YleX Etusivu

Linda Occupy Helsinki -leirissä

 • 10 min
 • toistaiseksi

Lähetykset

 • pe 2.12.2011 13.15 • Yle Areena

Jaksot

 • Disneyn uudesta elokuvan näyttelijävalinnoista on noussut kohu. Jack Whitehall (kuvassa) tekee heterona Jungle Cruise -elokuvassa homoroolin ja tämä on joidenkin mielestä väärin. Pitäisikö vain homojen tehdä homorooleja vai kertooko noussut kohu enemmänkin vallitsevasta epätasapainosta roolimarkkinoilla, siitä puhuttiin YleX Etusivussa. Kuva: EPA/Facundo Arrizabalaga

 • Kouvolan lähelle Iittiin rakennetaan moottoriurheilurata Kymi Ring ja sekös on saanut suomalaisten haaveet omasta F1-kisasta heräämään! Onko idis kakkaa vai timanttia? Sen kertovat Etusivun kuuntelijat! Isoimmilla maatiloilla on suhteessa pienemmät päästöt kuin pienemmillä tiloilla. Onko siis tilakokojen kasvamisesta mitään haittaa? Lisäksi Etusivun oma lukupiiri palaa kesälomalta! Lukuseuraksi saamme Yle Kioskin Toivo Haimin. Mutta mikä kirja on valikoitunut lukuun? Se selviää kuuntelemalla!

 • Christine and the Queensia syytetään valmiin loopin käytöstä biisissä. Mutta miksi kaiken pitäisi olla popmusassa autenttista ja itse tehtyä? Festaritalkoolaiset ovat usein heikommin vakuutettuja kuin varsinaiset työsuhteessa olevat työntekijät. Onko tämä ongelma? Vaikuttaako tieto jengin intoon osallistua festaritalkoisiin? Ulkomaan katsauksessa ihmetellään menoa Euroopassa. Pariisissa kohistaan pissaamisesta kaduille ja Britanniassa puolestaan kerätään adressia, jolla vastustetaan poneihin piirtämistä.

 • Yleisurheilun EM-kisat eivät menneet Suomelta ihan putkeen ja potkujahan tässä on jo vaadittu. Miksi urheilupomojen potkut ovat aina vastaus huonosti menneisiin kisoihin? Tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä ilmestyi kaksi kirjaa, joista toinen pyrki tarjoamaan "kohupaljastuksia" Niinistön osuudesta sisäspolitiikassa. Muuttaako uudet tiedot suomalaisten käsitystä Niinistöstä? Nuoret ovat aiempaa huolissaan ilmastonmuutoksesta. Mutta miksi erityisesti koulutustaso vaikuttaa huolen määrään? Ekologiset valinnat tuntuivat myös liian kalliilta monelle, miten halvan ja ekologisen elämän voisi yhdistää?

 • Monet festarit teettää ison osan töistä ranneke- ja ruokapalkalla hommia paiskivilla vapaaehtoisilla. Hanna ja Viljami pohtivat, onko voittoa käärivien osakeyhtiöiden ok teettää talkootöitä. Ulkoministeri Timo Soini onnitteli blogissaan Argentiinaa tiukan aborttilain säilyttämisestä. Saako ulkoministeri ilmaista mielipiteitä, jotka ovat näin kovassa ristiriidassa Suomen linjan kanssa? Kesän aikana Suomessa on päästy näkemään poliittisia kohuja niin vihreiden kuin perussuomalaistenkin ansiosta. Miten saunasotkut ja priden bailaaminen paidatta vaikuttaa puolueiden kannatuslukuihin? Vieraana ajatuspaja e2:n johtaja Karina Jutila.

 • Yle julkaisi tuoreen puolueiden kannatusmittauskyselyn. Viime aikoina ertiyisesti Vihreiden ja Perussuomalaisten ympärillä on pyörinyt kohuja, mutta ne eivät asiantuntijoiden mukaan ole vaikuttaneet kyseisten puolueiden kannatuksiin. Pitäisikö arvelluttavasti käytettyjen verorahojen käyttö johtaa kannatuksen vähenemiseen? Entä homoklubilla bailaamisen? Lisäksi puhetta Suomen Lukiolaisten Liiton ehdotuksesta, jonka mukaan kahdeksan aamut pitäisi kieltää. Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Oscar-gaalalla on hätä pienenevästä katsojamäärästä ja yhtenä uutuutena gaalaan ollaan tuomassa suosituimman leffan Oscar-pysti! Onko se hyvä vai huono idis? Cd-levyt kiinnostaa taas jengiä - miksi?! Lisäksi päivän lehdissä huomautetaan, että jo muutama desi pissaa vedessä samentaa uimavettä paikallisesti. Pitääkö tästä huolestua vai olisko ihmiskunnalla isompiakin ympäristöongelmia pohdittavaksi? Studiossa Hanna ja Viljami!

 • Miksi Viljami kammoaa kasvojentunnistusten hyödyntämistä Tokion tulevissa olympialaisissa? Entä onko hyvä juttu että salaliittosivusto Infowars sai bannit YouTubesta ja Facebookista? Ja miksi Kiinan johto ei diggaa Nalle Puhista? Etusivun studiossa tänään Viljami!

 • Helsinkiin perustetaan kauppa, joka myy ylijäänyttä hävikkiruokaa. Miksi tähän tarkoitukseen tarvitaan oma kauppa? Eikö syötäväksi kelpaava ruoka voisi olla myynnissä ihan perusmarketissa? Suomalaiset eivät ole edes alkoholilain uudistuksen myötä lähteneet ravintolaan juomaan, vaan kotikulutus on edelleen suosittua. Onko tämä huono juttu? Entä onko ok julkaista julkkiksesta meikitön kuva, jos hän ei sitä itse halua? Lisäksi puhetta Sacha Baron Cohen Who is America -sarjan Suomi-tubettajasta! Studiossa Hanna ja Viljami.

 • Parhaat puheenaiheet.
  YleX Etusivu on ajankohtaisohjelma, joka tarjoaa analyysia ja näkökulmia uutisiin ja popkulttuuriin. Tänään luvassa parhaita paloja.

 • Hait ovat uusi miljardöörien lempilemmikki, kertoo Wall Street Journal. Samaan aikaan taviskuluttajat tuntuvat olevan tietoisimpia eläinten oikeuksista. Miksi miljardöörit pröystäilevät yhä eläimillä? Google haluaa Kiinan markkinoille ja siellä hakukone poistaa tulokset, joissa käsitellään esimerkiksi ihmisoikeuksia, demokratiaa, uskontoa ja rauhallisia mielenilmauksia. Onko päätös ymmärrettävä? Lukioiden ja yliopistojen yhteistyötä pyritään lisäämään, jotta lukiolaiset tutustuisivat enemmän yliopistojen toimintaan. Lukiolaiset pääsevätkin tulevaisuudessa osallistumaan yliopistojen luennoille. Uhka vai mahdollisuus? Studiossa pohtimassa Hanna ja Viljami.

 • Suurin osa suomalaisista pitää metsästä, mutta löytyy täältä toisinajattelijoitakin! Miksi joku ei tykkää metsästä ja miksi metsä on monelle niin tärkeä asia? Näitä pohditaan tänään Etusivussa! USA:n presidentti Trump järjestelee itselleen taas seuraavaa huipputapaamista, tällä kertaa Iranin presidentti Hassan Rouhanin kanssa. Mihin Trump tarvii huipputapaamisia ja onko niistä hyötyä? Lisäksi puhetta Facebookiin ja Instaan tulevasta uudesta ominaisuudesta, jolla jokainen voi seurata somen parissa käyttämäänsä aikaa. Entä miksi suomalaiset innostuivat tekemään geenitestejä? Studiossa Hanna ja Viljami.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä