Viikon taiteilija

Teatterinjohtaja, ohjaaja Kirsi Siren

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

Viikon taiteilija on teatterinjohtaja, ohjaaja Kirsi Siren, entinen Aropaltio. Siren on johtanut yli 36 vuotta lastenteatteri Hevosenkenkää Espoossa. Sitä ennen hän oli perustamassa Suomen ensimmäistä ammattimaista nukketeatteria, nukketeatteri Vihreä Omenaa. Kuinka arkkitehtivanhempien Heikki ja Kaija Sirenin tyttärestä tuli suomalaisen lastenteatterin uranuurtaja? Sari Siekkinen tapasi teatterijohtaja Kirsi Sirenin vuonna 2011.

Lähetykset

 • su 5.6.2011 12.05 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Eppu Nuotio aloitti kirjoittamisen jo varhain. Nuotion ensimmäinen näytelmä oli nimeltään Titanic nyt. Sen hän kirjoitti 14-vuotiaana Iisalmen harrastelijateatterille. Näytelmä kertoi epäonnisesta luokkaretkestä Ruotsin laivalla. Eppu Nuotio on asunut Berliinissä miehensä, teatteriohjaaja Kurt Nuotion, kanssa vuodesta 2011 lähtien.

  Eppu Nuotio pohtii ohjelmassa kirjailijan työtään ja kirjailijan uraa edeltänyttä näyttelijän uraansa, mutta myös, sitä kuinka suhtautuminen kotimaahan muuttuu, kun sitä katsoo etäämmältä. Toimittajana on Maarit Lukkarinen.

  Kuva: Katja Tähjä / Otava

 • Minkälainen on maailma ihmisen jälkeen? Tätä kuvaavat taiteessaan Patrik Söderlund ja Visa Suonpää eli kaksikko IC-98. Synkänkauniit piirrosanimaatiot puhuttelevat ihmisiä kautta maailman Ne huokuvat syvää rauhaa - ja jos niin haluaa, teoksissa voi nähdä myös outoa valoa. Toimittaja on Riitta Vauras.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä