Radioateljee

Viidakon nielemä

 • 54 min
 • ei kuunneltavissa

Viidakon nielemä on kudelma, jossa yhdistyvät kertomus länsimaisesta kulkijasta, alkuperäisväestön tarut ja konkvistadori Vasco Núñez de Balboan tarina. Teos vie kuulijan läpi Panaman ja Kolumbian rajaseudun, joka tunnetaan Dariénin solana.Darién onkin länsimaisten seikkailijoiden viimeisiä saavuttamattomalta tuntuvia saarekkeita. Sitä määrittävät salaperäisyys, sankaritarinat ja myytit. Viidakon nielemä on tarina kohtaamisista, uskomuksista ja merkityksen etsimisestä. Ohjelman käsikirjoitus ja ohjaus: Olli Seuri. Kertojat: Tiia Louste ja Eero Saarinen Tekninen toteutus: Pekka Lappi ja tuottaja: Harri Huhtamäki.

Lähetykset

 • pe 8.6.2012 22.06 • Yle Radio 1

Jaksot

 • - akustisia muistiinpanoja.
  Tositapahtumiin perustuva kertomus suomalaisen naisen elämästä Gambiassa, joka sai eeppiset
  mittasuhteet ja joka muuttui tosielämän elokuvaksi.
  Käsikirjoitus: Hanna Huhtamäki. Ohjaus ja äänimaisemamusiikki: Harri Huhtamäki. Kertoja:
  Minna Haapkylä. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

 • Ohjelma, joka kertoo suhteellisen uudesta ilmiöstä: pienten lasten raa'asta väkivallasta, jota esiintyy jo monissa kouluissa. Ohjelma avaa erilaisia perspektiivejä aiheeseen, joka ilmiönä näkyy ja kuuluu päivittäin luokkahuoneissa ja koulupihoilla. Monissa tapauksissa ongelmat ovat niin vakavia, etteivät ne kuulu enää opettajien vastuulle. He kuitenkin joutuvat kohtaamaan ja käsittelemään niitä joka päivä - usein voimattomina ja avuttomina.

  Radioateljeen ohjelman Hyvät pahat lapset on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Huhtamäki ja kertojina ovat Minna Haapkylä, Mari Perankoski, Antti Reini ja Eero Saarinen. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä