Ilmailun taustapeili

Jakso 6: Ilmailun taustapeili: Simulaattorissa

 • 29 min
 • toistaiseksi

Osa 6/10. Finnair Flight Academyn lentosimulaattoria esittelevät Timo Kangas ja Arto Helavuo. Kyseistä simulaattoria käyttävät myös muiden yhtiöiden lentäjät, ja se on käytössä lähes koko ajan joka päivä. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Toimittajana Marko Miettinen.

Lähetykset

 • ma 6.8.2012 17.29 • Yle Radio Suomi

Jaksot

 • Onnistuuko ihan minkä tahansa drinkin tekeminen lentokoneessa? Missä matkustamohenkilökunta lepää? Millaista on vaikkapa kiinalaisten lennonjohtajien englanti? Entä kuinka Airbus A330 laskeutuu Pekingin kansainväliselle lentokentälle? Lennon aikana työstään kertovat Finnairin lennon AY051 miehistön jäsenistä purserit Jaana Salminen ja Erja Vuoritsalo sekä kapteeni Kalle Toivonen sekä perämies Juha Seppä. Toimittajana toukokuisella lennolla oli Marko Miettinen ja äänimiehenä Ilkka Kangastalo. - Taustapeilin erikoissarjassaon tutustuttu lentämisen eri muotoihin. Osa 10/10.

 • Ilmailun taustapeilin osassa 9/10 pääsemme ilmaan lennolla Helsingistä Pekingiin. Takana on jo pari tuntia töitä, ja matkustajat ovat koneessa. Matka kohti kiitotie 22 left'iä voi alkaa, mutta rullauksenkin aikana tehdään vielä täyttä päätä töitä, niin ohjaamossa kuin matkustamossakin. - Oppaina ovat purserit Erja Vuoritsalo ja Jaana Salminen sekä kapteeni Kalle Toivonen ja perämies Juha Seppä. Toimittajana toukokuisella lennolla oli Marko Miettinen ja äänimiehenä Ilkka Kangastalo. - Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Osa 9/10.

 • Ennen kuin lentokone pääsee ilmaan ovat ohjaajat käyneet läpi pitkän listan tarkistuksia ja varmistuksia sekä varmistaneet reittisuunnitelman. Sen jälkeen tehdään ohjelmointi ja tarkistetaan, tarkistetaan ja vielä kerran tarkistetaan, että kaikki on varmasti kunnossa. Seuraamme lento AY051:n kapteenin Kalle Toivosen ja perämies Juha Sepän työskentelyä ennen lähtöä. Toimittajana Marko Miettinen ja äänimiehenä Ilkka Kangastalo. - Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Osa 8/10

 • Mitä tapahtuu ennen lentoa? Mitä toimenpiteitä tehdään lentoon lähtiessä, lennon aikana ja laskeutuessa? Oppaana purseri Erja Vuoritsalo. Toimittajana Marko Miettinen ja äänimiehenä Ilkka Kangastalo. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Osa 7/10.

 • Osa 6/10. Finnair Flight Academyn lentosimulaattoria esittelevät Timo Kangas ja Arto Helavuo. Kyseistä simulaattoria käyttävät myös muiden yhtiöiden lentäjät, ja se on käytössä lähes koko ajan joka päivä. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Toimittajana Marko Miettinen.

 • Osa 5/10. Taivaalla lentävät omin siivin Laura Perälä, Johanna ja Jari Venäläinen sekä toimittaja Miika Havo. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Kuva: Miika Havo.

 • Asematasonpäällikkö eli marshaller on lentokentä luotsi. Se, jonka auton katolla palaa Follow me –valo. Marko Miettinen hyppäsi Sami Simolan kyytiin, odottamaan opastettavia. - Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Osa 4/10.

 • Osa 3/10. Malmin lentokentällä tapaamme lennonopettaja Antti Niskan, harrastajalentäjän Anna Fribergin ja viittä vaille lentäjän Aleksi Pöytäkankaan. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Toimittajana Marko Miettinen

 • Osa 2/10. Puuhamies Jarmo Hakala esittelee pienen lentokentän toimintaa Nurmijärvellä. Hänen experimental-lentokoneessaan on jopa makuualkovi. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin. Toimittajana Marko Miettinen.

 • Osa 1/10. Soukan lennokkikerhon varapuheenjohtaja Heikki Seppänen kertoo, mikä liidokeissa ja lennokeissa kiehtoo. Ohjelmassa yritetään käynnistää metanolimoottoria ja tehdään mm. tynnyri. Taustapeilin erikoissarjassa tutustutaan lentämisen eri muotoihin10-osaisen Ilmailun taustapeili -sarjan toimittaa Marko Miettinen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä