Ulkolinja

Kohtaamisia Ulkolinjan kulisseissa

Miltä tuntuu kohdata poliittisen vangin vaimo tai kadulle ammutun toimittajan sisko?
Ulkolinjan podcast-sarjassa ohjelman tekijät kertovat ihmisistä, kohtaloista ja kohtaamisista dokumenttisarjan takana.

Jaksot

 • Asunnottomuus on lähtenyt viime vuosina jälleen voimakkaaseen nousuun Britanniassa. Maailman rikkaimpiin kuuluvassa maassa tuhannet ihmiset nukkuvat yönsä kaduilla vuoden ympäri ja säästä riippumatta. Ongelman kärjistymisen taustalla on monia syitä ja jokaisella kodittomalla on oma tarinansa. Ulkolinjan Minna Pye jalkautuu kylmän ja sateisen Manchesterin kaduille tapaamaan kodittomia ja heitä auttavia vapaaehtoisia.

 • Pohjois-Venäjällä Arkangelin alueella on käynnissä sodaksikin kutsuttu konflikti, jossa vastakkain ovat paikalliset asukkaat ja virkavalta.

  Syrjäiselle Šiesin asemalle ollaan rakentamassa Euroopan suurimmaksi sanottua kaatopaikkaa, jonne jätteet aiotaan rahdata kaukaa Moskovasta. Taustalla on Venäjällä hurjaa vauhtia paheneva jätekriisi.

  Ulkolinjan Marko Lönnqvist vieraili kaatopaikkatyömaalla, jossa pohjoisen asukkaat ovat nousseet avoimeen kapinaan.

 • Ulkolinjan ohjaaja Pertti Pesonen joutui poliisin pamputtamaksi Barcelonassa seuratessaan mielenosoituksia lokakuussa. Barcelona ajautui kaaokseen sen jälkeen kun Korkein oikeus tuomitsi Katalonian itsenäisyyttä ajaneita vaikuttajia pitkiin vankeusrangaistuksiin. Katalonian kriisi on ajanut koko Espanjan poliittiseen umpikujaan.

 • Pohjois-Irlanti järkyttyi keväällä nuoren toimittajanaisen surmasta. Ulkolinjan Minna Pye tapasi surmatun Lyra McKeen sisaren Nichola Cornerin ja tajusi kuinka hauraalla pohjalla Pohjois-Irlannin rauha on.
  Uhkaako Pohjois-Irlantia Brexitin myötä uusi väkivallan kierre?

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä