Radioateljee

Vasenkätiset

 • 56 min
 • ei kuunneltavissa

Vasuri on nimitys vasenkätiselle ihmiselle. Vasen-, kaksi- tai puolikätinen tuntee yleensä käsialasta toisen samanlaisen. Vasurin käsialasta heijastuu kirjoittamisen materiaalinen vastus. Siihen on piirrettynä muisto siitä mitä oli olla erilainen. Koulupulpetissa havaittu vasenkätisyys on saattanut olla ensimmäinen törmäys normista poikkeamiseen. Vasenkätiset puhuu omilla äänillään ilmiöstä, joka voi vaikeuttaa elämää, mutta jota toiset eivät edes huomaa. Ohjelman käsikirjoitus ja ohjaus on Simo Alitalon, tekninen toteutus Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Lähetykset

 • pe 20.1.2012 22.06 • Yle Radio 1

Jaksot

 • - akustisia muistiinpanoja.
  Tositapahtumiin perustuva kertomus suomalaisen naisen elämästä Gambiassa, joka sai eeppiset
  mittasuhteet ja joka muuttui tosielämän elokuvaksi.
  Käsikirjoitus: Hanna Huhtamäki. Ohjaus ja äänimaisemamusiikki: Harri Huhtamäki. Kertoja:
  Minna Haapkylä. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

 • Ohjelma, joka kertoo suhteellisen uudesta ilmiöstä: pienten lasten raa'asta väkivallasta, jota esiintyy jo monissa kouluissa. Ohjelma avaa erilaisia perspektiivejä aiheeseen, joka ilmiönä näkyy ja kuuluu päivittäin luokkahuoneissa ja koulupihoilla. Monissa tapauksissa ongelmat ovat niin vakavia, etteivät ne kuulu enää opettajien vastuulle. He kuitenkin joutuvat kohtaamaan ja käsittelemään niitä joka päivä - usein voimattomina ja avuttomina.

  Radioateljeen ohjelman Hyvät pahat lapset on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Huhtamäki ja kertojina ovat Minna Haapkylä, Mari Perankoski, Antti Reini ja Eero Saarinen. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä