Valkoista valoa

Torstaisin klo 11.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Johanna Korhonen pureutuu yhteiskunnallisiin aiheisiin puheen, puhelaulun ja musiikin voimalla.

Jaksot

 • Muisti on arjen itsestäänselvyys ja samalla mitä ihmeellisin asia. Muisti - ja unohduksen välttämättömyys - on Johanna Korhosen aiheena Valkoisessa valossa. Ja niin kuin joku ehkä muistaa, ohjelma on uusinta.

  Musiikki on Marin Marais'n ja hänen aikalaistensa säveltämää.

 • Armo voisi auttaa moniin ihmisen ja yhteiskunnan ongelmiin. Se voisi olla jonkinlainen pääoman kasvattamisen väline. Armon mahdollisuuksia maailmassa pohtii Valkoisessa valossa Johanna Korhonen. (Uusinta)

  Ohjelman musiikki on Mondonvillen De Profundis, jonka esittää William Christien johtama Les Arts Florissants.

 • Mitä ajattelet, kun näet kadulla huonokuntoisen, likaisen ja pahalta haisevan henkilön? Ylevää olisi vastata, että ensimmäinen ajatuksemme on myötätunto. Mutta näinhän se ei mene. Miksei? Empatiaa tutkitaan nykyään yhä enemmän. Sitä ehdotetaan muutosvoimaksi yhteiskuntaan. Valkoisessa valossa aiheeseen tarttuun Johanna Korhonen. Ohjelmassa esiintyvät myös Munkkiniemen yhteiskoulun 9. luokan oppilaat Lotta Heimsch, Onni Maunula ja Jaakko Rautasalo.

  Ohjelman musiikki:
  Radion sinfoniaorkesteri esittää osia Joonas Kokkosen teoksesta Durch einen Spiegel.

 • Ensin on pitkä nuoruus, sitten lyhyt keski-ikä ja lopuksi hyvin pitkä vanhuus. Mutta onko vanhana pakko olla pirteä? Sitä pohtii Valkoisessa valossa Johanna Korhonen.

  Belle, Bonne, Fumée. Sufira-yhtye esittää 1300-1400 -lukujen avantgarden sävellyksiä.

  (Uusinta)

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä