Kirsi Virtanen

Naisen seksuaalisuus on tabu

 • 28 min
 • toistaiseksi

Naisen seksuaalisuus on tabu. Miehen seksuaalisuus on kehittymätöntä ja raakaa voimaa. Miehen seksuaalisuus on niin väkevää että se vaatii täyttymistä, ja muiden – eli lähinnä naisten – on hyväksyttävä että mies tarvitsee seksiä.

Lähetykset

 • ke 2.11.2011 13.00 • Yle Areena

Jaksot

 • Metsästys. Ympyrä sulkeutuu. Kirsi Virtanen ohjelma päättyy viiden vuoden jälkeen ja viimeisenä kuulemme uudelleen ensimmäisen Kirsi Virtanen nimellä 11.1. 2007 lähetetyn ohjelman: Metsästys.

 • Kaupallinen joulu kunniaan! Uskonnollisen ja hartaan joulun perään haikaileminen voitaisiin lopettaa - kaupallinen joulumeininki on juuri sitä parasta joulumeininkiä. Ihmisillä menee paremmin kuin koskaan ennen ja se on kaupallisuuden ja maallistumisen ansiota. Maallinen ja kaupallinen joulu taitaa ollakin se ainoa oikea, aito joulu.

 • Rakas peltiläjä. Ihminen rakastaa autoaan - ei siksi että auto olisi niin ihana tuote, vaan sen takia että meidät on opetettu rakastamaan autoja. Mainos- ja markkinaihmiset ovat tehneet kohta sata vuotta töitä sen eteen että me rakastaisimme autojamme. Ja mehän rakastamme niitä! Jopa niin paljon että autoilu on meille pyhä asia johon ei saa koskea, ei sitten niin millään tavalla. Autoilija kokee olevansa pyhä henkilö jolla on kosketus pyhään lehmään - jonka hän joka vuosi vaihtaa uuteen.

 • Milloin unesta on tullut suorittamista? Pitääkö kaikkien nukkua seitsemän, kahdeksan tuntia vaikka sitten lääkkeitten voimalla? Unissakävelijä ja vähemmällä unella selviytyjä otti asiasta selvää. Ohjelma on uusinta elokuulta 2010. Ohjelmasta voi keskustella ja sitä voi kommentoida ohjelman omalla sivulla osoitteessa http://yleradio1.fi

 • Me suomalaiset emme oikein osaa suhtautua sivistykseen. Joo, onhan se hyvä olla sivistynyt - edellyttäen ettei ole liian sivistynyt. Liiallinen sivistys on nimittäin keikarointia, pahimman laadun snobbailua.

 • Johtamisesta on kirjoitettu lukematon määrä kirjoja.Yksi ensimmäisiä lienee Niccolo Machiavellin ?Ruhtinas?. Kirjan ensijulkaisusta on kulunut viisisataa vuotta ? silti on suorastaan hämmentävää miten samanlaista ajattelu on nykypäivänä.

 • Suomalainen rakastaa maaseutua - mutta kannattaako sitä rakastaa?

 • Minkälaisia oikeuksia eläimillä pitäisi olla? Eikös oikeuksien myötä tule myös velvollisuuksia?

 • Uskominen ja jumala. Siinäpäs kaksi sanaa joihin on ladattu paljon sisältöä. Jokaisella ihmisellä on oma käsityksensä siitä, mitä on jumala ja mitä on uskominen. Kaikille jumala ei todellakaan ole mikään ystävällinen veikko, vaan monet suorastaa pelkäävät jumalaa. Jotkut turvautuvat jumalaan, toiset hakevat jumalalta lohtua. Jotakuta koko jumala ei kiinnosta pätkän vertaa ja onpa maailmassa niitäkin jotka pilkkaavat jumalaa, mutta vastaavasti taas joku toinen palvoo.

 • Rakkaus. Me emme koskaan voi tietää milloin ja missä se iskee. Ihmisen sympaattiset tunteiden hallitseminen on mahdottomuus, mutta silti kaikki yrittävät hallita mielihalujamme.

 • Julmuus kuuluu ihmisen luonteeseen. Onneksi julmuudella on olemassa erilaisia tasoja; kaikki eivät kykene sellaiseen julmuuteen kuten vaikkapa norjalainen Breivik. Mutta aika moni kykenee lyömään lastaan, antamaan korvatillikan tai tukistamaan. Paradoksaalista lapsenlyöjän julmuudessa on se että samaan aikaan lapsenlyöjävanhempi yrittää opettaa lapselleen, ettei pienempiä saa lyödä. Yksittäistapaus. Jokainen julma teko on tavallaan oma yksittäinen sattumansa jonka voi eritellä ja analysoida erillään muista julmista teoista.

 • Globalisaatio ja raha. Huh, siinäpäs vasta aisapari – ihan kuin ilmestyskirjan peto näkyisi kahtena! Todellisuudessa raha ja globalisaatio ovat tehneet ihmisille parempaa kuin moni muu asia viime aikoina. Mutta mehän emme osaa olla kiitollisia, ehei! Me haikailemme takaisin käpylehmäaikoja ja sitä kun jokainen lypsi oman lehmänsä itse. Pääomavalta on parantanut maapallon ihmisten elämää valtavasti viimeisen sadan vuoden aikana - ja parantaa yhä edelleen

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Me emme enää osaa rentoutua. Salakavalalla tavalla arkemme on muuttunut suorittamiseksi ja esittämiseksi. Kodin pitää olla tiptop, ruuan luomua ja lähiä, harrastusten eksoottisia ja kaikenlainen löhöily on kiellettyä. Arki on harmaata ja arki on tylsää. Kaikkialla tuputetaan ohjeita siitä miten arjesta saisi juhlaa. Mutta miksi arjen pitäisi olla juhlaa? Miksi kaiken pitää kimaltaa ja säihkyä?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä