Areena
 • TV
 • Radio
 • Dokumentit ja fakta

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Dokumentteja fi:Recommended:rss Kaikki dokumentit »

  Ulkolinja: Japanin eläkepommi

  Japanissa väestö ikääntyy hurjaa vauhtia ja samalla syntyvyys laskee. Maan talous uhkaa romahtaa yhä pidempään elävien eläkeläisten määrän kasvuun. Miksi niin harva japanilainen saa lapsia? T.: BBC

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  Dok: Katuvauvat

  Elokuva toisen sukupolven katulapsista Managuassa Nicaraguassa. Teini-ikäinen Sujeylin Aguilar asuu ja elää Karla-vauvansa kanssa samoilla kaduilla, jotka ovat olleet hänen kotinsa jo kahdeksan vuotta. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 89 min

  Tiettömän taipaleen takana

  Åse Kokaas ja Rune Ingebretsen ovat poikiensa kanssa raivanneet ja rakentaneet maatilan Vallen kunnan tunturialueelle. He ovat itse kustantaneet sinne tien ja puuhailevat tilallaan vuohien ja metsästyskoirien parissa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Tunne minut

  8/10. Tunne minut 18 v. Jaksossa kerrotaan 18-vuotiaiden Tonin, Topin ja Ilonan arkipäivän pienistä vuorovaikutustilanteista. Toni valmistuu ammattiin, Topi valmistelee matkaa ja Ilona ajaa äidin kanssa ajokorttia. (U)

  Dokumentteja maailmalta fi:Recommended:rss kolmasulottuvuus.fi »

  Kolmasulottuvuus.fi

  Ghetto. Musiikkivideolla esiintyvät Nairobin slummissa asuva underground hip hop -muusikko Misheny ja laulaja Lady Masallah. Kappale kertoo slummin asukkaiden elämästä ja perustuu Mishenyn omiin kokemuksiin. O: Benjamin Oroza T: Osuuskunta Icebreaker Productions 2014

  Kolmasulottuvuus.fi

  Villit vuodet. Daniel on katulapsi Addis-Abebassa Etiopiassa. Hän päättää palata ystäviensä kanssa kotiin, maalle. Matka tuo mukanaan paljon yllätyksiä. O: Ventura Durall

  Kolmasulottuvuus.fi

  Malaken tyttäret. (The Daughters Of Malakeh) Iranilainen Maryam löytää rakkauden vanhemmalla iällä. Mutta uhkaako avioliitto hänen itsenäisyyttään? Mitä tapahtuu hänen äidilleen ja sisarelleen, joiden elättäjä hän on? Dokumentin ovat ohjanneet Maryamin veli Sharog Hesmath Manes ja Jet Homoet.

  Kolmasulottuvuus.fi

  Pyhät sodat. (Holy Wars) Palkittu dokumentti seuraa yli kolmen vuoden ajan kahden miehen missiota. Toinen haluaa kääntää maailman kristityksi, toinen taistelee islamin puolesta. Mikä saa kaksi perheen isää taistelemaan uskonsa puolesta? O: Stephen Marshall

  Ajankohtaisohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki ajankohtaisohjelmat »

  Ylen aamu-tv

  Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa. Juontajina Annika Damström ja Teresa Meriläinen Miten Putinin Venäjä reagoi pakotteisiin? EU ja Yhdysvallat päättivät tällä viikolla uusista Venäjän vastaisista pakotteista ja osa niistä astuu tänään voimaan. Miten Venäjällä on pakotteisiin reagoitu, miten pakotteet vaikuttavat presidentti Vladimir Putinin asemaan ja tavalliseen kansaan? Vieraina Suomi-Venäjä -seuran puheenjohtaja Paula Lehtomäki ja Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen. Tuomas Kaario ui Suomenlahden yli Lohjalainen Tuomas Kaario on tiettävästi ensimmäinen, joka on uinut ilman märkäpukua Suomenlahden yli. Historiallisella uintimatkalla oli pituutta 65 kilometriä ja kestoa 22 tuntia. Urakan kovuus yllätti kokeneen pitkän matkan uimarin. Sotien jälkiä löytyy monesta naapurustosta Yle Uutisten nettisivuilla aukeaa tänään kartta, johon voi merkitä, missä Suomen sodat ovat edelleen havaittavissa. Lukijoiden kuvat ja kertomukset ovat nähtävissä kartalla ja niistä koostetaan juttuja asiantuntijoiden kanssa. Projektista kertoo Sotamuseon näyttelypäällikkö Lauri Haavisto. Pää pyörälle. Vieraana ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaa Mikä Suomessa mättää? Muun muassa se kysymys arpoutui Klikkaa mua -tv-sarjasta sekä useista elokuvista tutun Johanna Vuoksenmaan pohdittavaksi.

  Ajankohtainen kakkonen

  Uber -palvelu haastaa taksimarkkinat. Transurheilija Vera Räsänen. Nuoret ja rohkeat: separatistiteini Andrei Donetskista. Lasten joukkopako Keski-Amerikasta. Loputon sota rantarauhasta Sillanpään kesäidyllissä. Huom! TVO:n yritysturvallisuuspäällikön nimi on Petri Leppimäki, ei Lehtimäki. Pahoittelemme virhettä.

  Luonto ja eläimet fi:Recommended:rss Kaikki luonto-ohjelmat »

  Erätulilla

  Purjesaarten jono Pielisellä. Uintivaelluksella ei kylmää vettä pelätä. Haavi auki, tundra ja helikopteri. Panokset kovenevat. Metsien kuningas on ovela. Kaatuuko karhu? (U)

  Tarinoita metsästä

  Vuodenajat. 1/20. Suomen luonnon rikkaus vuodenaikojen vaihtelussa. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 4 min
  • Sarja 1 jakso »

  Luontoretkellä: Kaamoksen kuvia

  Monen mielestä pimeä sydäntalvi on raskasta aikaa, mutta valokuvaaja Tor Sivertstöl pitää sitä kuvaajan kannalta kiehtovana. Hän on tavannut matkoillaan muitakin talvisesta valosta kiinnostuneita.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 29 min

  Luontohetki: Erikoisia ekosysteemejä

  Namibin aavikko. Afrikan lounaisrannikolla sijaitseva Namibin aavikko on mantereen vanhin ja siellä kasvit ja eläimet ovat tottuneet kuivuuteen. Vedentarpeensa kasvit saavat tyydytetyksi kosteiden sumujen avulla. T: BBC.

  Lyhyesti luonnosta fi:Recommended:rss

  Näin tehtiin Jäinen planeetta

  Millaisia henkeäsalpaavia elämyksiä BBC:n tiimi koki kuvatessaan luonnon jylhyyttä ja eläimiä molemmilla napa-alueilla? Luonnonvoimat pistivät niin ihmiset kuin tekniikankin koville. T: BBC.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 10 min
  • Sarja 1 jakso »

  Luontoihme Espoossa: Meritaimen osa 2

  Erittäin uhanlainen meritaimen lisääntyy keskellä Espoon kaupunkia vilkkaan tien varrella. Toimittaja Tuomo Björksten ihasteli kalanpoikasia palkitun luontokuvaajan Pekka Tuurin kanssa.

  • Kesto: 4 min

  Ihan niin kuin Strömsössä fi:Recommended:rss Arki ja vapaa-aika »

  Niklaksen keittiössä

  5/6. Niklas lähtee Istanbuliin ja tapaa Turkin kuuluisimman kokin Mehmet Gursin tämän Mikla-ravintolassa. Kielitaitoisen Mehmetin huippuravintolassa tarjoillaan turkkilais-skandinaavista ruokaa.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 5 jaksoa »

  Erätulilla

  Purjesaarten jono Pielisellä. Uintivaelluksella ei kylmää vettä pelätä. Haavi auki, tundra ja helikopteri. Panokset kovenevat. Metsien kuningas on ovela. Kaatuuko karhu? (U)

  Puutarhakeskiviikko

  12/12. Pernilla ja John viimeistelevät puutarhaa kesäkuntoon, minkä jälkeen John pääsee tanssimaan kesäniitylle ja Tareq rakentamaan hotelliaan sekä valmistamaan jälkiruokaa. Mutta kuka hoitaa kastelun loman aikana?

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Puutarhaunelmia

  remix. Leila Lammi-Hiltusen puutarha Ulvilassa on kasvinharrastajan paratiisi. Puutarhan istuinpaikat ja patiot ovat Heikin aiheena. Mariitta Armisen Salainen puutarha rakentuu rinnetontille Espooseen. (U)

  Terveys ja hyvinvointi fi:Recommended:rss Kaikki Terveys ja hyvinvointi -ohjelmat »

  Silminnäkijä

  Yksinäisyyteen voi kuolla. Vapaaehtoiseen vanhusten tukitoimintaan tulvii hyvin koulutettuja nuoria. Arvomaailma muuttuu, kun nuoret hylkäävät kyynisyyden ja haluavat välittää yksinäisistä vanhuksista. Toimittaja Matts Dumell.

  Miten säilyttää intohimo parisuhteessa

  Ihannoimmeko intohimoista rakkautta liikaa vai onko hyvä, että intohimon tärkeys parisuhteessa kasvaa?Aiheesta keskustelivat Ylen aamu-tv:ssä pari- ja psykoterapeutti Heidi Valasti ja psykologi Tony Dunderfelt.

  • Kesto: 13 min

  Juoksukoulu - kohti unelmaa

  Venyttely jakaa mielipiteitä puolesta ja vastaan. Juontaja Satu Tuomisto ottaa selvää oikeanlaisen venyttelyn merkityksestä kuntoliikunnassa.

  Historia fi:Recommended:rss Kaikki historiaohjelmat »

  Sotien jälkiä löytyy monesta naapurustosta

  Yle Uutisten nettisivuilla aukeaa tänään kartta, johon voi merkitä, missä Suomen sodat ovat edelleen havaittavissa. Lukijoiden kuvat ja kertomukset ovat nähtävissä kartalla ja niistä koostetaan juttuja asiantuntijoiden kanssa. Projektista kertoo Sotamuseon näyttelypäällikkö Lauri Haavisto.

  • Kesto: 11 min

  Historia: Suursodan päiväkirjat

  6/8. Kotirintama. Sotaa ei kukaan pääse pakoon ja kaikki, lapset mukaan lukien, joutuvat kokemaan traagisia menetyksiä. Elfriede Kuhr havahtuu lapsuuden leikeistään armottomaan todellisuuteen.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 50 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Mastodonttien kuolemanloukku

  Coloradon Kalliovuorilta on löydetty valtava määrä mammuttien, mastodonttien ja muidenkin sukupuuttoon kuolleiden eläinten fossiileja. Mitä muinaisen järven rannalla tapahtui noin 20 000 vuotta sitten? (U)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  Miten sodat ovat muuttuneet 100 vuoden aikana

  Ensimmäinen maailmansota alkoi sata vuotta sitten. Helsingin yliopiston dosentti Lasse Laaksonen pohti, mitkä ovat sadan viime vuoden merkittävimmät sodat ja miten sodankäynti on sadassa vuodessa muuttunut.

  Mun Suomi fi:Recommended:rss Yle: Mun Suomi-sivusto »

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Ali Mun motto. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Kadi Suomen kieli. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Mun Suomi

  Mun Suomi: Ali ja Husu Suomi. Mun Suomi sarjan Henkilökuvat-osiossa esitellään viisi erilaista mielenkiintoista maahanmuuttajataustaista henkilöä.

  Au pairit Lontoossa fi:Recommended:rss

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 10. Hyvästien aika. Mira päättää jäädä Lontooseen pidemmäksi aikaa. Hilla on lähdössä, vaikka perhe ei haluaisi häntä päästää pois. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia neljällä au pairilla on?

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 9. Suuria päätöksiä. Hilla ja Anna joutuvat tekemään päätöksen: sanovatko he hyvästit vai jatkavatko Lontoossa vielä seuraavan kevään? Hilla on omasta mielestään aikuistunut Lontoossa: vauvakuumekin on nousussa.

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 8. Matka Brightoniin. Hilla, Mira ja Anna lähtevät autoreissuun. Pitkän yön jälkeen Mira ja Hilla herkistyvät puhumaan ystävyydestään. Jasmiina palaa Suomeen perheensä luo.

  Au pairit Lontoossa

  Au pairit Lontoossa - jakso 7. Bileet. Jasmiina tekee ison päätöksen ja haluaa palata Suomeen. Miran into joutuu uudestaan koetukselle heti ensimmäisenä työpäivänä. Anna saa bileiden päätteeksi uuden puhelinnumeron.

  Uusimmat dokumentit ja faktaohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Ulkolinja: Japanin eläkepommi

  Japanissa väestö ikääntyy hurjaa vauhtia ja samalla syntyvyys laskee. Maan talous uhkaa romahtaa yhä pidempään elävien eläkeläisten määrän kasvuun. Miksi niin harva japanilainen saa lapsia? T.: BBC

  • · Yle TV1
  • Kesto: 49 min

  Dok: Katuvauvat

  Elokuva toisen sukupolven katulapsista Managuassa Nicaraguassa. Teini-ikäinen Sujeylin Aguilar asuu ja elää Karla-vauvansa kanssa samoilla kaduilla, jotka ovat olleet hänen kotinsa jo kahdeksan vuotta. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 89 min

  Tiettömän taipaleen takana

  Åse Kokaas ja Rune Ingebretsen ovat poikiensa kanssa raivanneet ja rakentaneet maatilan Vallen kunnan tunturialueelle. He ovat itse kustantaneet sinne tien ja puuhailevat tilallaan vuohien ja metsästyskoirien parissa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Tunne minut

  8/10. Tunne minut 18 v. Jaksossa kerrotaan 18-vuotiaiden Tonin, Topin ja Ilonan arkipäivän pienistä vuorovaikutustilanteista. Toni valmistuu ammattiin, Topi valmistelee matkaa ja Ilona ajaa äidin kanssa ajokorttia. (U)

  Muualla Yle.fi:ssä