Areena
 • TV
 • Radio
 • Viihde ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Tangomarkkinat 2014 fi:Recommended:rss yle.fi/tangomarkkinat »

  Tangomarkkinat 2014

  Kuningatarfinaali. Kuka laulaa itsensä kuninkaan rinnalle. Suorassa lähetyksessä kruunataan 2014 tangokuningatar. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

  Tangomarkkinat 2014

  Kuningasfinaali. Suuria tunteita ja kihelmöivää jännitystä. Suorassa lähetyksessä selviää kuka on vuoden 2014 tangokuningas. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

  Tangokuningatar 2014 Maria Tyysterin tunnelmat finaalilavalta

  Katso tuoreen kuningattaren välittömät kruunauksen jälkeiset tunteet ja tunnelmat suoraan finaalilavalta. Seinäjoen Kuningatarfinaalissa 12.7.2014 valittiin Tangokuningattareksi Maria Tyyster. Voittajaa haastattelee Jorma Hietamäki.

  Aamun kirja: Kesän lukuvinkit fi:Recommended:rss

  Aamun kirja

  Aamun kirja: Jari Järvelän Tyttö ja pommi. Graffitintekijät ja vartijat taistelevat julkisesta tilasta. Seinä on kuin pommi, jolla maalarit iskevät ihmisten tajuntaan. Jari Järvelä hyppää uudessa kirjassaan dekkarien maailmaan.

  Uutisjuttuja

  Kirjailija Donna Tartt harvinaisessa haastattelussa: Haluan viettää aikaa kirjojeni kanssa. Maailmankuulu yhdysvaltalaiskirjailija Donna Tartt sai huhtikuussa Pulitzer-palkinnon uusimmasta kirjastaan Tikli, josta on tullut menestys eri puolilla maailmaa. Julkisuutta kartteleva kirjailija antoi Yle Uutisille Skandinavian kiertueen ainoan tv-haastattelun.

  Aamun kirja

  Juha Hurme: Nyljetyt ajatukset. Ystävykset Aimo ja Köpi soutavat Kustavista Hailuotoon. Matka on 700 km, tervattu vene on 4,5 m pitkä ja aikaa menee 20 vuorokautta. Kaverukset verryttelevät kävelemällä päivässä 37 km ja hyppäävät jokaisesta kympin hyppytornista aina kun sellaisen näkevät. Fyysisesti rankan reissun lopputuloksena on Juha Hurmeen mukaan se, että ruumiin kummallisin osa on mieli. Kaverusten matka on hitauden ylistys. Heillä on aikaa puhua ihmisenä olosta, taiteesta, kirjallisuudesta ja maailmasta. Romaani on tyypillistä Hurmetta. Siinä on villejä mielleyhtymiä, se on hauska ja syvästi inhimillinen. Se kertoo aikanaan väärinymmärretyistä ihmisistä, jotka olisivat ansainneet suuremman huomion. Juha Hurme määrittelee hyväksi kirjailijaksi sellaisen, joka nauttii saadessaan hämmentää lukijoitaan. Aimo ja Köpi soutavat kielen ja ihmisen puolesta. Ystävysten mukaan maailma valmistuu vasta sinä päivänä, kun kuolemme. Siihen asti on vain sisukkaasti soudettava.

  Aamun kirja

  Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys. Esikoiskirjailija Tommi Kinnunen kirjoittaa taitavasti niin synnytyksistä, talonrakentamisesta kuin letunpaistostakin. Hän on Aamun kirjassa Nadjan ja Sepon vieraana.

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss

  Strada-arkisto: Suomalainen dekkari vetää

  Pohjoismainen rikoskirjallisuus, nordic noir, on kansainvälisestikin yksi kaupallisesti vetävimpiä kirjallisia brändejä. Ruotsalaiset porskuttavat myyntitilastojen kärjessä, mutta suomalaiset pyristelevät mukaan. Syyskuussa 2013 Ilmiötä pohtivat uusiin tähtiin kuuluva ruotsalainen Kristina Ohlsson, ilmiöön hyvin kriittisesti suhtautuva, Ruotsin myydyin elävä kirjailija, Jan Guillou sekä suomalaisen dekkarin kansainväliseksi ykkösnimeksi noussut Antti Tuomainen.

  • Kesto: 5 min

  Fjodor Dostojevskin elämä (12)

  Osa 6/8. Dostojevski pohtii Venäjän rahvaan mielenlaatua ja maan mielipideilmastoa. Suuri kirjailija tutustuu nuoreen kirjailijaneitoon, joka kiinnostaa häntä kovasti. Velkojat ovat Dostojevskin kimpussa. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 55 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Elävä arkisto

  Vuosisadan rakkaustarina. (1979) Liisi Tandefelt esittää Märta Tikkasen runoista rakennetun tiiviin monologin eräästä ihmissuhteesta. Ohjaus Katariina Lahti.

  Klassinen musiikki fi:Recommended:rss yle.fi/klassinen »

  Savonlinna 100-vuotisjuhlagaala

  Vuonna 2012 taltioidussa gaalakonsertissa palataan Savonlinnan oopperajuhlien historiaan. Esiintyjinä mm Matti Salminen, Mika Kares, Jaakko Ryhänen, Marjukka Tepponen, Tuija Knihtilä sekä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri ja -kuoro.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 95 min
  • Sarja 1 jakso »

  Sallisen Kullervo-ooppera

  Suora Savonlinnan oopperajuhlilta: A. Sallisen Kullervo-ooppera, ohjaus Kari Heiskanen, kapellimestari Hannu Lintu. Pääosissa mm. Tommi Hakala, Tuija Knihtilä, Ville Rusanen. Kapellimestari Hannu Lintu. Toimittajat Inari Tilli & Janne Koskinen.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 200 min
  • Sarja 1 jakso »

  Paladiinit

  Jean-Philippe Rameaun 3-näytöksinen ooppera Pariisin Chatelet-oopperasta kertoo ritari Atisin (Topi Lehtipuu) rakkaudesta kauniiseen Argieen (Stéphanie d'Oustrac), jota vanhempi mies Anselme pitää itselleen varattuna.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 145 min

  Maria Antoinetten musiikkia

  Konsertti Versaillesin linnan pienessä teatterissa. Francois-Joseph Gossecin ja André-Ernest Modeste Grétryn musiikkia esittävät sopraano Sophie Karthäuser ja baritoni Pierre-Yves Pruvot.

  Klassinen musiikki: Haastatteluja ja dokumentteja fi:Recommended:rss yle.fi/klassinen »

  Oopperalaulaja Ville Rusanen

  Savonlinnan oopperajuhlat ovat jo puolivälissä. Toimittaja Janne Koskisen haastattelussa yksi Kullervo-oopperan tähdistä, oopperalaulaja Ville Rusanen.

  • Kesto: 8 min

  William Christie: intohimona barokki

  Amerikkalainen kapellimestari William Christie on barokkimusiikin suuri tuntija ja tekijä. V. 1979 hän perusti Ranskassa Les Arts Florrissants -orkesterin ja alkoi tehdä tunnetuksi unohduksiin painunutta upeaa musiikkia.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 51 min

  Kapellimestari Atso Almila: "Nuorten miesten pitäisi löytää esikuvakseen viuluveijari"

  Suomessa on käyty keskustelua klassisen musiikin tulevaisuuden haasteista. Jotkut ovat huolissaan soittajien koulutuksesta ja toiset siitä, miten saada nuoria konserttien yleisöön. Millä tavoin nuoria voi houkutella sekä klassisen musiikin soittajiksi että kuuntelijoiksi? Aamu-tv:ssä aiheesta näkemyksiään kertoi Sibeliusakatemian orkesterijohdon ja orkesterikoulutuksen professori Atso Almila

  • Kesto: 10 min

  Klassinen

  HKOn konsertin jälkeen Kaarina Suonperä haastattelussa. Helsingin kaupunginorkesterin konsertin jälkeen 28.5. tapakouluttaja Kaarina Suonperä juttelee toimittaja Jaani Länsiön kanssa konsertista ja musiikkielämyksistä. Musiikkitalo 28.5.

  Kotimainen viihde fi:Recommended:rss Kaikki viihdeohjelmat »

  Satuhäät

  Meri-Porissa asuvat Tarja ja Markku ovat olleet aviopari miltei 40 vuotta. Pari järjestää yhteisten vuosikymmenten kunniaksi talvisen hääjuhlan, sillä aikoinaan naimisiinmenoa juhlittiin vain pienimuotoisesti kotona. (U)

  HulaHula

  9/12. Vaarat Kouvolasta ja Ahot Lahdesta kisaavat Salmisaaren liikuntakeskuksessa. Mari Sainio ja Rami Koivula juontavat. Tommi Lindell musisoi. Uusinta.

  Naurun tasapaino

  2/9. Ohjelmassa kisaavien koomikoiden rohkeus ja rytmitaju joutuu testiin, kun yleisöksi tulee sata näkövammaista. Vammaisia ei saa pilkata, joten miten stand uppia voi tehdä sokeista? (U)

  Tartu Mikkiin

  Katsojien toiveuusinnassa (es. 28.9.2012) kisaavat Diandra, Susanna Erkinheimo, Mikko Sipola ja Kim Koskinen. Sami Hintsanen tuomaroi. Keskustele netissä #tartumikkiin HD (U)

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Suojele minua!

  Minna pääsee maistamaan makuja lähes sadan vuoden takaa Kastun talossa Salossa. Tuomas tutustuu purettavaksi tuomittuun Paloheinän kirkkoon. Jarkko tekee laulun tyhjänä kumisevalle Röykän sairaalalle.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 48 min
  • Sarja 6 jaksoa »

  Kesäpuhujat

  2/6. Tänään ääneen pääsevät Ruotsin sosiaalidemokraattien puoluejohtaja Stefan Löfven, ohjaaja-näyttelijä Katrin Sundberg, alpinisti Anja Pärsson, artisti Ola Salo sekä kulttuurijohtaja Rakel Chukri.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 57 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Antiikkia, antiikkia

  8/12. Ohjelmassa esitetään yleisökysymys; auttakaa vihtiläisiä ja asiantuntijoita tunnistamaan vekotin, joka on tuotu arviointipaikalle Taidetalo Siirilään Vihdissä. Arviointien vieraana Suvi West.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 27 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Kesäkino esittää

  Osa 3/8. Vieraana Saara Cantell, Kohtaamisia-elokuvan ohjaaja. Kesäkinon illan elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa.

  Kuvataide fi:Recommended:rss

  Strada-arkisto: Taide ja henkisyys

  Espoon EMMAn Feel the Spirit! -näyttelyssä oli esillä henkistä taidetta. Strada otti huhtikuussa 2014 selvää, missä sfääreissä henkistä taidetta syntyy, ja mistä henkisen taiteen tunnistaa. Ivan kävi jututtamassa mm. kuvataiteilija Pauliina Turakka Purhosta.

  • Kesto: 6 min

  Näin syntyy kesäinen akvarelli

  Vesivärit ja paperi ovat kaikille koulusta tuttuja, mutta se on myös haasteellinen yhdistelmä. Kuvataiteilija Elina Tammiranta-Summa näyttää, miten kesäinen akvarelli syntyy.

  • Kesto: 9 min

  Naisia taiteen historiassa

  3/3. 1900-luvun alku. Professori Amanda Vickery esittelee naisia taiteen maailmassa. Viime vuosisadan alkupuolella peräänkuulutettiin tasa-arvoa, niin tekivät naistaiteilijatkin.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Kaj Stenvall maalaa nyt Putinia

  Pitkän linjan taidemaalari, ankkamaalauksista tunnettu Kaj Stenvall on ryhtynyt maalaamaan kuvia Venäjän presidentti Putinista. Aamu-tv:n haastattelussa Stenvall kertoi aiheen vaihtamisen taustoista sekä näkemyksiään Venäjästä, Putinista ja Ukrainan tilanteesta.

  Matkailu fi:Recommended:rss Kaikki matkailuohjelmat »

  Polkupyörällä Istanbuliin

  Polkupyörällä Istanbuliin: Summa summarum. Matti Rämön kuuden viikon matka Helsingistä Istanbuliin tiivistettynä yhdeksään minuuttiin. Musiikki: Tuomas Munck.A 6 week cycle journey from Helsinki to Istanbul via Minsk-Kiev-Odessa-Georgia in 9 minutes.

  Kiehtova maailma: Euroopan ruokatoreilla

  1/5. Budapestin kauppahalli on yksi maailman suurimmista. Kesällä turistit ostavat tuliaisiksi paprikoita ja lähialueen hunajaa. Talvikuukaudet ovat hiljaisempia ja asiakaskunta koostuu pääasiassa paikallisista. (U)

  • · Yle TV1
  • Kesto: 52 min
  • Sarja 1 jakso »

  Matkapassi

  USA:n itärannikon keskiosat. Brianna Barnes pyydystää rapuja Marylandissa ja vierailee USA:n historiallisessa pääkaupungissa Philadelphiassa. Matka jatkuu Pennsylvanian Amish-alueelle. Lopuksi käydään Andy Warhol -museossa. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 49 min
  • Sarja 2 jaksoa »

  Muoti ja kauneus fi:Recommended:rss

  Kauneuskirurgian varjot

  Silikoni-implanttien hajoamis- ja kovettumisriskeistä on puhuttu paljon. Niistä aiheutuu muitakin ongelmia. Rintaimplantit vaikeuttavat jopa syöpäseulontoja, sillä ne voivat vaikeuttaa rutiinitutkimuksia.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 29 min

  Blogistania

  Fiona Timantti bloggaa intohimoisesti vintagesta ja burleskista. Blogistaniassa päästään Fionan kotiin ja hattukauppaan. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 27 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Blogistania

  Outi Pyy on yksi suosituimmista muoti- ja DIY-bloggaajista. Blogistaniassa trashionista Outi dyykkaa ja repii paitoja ystäviensä kanssa. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Tuhkimotarinoita

  Viiden lapsen yksinhuoltajaäiti Iina on kokenut elämässään paljon surua. Mitä stylisti Outi Broux keksii ulkonäöstään tarkalle parturi-kampaajalle, jolle kelpaa vain paras? Ohjaus Pauliina Jalasmaa (U)

  Musiikki fi:Recommended:rss Kaikki musiikkiohjelmat »

  Elävä arkisto

  Sarah Vaughan. (1978) Tunnettu ja upeaääninen jazz-laulajatar Sarah Vaughan on kovassa vedossa Helsingissä hotelli Hesperiassa järjestetyssä konsertissa.

  Popkalaset Special

  September. Kotimaisia ja ruotsalaisia artisteja esiintyi kesäkuussa 2011 Tammisaaren Popkalaset-tapahtumassa.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 13 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Paluu 80-luvulle

  Osa 3/6: Rap, breakdance ja graffitit. Hauska, nostalginen, perusteellinen ja puistattavakin syväsukellus 1980-luvun musiikki-ilmiöihin. (Welcome to the 80's, 2009)

  Musiikkivideoita fi:Recommended:rss

  Kolmasulottuvuus.fi

  Ghetto. Musiikkivideolla esiintyvät Nairobin slummissa asuva underground hip hop -muusikko Misheny ja laulaja Lady Masallah. Kappale kertoo slummin asukkaiden elämästä ja perustuu Mishenyn omiin kokemuksiin. O: Benjamin Oroza T: Osuuskunta Icebreaker Productions 2014

  Janita Voudinmäki - Rolling in the Deep

  Toiveuusintajakson loppulaulu. Loppubiisinä kuullaan Tartu mikkiin -karaokemestarin 2012 tulkitsemana englantilaisen laulaja-lauluntekijä Adelen valtaisan suosittu kappale Rolling in the Deep, joka julkaistiin marraskuussa 2010. Kappale on ensimmäinen single Adelen toiselta, 21-nimiseltä studioalbumilta, joka oli julkaisuvuoden 2011 kaupallisesti menestynein musiikkijulkaisu. Albumi on jatkanut myynnillistä menestystään tänä vuonna. Rolling in the Deep on naisartistien digitaalisten kappaleiden myyntiykkönen USA:ssa. Kappaleen ovat yhdessä kirjoittaneet ja tuottaneet Adele ja Paul Epworth. Alkuvuonna Adele palkittiin kuudella Grammy-palkinnolla; Adele myös esitti Grammy-tilaisuudessa Rolling in the Deepin, jota yleisö ylisti seisten. Kappale saavutti listaykkösen sijan lukuisissa maissa, esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Lisäksi se kahmi laajasti eri maiden top 10 -listasijoja. Rolling in the Deep oli Billboard Hot 100 -listan ykkösenä seitsemän viikkoa ja myös monien muiden Billboard-listojen kärjessä.

  • Kesto: 4 min

  Shakira esiintyi MM-kisojen päätösjuhlassa

  Kolumbialainen poptähti Shakira esiintyi Brasilian MM-kisojen päätösjuhlassa. Shakira esitti MM-kisojen virallisen world cup -kappaleen Dare (La La La).

  • Kesto: 3 min

  Sami Hintsanen - Älä Koskaan Ikinä

  Toiveuusintajakson loppulaulu: Älä koskaan ikinä on tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan juhlistavan Egotrippi-yhtyeen kappale. Yhtyeen nykyjäseniä ovat Mikki Kauste (laulu, piano, koskettimet), Knipi (laulu, kitara), Skele (kitara), Anssi Maasalo (basso) ja Sampo Haapaniemi (rummut). Älä koskaan ikinä on mukana vuoden 2003 Matkustaja-albumilla. Albumin tekoa on kuvailtu työlääksi, koska basisti Mikko Mäkelä oli jättänyt yhtyeen. Älä koskaan ikinä on Knipin ja Kausteen sävellys, teksti on Kausteen käsialaa. Kappale oli mukana Tiina Lymin, Petteri Summasen ja Kari-Pekka Toivosen tähdittämässä, Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa Nousukausi-elokuvassa sekä elokuvan soundtrackilla. Albumi poiki Egotripille ensimmäisen kultalevyn, mihin varmasti vaikutti lähes suomalaiseksi klassikoksi muodostuneen Älä koskaan ikinä -kappaleen suosio.

  RSO:n konsertteja fi:Recommended:rss yle.fi/rso »

  Klassinen

  RSO, Lintu ja Mahlerin sinfonia nro 1. Radion sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Hannu Lintu esittävät Gustav Mahlerin sinfonian nro 1. Musiikkitalo 9.4.2014. Ohjaus Anu Holttinen.

  Kausikortti

  Photoptosis. Kausikortti Bonus esittää saksalaisen Bernd Alois Zimmermannin modernistisen klassikkoteoksen Photoptosis. Radion sinfoniaorkesteria johtaa Sakari Oramo.

  Ruokaohjelmia fi:Recommended:rss

  Annen espanjalaisherkut

  3/8: Riistaa ja luonnonyrttejä. Åse ja Thomas ovat muuttaneet kahden lapsensa kanssa Espanjaan avatakseen maaseudulla ravintolan. Luonnosta löytyy villiparsaa, ja Anne loihtii tarjolle mm. kaniinia ja verimakkaroita. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Näin säilöt kesän talteen

  Mansikkasato kypsyy vauhdilla ja etelässä metsästä voi poimia jo mustikoitakin. Pirkanmaan Marttojen toiminnanjohtaja Marja Kuuteri-Kallio kertoo vinkkejä siihen, miten kesän herkkuja kannattaa säilöä talteen.

  • Kesto: 10 min

  Niklaksen keittiössä

  3/6. Niklas tapaa Moskovassa Venäjän kenties kuuluisimman keittiömestarin Anatoly Kommin, jonka uusin ravintola avataan Jekaterinburgissa. Niklas pääsee mukaan ikimuistoiseen avajaisjuhlaan.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 58 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  Grilliin voi panna myös poroa

  Kokki Matti Lempinen valmisti Aamu-tv:n ulkostudiossa poron paahtopaistia ja poron sydäntä. Samalla hän pohti sitä, millaisia kokkeja suomalaiset tätä nykyä ovat.

  Suosituimmat musiikkiohjelmat fi:Recommended:rss

  Tangomarkkinat 2014

  Kuningatarfinaali. Kuka laulaa itsensä kuninkaan rinnalle. Suorassa lähetyksessä kruunataan 2014 tangokuningatar. Juontajina Piia Pasanen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

  Uusimmat viihde- ja kulttuuriohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Elävä arkisto

  Sarah Vaughan. (1978) Tunnettu ja upeaääninen jazz-laulajatar Sarah Vaughan on kovassa vedossa Helsingissä hotelli Hesperiassa järjestetyssä konsertissa.

  Popkalaset Special

  September. Kotimaisia ja ruotsalaisia artisteja esiintyi kesäkuussa 2011 Tammisaaren Popkalaset-tapahtumassa.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 13 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Savonlinna 100-vuotisjuhlagaala

  Vuonna 2012 taltioidussa gaalakonsertissa palataan Savonlinnan oopperajuhlien historiaan. Esiintyjinä mm Matti Salminen, Mika Kares, Jaakko Ryhänen, Marjukka Tepponen, Tuija Knihtilä sekä Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri ja -kuoro.

  Muualla Yle.fi:ssä