Johanna Korhonen pureutuu yhteiskunnallisiin aiheisiin puheen, puhelaulun ja musiikin voimalla.

Jaksot

 • Elämä koostuu isoksi osaksi lopuista ja aluista. Moni ihminen on kuitenkin taitavampi aloittamaan kuin lopettamaan. Alkulause on monesti vaikein, ainakin kirjallisuudessa. Tämä Johanna Korhosen toimittama ohjelma päättää monivuotisen sarjan Valkoista valoa. Viimeisessä ohjelmassa ovat mukana myös äänisuunnittelija Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. Musiikki on finaaleja Johann Sebastian Bachin sävellyksistä. (Uusinta)

 • Mitä ajattelet, kun näet kadulla huonokuntoisen, likaisen ja pahalta haisevan henkilön? Ylevää olisi vastata, että ensimmäinen ajatuksemme on myötätunto. Mutta näinhän se ei mene. Miksei? Empatiaa tutkitaan nykyään yhä enemmän. Sitä ehdotetaan muutosvoimaksi yhteiskuntaan. Valkoisessa valossa aiheeseen tarttuun Johanna Korhonen. Ohjelmassa esiintyvät myös Munkkiniemen yhteiskoulun 9. luokan oppilaat Lotta Heimsch, Onni Maunula ja Jaakko Rautasalo.

  Ohjelman musiikki:
  Radion sinfoniaorkesteri esittää osia Joonas Kokkosen teoksesta Durch einen Spiegel.

  (Uusinta)

 • Nykyään puhutaan paljon kulttuurisesta omimisesta. Onko sopivaa, että ihmiset innostuvat toistensa kulttuurien asioista ja alkavat tehdä niitä itsekin? Saavatko ihmiset eristäytyä omiin yhteisöihinsä ilman, että heillä on yhteyksiä muuhun ihmiskuntaan? Johanna Korhosen toimittamassa Valkoisessa valossa kuunnellaan tuvalaista kurkkulaulua. (Uusinta)

 • Ensin on pitkä nuoruus, sitten lyhyt keski-ikä ja lopuksi hyvin pitkä vanhuus. Mutta onko vanhana pakko olla pirteä? Sitä pohtii Valkoisessa valossa Johanna Korhonen.

  Belle, Bonne, Fumée. Sufira-yhtye esittää 1300-1400 -lukujen avantgarden sävellyksiä.

  (Uusinta)

 • Maailmantalous on nykyään sellainen, että yhä useampi ihminen käy tarpeettomaksi. Kun talous ei tarvitse ihmistä, karkotetaan hänet yhteiskunnan reunoille. Mutta onko ihminen taloutta varten? Vai onko asia toisin päin? Valkoisessa valossa Johanna Korkonen pohtii, mihin ihmisiä enää tarvitaan ja soittaa orjien musiikkia. (Uusinta)

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä