Okaruusunkuja.

Kuinka tulla paremmin toimeen ihmisten kanssa? Miten pystyy pitämään lupauksensa?

 • 25 min
 • toistaiseksi

Okaruusunkuja väki miettii miten tulla paremmin toimeen ihmisten kanssa - myös sellaisten joita ei voi sietää. Lisäksi pohditaan miten saa oikeasti pidettyä lupauksensa. Monihan haluaa uudenvuoden kunniaksi laihtua tai lopettaa tupakoinnin, mutta miksi tavoitteet eivät aina toteudu? Kylässä on myös näyttelijä Ville Haapasalo, joka paljastaa lempipaikkansa.

Lähetykset

 • la 31.12.2011 12.17 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Okaruusunkuja väki miettii miten tulla paremmin toimeen ihmisten kanssa - myös sellaisten joita ei voi sietää. Lisäksi pohditaan miten saa oikeasti pidettyä lupauksensa. Monihan haluaa uudenvuoden kunniaksi laihtua tai lopettaa tupakoinnin, mutta miksi tavoitteet eivät aina toteudu? Kylässä on myös näyttelijä Ville Haapasalo, joka paljastaa lempipaikkansa.

 • Karppaaminen on pian vanhanaikaista, sillä nyt on muotia harpata. Se ravitsee vatsan lisäksi myös sielua, mutta mitenkäs on hiilihydraattien laita? Herkuttelun lisäksi hypätään tuoreen kuskin kyytiin. Miltä tuntuu tarttua rattiin vasta vähän myöhemmällä iällä? Kylässä on myös Suurlähettiläiden Jussu Pöyhönen, joka kertoo lempiesineestään.

 • Onko kellään ikinä tyhjää kaappitilaa? Päinvastoin, me hukumme rojuun ja roinaan, jota kotimme pursuavat. Ongelmasta pääset noudattamalla kolmea sääntöä, mutta mitkä ne ovat? Brie, camembert, appenzeller, gruyere. Kuulostaa hyvältä varsinkin aikuisten mielestä, mutta tänään juustopöytä katetaan kymmenvuotiaalle pojalle. Miten juustohullulle kävi Pariisissa? Kylässä myös laulaja Heidi Kyrö, jonka lempiesine liittyy dubbaukseen.

 • Mitä löytyy vaateaddiktin vaatekaapista? Mikä on kuuminta miesten muodissa nyt? Kylässä on myös maabongareita, jotka karttavat turistimatkoja. Millä kriteereillä matkakohde valitaan? Miten monta maata he ovat jo nähneet? Paikalla myös radiojuontaja Olga K, joka kertoo huikean tarinan jättimäisestä lempiesineestään.

 • Tänään selviää onko puuvillasta tai villasta tehty vaate hyvästä vai pahasta. Mitä materiaaleja kannattaisi välttää ja mitä suosia, jos haluaa hyvän omantunnon? Lisäksi jutellaan siitä miltä suomalainen koti näyttää. Onko se samanlainen kuin sisustuslehdissä? Kylässä on myös moninkertainen maailmanmestari Leo-Pekka Tähti, joka paljastaa lempipaikkansa.

 • Kosmetiikkaan ei välttämättä tarvitse tuhlata huimia summia rahaa vaan ratkaisu voi löytyä omasta keittiöstä. Okaruusunkujalla valmistetaan tänään kosmetiikkaa kotikonstein. Työhuoneen puolella tietokonetta näpyttelee kielipoliisi, joka pohtii muun muassa sitä onko liioittelua katkaista deittailusuhde, jos toinen kirjoittaa huonoa suomea tekstiviesteihin. Menossa mukana on myös suosittu laulajatar.

 • Tänään haaveillaan omatoimisesta ja ekologisesta pientaloyhteisöstä. Miten perheiden toiveet saadaan sovitettua yhteen ilman hampaiden kiristystä? Ja mikäs sen ihanampaa syksyn viileinä päivinä, kuin nauttia kuppi kuumaa. Kylässä onkin teemestari, joka valmistaa vihreää teetä kiinalaisten perinteiden mukaisesti. Maistuuko se miltään kahvi-ihmisen suussa? Mukana myös suosittu stand-up-koomikko.

 • Toinen vanhemmista lähtee lapsen kanssa ulkomaille eikä palaakaan takaisin. Miten tarina sai onnellisen lopun? Entä miksi urbaani, nuori nainen on kiinnostunut muinaisesta luonnonuskosta. Miten hyvin suomenusko sopii nykyaikaan? Paikalla myös laulaja Suvi Teräsniska, joka kertoo mikä on hänen lempipaikkansa.

 • Miten saisi lisää energiaa elämään? Ratkaisun avaimet löytyvät omasta ruokakaapista, kunhan osaa täyttää sen oikeanlaisella purtavalla. Kaksikielisen perheen äiti yllättää välillä itsensä puhumasta lapselleen vierasta kieltä. Miten ihmeessä se on mahdollista? Paikalla myös Tähtien sodasta innostunut Anssi Kela.

 • Mistä aikuisuus alkaa? Nykyäänhän puhutaan pitkittyneestä nuoruudesta. Siis siitä, kun kolme-nelikymppiset etsivät vielä oman elämän suuntaa. Ovatko he huolettomia ihmisiä, jotka siirtävät perheen perustamista tuonnemmaksi luodakseen uraansa? Toisenlaista ääripäätä edustavat puolestaan teinivanhemmat - miltä tuntuu tulla isäksi alle 18 vuotiaana?

 • Uskaltaisitko lentää tuolilla taivaaseen? Sitä se melkein on, kun on kyse varjoliitelystä. Kuinka korkealle vatkainta muistuttavalla härvelillä oikein pääsee? Entä minkälaisia sisäisiä vuoropuheluja käyt itsesi kanssa? Ei kannata olla ainakaan liian ankara tai ylikriittinen.

 • Tänään ei mökötetä eikä pidetä mykkäkoulua. Ei vaikka takana olisi raskas viikko ja lepäämisen sijaan täytyisi raivata nurkkia puhtaaksi. Miten osaisi olla pilaamatta viikonloppua riitelyllä? Entä ottaako päähän, kun mies lähtee taas koko päiväksi harrastustensa pariin? Vaimo jää yksin kiukkuisena ihmettelemään - vai jääkö sittenkään?

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Jos sinulla on "taistele tai pakene"-olotila, saat pian stressiisi helpotusta. Kylässä aivojumpan erikoisnainen, joka antaa kullanarvoisia ohjeita pääkopan huoltamiseen. Tarvitset apuvälineeksi vain oman kroppasi. Lisäksi kysytään mitä salaat kumppaniltasi? Pitääkö kertoa kaikki mitä ajattelee ja missä menee salailun rajat? Paikalla myös Apulanta yhtyeen Toni Wirtanen.

 • Okaruusunkujan reviiri laajenee tänään maailmankaikkeuteen. Luvassa onkin aika ufoa meininkiä, sillä nyt etsitään kotikonstein älyllistä elämää avaruudesta. Ehkä kylään saadaan ET tai joku muu vastaava olento? Pidetään kuitenkin jalat maassa ja laitetaan hyvä kiertämään. Sen myötä elämä voi saada aivan uskomattoman käänteen.

 • Miehet eivät ole marsista, eivätkä naiset venuksesta! Nyt sukupuoleen ja parisuhteeseen liittyvät kliseet saavatkin kyytiä - siis sellaiset, että naiset haluavat höpöttää tunteista ja osaavat tiskata, kun miehet taas eivät. Lisäksi hurahdetaan argentiinalaiseen tangoon - se on vimma, joka on levinnyt maailmalta myös tänne pohjolan perukoille. Mitä elämälle tapahtuu, kun tangohulluus iskee? Onko ainoa ratkaisu muutto Buenos Airesiin? Kylässä myös Wilma Schlizewski, joka paljastaa mitä pelastaisi palavasta talostaan.

 • Odotetaanko äitien kestävän tylsää arkea ja isien puolestaan innostuvan lasten kanssa uimisesta, leikkimisestä ja sen sellaisesta. Viiltävän tarkoista havainnoistaan kertoo isä, joka oli ennen äiti. Entä minkälaista on, kun hurahtaa koiraharrastukseen? Jääkö karvaturreilta aikaa enää mihinkään muuhun? Lisäksi Uutisvuodon tuomari Baba Lybeck paljastaa yllättävän lempiesineensä. Ja tänään ei hermostuta, vaikka jäisi viimeiseksi palikkapelissä.

 • Kylässä kokenut seikkailija, joka kaipaa elämäänsä pelkistettyä todellisuutta. Sitä hän tavoittelee pitkillä kaukomatkoilla polkupyörän selässä. Mitä ajatuksia reissussa nousee mieleen ja miltä tuntuu palata maailmalta takaisin kotinurkille? Kuulemme myös minkälaisia kommelluksia syntyy kaksikielisessä perheessä. Saavatko isä, äiti ja lapset toisistaan tolkkua? Lisäksi Jaakko Selin paljastaa lempiesineensä.

 • Tänään touhutaan oikein urakalla! Kinoksista kuoriutuu ei lumilinna vaan lumiauto - lapion varressa on lumenveiston Suomen mestari poikansa kanssa. Syntyykö lumesta kuplavolkkari vai avoauto?
  Sisällä hikoillaan tankotanssin parissa, mutta tällä kertaa asialla ovatkin miehet. Miten tolpassa roikkuminen onnistuu ensikertalaiselta? Kylässä myös kirjailija Juha Itkonen, joka paljastaa lempipaikkansa. Lisäksi kuullaan miten voi tehdä näyttävän jäälyhdyn.

 • Minkälaisia kommentteja sateenkaariperhe saa osakseen? Ainakin neuvolassa ja Kelassa on tullut vastaan hämmentäviä tilanteita. Miten keskiajan vaatteet sopivat nykyaikaan? Varmastikin liukuportaissa ja autossa on syytä varoa pitkiä helmoja ja hihoja. Mikä mahtaa olla näyttelijän Pihla Viitalan lempiesine?

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä