Areena
 • TV
 • Radio
 • Dokumentit ja fakta

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Dokumentteja fi:Recommended:rss Kaikki dokumentit »

  Kuninkaittemme jäljillä

  Osa 2/10. Suomalaiset saavat osallistua kuninkaanvaaliin 1362. Itämaasta eli Suomesta tulee täysivaltainen osa Ruotsia. 1397 kolme pohjoismaata muodostavat Kalmarin unionin. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Kuunteletko sinä!. (Are You Listening!) Palkittu elokuva perheestä ja kylästä, joka joutuu Bangladeshin rannikolla nousevan veden uhkaamaksi. O: Kamar Ahmad Simon T: Beginning Production Ltd, Bangladesh 2012

  Tuntematon Norja

  Linda Eide on Tenojoella letkeissä karibialaistunnelmissa, mutta malttaa silti lähteä katsomaan valtavaa perhovapaa. Lopuksi Linda pääsee toteuttamaan itseään mestaripianistin säestyksellä.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Dokumenttiprojekti: Ääniä El Altosta (S)

  Rakastuminen, pakeneminen kotoa, itsenäistyminen. Tavallisten bolivialaisten tarinat punoutuvat kiehtovaksi tarinaksi maailmasta, josta tiedämme Suomessa hyvin vähän. O: Benjamin Oroza, valokuvat: Meeri Koutaniemi.

  Docventures fi:Recommended:rss yle.fi/docventures »

  Docventures: Totuus 24.9.

  Docventures esittää: Kun muut juoksevat, James Nachtwey liikkuu hitaasti kuvaten maailman parhaita sotakuvia. Ke 24.9. klo 21:00.

  Docventures

  Docventures: jälkikeskustelu. Docventures esittää: Docventures-luolassa märehditään illan teemaa yhdessä vieraiden kanssa. Osallistu keskusteluun osoitteessa yle.fi/docventures

  Docventures

  Docventures esittää: The Ambassador. Docventures esittää: Väärennetty diplomaattipassi, timantteja, pygmejä, ahneutta ja korruptiota. Tanskalaisen Mads Büggerin ihmeelliset seikkailut Keski-Afrikan tasavallassa. O: Mats Brugge. T: Cine Works Koskinen & Rossi Oy

  Dokumentteja maailmalta fi:Recommended:rss kolmasulottuvuus.fi »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Kuunteletko sinä!. (Are You Listening!) Palkittu elokuva perheestä ja kylästä, joka joutuu Bangladeshin rannikolla nousevan veden uhkaamaksi. O: Kamar Ahmad Simon T: Beginning Production Ltd, Bangladesh 2012

  Kolmasulottuvuus.fi

  Neron vieraat. (Nero's Guests) Intialainen toimittaja P Sainath haastaa niin oman maansa eliitin kuin länsimaiden hyvää tarkoittavat journalistit ja taloustieteilijät kertoessaan, miksi 200 000 maanviljelijää on tehnyt itsemurhan viimeisen 10 vuoden aikana Intiassa. O: Deepa Bhatia T: Steps India 2009

  Kolmasulottuvuus.fi

  Meno-paluu. (Destination Home) Liberialainen Sam Reayah ja hänen tyttärensä Ruth ovat odottaneet vuosia pakolaisleirillä Ghanassa päästäkseen Yhdysvaltoihin, missä perheen äiti ja vanhin tytär jo asuvat. Vihdoin lupa tulee... O: Maria Seppälä ja Veera Lehto T: Tuffi Films Ltd 2014

  Kolmasulottuvuus.fi

  Toisen maalla. (The Settlers) Israelilainen pieni siirtokunta palestiinalaisten keskellä Hebronissa on sytyke ruutitynnyrissä. Kuitenkin arkipäiväinen elämä on käsittämättömän tavallista. O: Ruth Walk T: Belfilms, Israel, 2002

  Ajankohtaisohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki ajankohtaisohjelmat »

  Ylen aamu-tv

  Tänään otsikoisssa 23.9.2014. Uusi kympin seteli on kestävä ja turvallinen - Uusittu kympin seteli otetaan käyttöön tänään. Siihen tulee elementtejä, jotka tekevät väärentäjien työn entistä hankalammaksi. Seteli on myös entistä kestävämpi. Päivi Heikkinen Suomen Pankista kertoo, miten uusi eroaa vanhasta. - Stumppaamisen tuska - lääkärin vinkit tupakoinnin lopettamiseen - Yli puolet tupakoivista aikuisista haluaisi lopettaa tupakoinnin, mutta lopullinen stumppaaminen ei välttämättä ole helppoa. Helsingin kaupungin tupakkaklinikan lääkäri Outi Seppälä. - Ilmastokokous kerää valtionpäämiehet New Yorkiin - Suuri ilmastokokous kerää joukon valtionpäämiehiä tänään New Yorkiin. Suomea edustaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kokoukselta haetaan poliittista painovoimaa ensi vuonna Pariisissa järjestettävään suureen ilmastokokoukseen, kertoo Suomen pääneuvottelija Harri Laurikka. - Ystävät muistelevat Peter von Baghia - Elokuvan monitoimimies Peter von Bagh kuoli viime viikolla. Von Bagh tuli tunnetuksi lukuisista elokuvaa käsittelevistä tietokirjoista, tv- ja radio-ohjelmista ja dokumenteista. Ohjaaja Anssi Mänttäri ja Sodankylän elokuvajuhlien ohjelmapäällikkö Timo Malmi muistelevat von Baghia. - Vieraana kaksi Vanja-enoa, Santeri Kinnunen ja Kristo Salminen - Helsngissä kaksi suurta laitosteatteria, Kaupunginteatteri ja Kansallisteatteri, esittävät Tsehovin näytelmän Vanja-eno - ilmeisesti täysin vahingossa. Aamu-tv sai vieraakseen näytelmien pääroolien eisttäjät Santeri Kinnusen ja Kristo Salmisen. - Jälkipörssi - Viikon talousaiheiden kimpussa Ulpu Iivari, Elina Yrjölä ja Pasi Holm. - Filmikellari 23.9. - Filmikellarissa kysytään minkälainen käytös sopii pääministerille

  MOT

  Kilpirauhanen jakoi faktat kahtia. Lääkärit ilmiantavat toisiaan, ja potilaat ovat paniikissa. Valvira puuttuu peliin ja häviää. Kaiken tämän on saanut aikaan pieni kilpirauhanen. Toimittajana Magnus Berglund

  Luonto ja eläimet fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Kysymyksiä luonnosta

  Sarja alkaa. 1/9. Kummalliset kasvit, erikoiset eläimet ja muut luonnonihmeet askarruttavat, mutta ei hätää. Linda Olofsson asiantuntijoineen vastaa katsojien kiperiin kysymyksiin keskelle metsää tuodussa studiossa.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 1 jakso »

  Kylmää ja märkää

  2/14. Tom lähtee ylittämään Kebnekaise-huippua hiihtäen. Kovat myrskyt kasaavat lunta kaikkialle, ja lumivyöryvaaran takia matkan taittaminen suksilla käy vaaralliseksi. Five Corners Productions, 2014.

  Avara luonto: Saaret meren sylissä

  3/5. Galápagos - Darwinin paratiisi. Galápagossaarien eläimistö hätkähdytti erikoisuudellaan Charles Darwinia pohtimaan luonnonvalinnan periaatteita. Kuinka valtaviksi saarten kilpikonnat voivat kasvaa?

  Lyhyesti luonnosta fi:Recommended:rss

  Yle Etelä-Karjala

  Villisikalauma pihalla. Imatralaisen Risto Tanhuanpään aamupala keskeytyi 3.9.2014, kun hän huomasi pihalla olevan uuden nurmikon olevan pilalla. Nurmikko oli myllätty yöllä mullalle. Tanhuanpää ikuisti uudella nurmikolla nautiskelevan villisikalauman.

  Syksy tulee - miten Eino-ketun käy?

  Kesän aikana Einoksi nimetty kettu pyöri Aamutv:n kesästudion tuntumassa. Miten syksyn ja talven tullen ketuille käy - siitä kertoo ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen.

  • Kesto: 8 min

  Ihan niin kuin Strömsössä fi:Recommended:rss Arki ja vapaa-aika »

  Strömsö

  Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä. svenska.yle.fi/stromso

  Voita & Sokeria

  Voita & Sokeria 20.9.. Elonkerjuu-yhtyeestä tuttu Johanna Koivu näyttää Voita & Sokeria- sarjassa, että häneltä onnistuu viulunsoiton lisäksi myös kokkaaminen. LÄMMIN VUOHENJUUSTOKANAFILE SALAATTIPEDILLÄ kanafile vuohenjuustoa palanen romaine-salaattia kurkku tuoreita mansikoita pensasmustikoita vadelmia pinjansiemeniä voita juoksevaa hunajaa oliiviöljyä suolaa valkopippuria paprikamaustetta Aloita salaatinteko pilkkomalla vihannekset ja marjat. Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Kokoa romaine-salaatista lautaselle salaatin pohja. Romaine-salaatti sopii tähän reseptiin hyvin, koska se kestää lämpöä. Paista kanafile pannulla ja mausta se. Kun kanafile on melkein kypsä, lisää pannulle reilu pala vuohenjuustoa. Kokoa annos ja purista päälle vähän juoksevaa hunajaa ja oliiviöljyä. Reseptiä voi muunnella sen mukaan, mitä raaka-aineita on kulloinkin saatavilla.

  Puutarhakeskiviikko

  4/8. Pernilla ja John pohtivat, miksi havupuilla on niin huono maine. Entä kuinka säleikön omenapuut ovat kasvaneet? Tareq on jo lievän paniikin partaalla, sillä kasvihuone on täynnä kypsiä tomaatteja.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Annen espanjalaisherkut

  8/8: Meren herkkuja. Anne on Malagassa ja hankkii kauppahallista kalaa ja äyriäisiä, sillä illaksi on tulossa vieraita. Koska ulkogrilliin on viritetty tuli, Anne tarvitsee kerrankin apua ruokien valmistamisessa. (U)

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss Kaikki Terveys ja hyvinvointi -ohjelmat »

  Totuus rakkaudesta

  13/16. Ero. Miten rankasta erosta voi selviytyä? Onko eroaminen mahdollista hoitaa tyylikkäästi? Kannattaako kosto? Totuuden rakkaudesta kertovat Roman Schatz, Maria Veitola, Raija Pelli ja Tommy Kilponen. (U).

  MOT

  Kilpirauhanen jakoi faktat kahtia. Lääkärit ilmiantavat toisiaan, ja potilaat ovat paniikissa. Valvira puuttuu peliin ja häviää. Kaiken tämän on saanut aikaan pieni kilpirauhanen. Toimittajana Magnus Berglund

  Täydellistä elämää

  3/8. Nyt Ida Fladen ryhtyy etsimään onnea. Aluksi meditoimalla, mutta voisiko joku extreme-urheilulaji kenties avata tien onneen?

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Kuninkaittemme jäljillä

  Osa 2/10. Suomalaiset saavat osallistua kuninkaanvaaliin 1362. Itämaasta eli Suomesta tulee täysivaltainen osa Ruotsia. 1397 kolme pohjoismaata muodostavat Kalmarin unionin. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Arkistosta revittyä

  Sanomalehti. Osa 4/8. Sanomalehti on kautta aikojen luonut yhteenkuuluvuutta, liikutellut väkijoukkoja ja muokannut maailmankuvaamme. Nyt se taistelee henkiin jäämisestä. Marianne Zilliacus. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Majakka

  Jussarö. Hylkyjen ympäröimänä, korkealla lopetetun kaivoksen yllä tuikkii Suomen ensimmäinen automaattinen majakka. Toimittaja: Tom Backmansson, 1998.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 14 min
  • Sarja 1 jakso »

  Löytöretkiä maailmaan

  Kaapparilaivan arvoitus. Meriarkeologit Michel L'Hour ja Catherine Veyrat tutkivat 1700-luvulla uponnutta kaapparilaivaa.

  Au pairit Lontoossa fi:Recommended:rss

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 10. Hyvästien aika. Mira päättää jäädä Lontooseen pidemmäksi aikaa. Hilla on lähdössä, vaikka perhe ei haluaisi häntä päästää pois. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia neljällä au pairilla on?

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 9. Suuria päätöksiä. Hilla ja Anna joutuvat tekemään päätöksen: sanovatko he hyvästit vai jatkavatko Lontoossa vielä seuraavan kevään? Hilla on omasta mielestään aikuistunut Lontoossa: vauvakuumekin on nousussa.

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 8. Bilematka Brightoniin. Hilla, Mira ja Anna lähtevät autoreissuun. Pitkän yön jälkeen Mira ja Hilla herkistyvät puhumaan ystävyydestään. Jasmiina palaa Suomeen perheensä luo.

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 7. Bileet. Jasmiina tekee ison päätöksen ja haluaa palata Suomeen. Miran into joutuu uudestaan koetukselle heti ensimmäisenä työpäivänä. Anna saa bileiden päätteeksi uuden puhelinnumeron.

  Uusimmat dokumentit ja faktaohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Kuninkaittemme jäljillä

  Osa 2/10. Suomalaiset saavat osallistua kuninkaanvaaliin 1362. Itämaasta eli Suomesta tulee täysivaltainen osa Ruotsia. 1397 kolme pohjoismaata muodostavat Kalmarin unionin. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Kuunteletko sinä!. (Are You Listening!) Palkittu elokuva perheestä ja kylästä, joka joutuu Bangladeshin rannikolla nousevan veden uhkaamaksi. O: Kamar Ahmad Simon T: Beginning Production Ltd, Bangladesh 2012

  Tuntematon Norja

  Linda Eide on Tenojoella letkeissä karibialaistunnelmissa, mutta malttaa silti lähteä katsomaan valtavaa perhovapaa. Lopuksi Linda pääsee toteuttamaan itseään mestaripianistin säestyksellä.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Dokumenttiprojekti: Ääniä El Altosta (S)

  Rakastuminen, pakeneminen kotoa, itsenäistyminen. Tavallisten bolivialaisten tarinat punoutuvat kiehtovaksi tarinaksi maailmasta, josta tiedämme Suomessa hyvin vähän. O: Benjamin Oroza, valokuvat: Meeri Koutaniemi.

  Mun Suomi fi:Recommended:rss Yle: Mun Suomi-sivusto »

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Itsevarmuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Husu Unelma Suomesta. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Ali Mun motto. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Roman Onnellisuus. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Muualla Yle.fi:ssä