämästä

  Mikko. "Kuolematonhan nuori on, jos se sille päälle sattuu. " Tarina on osa itsemurhien ehkäisykampanjaa Puhutaan elämästä.

  Prisma: Salaperäinen Lymen tauti

  Lymen tauti eli borrelioosi leviää Yhdysvalloissa ja Kanadassa hälyttävää vauhtia, mutta monet potilaat diagnosoidaan yhä väärin. Kuinka Lymen taudista on tullut jo aidsiin verrattava epidemia?

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Hindenburg ja Hitler

  Sotamarsalkka ja valtakunnanpresidentti Paul von Hindenburg oli Saksan politiikan johtohahmoja aina kuolemaansa saakka 1934. Miksi hän nimitti Hitlerin, pahimman kilpailijansa, valtakunnankansleriksi vuonna 1933?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min

  Totuus Graalin maljasta ja liitonarkusta?

  Temppeliherrojen ritarikunnasta on julkaistu ensimmäinen tiivis suomenkielinen historiateos. Temppeliherroihin liittyy rutkasti myyttejä. Keitä he olivat ja mitä he tekivät? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti Temppeliherrat-kirjan kirjoittaja Reima Luoto.

  • Kesto: 11 min

  Arkistosta revittyä

  Auto. Osa 1/8. Naiset ja autot. Aluksi nainen oli mainoksien vähäpukeinen katseenvangitsija. Sittemmin asenteet ovat muuttuneet, ja naisesta on tullut esikuva. Toimittaja: Lotta Wigelius-Wulff. (U)

  Majakka

  Tiiskeri. Tiiskerin sumukello makaa meren pohjassa, mutta kertaalleen räjäytetyn majakan valo vilkkuu edelleen. Toimittaja: Tom Backmansson, 1998.

  Mun Suomi fi:Recommended:rss Yle: Mun Suomi-sivusto »

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Itsevarmuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Unelma Suomesta. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Ali Mun motto. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Roman Onnellisuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Au pairit Lontoossa fi:Recommended:rss

  Au pairit Lontoossa

  Hyvästien aika. Mira päättää jäädä Lontooseen pidemmäksi aikaa. Hilla on lähdössä, vaikka perhe ei haluaisi häntä päästää pois. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia neljällä au pairilla on?

  Au pairit Lontoossa

  Suuria päätöksiä. Hilla ja Anna joutuvat tekemään päätöksen: sanovatko he hyvästit vai jatkavatko Lontoossa vielä seuraavan kevään? Hilla on omasta mielestään aikuistunut Lontoossa: vauvakuumekin on nousussa.

  Au pairit Lontoossa

  Bilematka Brightoniin. Hilla, Mira ja Anna lähtevät autoreissuun. Pitkän yön jälkeen Mira ja Hilla herkistyvät puhumaan ystävyydestään. Jasmiina palaa Suomeen perheensä luo.

  Au pairit Lontoossa

  Bileet. Jasmiina tekee ison päätöksen ja haluaa palata Suomeen. Miran into joutuu uudestaan koetukselle heti ensimmäisenä työpäivänä. Anna saa bileiden päätteeksi uuden puhelinnumeron.

  Uusimmat dokumentit ja faktaohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Tuntematon Norja

  Tuntematon Norja muuttuu entistä oudommaksi, sillä nyt Linda Eide on joutunut Ruotsiin. Siellä kaikki on halpaa. Millaisia keksintöjä itänaapurit ovat tehneet? Milloin he viettävät kansallispäiväänsä ja miksi?

  • · Yle TV2
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 1 jakso »

  Hindenburg ja Hitler

  Sotamarsalkka ja valtakunnanpresidentti Paul von Hindenburg oli Saksan politiikan johtohahmoja aina kuolemaansa saakka 1934. Miksi hän nimitti Hitlerin, pahimman kilpailijansa, valtakunnankansleriksi vuonna 1933?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min

  Tiedolla köyhyyttä vastaan

  One Laptop Per Child -järjestö on teettänyt 350 000 kannettavaa tietokonetta Uruguayn ja Perun koululaisille. Dynamolla varustetut läppärit maksavat vain sata dollaria kappale. Millainen oli vastaanotto? (U)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 45 min

  Kiinalainen kapitalismi

  Kiina on kehittynyt nopeasti kaaoksesta ja köyhyydestä talousmahdiksi. Miten se on mahdollista? Kiinalaiset puoluejohtajat, neuvonantajat ja taloustoimittajat kertovat mitä Deng Xiaopingin valtakaudella tapahtui. 1/2. (U)

  Muualla Yle.fi:ssä