Jaettuja lukuelämyksiä suorassa puhelinlähetyksessä. Kuulijoiden kanssa teoksesta keskustelevat Juha Hurme ja vaihtuva vieras. Ohjelmaa toimittavat Jukka Kuosmanen ja Kaisa Pulakka. Tuottajana Sari Siekkinen. Ehdotuksia Lukupiirin klassikkoteoksiksi voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: luku.piiri@yle.fi

Jaksot

  • Kuulijoiden kanssa Tuulen viemää -romaanista keskustelevat teatterintekijä ja kirjailija Juha Hurme sekä kirjailija Siri Kolu. Lähetyksen toimittaa Kaisa Pulakka.

    Puhelinnumero suoraan lähetykseen on 09 144800. Voit kommentoida myös WhatsAppilla, lähetä silloin viesti numeroon 044 5144800. Lukupiiriin voi osallistua myös verkkokeskustelussa osoitteessa yle.fi/kirjat. Verkkokeskustelua vetää toimittaja Jani Tanskanen.

    Kuva: Tiina Lähteenmäki

  • Väinö Linnan Sotaromaanista eli Tuntemattoman sotilaan alkuperäiskäsikirjoituksesta keskustelevat Lukupiirissä kirjailija, teatterintekijä Juha Hurme ja sosiologi Sari Näre. Toimittajana on Jukka Kuosmanen. Lukijana Anu Heikkinen.

    KUVA: SA-kuva

  • Vuosiin 1955-58 sijoittuvassa Hyvästi, Iijoki -romaanissa Kalle Päätalosta tulee kirjailija ja rakennusmestarin elämä saa uuden suunnan. Lukupiirin studiovieraina kuulijoiden kanssa ovat keskustelemassa Päätalon matkassa -teoksen kirjoittaja Kai Hirvasnoro ja kirjailija Juha Hurme. Ohjelmassa haastatellaan myös tietokirjailija Ritva Ylöstä. Lukunäytteet lukee Anna Tulusto. Ohjelman toimittaja on Jukka Kuosmanen.

  • Lukupiirin kirjana on pelottavan ajankohtainen Margaret Atwoodin Orjattaresi. Vuonna 1984 ilmestynyt dystopiaromaani vie maailmaan, missä totuutta vääristellään, fundamentalistiset arvot jylläävät ja missä naisilla ei ole oikeutta päättää omasta kehostaan. Kuuntelijoiden kanssa kirjasta keskustelevat kirjailija Johanna Sinisalo ja Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja Frank Johansson sekä toimittaja Kaisa Pulakka.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä