Riston Valinta

Keskiviikkoisin klo 11.00, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Erikoistarjouksia parhaan musiikin ystäville. Risto Nordellin puhetta ja musiikkia. Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 11.00.

Jaksot

  • Ohjelmassa kuultiin seuraavat musiikit:

    Trad: Musiikkia Stralochin luuttukirjasta
    (Jacob Lindberg, luuttu)

    Johann Adolf Hasse: Messu g-molli
    (Thüringischer Akademischer Singkreis ja Virtuosi Saxonie)

    Arvo Pärt: Da pacem Domine
    (Viron filharmonian kamarikuoro ja - orkesteri, joht. Tonu Kaljuste)

    Johann Rudolf Ahle: Magnificat
    (Japanin Bach Collegium ja Concerto Palatino, joht. Masaaki Suzuki)

    J.S. Bach: Preludi ja fuuga es-molli, kok. Das Wohltemerierte Klavier I
    (Angela Hewitt, piano)

    Ludwig van Beethoven: Saksalaisia tansseja
    (Tapiola Sinfonietta, joht. John Storgårds)

  • Ohjelmassa kuultiin seuraavat musiikit:

    Andrea Falconiero: Folias
    (Hesperion XXI, joht. Jordi Savall)

    Domenico Zipoli: Beatus vir
    (Florilegium & Bolivian Soloists)

    Veikko Lavi: Leivän ylistys
    (Veikko Lavi ja yhtye)

    Johannes Regis: Ego sum panis vivus
    (The Clerks)

    Tomas Luis de Victoria: Magnificat
    (La Capella Reial de Catalunya, joht. Jordi Savall)

    Giuseppe Sammartini: Katkelma nokkahuilukonsertosta F-duuri
    (Ensemble Caprice)

  • Ohjelmassa kuultiin seuraavat musiikit:

    J.S. Bach: Das alte Jahr vergangen ist; In dir ist die Freude
    ( Olli Porthan, Sibelius-Akatemian urut ja Klemettiopiston kamarikuoro, joht.
    Matti Hyökki)

    Richard Strauss: Die heiligen drei Könige aus Morgenland
    (Soile Isokoski ja Berliinin radio-orkesteri, joht. Marek Janowski)

    Trad: Teofanian tropari ja kontakki
    (Kamarikuoro Krysostomos, joht. Mikko Sidoroff)

    Tomas Luis de Victoria: Magi viderunt stellam
    (Ensemble Plus Ultra)

    Jean Sibelius: Kom nu hit,död; Hållillå, uti storm och regn
    (Tom Krause, baritoni ja Carlos Bonell, kitara)

    J.S. Bach: Kantaatti 190, Singet dem Herrn ei neues Lied
    (Monteverdi-kuoro ja Englannin barokkisolistit, joht. John Eliot Gardiner)

    Joseph Martin Strauss: Alkusoitto
    (Helsingin barokkiorkesteri, joht. Aapo Häkkinen)

  • Ohjelma on uusinta lokakuulta. Ohjelmassa soivat seuraavat musiikit:

    Francesco Petrobelli: Laetatus sum
    (The Gonzaga Band)

    Johann Nepomuk Hummel: Messu B-duuri
    (Collegium Musicum, joht. Richard Hickox)

    Thomas Morley: It was the lover and hiss lass
    Philip Rosseter: What then is love but mourning
    John Dowland: I saw my lady weep
    ( Peter Pears, tenori ja Julian Bream, luuttu)

    Annibale Padovano: Missa a 24
    (Huelgas Ensemble, joht. Paul van Nevel)

    Jean-Philippe Rameau: Troisieme Concert
    (Petra Aminoff, traverso, Lauri Pulakka, viola da gamba ja
    Annamari Pölhö, cembalo)

  • Ohjelmassa kuultiin seuraavat musiikit:

    Aleksandr Kastalski: Kanssamme on Jumala
    (Viron filharmonian kamarikuoro, joht. Paul Hillier)

    J.S. Bach: Kantaatti nro 131 Aus der tiefen rufe ich Herr zu dir
    (Englannin barokkisolistit ja Monteverdi-kuoro, joht. John Eliot Gardiner)

    Johnann Schelle: Uns ist ein Kind geboren
    (Musica Fiat Köln, joht. Roland Wilson)

    Dietrich Buxtehude: Preludium
    (Martin Rost, Stralsundin Mariankirkon urut)

    Thomas Tallis: Puer natus est nobis
    (The Tallis Scholars, joht. Peter Phillips)

    Johann Kuhnau: Magnificat
    (Rheinische Kantorei, joht. Hermann Max)

    RISTON JOULUSILAKAT

    Pyyhi kuivaksi 600 gr silakkafileitä.Asettele ne alustalle nahkapuoli alaspäin. Suolaa ja pippuroi maltilla.

    Purista jokaiselle fileelle kohtuullinen tippa makeaa chilikastikketta ja lisää tillisilppua. Kääri fileet rullalle ja lado kauniisti vieri viereen voideltuun uunivuokaan.

    Tee kastike, johon tulee vajaa desi ketsuppia ja täytä desinmitta maustamattomalla tomaattimurskalla. Lisää loraus ruokaöljyjä, ja omenaviinietikkaa ja kermaa niin paljon kuin sielu sietää.

    Kaada kastike fileille, koristele tillillä ja lisää halutessasi hieman juustoraastetta. Paista puoli tuntia 180 asteessa. Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä ruisleivän kera. Sopii mainiosti myös perunamuhennoksen kera.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä