Tuomas Enbuske

Tuomas Enbusken vieraslistalle kuuluvat politiikan, kulttuurin ja tieteen kärkinimet, ja kaikki, joilla on tässä maassa jotain sanottavaa.

Tuomas Enbusken vieraslistalle kuuluvat politiikan, kulttuurin ja tieteen kärkinimet, ja kaikki, joilla on tässä maassa jotain sanottavaa.

Myös TV:stä tutun Tuomaksen ohjelmat ovat saaneet alusta asti kuuntelijoilta runsaasti palautetta:

"Enbusken ohjelma edustaa tällä hetkellä maan parasta journalismia. Melkoinen yllätys mieheltä, jota en osannut aiemmin pitää juuri minään."

Tuomas Enbusken ohjelmaa kuultiin Yle Radio 1:ssä.

Jaksot

 • Kuka presidenttiehdokkaista valehtelee eniten? Miksi poliitikko valehtelee ja mitä merkitystä sillä on? Voiko politiikan pelissä ja retoriikassa edes selvitä olemalla rehellinen? Entä presidenttinä? Vieraina Lauri Törhönen ja Juhana Torkki.

 • Miten yritysideat jalostetaan tuottavaksi työksi? Kuinka parhaiten tukea uusia yrittäjiä bisneksen pystyttämisessä ja työpaikkojen luomisessa? Vieraina Jyri Engeström ja Kalle Isokallio.

 • Onko varhain aloitettu päiväkotielämä haitallista lapsen kehitykselle? Vai auttaako se kasvattamaan heistä paremmin kunnon kansalaisia? Pitäisikö päiväkoti määrätä suorastaan pakolliseksi? Vieraina Anja Riitta Lahikainen, Eliisa Gylén ja Jarkko Tontti.

 • Oliko punk oikeaa kapinaa? Entä oikeaa kulttuuria? Mitä punkista seurasi? Vieläkö punk elää? Vieraina Jari Marjala, Joose Berglund ja Tumppi Varonen.

 • Salasanoja julkaistaan ja nettisivujen kimppuun hyökätään. Kuka sitä tekee ja miksi? Mikä uhkaa turvallisuutta netissä ja miten siihen voi varautua? Vieraina tietoturva-asiantuntija Ari-Matti Husa, verkkoasiantuntija Karoliina Luoto ja viestintäkonsultti Christina Forsgård.

 • Tuomas Enbusken haastateltavana Eva Biaudet. Puhelinvieraina Thomas Wallgren ja Jussi Halla-aho. Tuomas Enbusken ohjelmaa voi käydä kommentoimassa internetissä osoitteessa yleradio1.fi.

 • Suomen Keskustan kannatus on viimeisimpin mielipidemittausten mukaan painunut noin 13 prosenttiin, eikä se enää kuulu kolmen suuren puolueen joukkoon. Joko hautajaiskellot lyövät Keskustalle? Miten puolue saataisiin uuteen nousuun? Aihetta ruotii Tuomaksen kanssa kolme keskustalaista vaikuttajaa: nuorisojärjestön puheenjohtaja Antti Kurvinen, kansanedustaja Seppo Kääriäinen ja puoluesihteeri Timo Laaninen.

 • Tuomas Enbusken haastateltavana on Timo Soini. Puhelimitse keskusteluun osallistuvat kansanedustajat Kimmo Kivelä ja Mikael Jungner.

 • Ovatko toimittajat ottaneet perussuomalaiset silmätikukseen? Vaikka näillä ei ole edes hallitusvaltaa. Jaetaanko poliittinen kenttä jatkossa oikeiston ja vasemmiston sijaan persuihin ja ei-persuihin? Onko vaarana, että koko Suomi jakautuu kahtia? Mikä on median vastuu tällaisen kehityksen vauhdittajana? Tuomaksen kanssa keskustelemassa ovat perussuomalaisten kansanedustaja, entinen toimittaja, Maria Tolppanen, päätoimittaja Anne Moilanen ja kirjailija Maria Syvälä.

 • Tekeekö laitehulluus onnelliseksi? Miksi meidän pitää kuluttaa aina uusia tavaroita? Mitä järkeä on hankkia aina uusimmat tekniset laitteet, kun eivät ne kuitenkaan kestä pitkäaikaista käyttöä? Tuotteita tuodaan markkinoille keskeneräisinä ja pioneerikuluttaja maksaa nopeasti vanhenevasta laitteesta korkeimman mahdollisen hinnan. Eikö se tuota enemmän tuskaa kuin tyydytystä? Entä säästääkö kehittyneempi teknologia edes ympäristöä? Tuomaksen kanssa keskustelemassa ovat sosiologian professori Turo-Kimmo Lehtonen, tuotantotalouden professori Paul Lillrank ja kirjailija Antti Nylén.

 • Presidentinvaalit: Tuomas Enbusken haastateltavana Pekka Haavisto. Tuomas Enbusken ohjelmaa voi käydä kommentoimassa osoitteessa yleradio1.fi.

 • Tuomas Enbusken vieraina ovat seksuaalineuvoja Johanna Sirkiä ja toiminnanjohtaja Saara Ruokonen sekä puhelimitse tutkija Elina Aaltio.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Tuomas Enbusken kanssa keskustelevat Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva,
  Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen johtaja Pirkko Nuolijärvi, Puhelimitse ovat mukana arkkiatri Risto Pelkonen sekä Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen johtaja Pirjo Hiidenmaa.

  Tuomas Enbusken blogin voi käydä lukemassa ja kommentoimassa yleradio1.fi.

 • Elämmekö psykokulttuurissa, jossa kaikista ajatuksista ja asioista tehdään ongelmia? Eikö esimerkiksi masennuksen syy ole useimmiten vain liian korkeat odotukset? Ehkä masentuneet ovat realisteja ja luovat idealistitkin masentuvat, kun eivät saavuta tavoitteitaan? Meillä on myös ylipäänsä paljon aikaa ajatella ja murehtia, koska perustarpeet on tyydytetty.

  Tuomaksen kanssa keskustelemassa ovat tiedetoimittaja Marko Hamilo ja kirjailija Tommy Hellsten.

  Tuomas Enbusken blogin voi käydä lukemassa ja kommentoimassa yleradio1.fi.

 • Yksityiskouluja vai ei?

  Haluavatko varakkaat vanhemmat tulevaisuudessa lapsilleen parempaa opetusta? Onko se hyvä vai huono kehityssuunta? Onko yksityinen koulu julkista tehokkaampi? Pitäisikö valtiovallan helpottaa yksityiskoulujen perustamista? Toistaiseksi ne eivät esim. saa tuottaa voittoa.

  Tuomaksen kanssa keskustelemassa ovat opetusministeri Henna Virkkunen, Yksityiskoulujen liiton puheenjohtaja Aki Holopainen ja peruskoulun opettaja Kai-Ari Lundell.

 • ... vai saako niistä edes puhua? Joidenkin tutkimusten mukaan jo pelkästään itsemurhista puhuminen - ihan sama missä sävyssä - lisää niitä. Joka tapauksessa noin 1000 suomalaista tappaa itsensä joka vuosi. Se on esim. kolme kertaa enemmän kuin auto-onnettomuuksissa. Mitä tälle voitaisiin tehdä?

  Asiaa Tuomaksen kanssa ovat pohtimassa kirjailija Hanna Marjut Marttila, valokuvaaja Martti Lintunen ja ylilääkäri Sami Pirkola.

 • Helsingissä on ollut lumikaaos. Miten lumen kanssa voitaisiin tulla paremmin toimeen?

  Studiossa keskustelemassa ovat Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja Helsingin taksiautoilijoiden puheenjohtaja Harri Savunen. Puhelinhaastattelussa lisäksi Kuopion kaupungin kunnossapitopäällikkö Mauri Pesonen ja opiskelija Ronny Roslöf.

  Tuomas Enbusken ohjelmaa voi käydä kommentoimassa yleradio1.fi.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä