YleX Etusivu

Linda Occupy Helsinki -leirissä

 • 10 min
 • toistaiseksi

Lähetykset

 • pe 2.12.2011 13.15 • Yle Areena

Jaksot

 • Pääministeri Juha Sipilä paalutti hiljattain oman puolueensa keskustan vastavoimaksi “vapaavuorelais-vihervasemmistolaiselle keskittämispolitiikalle”. Tänään Etusivussa haastattelussa on Helsingin pormestari Jan Vapaavuori - mitä hän ajattelee Sipilän kritiikistä? Lisäksi lähetyksessä puhutaan Trafin ajokorttitietorekisteristä, jonka avoimuus on yllättänyt suomalaiset. Tiedot ovat toki julkisia, mutta onko niitä hyvä panna nettiin? Entä mitä pitäisi ajatella siitä, että saman vuorokauden aikana on oltu huolissaan siitä, miten hemmoteltuja nuoret ovat, sekä siitä, miten kovia paineita nuoret joutuvat kestämään?

 • Jasper Pääkkönen rikkoi bile-etikettiä ja tuli Linnan juhliin smokki päällä. Jussi ja Hanna pohtivat, miksi kansalaisten odotetaan suivaantuvan tästä. Lisäksi kuullaan, millaista sometähteys oikein on Kiinassa, missä somepersoonat tekee töitä isoille firmoille. Itsenäisyyspäivän ikäviin lieveilmiöihin kuuluivat natsiliput Helsingin kaduilla. Pitäisikö hakaristilippu kieltää lailla?

 • Start up -yritysten ja rahoittajien megatapahtuma Slush jatkuu tänään! Paikalla Helsingin Messukeskuksessa on superrikkaita ja superälykkäitä sekä Etusivun Jussi, joka välittää suorana tunnelmia paikan päältä. Tänään selviää muun muassa voiko ruokaa tehdä ilmasta, pelastaako biohajoava muovi maailman ja miten tiede voi auttaa identiteettinsä kanssa hukassa olevia nuoria. Studiossa Hanna ja Viljami puhuu siitä, miksi seksismi edelleen kukoistaa Linnan juhlissa ja miksi kukaan valitsisi olla sokea.

 • Helsingin Messukeskus on taas täynnä tulevaisuutta, uutta teknologiaa ja kunnianhimoisia startup-yrittäjiä! Lisäksi mestoilla on Etusivun Hanna, joka muun muassa selvittää, voisiko hän uuden teknologian avulla muuttaa sisään Sims-pelimaailmaan - virtuaalitodellisuushan kehittyy harppauksin. Entä miksi suomalaisella pelialalla on mennyt viime vuosina lujaa? Hannan raporteissa myös selviää, mikä on Slush-väen jäätelöhimon taso. Studiossa ovat Viljami ja Jussi, joita kiinnostaa tänään muun muassa Helsinki-Tallinna-tunneli sekä islantilaiset poliitikot, jotka jäivät kiinni törkypuheista - saako poliitikko laukoa vapaa-ajalla törkeitä vitsejä?

 • Oletko dynaaminen ja ketterä tutkimusmatkailija tiedon valtateillä? Kohtaatko uudet, maailmankuvaasi haastavat näkökulmat rohkeasti kuin sirkuksen leijonankesyttäjä kissapedon kidan? Siinä tapauksessa saatat olla juuri etsimämme henkilö osaksi YleX Etusivun kuulijaperhettä. <3 Jussi ja Hanna puhuu tänään siitä, miksi työpaikkailmoitukset on nykyään niin ärsyttäviä. Lisäksi analyysia pukkaa mm. siitä, miksi ihmisiä kutkuttaa saatanalliselta näyttävä piispanhiippa, onko Puolan Katowicen ilmastokokouksella toivoa ja pitääkö Suomen ihan välttämättä pyrkiä mukaan orjatyövoimalla rakennettuihin futiksen MM-kisoihin.

 • Ensi viikolla järkätään teknologiatapahtuma Slush, ja Etusivu virittäytyy startup-pöhinään jo nyt! Vieraaksi studioon saadaan kirjailija Tuomas Vimma, joka on kirjoittanut kirjan suomalaisesta startup-skenestä. Puhutaanko tämän skenen ongelmista riittävästi? Entä miksi teknologia-ala on epätasa-arvoinen? Suomea on kohahduttanut uutinen tuhkarokkotapauksesta Pohjanmaalla, jossa tiedetään olevan paljon rokotekriittisiä ihmisiä. Onko pakkorokotukset ratkaisu? Hannaa ja Jussia kiinnostaa myös, miksi suomalaisten maanpuolustusinto vähenee.

 • Euroopassa nuoret ovat yhä vähemmän uskonnollisia, ja Suomen Kuvalehden mukaan myös Suomessa nuorten selvä enemmistö kokee itsensä uskonnottomaksi. Silti rippileireille lähetetään massoittain teinejä kuulemaan Jeesuksen ilosanomaa - voiko tätä kohta enää pitää perusteltuna toimintana? Hannaa ja Jussia kiinnostaa tänään myös flippaaminen: uudehko opiskelumetodi, jossa asiat pitää opetella ennen luentoa. Miksi tämä voi kuitenkin olla suomalaisopiskelijoille hankalaa? Lisäksi Etusivussa puhutaan Lauri Markkasesta, joka on öljy-yhtiön ekokampanjan keulakuva. Onko tämä viherpesua, ja jos on, haittaako se?

 • Oletko luullut, että Suomi on ilmastonmuutoksenvastaisen taistelun mallimaa, ja me ollaan tehty kaikki mitä voidaan mutta muut maat vaan saastuttaa? Tämä mielikuva on aika päivittää: Suomi ei ole mikään ilmastopahis mutta ei mikään sädekehä-hyviskään. Etusivua kiinnostaa tänään, mistä moinen mielikuva on päässyt syntymään. HS selvitti, kuinka moni nuori kuuluu nykyään ammattiliittoon, ja laiskastihan me kuulutaan! Miksi ay-liike ei onnistu puhuttelemaan nuoria samalla tavalla kuin ennen? Lisäksi puhetta jättimäisestä nautaeläimestä Australiasta sekä rakennusten harhaanjohtavista havainnekuvista.

 • Avokado ei kiinnosta enää ketään, peruna on jälleen muodikas ruoka-aine - näin ainakin väittää Keskon ruokatrendejä ruotiva raportti. Etusivu menee askeleen pidemmälle ja ennustaa tarot-korteilla, millaisia ruokia oikeasti tulevaisuudessa syödään! Suomeen on alkanut nousta Keski-Euroopasta tuttuja outlet-kyliä, joissa melko kalliitakin merkkejä kaupitellaan normaalia halvemmalla. Miksi näitä tulee Suomeen nyt, kun muotikauppa on siirtymässä pois fyysisistä liikkeistä? Lisäksi puhetta esimerkiksi Liike Nytistä ja lähetyssaarnaajista. Studiossa Hanna ja Jussi!

 • Black Friday -alet vaan jatkuu, koska tänään on Cyber Monday! Mikä on kauppiaiden vastuu, kun Suomeen tuodaan uusia kestävän kehityksen kannalta ongelmallisia alennuskarnevaaleja? Jussi ja Hanna pohtii lisäksi sitä, pitääkö ketään syyttää Pohjois-Sentinelin saarella tapetun lähetyssaarnaajan kuolemasta, tarvitseeko isovanhemmat perhevapaita ja keskusteleeko ihmiset tulevaisuudessa ainoastaan robottien kanssa.

 • Mustaa perjantaita! Hanna ja Iida pohtivat tänään sitä, päästäänkö Black Fridaysta enää ikinä eroon. Danske Bankin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset uskovat vaurastuvansa todennäköisemmin lottoamalla kuin sijoittamalla. Mistä tämä johtuu? Lisäksi puhutaan vauvarahasta, ituhipeistä ja siitä miksi nuoret naiset on niin nöyriä.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä