Äänikirja: Lehtikirjoituksia

Osa 05

 • 27 min
 • ei kuunneltavissa

Eino Leinon äidinkieli oli lyriikka. Rakastettu runoilija oli myös pakinoitsija ja sanomalehtimies, patriootti ja taistelija, joka tuotannossaan käsitteli niin kulttuuri- ja taide-elämää kuin tiedettä ja politiikkaa. - - - Lehtikirjoituksia -äänikirja kokoaa Leinon pakinoita vuodesta 1893 alkaen. - - - Osa 5: Rauha. Piirteitä henkisestä kehityksestämme.
Rauha. Aikakauden näköaloja.
Venäjän vallankumous käännekohdassaan.- - -
Kirjailija: Eino Leino (1878 - 1926). Lukija: Jarmo Heikkinen. Kuva: Otava.

Lähetykset

 • ma 21.3.2011 6.03 • Yle Areena

Jaksot

 • Eino Leinon äidinkieli oli lyriikka. Rakastettu runoilija oli myös pakinoitsija ja sanomalehtimies, patriootti ja taistelija, joka tuotannossaan käsitteli niin kulttuuri- ja taide-elämää kuin tiedettä ja politiikkaa. - - - Lehtikirjoituksia -äänikirja kokoaa Leinon pakinoita vuodesta 1893 alkaen. - - - Osa 5: Rauha. Piirteitä henkisestä kehityksestämme. Rauha. Aikakauden näköaloja. Venäjän vallankumous käännekohdassaan.- - -
  Kirjailija: Eino Leino (1878 - 1926). Lukija: Jarmo Heikkinen. Kuva: Otava.

 • Eino Leinon äidinkieli oli lyriikka. Rakastettu runoilija oli myös pakinoitsija ja sanomalehtimies, patriootti ja taistelija, joka tuotannossaan käsitteli niin kulttuuri- ja taide-elämää kuin tiedettä ja politiikkaa. - - - Lehtikirjoituksia -äänikirja kokoaa Leinon pakinoita vuodesta 1893 alkaen. - - - Osa 4: Kirje Helsingistä.
  Oikeuden ihanne.
  Syvällä tammen juuret. - - - Kirjailija: Eino Leino (1878 - 1926). Lukija: Jarmo Heikkinen. Kuva: Otava.

 • Eino Leinon äidinkieli oli lyriikka. Rakastettu runoilija oli myös pakinoitsija ja sanomalehtimies, patriootti ja taistelija, joka tuotannossaan käsitteli niin kulttuuri- ja taide-elämää kuin tiedettä ja politiikkaa. - - - Lehtikirjoituksia -äänikirja kokoaa Leinon pakinoita vuodesta 1893 alkaen. - - - Osa 3: Suomen taide. Matti contra Juhani Aho. Uuden vuoden mietteitä. - - - Kirjailija: Eino Leino (1878 - 1926). Lukija: Jarmo Heikkinen. Kuva: Otava.

 • Eino Leinon äidinkieli oli lyriikka. Rakastettu runoilija oli myös pakinoitsija ja sanomalehtimies, patriootti ja taistelija, joka tuotannossaan käsitteli niin kulttuuri- ja taide-elämää kuin tiedettä ja politiikkaa. - - - Lehtikirjoituksia -äänikirja kokoaa Leinon pakinoita vuodesta 1893 alkaen. - - - Osa 2: Emile Zola. Käynti syysnäyttelyssä. Eräs juhlapuhe.. - - - Kirjailija: Eino Leino (1878 - 1926). Lukija: Jarmo Heikkinen. Kuva: Otava.

 • Eino Leinon äidinkieli oli lyriikka. Rakastettu runoilija oli myös pakinoitsija ja sanomalehtimies, patriootti ja taistelija, joka tuotannossaan käsitteli niin kulttuuri- ja taide-elämää kuin tiedettä ja politiikkaa. - - - Lehtikirjoituksia -äänikirja kokoaa Leinon pakinoita vuodesta 1893 alkaen. - - - Osa 1: Tempora mutantur. Tuhmuuden ylistys. Ensimmäinen tapaamisemme. - - - Kirjailija: Eino Leino (1878 - 1926). Lukija: Jarmo Heikkinen. Kuva: Otava.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä