Areena
 • TV
 • Radio
 • Viihde ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Musiikki fi:Recommended:rss Kaikki musiikkiohjelmat »

  Sami Yaffa - Sound Tracker

  Sami matkustaa Belgradiin tapaamaan Serbian ei-niin-totisia torvensoittajia. Kal-yhtyeen Dragan Ristic opastaa musiikkikulkurin tuhatvuotisen musiikkiperinteen saloihin ja sen epävarmaan nykytilaan.

  Yle Live

  Bastille. Laulaja-lauluntekijä Dan Smithin sooloprojektina alkaneen brittiyhtyeen vuonna 2013 julkaistu esikoisalbumi nousi kotimaassaan listaykköseksi. Bändi soitti toisen Suomen-keikkansa Ruisrockissa heinäkuussa 2014.

  Ziggy Stardust - The Director's Cut

  Dokumenttielokuva Ziggy Stardust & The Spiders from Marsin legendaarisesta Lontoon-konsertista kesällä 1973. David Bowie järkytti yleisöä ja yhtyettä ilmoittamalla lopettavansa. O: D. A. Pennebaker, Britannia 1973.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 86 min

  David Bowien viisi vuotta

  Dokumentti rockin kameleontin pitkän uran viidestä keskeisestä vuodesta, jotka liittyvät mm. Ziggy Stardustiin, Thin White Dukeen sekä levyihin Heroes ja Let's Dance. (David Bowie: Five Years, Britannia 2013)

  Klassinen musiikki fi:Recommended:rss yle.fi/klassinen »

  Naismatkustaja

  Näytelmällinen kantaesitys puolalaisen säveltäjän Mieczyslaw Weinbergin (1919 - 1996) holocaust-oopperasta. O: David Pountney. Päärooleissa Michelle Breedt (Lisa), Robert Saccá (Walter) ja Elena Kelessidi (Martha).

  • · Yle Teema
  • Kesto: 160 min

  Klassinen

  RSO, Mälkki, Mattila ja Schönbergin Erwartung. Radion sinfoniaorkesteri, kapellimestari Susanna Mälkki ja sopraano Karita Mattila esittävät Arnold Schönbergin monodraaman Erwartung. Helsingin juhlaviikot Musiikkitalossa 28.8.2014. Ohjaus Anu Holttinen.

  Klassinen

  RSO, Mälkki ja Busonin Tanzwalzer. Radion sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Susanna Mälkki esittävät Ferruccio Busonin orkesteriteoksen Tanzwalzer. Helsingin juhlaviikot Musiikkitalossa 28.8.2014. Ohjaus Anu Holttinen.

  Klassinen

  RSO, Mälkki ja Mahlerin Adagio. Radion sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Susanna Mälkki esittävät Gustav Mahlerin Adagion sinfoniasta nro 10. Helsingin juhlaviikot Musiikkitalossa 28.8.2014. Ohjaus Anu Holttinen.

  Kotimainen viihde fi:Recommended:rss Kaikki viihdeohjelmat »

  Efter Nio

  Rento talkshow, teemana ikä. Pirkko Mannola, Jonna Järnefelt ja Juha Mieto kertovat iän tuomista vaiheista. Mårten konsultoi plastiikkakirurgia ja Joakimille selviää hänen oikea fyysinen ikä. Parad Media Oy. svenska.yle.fi/efternio

  YleLeaks

  YleLeaks palaa ruutuun kesälomaltaan! Tällä viikolla vanhojen ja uusien asiantuntijoiden hampaisiin joutuvat kokoomusministerit Alexander Stubb ja Laura Räty, kepulaiset normitalkoot sekä suositut Putin-tuotteet.

  Nuottien matkassa

  Sarja alkaa. 1/16. Monika Fagerholm ja Alfons Röblom kohtaavat Eva Frantzin ja Sixten Lundbergin Eurooppa-aiheisessa musiikkitietokilpailussa. Euroviisuhelmet saattelevat joukkueita matkaan. Juontajana Thomas Lundin.

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Muinaisen Egyptin taideaarteet

  1/3. Taiteen synty. Taidekriitikko Alastair Sooke esittelee muinaisen Egyptin hämmästyttävän taidokkaasti valmistettuja taideteoksia, jotka myös aina heijastelivat aikansa uskonnollisia näkemyksiä. T: BBC.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 51 min
  • Sarja 1 jakso »

  Tekijänä

  Meeri Koutaniemi. Palkitun maailmankansalaisen metodina on heittäytyä täysillä kuvattaviensa elämään. Rio de Janeirossa Koutaniemi, 26, on kuvaamassa faveloitten hajottamista ja köyhien ihmisten pakkohäätöjä kodeistaan.(U)

  Khan Altay, festivaali vuorten takana

  Vauhdikas roadmovie, joka vie meidät kauas Siperian Altaivuorille Khan Altay - Space of Joy -musiikkifestivaaleille. Käsikirjoitus ja ohjaus: Johannes Söderström. Stormborg Productions, 2009. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 25 min

  Strada

  Somalikirjailijat Nadifa Mohamed ja Nura Farah kohtaavat. Robottiautojen aikakausi vai paluu hevosiin? Graffititaiteilija Jussi TwoSeven. Ooh Manta!

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss

  Totuus Graalin maljasta ja liitonarkusta?

  Temppeliherrojen ritarikunnasta on julkaistu ensimmäinen tiivis suomenkielinen historiateos. Temppeliherroihin liittyy rutkasti myyttejä. Keitä he olivat ja mitä he tekivät? Asiaa Aamu-tv:ssä valotti Temppeliherrat-kirjan kirjoittaja Reima Luoto.

  • Kesto: 11 min

  Kuvataide fi:Recommended:rss

  Tekijänä

  Meeri Koutaniemi. Palkitun maailmankansalaisen metodina on heittäytyä täysillä kuvattaviensa elämään. Rio de Janeirossa Koutaniemi, 26, on kuvaamassa faveloitten hajottamista ja köyhien ihmisten pakkohäätöjä kodeistaan.(U)

  Kalervo Palsa elää

  Mikä tekee Palsasta tähden lähes 30 vuotta kuoleman jälkeen? Miksi taiteen tuntemattomista nimistä juuri hän nousi tietoisuuteen, kun muitakin olisi? Strada matkusti Ruotsiin ja etsi sieltä Palsan nuoruudenystävän, taidemaalari Kyösti Kaukosen. Toimittajana Marjut Tervola.

  • Kesto: 8 min

  Dok

  Hyvä mies. Valokuvaaja Britt Marie Trensmar ottaa eroottisia kuvia miehistä naisille. Hän haluaa nähdä iloisia, kilttejä ja seksikkäitä miehiä, ja niin haluaa moni muukin nainen. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 1 jakso »

  Dok: Muumilaakson vanki

  Kun Tove Jansson syntyi, hänen isänsä sanoi, että tytöstä tulee suuri taiteilija. Dokumentti kertoo Toven haaveesta tulla taidemaalariksi. Kuinkas sitten kävikään? O: Charlotte Airas. Making Movies, 2014.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Recommended:rss yle.fi/tove100 »

  Muumilaakson tarinoita (S)

  22/101: Talven vieraita. Muumipeikko ja pikku Myy vahvistavat itseään hillolla ja lähtevät sitten kyläilemään. He eivät ole ennen nähneet luistimia ja suksia, mutta Tuu-Tikki ja Hemuli neuvovat kuinka lasketaan mäkeä.

  Elävä arkisto

  Päärooli. (1996) Tove Janssonin novelleihin perustuva yllättävä komedia kahdesta omalaatuisesta naisesta, kavalista juonista ja vallasta meren ja ukkosen saartamalla saarella. N: Leena Uotila ja Rea Mauranen. O: Jukka Sipilä.

  Välähdyksiä Tove Janssonista

  Menestyksen makeus ja kirous. Toimittaja Chris Zitting vieraili Tove Janssonin luona vuonna 1988. Avoin keskustelu menestyksen vaaroista, taiteilijan vapaudesta ja siitä, ehtiikö vuodessa vastata 2 000 kirjeeseen. (U)

  • · Yle Fem
  • Kesto: 33 min

  Dok

  Matkalla Muumilaaksoon. Pidettyään ensimmäisen oman näyttelynsä vuonna 1943 Tove Jansson oli varma asiastaan: hän halusi olla maalari. Hän teki suuria maalauksia, jotka veivät hänet eri puolille Suomea. Toimittaja: Charlotte Airas. 2005 (U)

  Matkailu fi:Recommended:rss Kaikki matkailuohjelmat »

  Kiehtova maailma: Vallan kaupungit

  1/6. Mumbai. Tiiviisti asutetussa kaupungissa on vierekkäin slummeja ja miljonäärien tornitaloja. Nopeasti kasvava talous on siivittänyt monet pois köyhyydestä. Bollywood-tähdet aiheuttavat massahysteriaa.

  • · Yle TV1
  • Kesto: 44 min
  • Sarja 1 jakso »

  Tuntematon Norja

  Tuntematon Norja muuttuu entistä oudommaksi, sillä nyt Linda Eide on joutunut Ruotsiin. Siellä kaikki on halpaa. Millaisia keksintöjä itänaapurit ovat tehneet? Milloin he viettävät kansallispäiväänsä ja miksi?

  • · Yle TV2
  • Kesto: 29 min
  • Sarja 1 jakso »

  Sami Yaffa - Sound Tracker

  Sami matkustaa Belgradiin tapaamaan Serbian ei-niin-totisia torvensoittajia. Kal-yhtyeen Dragan Ristic opastaa musiikkikulkurin tuhatvuotisen musiikkiperinteen saloihin ja sen epävarmaan nykytilaan.

  Lenan matkassa

  Baikaljärvi. Lenan matka suuntautuu pieneen venäläiseen kalastajakylään Baikaljärven rannalle. Marina Mirosjnikovan kanssa tarinoidessa juodaan saikkaa, ja tapaapa Lena balalaikansoittajankin.

  Ruokaohjelmia fi:Recommended:rss

  Voita & Sokeria

  Voita ja sokeria 30.8.2014. Freelancer-näyttelijä Ushma Karnani valmistaa samosoja eli kasvisnyyttejä intialaissyntyisen isänsä reseptin mukaan. Intialaiset samosat eli kasvisnyytit á la Ushman Pappa 240 g vehnäjauhoja 50 g öljyä 3/4 dl vettä ½ kg perunaa n. 300 g kukkakaalia (pakastepussi) 100 g pakasteherneitä 2 rkl currya 1- 2 tl suola 0,5-1 tl chilijauhetta n. 1-2 rkl garam masalaa Valmista täyte: Pese, kuori ja pilko perunat. Lisää loraus öljyä. Lisää suola , curry ja sekoita. Paista uunissa n.10 minuuttia 200 asteessa. Pilko kukkakaali ja lisää tarvittaessa loraus öljyä, suolaa, curry, chili ja sekoita. Laita uuniin perunoiden päälle. Lisää myös herneet. Paista 10 minuuttia 180 asteessa. Lisää garam masala paistamisen loppuvaiheessa. Taikina: Lisää öljy jauhoihin. Sekoita hyvin ja lisää vettä varoen. Vaivaa loppu käsin. Leivo taikina pötköksi, leikkaa n. 50g paloja. Pyörittele palloiksi ja kauli soikioiksi, jaa kahteen osaan. Taittele puolikas takinalevy niin, että leikatut sivut osuvat yhteen, painele kiinni. Täytä tötterö täytteellä, sulje kaarevat sivut yhteen. Voit kosuttaa taikinan reunoja vedellä, jotta saat sivut liimaantumaan yhteen. Paista suippo kärki ylöspäin n. 200-225 asteessa, n. 10 minuuttia.

  Veljesten keittiössä

  Uudet jaksot alkavat. 1/5: Salaattia. Tanskan yleisradioyhtiön johtokunta on aiempien ohjelmien korkean rasvapitoisuuden vuoksi määrännyt veljekset aloittamaan uuden kauden salaattiohjelmalla.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 1 jakso »

  Annen espanjalaisherkut

  8/8: Meren herkkuja. Anne on Malagassa ja hankkii kauppahallista kalaa ja äyriäisiä, sillä illaksi on tulossa vieraita. Koska ulkogrilliin on viritetty tuli, Anne tarvitsee kerrankin apua ruokien valmistamisessa. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Dok: Maailman paras kokki

  Tanskalainen kokki Rasmus Kofoed on vuosia haaveillut Bocuse d'Or -ruoanvalmistuskilpailun voittamisesta. Kilpailu on kuin huippu-urheilua: voitto vaatii aikaa, intohimoa, kärsivällisyyttä ja itseluottamusta. (U)

  Muoti ja kauneus fi:Recommended:rss

  Dok: Salamavaloista metsän suojaan

  Henkilökuva entisestä huippumallista Carita Järvisestä, joka nykyään asuu keskellä metsää Ruotsin Hälsinglandissa. Ohjaus: Mervi Kekarainen ja Tobias Tuvehagen, 2013.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min

  Aamusydämellä

  Koukussa kauneuteen. Kirurgin veitsellä sekä ruiskeilla yritetään luoda kauneutta ja itsetuntoa. Minna Klintrup ja Jannika Peltonen kertovat heille tehdyistä kauneusleikkauksista. (U). yle.fi/aamusydamella.

  Blogistania

  Evil dressmaker. Vintage vei Meri Kortteenpohjan mukanaan viitisen vuotta sitten. Sen pohjalta syntyi myös Evil dressmaker-blogi. Blogistaniassa pääsemme tutustumaan Merin omaan vintage-henkiseen mallistoon ja burleski-esitykseen.

  Blogistania

  More to love. More to Love oli Mimmin ja Pepin yhteinen blogi. Ystäviä yhdistivät huumori, asenne ja vaatekoko. Suositussa blogissaan he jakoivat muoti- ja pukeutumisvinkkejä muille isoluisille ja XL-kokoisille.

  Musiikkivideoita fi:Recommended:rss

  Sami Hintsanen - Poplaulajan vapaapäivä

  Toiveuusintajakson loppulaulu: Poplaulajan vapaapäivä on Neljä Ruusua -yhtyeen kappale vuonna 1993 ilmestyneeltä Pop-uskonto -levyltä. Levy oli yhtyeen kuudes ja sen ilmestymisen aikaan Neljä Ruusua oli suomalaisyhtyeiden kärjessä. Yhtyeessä soittavat laulaja-kitaristi Ilkka Alanko, kitaristi Petteri "Kode" Koistinen, basisti Jari "Lade" Laakkonen ja rumpali Kari "Kämy" Kämäräinen. Poplaulajan vapaapäivä -kappaleen on säveltänyt Koistinen ja sanoittanut Alanko, sovitus on heidän yhteinen. Pop-uskonto -levyn jälkeen Neljä Ruusua teki kaksi levyä englanniksi, mutta palasi taas suomen kieleen vuoden 1999 levyllä Uusi aalto. Se nosti yhtyeen jälleen suomalaisyleisön suosioon. Vuonna 2007 Neljä Ruusua jäi määräämättömälle tauolle, mutta yhtye palasi 40-vuotisjuhliaan viettäneen Ilosaarirockissa lavalle 2011. Vuonna 2012 Neljä Ruusua julkaisi Katkera kuu -albumin.

  • Kesto: 3 min

  Tarja Merivirta: Rauhaton/Piripäiväkirja

  Musiikkia dokumentista Piripäiväkirja. Säv./ San. Tarja Merivirta Ensiesitys Dokumenttiprojektissa maanantaina 1.9. YLE TV1, Klo. 21.30. Dokumenttiprojekti: Piripäiväkirja on Pinjan oma tarina kamppailusta päihteitä vastaan ja äiti-tytär -suhteen puolesta. Ohjaus: Marja Kurikka

  • Kesto: 4 min

  X3M

  Clarissa live på STK. Clarissa uppträdde med Lies på STK i Pargas. 22.8.2014.

  X3M

  Max in the Crowd live. Max in the Crowd värmde upp publiken på STK i Pargas. 22.8.2014.

  Klassinen musiikki: Haastatteluja ja dokumentteja fi:Recommended:rss yle.fi/klassinen »

  Klassinen

  Kantapöytä 29.8.2014. Taiteilijatemperamentit kohtaavat Musiikkitalon kahvilassa. Vieraina veljekset Erik ja Jan Söderblom, Helsingin juhlaviikkojen johtaja ja Helsingin kaupunginorkesterin uusi konserttimestari. Kahvia tilaamassa toimittajat Riikka Holopainen ja Inari Tilli.

  Klassinen

  Kantapöydän vieraana kapellimestari Susanna Mälkki. Kapellimestari Susanna Mälkki piipahti Kantapöydän vieraana Musiikkitalon kahvilassa keskiviikkona 27.8.2014. Toimittajina ovat Riikka Holopainen ja Inari Tilli.

  Klassinen

  Kantapöytä 27.8.2014. Kuplivaa keskustelua Musiikkitalon kahvilassa. Vieraina kapellimestari Susanna Mälkki, Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho, Helsingin Juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Erik Söderblom, viulisti Annemarie Åström, musiikkitoimittaja Eeva Hirvensalo sekä Ylen pitkäaikainen, nyt eläköityvä kansanmusiikkitoimittaja Sirkka Halonen. Kahvia kaatamassa toimittajat Riikka Holopainen ja Inari Tilli.

  Näin tehtiin Mulroney-ooppera

  Arvostettu kanadalainen musiikkiohjelmien tekijä Larry Weinstein sijoitti Kanadan tunnetuimpiin poliitikkoihin kuuluvan, entisen pääministerin Brian Mulroneyn riemukkaan poliittisen satiirinsa päähenkilöksi.

  Suosituimmat musiikkiohjelmat fi:Recommended:rss

  Sami Yaffa - Sound Tracker

  Muusikko Sami Yaffa on nähnyt niin kansainvälisiä areenoita kuin katusoittajan arkea. Nyt hän tutkii musiikin merkitystä ja mysteeriä. Ennen matkan alkua esitellään Samin kotikulmat New Yorkissa, musiikin sulatusuunissa.

  Sami Yaffa - Sound Tracker

  Sami matkustaa Belgradiin tapaamaan Serbian ei-niin-totisia torvensoittajia. Kal-yhtyeen Dragan Ristic opastaa musiikkikulkurin tuhatvuotisen musiikkiperinteen saloihin ja sen epävarmaan nykytilaan.

  Yle Live

  Pepe & Saimaa. Legendaarisen laulajan Pepe Willbergin 70-lukuhenkinen show Pepe & Saimaa ensi kertaa julkisesti esitettynä Ruisrockin Rantalavalla heinäkuussa 2014. Toimittajana Veli Kauppinen.

  Uusimmat viihde- ja kulttuuriohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Elävä arkisto

  Merirosvoradio. (1974) Legendaarisen irvailuohjelman ihka ensimmäinen jakso. Mukana Pekka Laiho, Heikki Kinnunen, Esko Roine, Risto Mäkelä, Erkki Liikanen, Siv Backas, Neil Hardwick sekä Hullujussi.

  Elävä arkisto

  Kootut ympyrät. (1968) Sketsiviihdettä pienistä ympyröistä ja niitten liepeiltä. Pilkan kohteeksi joutuvat muun muassa kokkiohjelmat ja poliittiset laulut. Juontajana Esko Roine.

  Arkistovieraana

  Esko Roine. (2014) Syntymäpäiviään juhliva näyttelijä Esko Roine kertoo haastattelussa pitkästä urastaan näyttämöillä, televisiossa, elokuvissa sekä teatterinjohtajana.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 14 min
  • Sarja 1 jakso »

  Muinaisen Egyptin taideaarteet

  1/3. Taiteen synty. Taidekriitikko Alastair Sooke esittelee muinaisen Egyptin hämmästyttävän taidokkaasti valmistettuja taideteoksia, jotka myös aina heijastelivat aikansa uskonnollisia näkemyksiä. T: BBC.

  Muualla Yle.fi:ssä