Koe uusi yle.fi

Musiikin voima

Maanantaisin, Yle Radio 1 - Yle Areena 30 pv

Radiosarja Musiikin voima saa jatkoa. Toimittajana on Timo Asikainen ja äänisuunnittelusta vastaa Pentti Männikkö. Tuottajana on Katri Henriksson.

Kesällä 2016 maanantaisin klo 14, toinen lähetys perjantaina klo 11.

Jaksot

 • Vivaldi: Allegro konsertosta kahdelle viululle, jousille ja continuolle a-molli; Allegro molto konsertosta kahdelle viululle, jousille ja continuolle D-duuri (Kreeta-Maria Kentala ja Siiri Virkkala, viulu sekä Barocco Boreale).

 • Suomen juhlavuoden Musiikin voima on ohjelmasarja, jossa Timo Asikainen tapaa kuusi merkittävää suomalaista muusikkoa. Sarjan toisessa osassa vieraana on kaustislainen pelimanni ja pedagogi Mauno Järvelä. Ohjelman ohjaaja on Soila Valkama, äänisuunnittelija Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson. Ohjelmassa soi kaustislainen pelimannimusiikki sekä katkelma Johann Sebastian Bachin sooloviulupartitasta d-molli ja Ludwig van Beethovenin jousikvartetosta nro 10.

 • Beethoven: Adagio cantabile sonaatista pianolle nro 8 c-molli "Pateettinen" (Paavali Jumppanen).
  Fagerlund: Urbana Konsertosta klarinetille ja orkesterille (Christoffer Sundqvist ja Göteborgin SO/Dima Slobodeniouk).

 • Suomen juhlavuoden Musiikin voima on ohjelmasarja, jossa Timo Asikainen tapaa kuusi merkittävää suomalaista muusikkoa. Sarjan ensimmäisessä osassa vieraana on viulisti Elina Vähälä. Ohjelman ohjaaja on Soila Valkama, äänisuunnittelija Pentti Männikkö ja tuottaja Katri Henriksson.

  Ohjelmassa kuullaan katkelmia seuraavista teoksista:

  Jaakko Kuusisto: Viulukonsertto op. 28 (Elina Vähälä, viulu, ja Sinfonia Lahti, joht. Jaakko Kuusisto).
  Aulis Sallinen: Pianotrio op. 96 (Ralf Gothóni, piano, Elina Vähälä, viulu, ja Arto Noras, sello).

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä