Perttu Häkkisen toimittama sarja piirtää meille kuvan suomalaisesta miehestä. Minkälainen hän on kasvattajana? Mitä suomalainen mies haluaa muistaa lapsuudestaan? Mikä on ajanut hänet juuri sellaiseksi persoonaksi, mikä hän on nyt?

Jaksot

 • Perttu Häkkisen toimittaman Suomalainen mies -sarjan viimeisessä osassa kohdataan kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä Jani Anttila, joka sairautensa ansiosta ajautui asunnottomuuden, syrjäytymisen ja sekakäytön kurimukseen. Millaista on elää kadulla alituisen puutteen, halveksunnan ja väkivallan uhan alla ja ketä siitä voi loppujen lopuksi syyttää?

 • Emeritusprofessori Matti Klinge (s. 1936) on historioitsija, akateemikko, humanisti ja vanhan koulun dandy. Perttu Häkkisen haastattelussa Klinge analysoi suomalaista identiteettiä, suhdettamme naapuriimme Venäjään ja paljastaa myös, minkä akateemisen arvosanan hän antaisi itselleen omasta elämäntyöstään.

 • Jyrki "Njassa" Jantunen (s.1962) on todellinen nuorisokulttuurin yleismies, jonka ura musiikin ja tiedonvälityksen ristitulessa lähti liikeelle legendaarisesta Lepakkoluolasta 80-luvun alussa. Suomen ensimmäisen hiphop -levytyksenkin tehnyt mies oli perustamassa mm. Radio Citya ja on sittemmin toiminut Radio Helsingin tiskijukkana ja klubiorganisaattorina. Työstään sivistysliikkeen eturintamassa Jantunen on pokannut mm. kulttuuriministerin jakaman Suomi -palkinnon vuonna 2011.

 • Pelle Miljoona, Hurriganes, Wigwam, Kaseva, Ratsia, Leevi and the Leavings, Pekka Streng, Hanoi Rocks ja sadat muut hienot artistit olisivat mahdolliseti jääneet kellareihinsa soittelemaan ilman tätä miestä. Äänitetuottaja ja riippumaton musiikkimesenaatti Artto Anders "Atte" Blom (s. 1943) on myös poliittisesti aktiivinen kulttuuripersoona, joskin varsin syrjäänvetäytyvä sellainen. Perttu Häkkisen haastattelu onkin mahdollisesti ensimmäinen radioon tehty henkilökuva legendaarisesta Blomista.

 • Liikemies Carl Danhammer on kulkenut pitkän matkan Savosta Ruotsin ja Tallinnan kautta Ghanaan ja rapatessa on todellakin roiskunut. Danhammer on muun muassa toiminut Vesa Keskisen avioliittoneuvojana ja Matti Nykäsen managerina, eikä vankeustuomioiltakaan ole tullut säästyttyä. Ainoalaatuisessa henkilöhaastattelussa "Ghanan prinssi" avaa radion kuulijoille erikoista elämäänsä. Perttu Häkkinen haastattelee.

 • Mitä uutta Lokalahden suuresta pojasta voi sanoa? Miehestä, jonka ura ruiskukkarintaisena parlamentaarikkona ja urheilupomona on jatkunut kohta neljä vuosikymmentä, vaikka media, oikeuslaitos ja puoluetoverit ovat välillä kolhineet kovaakin. Perttu Häkkisen haastattelussa kansanedustaja Ilkka Kanerva avautuu suhteestaan isään, naisiin, tiedotusvälineisiin ja Kekkoseen.

 • Millainen on sielultaan pohjoinen mies? Kyseistä kysymystä on tuotannossaan pyöritellyt oululaisdokumentaristi Mika Ronkainen. Ronkaisen kulttisuosiota nauttivat dokumentit Huutajat, Freetime Machos ja vastikään ensi-iltansa saanut Laulu koti-ikävästä ovat esitelleet aihetta eri kulmista ja kuvanneet pohjoisia miehiä niin voimansa tunnossa kuin haavoittumaisimmillaankin. Perttu Häkkisen haastattelussa Ronkainen avautuu muun muassa kansallisista myyteistä sekä parhaasta neuvosta, jonka isä voi pojalleen antaa.

 • "Mistä julkkikset tulevat?" aprikoi moni meistä yön yksinäisinä tunteina, kun aluslakana liimautuu selkäruotoon kiinni ja sälekaihtimien välistä irvistää tähtitaivaan kosminen tyhjyys. Palauttaaksemme kuulijoittemme mielenrauhan kysymme asiaa nyt mieheltä, jonka harteilla lepää maamme rautaisin kokemus aiheesta. Tämän viikon suomalainen mies on viihdemanageri Michael "Wille" Wilenius, 51, harmaa eminenssi mm. Linda Lampeniuksen, Marika Fingerroosin ja Johanna Tukiaisen takaa.

 • Erkko Lyytisen rakettimainen nousu pienen piirin arvostamasta dokumentaristista koko kansan tuntemaksi ikonoklastiksi kävi rivakasti. Mutta kuka on Erkko Lyytinen ja mistä hän on kotoisin? Sen ja monta muuta mielenkiintoista seikkaa hän paljastaa Perttu Häkkisen haastattelussa.

 • Yleislääkäri ja Suosikki -aviisin tarunhohtoinen terveysvalistaja Erkki-Pekka "Dr. Eki" Helle on raottanut ovia ihmiselämän syvimpiin mysteereihin jo useammalle sukupolvelle. Mutta mitä hän on itse oppinut matkalla mm. naisista ja omasta kuolevaisuudestaan? Ja milloin lääkärikin liikuttuu kyyneliin? Sen hän kertoo Perttu Häkkisen haastattelussa.

 • Kansallisen kivääriyhdistyksen puheenjohtaja Runo K. Kurko on poliitikoille kova luu purtavaksi. Nyt legendaarinen aselobbari, turvallisuuskouluttaja ja provokativiinen herrasmies avautuu Perttu Häkkisen haastattelussa kouluampumisista, isäsuhteesta, naisvallasta ja siitä, mikä ase on kaikista esteettisin.

 • Diana Ball on intersukupuolinen kehonrakentaja, domina ja kauneuskirurgiakonsultti. Toimittajana Perttu Häkkinen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä