Politiikan viikko

Osmo Kokko

 • 8 min
 • toistaiseksi

Lähetykset

 • ma 19.12.2011 15.25 • Yle Areena

Jaksot

 • Keskustan joensuulainen kansanedustaja on tyrmistynyt hallituksen kehysriihessä tehdystä päätöksestä tiputtaa suunniteltu Varkaudentien remontti pois toteutettavien töiden listalta. Vehviläisen ollessa liikenneministeri Varkaudentielle tehtiin tiesuunnitelma ja remontti nostettiin valtakunnalliselle rahoituslistalle. Nyt hallituksen papereissa tien parannusta ei näy tämän vaalikauden - eikä seuraavan - suunnitelmissa. Vehviläisen kanssa pohditaan myös Keskustan puheenjohtajuutta - miksi hän ei itse halua mukaan puheenjohtajakisaan, vaikka pyydetty on. Samoin tuumitaan sitä, millaisen johtajan puolue nyt kaipaisi. Anu Vehviläisen tapasi Heikki Haapalainen.

 • Perussuomalaisten kansanedustaja Osmo Kokko odottaa, että Pohjois-Karjalan prikaatin lakkautuspäätös puretaan ja asia palautetaan kokonaisuudessaan valmisteluun. Politiikan viikkossa keskustelemme Kokon kanssa myös puolueen kannatuslukemista ja syksyn kuntavaaleista. Alkavalta viikolta Kokko odottaa mielenkiintoisia hetkiä Arkadianmäellä. Toimittaja oli Matti Asikainen.

 • SDP:n joensuulainen kansanedustaja Riitta Myllerin tyrmää Akavan ja Suomen lakimiesliiton rankan arvostelun, joka on kohdistunut opetusministeri Jukka Gustafssonin päätökseen myöntää lakimieskoulutus Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle. Myllerin mukaan kyseessä ei ole lepytyslahja viime aikojen lakkautuspolitiikasta kärsineelle Pohjois-Karjalalle. Toimittajana Jouki Väinämö.

 • Vihreiden europarlamentaarikko Tarja Cronberg kertoo mielipiteensä esimerkiksi Itä-Suomen vaalipiiriuudistuksesta, suomalaisten työurien pidentämisestä ja Euroopan unionin yhteisestä ulkopolitiikasta. Toimittajana on Jouki Väinämö.

 • SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen kertoo saaneensa moitteita esityksestään parveketupakoinnin rajoittamiseksi. Palautteen antajan mielestä joensuulaisella kansanedustajalla olisi näinä aikoina tärkeämpiäkin asioita hoidettavana, esimerkiksi Pohjois-Karjalan Prikaatin kohtalo. Seuraavaksi kuulemme Mäkisalo-Ropposen ajatuksia niin tupakoinnista kuin prikaatinkin asioista. Toimittajana on Veli-Pekka Hämäläinen.

 • Kuten uutisissa olemme kuulleet, liperiläinen kansanedustaja Eero Reijonen ei hevin anna periksi Pohjois-Karjalan Prikaatin sulkijoille. Keskustalainen Reijonen on jättänyt edustajakollegansa Anu Vehviläisen kanssa Kontiorannan lakkauttamisesta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Nyt tapaamme Eero Reijosen Politiikan viikko -ohjelmassamme. Toimittajana on Jouki Väinämö...

 • Keskustelu Kontiorannan varuskunnan lakkauttamisesta jatkuu kuumana. Kaikki Pohjois-Karjalan ja etenkin hallituspuolueiden kansanedustajat ovat saaneet kuulla kunniansa. Ovatko edustajat tehneet kaikkensa maakunnan ja pohjoiskarjalaisten työpaikkojen puolesta? Nyt itse asiassa kuultuna on kokoomuksen joensuulainen kansanedustaja, eduskunnan varapuhemies Pekka Ravi. Häntä haastattelee Jouki Väinämö.

 • Politiikassa eletään kuumia aikoja. Euromaiden valtionvarainministerit päättivät Kreikan toisesta tukipaketista. Keskusta jättää ylihuomenna välikysymyksen kuntauudistuksesta ja keskustelu puolustusvoimien remontista jatkuu kiivaana. Joensuulainen keskustan kansaedustaja Anu Vehviläinen kuuluu siihen leiriin, jonka mielestä varuskuntien lakkautuspäätös on peruttava. Vehviläisen mielestä Kreikan osalta ollaan puolestaan siinä pisteessä, että kreikkalaisten kyykyttäminen hurjilla säästövaatimuksilla on lopetettava ja pistettävä avustushanat kiinni.Toimittajana Jouki Väinämö.

 • Joensuun työväenyhdistys vaatii Joensuun työssäkäyntialueen nimeämistä äkillisen rakennemuutoksen alueeksi. Mistä maakuntaan saadaan korvaavia työpaikkoja, siitä puhutaan kansanedustaja Riitta Myllerin kanssa. Kiireisen kansanedustajan tapasi Hanna Natunen.(13.2.2012)

 • Politiikan viikko -ohjelmassa vuorossa on Vihreiden pohjoiskarjalainen euroedustaja Tarja Cronberg. Hän osallistui sunnuntaina Pekka Haaviston vaalivalvojaisiin Helsingissä. Presidentinvaalien tuoreen tuloksen lisäksi Cronberg kommentoi Pohjois-Karjalan Prikaatin tilannetta ja kertoo näkemyksensä EU:n ja Iranin hankalista suhteista. Tarja Cronberg uskoo, että Sauli Niinistöstä tulee hyvä, koko kansan presidentti. Toimittajana on Jouki Väinämö.

 • Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on palannut linnanjuhlien pyörteistä arjen työhön. Oman maakunnan huolenaiheet, kuten sosiaali- ja terveyspuoli sekä vastaanottokeskusten lopetussuunnitelmat pitävät edustajan kiireisenä. Ennen joululomaa on vielä käsiteltänä ensi vuoden talousarvio. Kansaedustajaa jututtaa Hanna Natunen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Politiikan viikossa ruoditaan mm. Euroopan Unionin yhteistä turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa, eikä Kreikkaakaan jätetä rauhaan. Politiikan viikossa on Vihreiden polvijärveläinen europarlamentaarikko Tarja Cronberg.

 • Kansanedustaja Riitta Myllerin viikko täyttyy Euroopan taloushuolien lisäksi kotikaupungin talousasioista. Sosiaalidemokraattinen edustajaa haastattelee Hanna Natunen.

 • Perussuomalaisten kansanedustaja Osmo Kokko kyseenalaistaa hallituspuolueiden yksimielisyyden EU:n kriisimaiden tukemisessa.

 • Ensimmäisen kauden kansanedustaja, sdp:n Merja Mäkisalo-Ropponen valmistautuu alkavaan eduskunnan syysistuntokauteen. Eduskuntaryhmän työvaliokunnan jäsenyys on hänen mukaansa helpottanut pääsyä mukaan työrutiineihin. Ensimmäinen kesä on ollut hänelle kansanedustajana erilainen.Toimittajana Matti Asikainen.

 • Kansanedustaja Pekka Ravi jatkaa istumistaan hallitusneuvotteluissa, joista ei ole julkisuuteen paljon tihkunut. Kaupunginvaltuutettunakin toimiva Ravi joutuu näin ollen jättämään kotikaupunkinsa Joensuun koulupäätökset väliin. Politiikan viikon toimittaa Janne Ahjopalo.

 • Keskustan kansanedustajan Anu Vehviläisen mielestä on erikoista ja omituista, että vanha hallitus joutuu tuomaan kiistellyn Portugalin tukipaketin eduskunnan käsittelyyn.

 • Tämä päivä on poliittisesti merkittävä Suomelle. Illalla sdp antaa vastauksensa lähteekö mukaan hallitusneuvotteluihin. Brysselissä puolestaan ratkeaa Suomen kannalta merkittävä kysymys Portugalin lainoitusavusta. Politiikan viikon aluksi Arja Airaksinen lähestyy kansanedustaja Riitta Myllerin kanssa tälle päivälle kolmatta ja vieläkin kuumempaa asiaa.

 • Joensuulainen kuljetusyrittäjä Osmo Kokko (ps.) on tehnyt kansanedustajan töitä nyt kuukauden päivät. Parhaillaan Kokko jännittää hallitusneuvottelujen tulosta. Sen sijaan suhtautuminen Portugalin tukipakettiin on selvä ja kielteinen. Kysymys tuesta on myös niin tärkeä, että sen takia Perussuomalaisten pitäisi jäädä pois hallituksesta, jos hallitus tukia haluaa myöntää. Osmo Kokon tapasi aamupäivällä Joensuussa Heikki Haapalainen.

 • Sosialidemokraattien tuore kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen katselee maailmaa sairaanhoitajan silmin. Joensuulaisen sydäntä lähellä eduskuntatyössä ovat etenkin vanhusten, työttömien ja heikoimmassa asemassa olevien asiat. Mäkisalo-Ropponen aikoo tehdä töitä mm. vanhuslain aikaansaamiseksi ja perusturvan korottamiseksi. Kansanedustajan tapasi Riikka Heikkilä.

 • Keskustan kansanedustaja Eero Reijosen vaalikampanja on jo täydessä vauhdissa. Pohjois-Karjalassa Keskusta aikoo uusia kolme paikkaansa ja Reijonen haluaa pitää omansa.
  Perussuomalaisten hurjaa gallupnousua Reijonen ei hätkähdä. Hän uskoo, että puolueeseen luotetaan ja Keskustan kannattajat lähtevät uurnille. Myös Kiviniemen suosio pääministerigallupissa antaa Reijoselle luottamusta Keskustan menestykseen. Lisäksi hän arvelee, että nyt punnitaan yhä enemmän henkilöiden, kuin puolueiden välillä. Reijosen tapasi Heikki Haapalainen:

 • Vaaleissa äänimäärin mitattuna suosituin pohjoiskarjalainen kansanedustaja on tällä erää viimeistä kertaa Politiikan viikossa. Kiteeläinen sosiaalidemokraatti Esa Lahtela ei testamenttaa hänelle annettuja tuhansia ääniä, mutta kertoo, millaista ehdokasta hän itse kannattaa. Lahtelan mielessä pyörii jo remontit ja metsässä samoilu. Neljän kauden jälkeen eduskunnan jättävän poliitikon on tavannut Tarja Oinonen:

 • Joensuulainen keskustan kansanedustaja, liikenneministeri Anu Vehviläinen kertoo tiemiljoonista ja veromallista sekä pakkasistakin puhutaan. Toimittajana Jouki Väinämö.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä