Viikon taiteilija

Taiteilijahenkilökuva kirjailija Tuula Korolainen

 • 37 min
 • ei kuunneltavissa

Miten runo saa alkunsa? Entä mitä lapset haluavat runoilijalta kuulla? Joskus kokonainen runoteos syntyy kesämökkiin pujahtaneen hiiren ansiosta, paljastaa joulun taiteilijavieras lastenkirjailija, runoilija Tuula Korolainen. Korolaisen teoksissa seikkailevat niin koululaiset, aaveet kuin eläimet. Kirjallisuuslehti Onnimannin päätoimittaja tuntee lastenkulttuurin kentän, mutta kertoo, että oma 1990 ilmestynyt esikoiskokoelma yllätti tekijäänsäkin. Toimittajana Emilia Cronvall.

Lähetykset

 • ma 26.12.2011 17.20 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Eppu Nuotio aloitti kirjoittamisen jo varhain. Nuotion ensimmäinen näytelmä oli nimeltään Titanic nyt. Sen hän kirjoitti 14-vuotiaana Iisalmen harrastelijateatterille. Näytelmä kertoi epäonnisesta luokkaretkestä Ruotsin laivalla. Eppu Nuotio on asunut Berliinissä miehensä, teatteriohjaaja Kurt Nuotion, kanssa vuodesta 2011 lähtien.

  Eppu Nuotio pohtii ohjelmassa kirjailijan työtään ja kirjailijan uraa edeltänyttä näyttelijän uraansa, mutta myös, sitä kuinka suhtautuminen kotimaahan muuttuu, kun sitä katsoo etäämmältä. Toimittajana on Maarit Lukkarinen.

  Kuva: Katja Tähjä / Otava

 • Minkälainen on maailma ihmisen jälkeen? Tätä kuvaavat taiteessaan Patrik Söderlund ja Visa Suonpää eli kaksikko IC-98. Synkänkauniit piirrosanimaatiot puhuttelevat ihmisiä kautta maailman Ne huokuvat syvää rauhaa - ja jos niin haluaa, teoksissa voi nähdä myös outoa valoa. Toimittaja on Riitta Vauras.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä