Ooppera

Lauantaisin klo 19.02, Yle Radio 1

Lauantaisin suunnilleen kerran kuukaudessa nousee oopperaradiointien esirippu maailman eri näyttämöillä.

Oopperakauden ohjelmistossa on useita suoria lähetyksiä New Yorkin Metropolitanista, mutta tarjolla on esityksiä myös mm. Lontoon Covent Gardenista ja Wienin Valtionoopperasta.

Illan esitys ja sen aikana studiossa käytävät mielenkiintoiset studiovieraiden kommentit ja keskustelut jäävät myös nettikuunteluun.

Yle Radio 1 lauantaisin klo 19.03 noin kerran kuukaudessa.

Jaksot

  • 3-näytöstä ja epilogi. Libretto: W.H. Auden ja Chester Kallman William Hogarthin samannimisen kuparipiirrossarjan vuodelta 1735 mukaan. Suomen kansallisoopperan kuoro ja orkesteri. Musiikinjohto Eivind Gullberg Jensen. Tom Rakewell - Steve Davislim, tenori. Anne - Hanna Rantala, sopraano. Nick Shadow - Jaakko Kortekangas, baritoni. Baba Turkkilainen - Päivi Nisula, mezzosopraano. Trulove - Koit Soasepp, basso. Sellem - Mika Pohjonen, tenori. Mother Goose - Merle Silmato, altto. Mielisairaalan vartija - Juha Eskelinen, baritoni. - Kansallisoopperassa 9.4. äänitetyn esityksen toimittaa Risto Nordell. Outi Paananen sekä säveltäjät Kimmo Hakola ja Olli Kortekangas keskustelevat illan teoksesta ja sen esityksestä.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä