Radio Suomi Kokkola

Wilson Kirwa hurmaa lapsiyleisön tarinoillaan

 • 10 min
 • toistaiseksi

Wilson Kirwa haluaa tuoda afrikkalaisuudesta parhaat puolet esiin korostamalla yhteisöllisyyden, välittämisen ja sukupolvien välisen tiedonjaon merkitystä. Entinen juoksija on huolissaan suomalaisten syrjäytymiesta ja hän haluaa vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaisuuteen lasten kautta.

Lähetykset

 • ke 21.3.2012 11.50 • Yle Areena

Jaksot

 • Viikoittainen keskusteluohjelma Perjantaiseura olikin tällä viikolla Torstaiseura. Muun muassa ihmisen hintaa ja syötäviä koiria ihmettelivät Riitta Pellinen, Keke Lammassaari ja Simo Kattilakoski. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Linjatuomarit väärässä kaupungissa, varusteiden riisumista saunassa, viiksien ajoa terveysasemalla. Pitkän linjan jääkiekkoerotuomari Raimo Harsusella on tarinoita kerrottavana vaikka kuinka paljon vuosien varrelta. Kokkolan Jääkiekkotuomarit ry täyttää neljäkymmentä vuotta. Juhlan kunniaksi on julkaistu historiikki. Toimittajana on Niina Koskela.

 • Perjantaiseurassa muun muassa Aku Louhimiehen ja Mark Zuckerbergin anteeksipyyntöjä ja muovipillien täyskieltoa pohdiskelevat Aatto Ainali, Mervi Järkkälä ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa muun muassa suomalaisten onnellisuutta, oppivelvollisuusikää, hyönteisravintoa ja markettilemmikkejä pohtivat Mervi Järkkälä, Simo Kattilakoski ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa itsestään ajavia rekka-autoja ja syntyvyyden laskua päivittelevät Mervi Järkkälä, Hellevi Kytölä ja Keke Lammassaari. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • 30 painallusta ja 2 puhallusta ja taas alusta. Niin pidetään eloton ihminen hengissä. Painelu-puhalluselvytyksellä veri ja happi kiertävät ja aivojen säästyminen sydämen taas käynnistyessä on todennäköisempää. Kokkolalaisella Tapio Hakalalla on vuosikymmenten kokemus ensihoitotyöstä ja erilaisista hoitoalan esimiestehtävistä. Sen lisäksi hän on ensiavun ja terveystiedon kouluttaja, jonka kursseilla on käynyt jopa 2500 ihmistä. Ismo Vähäsarjan haastattelussa Tapio Hakala antaa muutaman minuutin alkeiskurssin elvytyksessä.

 • Perjantaiseurassa muun muassa uutta alkoholilakia ja kokkolalaiskoulun pelkästään tytöille suunnittelemaa itsetuntokurssia kommentoivat Aatto Ainali, Osmo Ojala ja Kirsi Virtanen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Jalkapallon pohjalaiset liigaseurat Vaasan Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho aikovat tuoda alkoholitarjoilun myös katsomoon ensi kesänä. Sen sijaan keskipohjalaiset palloiluseurat eivät innostu tarjoilemaan alkoholijuomia urheilutapahtumiensa katsomoissa, vaikka 1.3. uudistuva laki sallisi tarjonnan laajentamisen. Esimerkiksi jääkiekon Mestistä pelaavassa Kokkolan Hermeksessä uskotaan, että väkevien tarjoilu tai anniskelualueiden laajentaminen ei lisäisi katsojamääriä. Myös jalkapallon Ykkösessä pelaavien Pietarsaaren Jaron ja Kokkolan Pallo-Veikkojen kotikentillä pysytään erillisissä, miedompien juomien anniskelualueissa. Ismo Vähäsarjan haastattelussa KPV:n markkinoinnista vastaava Mika Liedes kertoo, että matsiolut kyllä kiinnostaa paikan päällä.

 • Vielä kerran kahvila Saha nousi Perjantaiseuran puheenaiheeksi. Myös ex-ministeri Suvi Lindénin Ugandan seikkailut puhuttivat seuralaisia, jotka olivat Riitta Pellinen, Simo Kattilakoski ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Perjantaiseurassa puhutti muun muassa kokkolalaisen kahvila Sahan ympärillä vellova outo vyyhti sekä Soiten tarjoama ilmainen ehkäisy alle 20-vuotiaille keskipohjalaisille. Keskustelemassa olivat Simo Kattilakoski, Hellevi Kytölä ja Riitta Pellinen. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Kokkolan rakennus- ja ympäristölautakunta on evännyt kahvila Sahan poikkeamislupahakemuksen. Virkamiehet olisivat myöntäneet ykspihlajalaisen kulttuurikahvilan rakennuksille poikkeamisluvan, jonka turvin kahvilan toiminta ensi kesänä olisi varmistunut. Lautakunta kuitenkin päätti äänin 7-3 olla myöntämättä lupaa. Lautakunnassa hylkäämistä esitti varapuheenjohtaja Vesa Pohjola, itsekin ykspihlajalainen. Vesa Pohjolaa haastattelee Ari Vihanta.

 • Ensin tuli idea. Sitten alkoi toteutus: biisinteko, treenit, somestrategia, studioviikonloppu, ensimmäinen oma musavideo. Seuraavaksi keikkalavat. Siinä on kokkolalaisen Hyödyttömät idiootit -bändin lyhyt historia. Omien sanojensa mukaan herrasmiespunkkia soittavat Hyödyttömät idiootit eli Ari Heikkilä, Ralf Finne, Risto Dahlman ja Mika Hietanen kertovat tarinansa Ismo Vähäsarjan haastattelussa.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä