Areena
 • TV
 • Radio
 • Viihde ja kulttuuri

 • Poiminnat
 • Uusimmat
 • Katsotuimmat
 • Vielä ehdit
 • A-Ö
 • Kirjamessut 2014 fi:Recommended:rss

  Musiikki fi:Recommended:rss Kaikki musiikkiohjelmat »

  Tartu Mikkiin

  Jatkot. Kultakurkkujen riemuparaatia luvassa, kun Jatkoilla mielimusiikkiansa esittävät Janna, Osmo Ikonen, Ville Pusa ja Mikko Pohjola. Heitä jututtaa Sami Hintsanen. Keskustele netissä #tartumikkiin HD

  Tartu Mikkiin

  Laulaja-lauluntekijöiden kisailussa lauluvuoroista kamppailevat Ville Pusa & Mikko Pohjola ja Janna & Osmo Ikonen. Pisteitä laskee Sami Hintsanen. Keskustele netissä #tartumikkiin HD

  SuomiLOVE-yllätysvideo: Pimeys peittää maan

  Anna Puu laulaa paljon kokeneelle pariskunnalle koskettavan balladin. Tommi luulee viettävänsä tavallista kesäpäivää Suomenlinnassa, mutta hän ei tiedä, että hänen puolisonsa Jenni on suunnitellut hänen varalleen yllätyksen. Avioparin kahvihetki keskeytyy, kun jousiorkesteri alkaa soittaa herkkää sävelmää. Pian soittoon yhtyy pianisti, Anna Puu ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

  • Kesto: 4 min

  Yle Live

  M1-studiossa Tuomo. Tuomon musiikissa soul- ja r'n'b-perinteisiin nojaavat laulut yhdistyvät moderniin elektroniseen soundimaailmaan. Normaalisti tanssittavat rytmit koetaan nyt poikkeuksellisesti olohuonetunnelmissa.

  Klassinen musiikki fi:Recommended:rss yle.fi/klassinen »

  Jevgeni Onegin

  Pjotr Tshaikovskin mestariteos Alankomaiden oopperasta norjalaisen ohjaajan Stefan Herheimin näkemyksenä. Päärooleissa Olga Savova, Krassimira Stojanova, Elena Maximova ja Bo Skovhus. Kapellimestarina Mariss Jansons.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 150 min

  RSO Musiikkitalossa

  Suora. Esa-Pekka Salonen ja RSO esittävät: Beethovenin Sinfonia nro 2 & Stravinskyn Tulilintu (kokonaisversio). Salosen konserttivieraina Li Andersson ja Miki Kuusi.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 140 min
  • Sarja 1 jakso »

  Mayojen yö

  Valloittava ilta klassisen latinalaisamerikkalaisen musiikin parissa. Orchestre de Paris esiintyy, kapellimestarinaan Kristjan Järvi. Solisteina Yamandu Costa (kitara) ja Richard Galliano (bandoneón ja harmonikka).

  • · Yle Teema
  • Kesto: 113 min

  Sammakkokuningatar

  Jean-Philippe Rameaun lyyrinen komedia vuodelta 1745. Antiikin myytit heräävät eloon Pariisin Garnier-oopperan esityksessä. Joht. Marc Minkowski. N. Paul Agnew, Yann Beuron ja Valerie Gabail.

  Klassinen musiikki: Haastatteluja ja dokumentteja fi:Recommended:rss yle.fi/klassinen »

  Strada

  Musiikkikriitikot uhanalaisia. Musiikkikritiikki on häviämässä lehdistä maailmalla. Yksi lajin edustajista pitää pesäänsä edelleen Mannerheimintiellä, Helsingin keskustassa Hufvudstadsbladetin toimituksessa. Vaikka lehteä kustantava KSF Media irtisanoi lokakuun alussa yt-neuvottelujen jälkeen 19 työntekijää, musiikkikriitikko Wilhelm Kvist saa jatkaa konserttien arvioimista. Mihin kriitikoita sitten tarvitaan? Demokratian ja vapauden takia, vastaa Suomessa hiljattain vieraillut lontoolainen musiikkikriitikko Norman Lebrecht. Kritiikki on hänen mielestään niin tärkeää, että sen pitäisi irtautua sanomalehdistä, joka puolestaan on kuoleva organismi.

  Frau Bergman

  Sopraano Rita Bergman teki suuren elämänmuutoksen. Hän irtisanoutui Sibelius-Akatemiasta, muutti Saksaan ja alkoi elättää itsensä freelance-laulajana ja vanhojen talojen restauroijana. O: Vesa Kytöoja & Roman Rokicki. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 29 min

  Arne Mikk

  Henkilökuva vuoden 2014 keväällä 80 vuotta täyttäneestä virolaisesta kulttuurivaikuttajasta, joka toimi vuosia Estonia-teatterin pääohjaajana ja taiteellisena johtajana. O: Aarno Cronvall.

  • · Yle Teema
  • Kesto: 62 min

  Klassinen

  RSOn konsertin jälkeen 4.9.. Pianisti Janne Nykänen ja toimittaja Janne Koskinen keskustelevat konsertista ja loppukeskustelussa ovat mukana Apocalyptica-yhtyeen sellisti Perttu Kivilaakso, säveltäjä Matthew Whittall ja kapellimestari Hannu Lintu.

  Kotimainen viihde fi:Recommended:rss Kaikki viihdeohjelmat »

  Tartu Mikkiin

  Jatkot. Kultakurkkujen riemuparaatia luvassa, kun Jatkoilla mielimusiikkiansa esittävät Janna, Osmo Ikonen, Ville Pusa ja Mikko Pohjola. Heitä jututtaa Sami Hintsanen. Keskustele netissä #tartumikkiin HD

  Satuhäät - suomalaisia rakkaustarinoita

  Vantaalaiset Kristiina Koho ja Petri Takala tapasivat pikkujoulun vietossa. Juhlista lähdettiin katsomaan Petrin kissoja, jotka pian muuttivat hoitoon Kristiinan luokse. Vähän myöhemmin perässä muutti Petri. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 45 min
  • Sarja 1 jakso »

  Efter Nio

  Älykkyyttä on agendalla. IQ, EQ, menestys, katu-uskottavuutta... Vieraina Erkki Tuomioja, Linda Laatikainen, Mensajäsen Juho Kilkku, ruokaguru Kenneth Nars ja elokuvapaneli. svenska.yle.fi/efternio. Parad Media, 2014.

  Kulttuuri fi:Recommended:rss Kaikki kulttuuriohjelmat »

  Strada

  Kirjailija Eunsun Kim pakeni Pohjois-Koreasta, mutta Jouni Hokkanen haluaa sinne turistina. Nightwishin puvustamo vauhdissa. Toijan Pissapoika-patsas sai uuden elämän.

  Iskelmä-Suomi

  Yes Sir, alkaa polttaa. 5/10. 1960-luku nostaa esiin uudet tähdet ja soundit. Maailmalta poimittujen käännösiskelmien tuotanto paisuu, kun C-kasetti mullistaa markkinat. Popvirtaukset ja diskorytmit sekoittuvat kotimaan turpeeseen. (U)

  Dok: Eliaksen Peking-ooppera

  Näyttelijä Elias Edström jättää taakseen freelancetyönsä Töölössä ja lähtee opiskelemaan Peking-oopperaa alan merkittävimpään kouluun Kiinaan. Hakalax Productions, 2014.

  • · Yle Fem
  • Kesto: 28 min

  Kollektivet

  Kulttuuria kaikille. Uppoudutaan popkulttuuriin, yläkulttuuriin, alakulttuuriin ja kansankulttuuriin. Juontajina Anne Hietanen, Pia-Maria Lehtola, Peter Lüttge ja Petter Sandelin.

  Kirjallisuus fi:Recommended:rss

  Puoli seitsemän

  Vieraana 50 vuotta runoillut monineuvo Aulikki Oksanen. Vuokko Hovatta ja Zarkus Poussa laulavat Oksasta. Legendat-sarjassa: piispa Henrik vs. Lalli. Juontajina Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen. #puoli7

  Puoli seitsemän

  Vieraana kirjailija Laura Gustafsson. Luontotoimittaja Kimmo Ohtonen vei kirjailijan karhukojuun, inspiroiko korpimetsä helsinkiläistä kirjailijaa. Juontajina Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen. #puoli7

  Kuvataide fi:Recommended:rss

  Uusi Kino: Toinen ovi (S)

  Tänä syksynä 95 vuotta täyttänyt taidemaalari Liisa Rautiainen on monen ihmisen hyväntekijä. Liisan ystävyyden vuoksi valokuvaaja Detlef Trefz vaihtoi suurkaupungit pohjoiseen Keminmaahan. O: Tita Jänkälä (2009).

  • · Yle Teema
  • Kesto: 26 min

  Tekijänä

  Puustinen & Hara. Avanto-arkkitehteinä tunnetut Puustinen ja Hara jättävät jälkensä kaupunkiin tuottaen iloa arkeen, oli kyse sitten Hernesaaren saunasta tai Pyhän Laurin kappelista. Lähtökohta on, että ympäristöön tulee parannus. (U)

  Puoli seitsemän

  Vieraana kuvanveistäjä Tommi Toija. Tutustumme myös rupikonnien salaiseen saareen. Juontajina Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen. #puoli7

  Rokokoon aika

  3/3. Hulluus. Rokokoon aikaudella käytettiin paljon aikaa hauskanpitoon, mutta loputtomiin ei todellisuutta voinut paeta. Dekadenssin keskellä Hogarth keksi selviytymiskeinokseen satiirin. T : BBC.

  Tove Jansson -juhlavuosi fi:Recommended:rss yle.fi/tove100 »

  Uutisvideot

  Tove Jansson -näyttelyyn jonotettiin viimeistä päivää. Tove Jansson -näyttely oli sunnuntaina auki viimeistä päivää Ateneumin taidemuseossa Helsingissä. Museon edustalla kiemurteli pitkä jono.

  Tähtihetki

  Tähtihetkessä sukellettiin Muumien maailmaan Finnanimation ry:n toiminnanjohtaja Liisa Vähäkylän matkassa. Entä miltä näyttää Vareksen tulevaisuus? Tänä vuonna oli tarkoitus kuvata kuusi uutta yksityisetsivästä kertovaa elokuvaa, mutta suunnitelmat vaihtuivat yhden osan kuvaamiseen.

  Uutisvideot

  Klovharun, Tove Janssonin saari. Tove Janssonin pikkupojasta asti tuntenut Cay Gustafsson kertoo millaista elämä Klovharun saarella oli.

  Matkailu fi:Recommended:rss Kaikki matkailuohjelmat »

  Tie Roomaan: Kaksi pientä elefanttia

  Osa 5/9. Ella saapuu Toscanan rannikolle. Rantalomakausi on alkamassa, ja Ella selvittää mm. miksi kauneutta ihannoidaan. Vierailullaan Luccan kaupungissa Ella tapaa kuuluisan Luccan noidan sukulaisen. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 44 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Löytöretki

  Osa 5/8. Kävelymatka Santiago de Compostelaan on puolessa välissä. Fyysiset hankaluudet vaikeuttavat kävelijöiden matkaa ja henkistä kokemusta. Eräälle heistä avautuu mahdollisuus kokea reitti uudesta näkökulmasta. (U)

  • · Yle Teema
  • Kesto: 42 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Matkakumppanit

  4/10. Laulaja Hank von Hell vie kollegansa ja ystävänsä Jack Vreeswijkin Lofooteille. Mikä on von Hell taiteilijanimen salaisuus? Se selviää kalastuksen ja paikallisten tarinoiden lomassa.

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 3 jaksoa »

  The Pohjoismaat

  Vankila. Sarja alkaa. Osa 1/6. Mitä tapahtuu, kun amerikkalainen ex-vankilanjohtaja käy pohjoismaisissa vankiloissa ja kuulee vankien oikeuksista ja aseistamattomasta henkilökunnasta? Toimittajat: Joakim Rundt & Lasse Grönroos

  Arkkitehtuuri fi:Recommended:rss

  Elävä arkisto

  Korttelipeli: Rakennusmuistomerkit. (1966) Vanhat rakennukset puretaan pois alta ja tilalle rakennetaan uusia. Aina kaupunkisuunnittelu ei tunnu perustellulta. Julinin tontin kohtaloa Turussa kommentoi arkkitehti Otto-Iivari Meurman.

  Elävä arkisto

  Urbanisoidaan koko Suomi. (1970) Pasilan pilvenpiirtäjät ja muut metropolihankkeet olivat urbanisoituvan Suomen suunnitelmissa jo 45 vuotta sitten. Sekä tiiviillä että harvalla asutuksella oli puolestapuhujansa.

  Elävä arkisto

  Tänään on huomenna. (1967) Arkkitehtuuriutopioita ja muita kaupunkisuunnittelun tulevaisuuden näkymiä 1960-luvun lopun näkökulmasta.

  Betonin brutaali runous

  1/2. Arkkitehtuurissa on vaiheita, joiden tuotoksia pidetään rumina ja luotaantyöntävinä. Jonathan Meades selvittää, miten barokkia ja modernia gotiikkaa seurasi betonirakentaminen. Miksi siitä usein ei pidetä? T: BBC

  Ruokaohjelmia fi:Recommended:rss

  Ruokapuheita

  4/10. Raakel Lignell ja Maggie Lindholm kokkaavat herkkuja suurella sydämellä eri kansallisuutta edustavien vieraiden kanssa. Hyvää ruokaa, keskustelua kulttuureista, ruuasta ja lähes mistä vain. Mediatehdas Dakar, 2014.

  Dokumenttiprojekti: Makumuisti

  Aasialaisen ruoan kauppa-auto kiertää Suomea, kuljettaa mukanaan kaukaista kulttuuria, yhdistää eri paikkakunnilla asuvia ihmisiä ja vahvistaa maahanmuuttajien identiteettiä. O: Ulla Turunen, Ilkka Ruuhijärvi

  • · Yle TV1
  • Kesto: 57 min

  New Yorkin herkut

  6/8. Anne Hjernöe ottaa selvää, millaista noutoruokaa on tarjolla pikaruoka-autoissa ja herkkukaupoissa. Central Parkiin Anne ottaa mukaansa herkkuja pursuavan piknikkorin. (U)

  • · Yle TV2
  • Kesto: 28 min
  • Sarja 4 jaksoa »

  Niklaksen keittiössä

  2/6. Niklas lähtee Italian Modenaan ja tapaa keittiömestari Massimo Botturan, jonka Osteria Francescana -ravintolalla on kolme Michelin-tähteä. Menestys on ollut kuitenkin kovan työn takana.

  Muoti ja kauneus fi:Recommended:rss

  Vieraana muotoilun elämäntyöpalkinnon saaja Vuokko Nurmesniemi

  Kymmenes Helsinki Desing Week alkaa tänään. Eilen otettiin jo varaslähtö kun Muoto 2014-gaalassa palkittiin ansioituneita suomalaisia muotoilijoita. Elämäntyö-palkinnon sai tekstiili-ja vaatesuunnittelija, keraamikko, taiteen akateemikko Vuokko Nurmesniemi.

  • Kesto: 11 min

  Aamusydämellä

  Koukussa kauneuteen. Kirurgin veitsellä sekä ruiskeilla yritetään luoda kauneutta ja itsetuntoa. Minna Klintrup ja Jannika Peltonen kertovat heille tehdyistä kauneusleikkauksista. (U). yle.fi/aamusydamella.

  Vieraana Marimekon uusi taiteellinen johtaja Anna Teurnell

  Kansallinen ylpeytemme Marimekko on saanut uuden taiteellisen johtajan, joka on aiemmin vastannut ruotsalaisista menestysbrändeistä, kuten Hennesistä & Mauritzista ja Other stories -merkistä. Miten Anna Teurnell aikoo uudistaa Marimekkoa?

  Musiikkivideoita fi:Recommended:rss

  SuomiLOVE-yllätysvideo: Pimeys peittää maan

  Anna Puu laulaa paljon kokeneelle pariskunnalle koskettavan balladin. Tommi luulee viettävänsä tavallista kesäpäivää Suomenlinnassa, mutta hän ei tiedä, että hänen puolisonsa Jenni on suunnitellut hänen varalleen yllätyksen. Avioparin kahvihetki keskeytyy, kun jousiorkesteri alkaa soittaa herkkää sävelmää. Pian soittoon yhtyy pianisti, Anna Puu ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

  • Kesto: 4 min

  Tartu Mikkiin Jatkojen loppubiisi: I Wish

  Tartu Mikkiin Jatkot päättyvät jälleen yhdessä laulaen. Loppubiisinä on I Wish, Stevie Wonderin suuri hitti vuodelta 1976. Sinkkujulkaisu on myös Songs in the Key of Life -albumilla. Kappale on Wonderin kirjoittama ja tuottama, aiheeltaan se keskittyy hänen lapsuuteensa 1950-luvulta 1960-luvun alkuun. Kappale nousi sekä Billboard Hot 100- että soulsinglejen listan ykköseksi.

  • Kesto: 2 min

  Samin valinta: Beautiful Day

  Beautiful Day on supermenestyneen rockyhtye U2:n suurimpia hittejä. Kappale on sinkku tämän vuodesta 1980 levyjä menestyksekkäästi tehneen yhtyeen vuonna 2000 julkaistulta All That You Can’t Leave Behind -albumilta. Albumin kappaleet kahmivat Grammy-palkintoja, joita Beautiful Daylle siunaantui peräti kolme. Kappaleen ovat yhdessä säveltäneet yhtyeen jäsenet eli laulaja Bono, kitaristi The Edge, basisti Adam Clayton ja rumpali Larry Mullen Jr. R.E.M.-yhtyeen vokalisti Michael Stipe on kertonut, että hän rakastaa tätä U2-hittiä ja toivoo, että olisi itse säveltänyt sen.

  • Kesto: 3 min

  Iskelmä-Suomi

  Yes Sir, alkaa polttaa. 5/10. 1960-luku nostaa esiin uudet tähdet ja soundit. Maailmalta poimittujen käännösiskelmien tuotanto paisuu, kun C-kasetti mullistaa markkinat. Popvirtaukset ja diskorytmit sekoittuvat kotimaan turpeeseen. (U)

  Suosituimmat musiikkiohjelmat fi:Recommended:rss

  We Want More

  Jälleennäkemisen riemua - bändileiri alkaa. Löytävätkö bändit uudelleen yhteisen sävelen? Neon 2 Ramilla on haasteita kitaran soitossa. Mascaran naisten välillä räjähtää. Bändileiri osoittautuu tunteiden vuoristoradaksi.

  Iskelmä-Suomi

  Kaupungin valot. 4/10. Maaseutuhenkisen kaihon rinnalla iskelmä-Suomessa soi myös kaupungin syke. Se kuuluu Erik Lindströmin ja Rauno Lehtisen musiikissa sekä Lailan, Carolan ja muiden 1950 - 70-luvun tyylittelijöiden tulkinnoissa. (U)

  We Want More

  Kwan palaa yhteen. Bändin matka jäi kesken, kun Mariko lähti New Yorkiin. Saako Kwan nyt toisen tilaisuuden? Mitä mieltä bändin jäsenet ja heidän läheisensä ovat paluusta?

  Sami Yaffa - Sound Tracker

  Ympyrä sulkeutuu sarjan päätösjaksossa, kun myyttisen keikabussin rundi syvässä etelässä ja halki villien rajaseutujen jatkuu, Samin pureutuessa amerikkalaisen roots-saundin luihin ja ytimiin. (U)

  Uusimmat viihde- ja kulttuuriohjelmat fi:Recommended:rss Kaikki uusimmat »

  Tartu Mikkiin

  Jatkot. Kultakurkkujen riemuparaatia luvassa, kun Jatkoilla mielimusiikkiansa esittävät Janna, Osmo Ikonen, Ville Pusa ja Mikko Pohjola. Heitä jututtaa Sami Hintsanen. Keskustele netissä #tartumikkiin HD

  Strada

  Kirjailija Eunsun Kim pakeni Pohjois-Koreasta, mutta Jouni Hokkanen haluaa sinne turistina. Nightwishin puvustamo vauhdissa. Toijan Pissapoika-patsas sai uuden elämän.

  Tartu Mikkiin

  Laulaja-lauluntekijöiden kisailussa lauluvuoroista kamppailevat Ville Pusa & Mikko Pohjola ja Janna & Osmo Ikonen. Pisteitä laskee Sami Hintsanen. Keskustele netissä #tartumikkiin HD

  Muualla Yle.fi:ssä