Valkoista valoa

Torstaisin klo 11.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Johanna Korhonen pureutuu yhteiskunnallisiin aiheisiin puheen, puhelaulun ja musiikin voimalla.

Jaksot

  • Demokratia ei ole myötäsyntyinen ominaisuus eikä taito. Se on opittu toimintatapa. Miksi demokratia ei enää kiinnosta? Sitä pohtii Johanna Korhonen Valkoista valoa -ohjelmassa. Radion sinfoniaorkesteri soittaa osia Maurice Ravelin Hanhiemosta.

  • Meillä on jokaisella ympärillämme noin kahden neliömetrin laajuinen, ihmeellinen ja ihmeteltävä suojapeitto. Ihmisen suurin elin, iho, on Johanna Korhosen ihmeteltävänä Valkoisessa valossa. (Uusinta)

    Musiikkina kuullaan La Pellegrinaa, joka sävellettiin Firenzen suurherttua Ferdinando de' Medicin ja prinsessa Christine de Lorrainen häihin 1500-luvulla. Esittäjänä on Tragicomedia -vanhan musiikin yhtye.

  • Korruptio on viheliäistä. Sitä esiintyy Suomessakin. Mitä vauraampi maa, sitä elegantimmat ovat korruption muodot. Johanna Korhosen toimittamassa Valkoisessa valossa kuullaan puhetta korruptiosta sekä musiikkia korruption ryvettämistä maista.

  • Hovien ansiosta edistyivät tiede ja taide. Niiden ansiosta syntyi myös museolaitos ja rahvaalle käsitys siitä, millaista on oikea tyyli. Valkoisessa valossa Johanna Korhonen kysyy, mitä hyötyä on hoveista. Luvassa on myös hovimusiikkia, tietysti. (Uusinta)

  • Niitä vilisee nyt joka puolella. Enkeleitä. Enkeleiden pitkästä ja kummallisesta historiasta kuullaan Johanna Korhosen toimittamassa Valkoisessa valossa. Ohjelman musiikki on enkelimusiikkia eri aikakausilta, ihmisten säveltämänä ja esittämänä.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä