Teemaillat

Matkailuilta

 • 1 h 56 min
 • toistaiseksi

Miksi matkustat ja miten valitset matkakohteesi? Onko matkailu myös omantunnon kysymys? Matkailuillassa pohditaan, miten matkailu muuttuu ja mitä matkoilta haetaan. Radio Suomen studiossa ovat elämäntapamatkailija Mari Mero, matkailualan toimialapäällikkö Niina Sauvolainen Google Suomesta ja reilun matkailun yrittäjä Tom Selänniemi. Toimittajina Reetta Arvila ja Minna Korhonen. kuva: Arja Lento/YLE

Lähetykset

 • ti 24.1.2012 18.03 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Käytiinkö Kuussa todella? Kuoliko Paul McCartney 1960-luvulla? Vaihdettiinko presidentti Kekkonen 1970-luvulla? Kuka hallitsee maapalloa? Ohjelmassa sukelletaan kiehtoviin salaliittoteorioihin kuuntelijoiden kanssa sekä kuullaan autenttista äänimateriaalia salaliittoteorioita synnyttäneistä tapahtumista. Mukana myös Heinolan Imjärven ufo-havainnon silminnäkijän haastattelu vuodelta 1971. Toimittajana Jukka Mikkola ja studiossa myös filosofian maisteri Perttu Häkkinen.

 • Mikä meihin fiksuihin aikuisiin menee, kun me eroamme ja lapsista tehdään pelinappuloita? Lapsen mieli myrkytetään toista vanhempaa vastaan, jotta kosto olisi täydellinen.
  Vieraannuttaminen repii perheen keskelle railon, miten se suljetaan? Mistä varhaiset kiusanteon merkit tunnistaa ja miten eristämisen kierre katkaistaan?
  Lähetyksessä teemaa avaavat asiantuntijat terapeutista lakimieheen, ja illan aikana kuullaan monta tarinaa vieraannuttamisesta. Toimittajana on Raimo Lång.

 • Kaikkien aikojen kymmenennessä Äänien ilta -lähetyksessä kuunnellaan muun muassa kaikkien aikojen eniten toivottuja ääniä. Ohjelmassa muistellaan myös niitä monia vaikeita, harvinaisia ja jopa mahdottomia äänitoiveita, joita tähän astisiin lähetyksiin on tullut.
  Asiantuntijavieraina lähetyksessä ovat tutkijatohtori Meri Kytö, professori Heikki Uimonen ja äänitaiteilija Simo Alitalo. Toimittajana on Jukka Mikkola.

 • Studiovieraina ovat professorit Helmi Järviluoma-Mäkelä ja Heikki Uimonen sekä tutkijatohtori Meri Kytö. Juontajana Jukka Mikkola.

 • Äänistä ja äänimaisemista keskustelevat ja niitä kuuntelevat äänitaiteilijat Taina Riikonen ja Simo Alitalo. Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Suomalaiset äänimaisemat kaupungeissa ja maaseudulla ovat monivivahteisia. Tiettyyn paikkaan, aikaan, työn tai arjen askareisiin liittyvä äänimaisema vaikuttaa kokemuksiimme ja muistoihimme. Studiossa äänistä ja äänimaisemista keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä, Itä-Suomen yliopisto, professori Heikki Uimonen, Sibelius-akatemian Seinäjoen yksikkö ja äänitaiteilija Simo Alitalo. Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Miltä kuulostavat kaikki koneet ympärillämme? Studiossa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä (Itä-Suomen yliopisto) ja professori Heikki Uimonen (Sibelius-akatemia, Seinäjoen yliopistokeskus). Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Viime kesänä televisiossa nähty Lomamatka 70-luvulle saa jatkoa. Nyt keräämme kuuntelijoiden muistoja ja kokemuksia 80-luvusta. Mitä kuuntelit, miten pukeudut, minne matkustit, kiersitkö festareita? Lähetyksessä käydään läpi 80-luvun tyylit ja tavarat, matkat ja valuutat. Mukana ovat Outi Popp, tutkija Tommi Hoikkala ja toimittaja Marko Pulkkinen.

 • Radio Suomen teemaillassa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat professori Helmi Järviluoma-Mäkelä (Itä-Suomen yliopisto) ja professori Heikki Uimonen (Sibelius-akatemia, Seinäjoen yliopistokeskus). Ohjelman juontaa Jukka Mikkola.

 • Mistä kirjailijat kirjoittavat - mitä suomalaiset lukijat haluavat lukea? Studiossa kuuntelijoiden kanssa keskustelemassa ovat kirjailijat Jari Tervo ja Tuomas Kyrö, sekä käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa. Toimittajina Jari Mäkäräinen ja Seppo Puttonen.

 • Tähtienkatseluillassa asiantuntijat vastaavat kuuntelijoiden kysymyksiin koskien tähtiä, komeettoja, niiden bongaamista tai valokuvaamista. Studiossa ovat professori Markku Poutanen Geodeettisesta laitoksesta ja professori Tapio Markkanen Helsingin yliopistosta.Toimittajana Sisko Loikkanen.

 • Millainen on muistojesi äänimaisema? Onko se lumisen metsän hiljaisuutta vai jäähallin yleisön pauhua? Jo hiljentynyt tehtaan pilli, satakielen laulu, Harley-Davidson, vauvan itku, hevosen hirnahdus. Studiossa äänistä keskustelevat ja niitä kuuntelevat äänien ja äänimaisemien tutkijat, professori Helmi Järviluoma-Mäkelä ja professori Heikki Uimonen. Toimittajana Jukka Mikkola.

Klipit

 • 20.11.2016 Kello 18-21 Mihin salaliittoteoriaan sinä uskot ja miksi? Mihin et usko? Toimittajana Jukka Mikkola ja studiossa myös filosofian maisteri Perttu Häkkinen.

 • Susilauma ulvoo Ähtärin eläinpuistossa 21.4.1994.

 • Mitä tapahtuu tavallisen kuluttajan kukkarolle eurobondien ja muun taloudellisen epävakauden aikana? Asiantuntijoina ovat yksityistalouden ekonomisti Anu Numminen Nordeasta, Helsingin kaupungin talous-ja velkaneuvoja Ilkka Passi sekä toiminnanjohtaja Jaakko Ravald Espoon ja Kauniaisten Osakesäästäjät ry:stä. Toimittajina Minna Korhonen ja Jaana Selin. Kuva: Anssi Leppänen/YLE

 • Ruokapiirit, kaupunkiviljely, lähiruoka. Löytyykö näistä haastajaa marketin ruokahyllylle? Miten julkisten ruokapalveluiden tuottajat voivat siirtyä kestäviin elintarvikehankintoihin? Mistä itse löydät vaihtoehtoisen ruokakorisi sisällön? Kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa Herttoniemen ruokaosuuskunnan jäsen, projektitutkija Galina Kallio sekä jo useampana vuonna kulkeneen Lähiruokaviestin hankepäällikkö Irma Kärkkäinen. Toimittajana Kati Lahtinen. Kuva: Petra Ristola/YLE

 • Mikä on sopiva määrä liikuntaa, miten löytää itselleen sopivat lajit ja miten kuntoilusta saisi tehokuurien sijaan pysyvän, nautintoa tuottavan elämäntavan? Kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja liikuntavalmentaja Eija Holmala. Toimittajana Maria Laine.

 • Millaista vanhemmuus ja lapsen kasvattaminen tänä päivänä on? Toisaalla puhutaan siitä kuinka vanhemmuuteen suhtaudutaan jopa ylitsevuotavalla vakavuudella, toisaalta kerrotaan miten vanhemmuus on nykyään hukassa. Matkalla vanhemmuuteen -ohjelmassa pistäydytään Väestöliiton perhekeskuksen johtajan Heli Vaarasen juttusilla, tavataan päiväkoti Aallon johtaja Anne Saariniemi ja kuullaan kokemuksia pienten lasten vanhemmilta itseltään. Toimittajana on Sanna Kareinen.

 • Tarkkailetko painoasi, lasketko hiilihydraatteja ja proteiineja? Oletko pullapoliisi, karppaaja vai kenties pussikuurilla? Radio Suomen Hyvinvointi-illassa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa syömiskäyttäytymisestä ja siitä miten ruokavalio vaikuttaa kehoon sekä mieleen. Toimittajana Sanna Kojo. Kuva: Jouni Koutonen/YLE

 • YLE Radio Suomen Ralli-illassa asiantuntijoina ovat Suomen MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen, Ralliradion asiantuntija Kristian Sohlberg sekä neljättä peräkkäistä luokkavoittoa Jyväskylästä hakeva IRC-sarjan hallitseva mestari Juho Hänninen yhdessä kartturinsa Mikko Markkulan kanssa. Illan toteutuksesta vastaa Yle Ralliradio.

 • Toimittajana Marko Miettinen. Kuva: Sari Vähäsarja / YLE

 • Radio Suomen perinteisessä Veneilyillassa keskustellaan kuuntelijoiden kanssa kaikesta mikä liittyy veneilyyn ja vesilläolemiseen. Asiantuntijavieraina Vesa Leppä (Kippari-lehden päätoimittaja), Jori Nordström (Meripelastusseuran valmiuspäällikkö) ja Pekka Toukola (Liikkuva Poliisi). Toimittajina Risto Nordell ja Juha Blomberg.

 • Radio Suomen Pyöräilyillassa aiheet vaihtelevat lasten pyöräilystä pyörävarkauksiin, matkapyöräilyyn ja sähköavusteisiin polkupyöriin. Kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa kirjailija, toimittaja Matti Rämö, Fillari - lehden päätoimittaja Janne Lehti sekä Poljin ry:stä toiminnanjohtaja Matti Hirvonen. Toimittajana on Markus Turunen.

 • YLE Radio Suomessa muistellaan kotitietokoneiden 30-vuotiasta taipaletta. Studiossa kuuntelijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija Petteri Järvinen, kulttuurintutkija Petri Saarikoski, joka on tutkinut myös tietokoneharrastuksen kulttuurihistoriaa sekä Mikko Heinonen - kielenkääntäjä ja tietokoneharrastaja, joka pitää harrastuksenaan Pelikonepeijoonit-nimistä vanhojen tietokoneiden ja pelikoneiden museota. Toimittajana Seppo Heikkinen.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä