Areena
 • TV
 • Radio
 • Dokumentit ja fakta

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Dokumentteja fi:Recommended:rss Kaikki dokumentit »

  Au pairit Los Angelesissa

  Halloween! Hollywoodin kartanossa paljas pinta vilkkuu. Judith iskee tatuoitua tanssiseuraa. Janitalle vyörytetään murskapalautetta. Henna itkee kadonneita rahojaan. 3/9

  Au pairit Los Angelesissa

  Judith pääsee mallikuvauksiin ja jännittää ensimmäistä esiintymistään puolityhjässä ravintolassa. Janita sulaa suloisen tanssijan edessä. Henna romahtaa, kun perhe pomottaa. 4/9

  Ajankohtaisohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki ajankohtaisohjelmat »

  Jälkivääntö

  Nokkelaa sanailua kuluneen viikon aiheista. Äänessä Magnus Londén, Jeanette Björkqvist ja kumppanit.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 38 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Pressiklubi

  Pelataanko rikkinäistä politiikkaa? Hallituksen tilinpäätöstä tekemässä Alexander Stubb, Kaija Ahtela ja Marko Junkkari.

  Dokumentteja maailmalta fi:Recommended:rss kolmasulottuvuus.fi »

  Kolmasulottuvuus.fi

  21 päivää. (21 Days And Me) Äidiksi vai ei? Ohjaaja Shirin Barghnavardi pohtii kysymystä 21 päivän ajan ennen leikkausta, jonka jälkeen päätös olisi tehtävä. T: Katayoon Shahabi, Iran 2011

  Kolmasulottuvuus.fi

  Sodan jäljet (16). Nepalin sisällissota säästi turistit, mutta nepalilaisiin vuonna 2006 päättynyt 10-vuotinen sota jätti syvät arvet. O: Prem BK, Kesang Tseten T: Shunyata Film Production, Nepal 2010

  Kolmasulottuvuus.fi

  Itsenäiseen elämään. On vaikeaa olla itsenäinen ja yksin elävä nuori nainen Iranissa. Mina ja Azar kertovat elämästään Teheranissa, kaukana vanhempien valvovan silmän alta. O: Mina Keshavarz T: Katayoon Shahabi Iran 2011

  Kolmasulottuvuus.fi

  Meren kiroamat. Tuhannet marokkolaiset kalastajat muuttavat hupenevien saaliiden perässä kohti etelää. Samaan aikaan mm. ruotsalaiset tehokalastavat Marokon vesillä vaarantaen koko ekosysteemin. O: Jawad Rhalib, Marokko 2008

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Historia: Englanti Elisabet I:n aikaan

  3/3. Uljas uusi maailma. 1500-luvulla syntyi Englantiin uusi keskiluokka, ja aikaa muokkasivat kaupungistuminen ja tieteen voittokulku, mutta millainen oli Shakespearen ajan teatteri? T: BBC.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 1 jakso »

  Australian taiteen kehitys

  2/3. Maailmansodista 1960-luvulle. Sotien vaikutus taiteeseen oli merkittävä. Taiteilijat tutkivat sekä aboriginaalien Australiaa että omaa historiaansa. Edmund Capon perehdyttää Australian taiteen kehitykseen.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 57 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Arkistojen salat

  Monacon häät. Grace Kellyn ja ruhtinas Rainierin häitä vuonna 1956 hehkutettiin molemmin puolin Atlanttia "vuosisadan häiksi". Voittiko rakkaus vai oliko etusijalla sittenkin pienen valtion etu?

  • · Yle Teema
  • Kesto: 26 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Historia: Natsit ja Lähi-itä

  Toisen maailmansodan jälkeen monet arabimaat värväsivät natseja joukkoihinsa auttamaan taistelussa Israelia vastaan. Yhteistyö arabien ja natsien kesken oli alkanut jo aiemmin Hitlerin hallitessa Saksaa.

  Luonto ja eläimet fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Prisma: Eläinten ymmärrys

  2/3. Ongelmanratkaisijat. Tapaamme eläinkunnan nokkelimpia ongelmanratkaisijoita. Varisten viisaus tiedetään, mutta kakadut osaavat avata lukkojakin ja erikoisia kykyjä on myös mustekaloilla. T: BBC

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 1 jakso »

  Prisma: Oudoimmat luonnonilmiöt

  1/2. Luonto voi yllättää kokeneetkin tutkijat saati sitten tavallisen autonomistajan, jonka ajopeli on muuttunut perhostoukkain koteloksi. Miksi sammakot räjähtelevät ja millaista tuhoa heinäsirkat saavat aikaan? T: BBC. (U)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 1 jakso »

  Avara luonto: Aavekarhuja etsimässä

  Alaskan länsirannikolla on runsaasti mustakarhuja ja harmaakarhuja. Tulivuorien ja jäätikköjen maisemissa asustaa myös mustakarhun harvinainen alalaji kermodeskarhu. Lohi on senkin herkkua, mutta myös marjat maistuvat.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 51 min

  Majavalaakso

  Luontokuvaaja Arve Henriksen on seurannut majavan aherrusta kolmen vuoden ajan. Majava, hädin tuskin 20-kiloinen maisema-arkkitehti, on muuttanut metsäisen laakson kuhisevaksi keitaaksi. (U)

  Ihan niin kuin Strömsössä fi:Recommended:rss Arki ja vapaa-aika »

  Strömsön puutarha

  Viimeisessä jaksossa puhutaan kaupunkiviljelystä. Owe ja Camilla istuttavat liikuteltaviin ruukkuihin tomaattia, kurkkua ja melonia. Alexandra täyttää ruokakomeroa, ja Elisabeth tutkiskelee maakellaria.

  Voita & Sokeria

  Voita & Sokeria 28.3.. Syötävän näköisiä koruja suunnitteleva Sanna Leinonen tekee näyttävää syötävää nimeltään tuplasuklaajustokakku. Jäinen tuplasuklaajuustokakku Täyte: 4 1/2 dl kuohukermaa 100g valkosuklaata 200g Philadelphia -maustamatonta tuorejuustoa 4 kpl keltuaista 1dl sokeria 2tl vaniljasokeria 4 kpl munanvalkuaista 4 rkl kaakaojauhetta (vapaavalinta oma suosikkikaakao) Pohja: 10-12 kpl digestive-keksiä tai vastaavaa 2 rkl voita Täytettä tulee kaksi erilaista, joten tehdään ensin tämä valkosuklaa jäähtymään. Laita 1/2 dl kermaa lämpenemään kattilaan ja lisää sekaan pilkottu valkosuklaa. Sekoita kokoajan ja kun suklaa on sulanut sekaan kokonaan, siirrä jäähtymään. Pohja: Pienennä keksit muruksi. Sulata voi mikrossa ja lisää keksimurun joukkoon. Sekoita. Laita seos irtovuokaan ja taputtele lusikalla tasaiseksi koko pohjan alueelle. Täytteet: sekoita tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri. Jaa tämä seos kahteen eri kulhoon. Vatkaa 4dl kermaa kuohkeaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. Täyte1. Ota yksi kulho tuorejuustoseosta. Lisää tähän puolet kermavaahdosta, 4rkl lempikaakaojauhetta ja lisää viimeiseksi varovasti käännellen puolet valkuaisvaahdosta. Täyte2. Ota toinen kulho tuorejuustoseosta. Lisää jäähtynyt valkosuklaa ja jäljellä oleva kermavaahto. Sekoita tasaiseksi rauhallisesti. Viimeiseksi sekoita varovasti nostellen sekaan loppu valkuaisvaahto. Kaada täytteet irtopohjavuokaan, keksipohjan päälle vuorotellen. Näin saat aikaiseksi kivan kuvion kakkuun. Tasoita viimeiseksi täytteen päällinen vaikka lusikalla. Peitä tuorekelmulla ja siirrä pakkaseen vähintään neljäksi tunniksi. Nam.

  Apua! Olemme saaneet vauvan

  Käydään ruuanlaittokursseilla ja vieraillaan ihmisten kodeissa Caroline Heikkisen kanssa. Helppotekoisia ruokia, ekovinkkejä ja ohjeita rahan säästöön. Ohjelma kaikille, jotka ovat joskus kotona ja laittavat ruokaa.

  Kiran keittiössä

  4/8. Kira tutustuu juustolaan San Franciscon pohjoispuolella ja tarjoaa gougères-tuulihattuja oluen ja karamellisoidun sipulin kera, vadelmagallettea sekä kanaa paahdettujen viinirypäleiden kanssa. Shine Finland Oy, 2015.

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss Kaikki Terveys ja hyvinvointi -ohjelmat »

  100 päivää ilman viinaa

  Päivä numero 88/100. Janne Katajan juontamassa suorassa lähetyksessä mukana Arto Nyberg, Matti Nykänen, Maria Jungner ja Samae Koskinen. Missä viiniä ja olutta pitäisi myydä, onko rattijuoppouden promilleraja sopiva?

  Tiededokumentti: Paras ruokavalio

  2/2. Jimmy Doherty ja Kate Quilton matkustavat ympäri maailmaa etsimässä kaikkein terveellisintä ruokavaliota. Matkallaan he tutustuvat mitä erilaisimpiin ruokatottumuksiin.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 43 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Tiededokumentti: Naisen libido

  Viisi naista kertoo omista seksuaalisista haluistaan ja vaikeuksista pysyä henkisesti itsenäisinä yhteiskunnan normien puristuksessa. Oman ikääntyvän kehon hyväksymisessäkin tarvitaan tahdonvoimaa. (U)

  Lyhyesti luonnosta fi:Recommended:rss

  Minä, kissa

  Lara ja Veiti ovat jääneet kodittomiksi, ja heidät on pelastettu eläinsuojeluyhdistyksen kissataloon. Tämän talon asukkaat ovat onnekkaita, sillä heille kaikille etsitään uusi koti.

  Uusimmat dokumentit ja faktaohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Au pairit Los Angelesissa

  Halloween! Hollywoodin kartanossa paljas pinta vilkkuu. Judith iskee tatuoitua tanssiseuraa. Janitalle vyörytetään murskapalautetta. Henna itkee kadonneita rahojaan. 3/9

  Au pairit Los Angelesissa

  Judith pääsee mallikuvauksiin ja jännittää ensimmäistä esiintymistään puolityhjässä ravintolassa. Janita sulaa suloisen tanssijan edessä. Henna romahtaa, kun perhe pomottaa. 4/9

  Muualla Yle.fi:ssä