Areena
 • TV
 • Radio
 • Prosak-proosaklubi

  Prosak-proosaklubilla kirjailijavieraita.

  Katso viimeisin jakso:
  38 min
  Prosak-proosaklubi tallennetaan Kansallisteatterin Lavaklubilta. Klubin juontajana toimii Marko Gustafsson ja vierailijoina kirjailijoita keskustelemassa ja lukemassa. Klubia järjestää Nuoren Voiman Liitto ja tallentaa kirjastokaista.fi.

  Prosak-proosaklubi: Jaksot (43) fi:SeriesPage:rss

  Matti Kangaskoski Prosak-proosaklubilla

  Matti Kangaskoski esiintyi helmikuun 2015 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Taru Torikka haastattelee Kangaskoskea, joka lukee myös katkelmia esikoisromaanistaan "Sydänmarssi". Ennen esikoisromaaniaan hän on julkaissut runoja, esseitä, suomennoksia ja kritiikkejä. Video on Kirjastokaistan tuotantoa.

  • Kesto: 38 min

  Markku Paasonen Prosak-proosaklubilla

  Markku Paasonen esiintyi helmikuun 2015 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Taru Torikka haastattelee Paasosta, joka lukee myös katkelmia esikoisromaanistaan "Pienet kalat syövät suuria kaloja". Markku Paasonen on tunnettu entuudestaan runoilijaina. Video on Kirjastokaistan tuotantoa.

  • Kesto: 46 min

  Jussi Valtonen Prosak-proosaklubilla

  Jussi Valtonen esiintyi tammikuun 2015 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Taru Torikka haastattelee Valtosta, joka lukee myös katkelmia hänen Finlandia-palkitusta romaanistaan "He eivät tiedä mitä tekevät". Jussi Valtonen on helsinkiläinen psykologi ja kirjailija. Kaunokirjallisten teosten lisäksi hän on julkaissut mm. lehtijuttuja ja tieteellisiä artikkeleita. Proosaklubivideo on katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 44 min

  Anni Kytömäki Prosak-proosaklubilla

  Anni Kytömäki esiintyi tammikuun 2015 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Taru Torikka haastattelee Kytömäkeä, joka lukee myös katkelmia Finlandia-palkintoehdokkaana olleesta romaanistaan "Kultarinta". Anni Kytömäki on Hämeestä kotoisin oleva kirjailija. Koulutukseltaan hän on luontokartoittaja. Hän on myös työskennellyt kansalaisjärjestöissä ja muusikkona. Proosaklubivideo on katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 43 min

  Riina Katajavuori Prosak-proosaklubilla

  Riina Katajavuori esiintyi joulukuun 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Marko Gustafsson haastattelee Katajavuorta, joka lukee myös katkelmia teoksestaan "Wenla Männistö". Riina Katajavuoren monipuolinen tuotanto pitää sisällään niin runoutta, proosaa kuin lastenkirjojakin. Katajavuoren tuorein teos "Wenla Männistö" (Tammi, 2014) on uudelleentulkinta Aleksis Kiven "Seitsemästä Veljeksestä". Näytelmämuotoon kirjoitettu teos sijoittuu nykyajan Helsinkiin, ja äänessä ovat veljesten sijaan eri-ikäiset naishahmot Wenlasta Jukolan poikien kuolleeseen äitiin. Romaanista tekeillä oleva näytelmä saa ensi-iltansa Suomen Kansallisteatterissa huhtikuussa 2015.

  • Kesto: 47 min

  Pekka Sauri Prosak-proosaklubilla

  Pekka Sauri esiintyi joulukuun 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Marko Gustafsson haastattelee Sauria, joka lukee myös katkelmia hänen esikoisromaanistaan "Parempaa kuin seksi". Pekka Sauri on koulutukseltaan filosofian tohtori ja psykologi ja työskennellyt Helsingin apulaiskaupunginjohtajana vuodesta 2003 lähtien. Sauri on aiemmin julkaissut tietokirjoja. Hänen esikoisromaaninsa "Parempaa kuin seksi" ilmestyi syyskuussa 2014 (Kaiku Books). Tämä fiktiivinen proosateos käsittelee Suomen lähihistoriaa ja Vihreän liiton alkuvaiheita. Kirjastokaistan on tuottanut proosaklubivideon.

  • Kesto: 36 min

  Heikki Turunen Prosak-proosaklubilla

  Heikki Turunen esiintyi marraskuun 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Ohjelmassa Marko Gustafsson haastattelee Turusta, joka lukee myös katkelmia hänen uusimmasta teoksestaan "Karjalan kuningas", joka saattaa päätökseen Turusen esikoisromaanin "Simpauttajan" (1973) tarinan. Palkitun Heikki Turusen laaja tuotanto pitää sisällään yli 20 kaunokirjallista teosta, ja useista hänen romaaneistaan on tehty sovituksia teatteriin ja elokuvaksi. Turusen kirjat sijoittuvat yleensä maaseudulle ja kuvaavat maaseudun muutosta ja sodanjälkeisen sukupolven elämää: kerronnalle on ominaista mehevä huumori ja tarkka ihmiskuvaus. Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 46 min

  Mikko-Pekka Heikkinen Prosak-proosaklubilla

  Mikko-Pekka Heikkinen esiintyi marraskuun 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Ohjelmassa Marko Gustafsson haastattelee Heikkistä, joka lukee myös otteita uusimmasta teoksestaan, kaamosajan Muonioon sijoittuvasta romanttisesta tragikomediasta "Jääräpää". Mikko-Pekka Heikkinen on Helsinkiin sopeutunut kainuulainen kirjailija ja toimittaja. Heikkinen on työskennellyt toimittajana Helsingin Sanomissa vuodesta 1998 lähtien. Hänen esikoisteoksensa novellikokoelma "Nuorgamin Alkon tuho – ja muutama erätarina" ilmestyi vuonna 2010 ja romaani "Terveiset Kutturasta" vuonna 2012. Heikkisen teoksissa liikutaan Suomen syrjäseuduilla, ja luonto on keskeisesti läsnä. Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 44 min

  Tommi Kinnunen Prosak-proosaklubilla

  Tommi Kinnunen esiintyi lokakuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Ohjelmassa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Tommi Kinnunen lukee myös otteita esikoisromaanistaan Neljäntienristeys, joka ilmestyi tänä keväänä ja sai osakseen paljon ylistäviä arvosteluja. Teos sijoittuu pieneen koillismaalaiseen kylään ja kuvaa neljän ihmisen kokemusten kautta 1900-luvun muuttuvaa Suomea. Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 41 min

  Marjo Heiskanen Prosak-proosaklubilla

  Marjo Heiskanen esiintyi lokakuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Ohjelmassa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Marjo Heiskanen lukee myös otteita uusimmasta elämäkerta- ja muistelmateoksestaan Kollaan kenttäpapin tarina, joka kertoo hänen isoisänsä tarinan. Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 42 min

  Leena Krohn Prosak-proosaklubilla

  Leena Krohn esiintyi syyskuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Ohjelmassa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Leena Krohn lukee myös romaaniaan Hotel Sapiens sekä maistiaisia käsikirjoituksestaan Erehdys. Hotel Sapiens -romaani sijoittuu suljettuun Hotel Sapiensiin, jonka asukkaiden tarinoista ja kohtaamisista muodostuu tutkielma ihmisyydestä. Kukaan Hotel Sapiensin asukkaista ei ole aivan kunnossa ja ympäröivä maailma näyttää tulleen tiensä päähän. Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 52 min

  Antti Salminen Prosak-proosaklubilla

  Antti Salminen esiintyi syyskuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Ohjelmassa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Antti Salminen lukee myös kokeellista proosateostaan Lomonosovin moottori. Lomonosovin moottori luotaa kirjallisten lajityyppien rajamaita ja rakentaa kiehtovan maailman risteyttäen steampunkia, muistiinpanoja, etnologiaa, alkemiaa ja ristiviitelogiikkaa. Novaja Zemljan syrjäseuduilla on tapahtunut jotain. Sen systemaattinen läpikäyminen voi paljastaa hupenevien luonnonvarojen ja sivilisaation väliltä salaisia yhteyksiä. Selvityksen syvetessä tieteellinen ja luonnonuskoinen maailma kohtaavat ja vaihtavat paikkaa. Uskomuksista tulee tosiasioita, tieteelliset tosiasiat paljastuvat uskomuksiksi. Lomonosovin moottori aiheuttaa tämän kaiken. Mutta mikä on Lomonosovin moottori? Ja miksi kaiken yllä väreilee vaikutelmia ihmiskunnan kohtalosta? Kirjastokaistan tuottamat proosaklubivideot ovat katsottavissa myös Kirjastokaistalla.

  • Kesto: 33 min

  Eeva Kilpi Prosak-proosaklubilla.

  Eeva Kilpi esiintyi toukokuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Klubin teemana oli sukupolvet. Videossa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Eeva Kilpi lukee myös runonsa Ukrainan naamioiduille miehille. Marko Gustafsson lukee otteen teoksesta Kuolinsiivous ja kirjailija itse tekstin Naiset huutakaa. Kuolinsiivous on Vangitseva kokoelma aforismeja ja runoja vuosilta 1984–2011.

  • Kesto: 38 min

  Antti Heikkinen Prosak-proosaklubilla.

  Antti Heikkinen esiintyi toukokuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Klubin teemana oli sukupolvet. Videossa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Antti Heikkinen lukee myös esikoisteostaan Pihkatappi.

  • Kesto: 40 min

  Mia Vänskä Prosak-proosaklubilla

  Mia Vänskä esiintyi maaliskuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Mia Vänskä lukee myös otteita teoksestaan Valkoinen aura.

  • Kesto: 39 min

  Marko Hautala Prosak-proosaklubilla

  Marko Hautala esiintyi maaliskuussa 2014 Nuoren Voiman Liiton Prosak-proosaklubilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Videossa Marko Gustafsson haastattelee kirjailijaa. Marko Hautala lukee myös otteita teoksistaan Unikoira ja Kuokkamummo.

  Muualla Yle.fi:ssä