Valkoista valoa

Torstaisin klo 11.00, Yle Radio 1

Johanna Korhonen pureutuu yhteiskunnallisiin aiheisiin puheen, puhelaulun ja musiikin voimalla.

Jaksot

  • Faktat ovat käyneet yhä harvinaisemmiksi ja faktansietokykymme on viime aikoina ollut heikkenemään päin. Valkoista valoa -ohjelman toimittaa Johanna Korhonen. Donald Trumpia esittää Pentti Männikkö ja Melania Trumpia Katri Henriksson. Esa-Pekka Salosen johtama Los Angelesin filharmonin orkesteri soittaa John Adamsin teosta Naive and Sentimental Music.

  • Valkoisessa valossa Johanna Korhosen aiheena on kissan pitkä historia. Reilussa 10 000 vuodessa kissat ovat kesyttäneet ihmiset assistenteikseen. Ohjelmassa kuullaan myös kissoihin liittyvää musiikkia. (Uusinta)

  • Ihmiset ovat taitavia olemaan näkemättä epämiellyttäviä asioita. Johanna Korhosen toimittamassa ohjelmassa katsahdetaan ihmisen lajityypilliseen käyttäytymiseen. Vauvana esiintyy 1/2-vuotias Emil. Musiikki on Donald Shawn sävellyksestä Hebrides.

  • Johanna Korhosen toimittamassa Valkoisessa valossa pidetään meteliä. Luvassa on kuuluisia sitaatteja, sekä todellisia että kuviteltuja sekä Felix Mendelssohnin säveltämiä Sanattomia lauluja.

  • Ilmastonmuutos on tapahtuva tosiasia, jota ei enää voi pysäyttää. Mutta jotain voisimme vielä tehdä, ennen kuin maapallo muuttuu paistinpannuksi, sanoo Valkoisessa valossa Johanna Korhonen.

    Musiikki oli Vaughan-Williamsin oboekonsertosta a-molli ja Brittenin teoksesta A Time There was. Nicholas Daniel ja Britten Sinfonia esiintyvät James MacMillanin johdolla.

  • Onko meillä asiat hyvin vai huonosti? Miksi optimismimme ja pessimismimme on sidoksissa talouteen? Johanna Korhosen toimittamassa Valkoisessa valossa maailman ongelmien ratkaisuun on tarjolla uusia, hurjia keinoja, kuten ilmaisen rahan jakaminen kaikille. Musiikkina soi Johann Sebastian Bachin Kahvikantaatti.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä