Fennada-klassikot

Suomalaistyttöjä Tukholmassa

  • 1 h 35 min
  • toistaiseksi

Suomalaistytöt lähtevät Tukholmaan työtä ja onnea etsimään. Rauha on suupaltti hepsankeikka, Liisa edustaa kilttiä, työteliästä ja arkaa suomalaisuutta. Kirsti taas on viaton, kaidalta tieltä harhautettu nainen. (1952)

Rooleissa: Toini Vartiainen (Rauha), Esko Saha (Suomalainen opiskelija), Maija Karhi (Liisa), Åke Lindman (Erik), Eija Inkeri (Kirsti), William Markus (Viinuri), Ebbe Moe (Valokuvaaja), Hilli Lindqvist (Boksiemäntä), Elvi Saarnio (Katutyttö), Henake Schubak (Italialainen insinööri), Herbert Holland (Torvensoittaja), Erik Fröling (Hotellin johtaja), Eero Leväluoma (Timanttimiljoonikko), Emma Väänänen (Huoltosisar) ja Mai-Brit Heljo (Malli). Ohjaaja Roland af Hällström. Käsikirjoittaja Kaarlo Nuorvala.

Ohjelman tiedot

Alkuperäisnimi Suomalaistyttöjä Tukholmassa

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle TV1
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Fennada-klassikot

Perjantaisin klo 13.25, Yle TV1

Fennada-Filmi syntyi vuonna 1950, kun Fenno-Filmin ja Adams Filmin elokuvatuotannot yhdistyivät. Fennada-Filmi Oy oli alansa suurimpia yhtiöitä Suomessa. Elokuvatuotannon huippu oli Suomen jällenrakennusvuosina 1950-luvulla – kansa tarvitsi iloa ja suuria tarinoita. Myöhempien vuosikymmenien elokuvien tarinoissa näkyy tulevaisuus ja ihmisten vapautuminen, toisaalta myös yhteiskunnallinen herääminen. Julkaisija: Yle Elävä arkisto

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä