Areena
 • TV
 • Radio
 • Dokumentit ja fakta

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Dokumentteja fi:Recommended:rss Kaikki dokumentit »

  Puhutaan elämästä

  Tuula. "Ihmiset ei välttämättä huomaa, että ne toimii julmasti." Tarina on osa itsemurhien ehkäisykampanjaa Puhutaan elämästä.

  Apua, meille syntyy vauva

  11/13. Frank ja Laura osallistuvat kurssille, jossa kerrotaan kivuttomasta synnytyksestä. Tarina saa uuden käänteen, kun Hvidovren sairaala on tupaten täynnä. Laila pohtii yhä esikoisensa isää.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Historia: Maailman suurin pommi

  Kylmän sodan aikana Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välill�� käytiin kilpailua siitä, kumpi supervalloista rakentaisi suuremman pommin. Kuinka maailman suurin pommi rakennettiin ja räjäytettiin lokakuussa 1961?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 52 min

  Rakkauden tähden

  Ebun ja Antti. Nigerialainen Ebun vierailee appivanhempiensa luona Vantaalla. Anoppi Heli opettaa Ebunia hiihtämään. Ebun kutsuu perheen afrikkalaiseen juhlaan. Osa 7/10.(U)

  Dokumentteja maailmalta fi:Recommended:rss kolmasulottuvuus.fi »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Toisen maalla. (The Settlers) Israelilainen pieni siirtokunta palestiinalaisten keskellä Hebronissa on sytyke ruutitynnyrissä. Kuitenkin arkipäiväinen elämä on käsittämättömän tavallista. O: Ruth Walk T: Belfilms, Israel, 2002

  Kolmasulottuvuus.fi

  The Act of Killing (12). Aikoinaan he surmasivat satoja kommunisteja raakojen elokuvien näyttämän mallin mukaisesti. Nyt he tuottavat itsestään elokuvaa ja näyttelevät myös uhreja. Mutta voiko tappaja unohtaa? O: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn

  Kolmasulottuvuus.fi

  Arnan lapset. (Arna's Children) Palkittu dokumenttielokuva teatteria harrastaneiden palestiinalaislasten unelmien päättymisestä väkivaltaan. O: Juliano Mer Khamis, Danniel Danniel T: THINKFilm, USA, 2003. Stereo.

  Kolmasulottuvuus.fi

  Ghetto. Musiikkivideolla esiintyvät Nairobin slummissa asuva underground hip hop -muusikko Misheny ja laulaja Lady Masallah. Kappale kertoo slummin asukkaiden elämästä ja perustuu Mishenyn omiin kokemuksiin. O: Benjamin Oroza T: Osuuskunta Icebreaker Productions 2014

  Ajankohtaisohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki ajankohtaisohjelmat »

  A-studio

  Suomalaisen ruuan markkinointi takkuilee. Rahakoira Massi etsii likaisia seteleitä. Studiovieraana Unkarin-suurlähettiläs Pasi Tuominen. Juontaja Matti Virtanen.

  Ylen aamu-tv

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa. Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. Juontajina Mikko Haapanen ja Marja Sannikka. - Putin ja Poroshenko kättelivät - teatteria vai aito pyrkimys sopuun? - Hannu Himanen, Suomen Moskovan-suurlähettiläs ja Arja Makkonen, Suomen Ukrainan-suurlähettiläs arvioivat, oliko Venäjän ja Ukrainan presidenttien kohtaamisella Valko-Venäjällä oikeasti merkitystä Ukrainan kriisin ratkaisemiksi. - Poliittisen huumorin rajat - Yle Leaksin uudet humoristit Jukka Lindström ja Heli Sutela pohtivat missä menee asiallisen huumorin ja mauttomuuden raja, voiko julkisuudessa pyörivistä poliitikoista vääntää vitsejä ilman sääliä. - Aamutohtori: Ampiais- ja mehiläisallergia - Lastentautien erikoislääkäri Tiina Tuomela antaa neuvoja ampiais- ja mehiläisallergian hoitoon. - Sää - Meteorolgi Toni Hellinen kertoo sateen mittaamistavoista.

  Jälkipörssi

  Ministeri Laura Rädyn taannoinen verosuunnittelu puhuttaa myös talousviisaitamme. Jälkipörssiä Hanna Säntin johdolla pitävät Pasi Holm, Leena Mörttinen ja Elina Yrjölä.

  Luonto ja eläimet fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Onni on pohjanhevonen

  Birgit ja Geirmund Vik iloitsevat aina, kun varsa syntyy maailmaan. Vikin tilalla Nordreisassa kasvatetaan pohjanhevosia, joka on vanha norjalainen hevosrotu.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 38 min

  Seikkailu Ghanassa

  Osa 3/4. Peter haluaa nähdä niin monta eri eläintä kuin mahdollista. Mieluiten hän näkisi maailman suurimman maaeläimen, norsun. Matkalla hän törmää apinoihin, rapuihin ja krokotiileihin. buu.yle.fi/storabarn (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Tarinoita metsästä

  Tiaiset. 5/20. Parvilinnut jotka kansoittavat metsämme. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.

  Luontoretkellä

  Katselkaamme kastematoa. Jääkö katkennut kastemato henkiin, ja sataako niitä joskus taivaalta? Kastemadosta liikkuu monenlaisia uskomuksia. Mitkä niistä ovat totta ja mitkä tarua?

  Lyhyesti luonnosta fi:Recommended:rss

  Näin tehtiin Jäinen planeetta

  Millaisia henkeäsalpaavia elämyksiä BBC:n tiimi koki kuvatessaan luonnon jylhyyttä ja eläimiä molemmilla napa-alueilla? Luonnonvoimat pistivät niin ihmiset kuin tekniikankin koville. T: BBC.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 11 min
  • Sarja 1 jakso »

  Luontoihme Espoossa: Meritaimen osa 2

  Erittäin uhanlainen meritaimen lisääntyy keskellä Espoon kaupunkia vilkkaan tien varrella. Toimittaja Tuomo Björksten ihasteli kalanpoikasia palkitun luontokuvaajan Pekka Tuurin kanssa.

  Ihan niin kuin Strömsössä fi:Recommended:rss Arki ja vapaa-aika »

  Puutarhaunelmia

  Vierailemme Englannissa. Tutustumme Andrew Barrin upeaan kotipuutarhaan Lontoossa, ja Royal Horticultural Societyn ylläpitämään upeaan Wisley-puutarhaan Surreyssa. (U)

  Puutarhakeskiviikko

  Uudet jaksot alkavat. 1/8. Pernilla, John ja Tareq palaavat elokuussa puutarhaan katsomaan aikaansaannoksiaan. On syytä palauttaa mieleen, miltä palsta näytti keväällä. Uutta satoa on jo päästävä maistamaan.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Annen espanjalaisherkut

  8/8: Meren herkkuja. Anne on Malagassa ja hankkii kauppahallista kalaa ja äyriäisiä, sillä illaksi on tulossa vieraita. Koska ulkogrilliin on viritetty tuli, Anne tarvitsee kerrankin apua ruokien valmistamisessa. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Ruotsalainen kesä Suomessa

  Osa 8/8. Jontti Granbacka nappaa Tukholmasta mukaansa Antonin ja Malinin ja vie heidät ilman ennakkovaroitusta Suomeen kokemaan kaljakelluntaa, vapaapainia ja tulipalon sammutusta.

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss Kaikki Terveys ja hyvinvointi -ohjelmat »

  Totuus rakkaudesta

  3/16. Treffailun A&O. Mitkä ovat deittailun säännöt? Entä treffien jälkeen - kuka soittaa kenelle ja milloin? Totuuden rakkaudesta kertovat Sanna Stellan, Kari Salmelainen, Yazka, Anu Saagim ja Simo Frangen. (U).

  • · Yle TV2
  • Kesto: 27 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Seksiä auringon alla

  (12) 4/4. Hindulaiset pitävät seksiä iloisena ja jumalallisena asiana, eikä syntinä kuten useissa uskonnoissa. Kama Sutra on edelleen monien käyttämä seksiopas. Myös länsimaalaiset matkustavat Intiaan gurujen perässä.

  Tiededokumentti: Piinaavat raivonpuuskat

  Perhe-elämä alkaa käydä yli voimien, jos joku läheisistämme kärsii toistuvista ja äärimmäisen rankoista raivonpuuskista. Millaisin keinoin raivokohtauksia saavia henkilöitä koetetaan auttaa?

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Historia: Maailman suurin pommi

  Kylmän sodan aikana Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välill�� käytiin kilpailua siitä, kumpi supervalloista rakentaisi suuremman pommin. Kuinka maailman suurin pommi rakennettiin ja räjäytettiin lokakuussa 1961?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 52 min

  Historia: Hitler - pahan lähettiläs

  (12) 1/2. Hitlerin tie valtaan. Miten itävaltalainen tusinamaalari ja nälkiintynyt mierolainen nousi Saksan johtajaksi? Osin väritetystä arkistomateriaalista koostuvassa ohjelmassa seurataan Hitlerin vaiheita v. 1889 - 1933.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 54 min
  • Sarja 1 jakso »

  Valkoiset orjat

  (12) Historiadokumentti Osmanien valtakuntaan orjiksi vietyjen eurooppalaisten kohtaloista. Osa 2/3: Merirosvojen ryöstömatkat ulottuivat jopa Islantiin. Orjuudesta elossa palanneet naiset joutuivat ympäristönsä hylkimiksi.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 38 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Elävä arkisto

  Käsky käy kutsuntaan. (1968) Ohjelma armeijan kutsunnoista ja aseistakieltäytymisestä. Haastateltavina aseista kieltäytyneitä ja aseettomassa palveluksessa olevia miehiä.

  Mun Suomi fi:Recommended:rss Yle: Mun Suomi-sivusto »

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Itsevarmuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Unelma Suomesta. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Ali Mun motto. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Roman Onnellisuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Au pairit Lontoossa fi:Recommended:rss

  Au pairit Lontoossa

  Hyvästien aika. Mira päättää jäädä Lontooseen pidemmäksi aikaa. Hilla on lähdössä, vaikka perhe ei haluaisi häntä päästää pois. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia neljällä au pairilla on?

  Au pairit Lontoossa

  Suuria päätöksiä. Hilla ja Anna joutuvat tekemään päätöksen: sanovatko he hyvästit vai jatkavatko Lontoossa vielä seuraavan kevään? Hilla on omasta mielestään aikuistunut Lontoossa: vauvakuumekin on nousussa.

  Au pairit Lontoossa

  Bilematka Brightoniin. Hilla, Mira ja Anna lähtevät autoreissuun. Pitkän yön jälkeen Mira ja Hilla herkistyvät puhumaan ystävyydestään. Jasmiina palaa Suomeen perheensä luo.

  Au pairit Lontoossa

  Bileet. Jasmiina tekee ison päätöksen ja haluaa palata Suomeen. Miran into joutuu uudestaan koetukselle heti ensimmäisenä työpäivänä. Anna saa bileiden päätteeksi uuden puhelinnumeron.

  Uusimmat dokumentit ja faktaohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Puhutaan elämästä

  Tuula. "Ihmiset ei välttämättä huomaa, että ne toimii julmasti." Tarina on osa itsemurhien ehkäisykampanjaa Puhutaan elämästä.

  Apua, meille syntyy vauva

  11/13. Frank ja Laura osallistuvat kurssille, jossa kerrotaan kivuttomasta synnytyksestä. Tarina saa uuden käänteen, kun Hvidovren sairaala on tupaten täynnä. Laila pohtii yhä esikoisensa isää.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Historia: Maailman suurin pommi

  Kylmän sodan aikana Yhdysvaltain ja Neuvostoliiton välill�� käytiin kilpailua siitä, kumpi supervalloista rakentaisi suuremman pommin. Kuinka maailman suurin pommi rakennettiin ja räjäytettiin lokakuussa 1961?

  • · Yle TV1
  • Kesto: 52 min

  Rakkauden tähden

  Ebun ja Antti. Nigerialainen Ebun vierailee appivanhempiensa luona Vantaalla. Anoppi Heli opettaa Ebunia hiihtämään. Ebun kutsuu perheen afrikkalaiseen juhlaan. Osa 7/10.(U)

  Muualla Yle.fi:ssä