Amatöörioppaat Lontoossa

Yle Urheilun Amatöörioppaat Arto Teronen ja Jouko Vuolle seikkailevat Lontoon olympiakisoissa.

Jaksot

 • Lontoon hyvä ja huono puoli on, että sieltä eivät nähtävyydet ja tekeminen lopu. Amatöörioppaat Arto ja Jouko ovat saaneet urakkansa päätökseen ja kuten aina, vaikka paljon tuli nähtyä, jäi ainakin saman verran näkemättä. Listausta tekemättömästä opaskaksikko siirtyi tekemään siihen pubiin, jossa vielä eivät olleet kiertueen aikana käyneet. Sellainenkin löytyi. Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Amatöörioppaat Arto ja Jouko huomasivat olevansa seniorioppaita, koska molempien oli tarvis vierailla lelukaupassa hakemassa sopivia tuliaisia lastenlapsilleen. Se onnistui hyvin erinomaisen illallisen tuottaman energian voimin. Lontoosta on kehittynyt vuosien varrella eräs Euroopan parhaista ravintolakaupungeista, josta ikävä kyllä saa myös huonoa ruokaa, jos oikein yrittää. Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Kidutuskammioita, jalokiviä, typistettyjä korppeja, turistikrääsää – kaikkea sitä ja huiman pitkän jakson historiaa tarjoaa Wanha Toweri, eli Towerin linna, jonne amatöörioppaat Arto ja Jouko ovat tällä kertaa askeleensa suunnanneet. Oikeastaan käyntiin kirvoitti lopullisesti aamun sanomalehdessä ollut varsin häkellyttävä työpaikkailmoitus, jota ei ihan heti voinut uskoa todeksi. Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Museoiden kiertäminen on rankkaa puuhaa erityisesti, jos kyseessä on British Museumin kokoinen muistojen kokoelma. Amatöörioppaat Arto ja Jouko ovat kuitenkin jalkojaan säästämättä valmiita moiseen urakkaan ja kiehtovia kohteita löytyykin. Britanniassa kierrettäviä museoita riittää, ja yli 2 500 kohteessa vierailee vuosittain jopa 100 miljoonaa kävijää. Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Lontoon Soholla on syntinen maine mutta se on vain toinen puoli tarinaa, joka kätkeytyy aivan Lontoon keskustaan. Amatöörioppaat Arto ja Jouko löysivät oivan paikan tarinan äänitykseen, ihan konkreettisesti virkistävien lähteiden ääreltä. Enää vuosiin ei Sohossa ole metsästetty kettuja tai kauriita – niitäkin tosin aikanaan. Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Tuttu juttu: Säätietojen mukaan olisi odotettavissa aurinkoinen päivä ja niinpä amatöörioppaat Arto ja Jouko päättivät lähteä Highgaten hautausmaalle tutustumaan muun muassa Karl Marxin hautaan. Ja kuten yleensä, kun perille päästiin, alkoi sataa! Silti Highgaten alue Pohjois-Lontoossa oli kokemisen arvoinen – hautausmaan sisäänpääsymaksusta huolimatta. Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Lontoon kokoisessa kaupungissa riittää haasteita. Yksi sellainen on saada asukkaat ja turistit siirtymään sujuvasti paikasta toiseen. Aika oivan kuvan Lontoon liikenteen kehityksestä saa Covent Gardenissa sijaitsevassa liikennemuseossa, jonne amatöörioppaat Arto ja Joukokin suuntasivat matkansa. Alkuun kaikki sujui mainiosti, mutta sitten iski byrokratia.Amatöörioppaina ovat Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Amatöörioppaat Arto ja Jouko ovat odottaneet monta päivää, että pääsisivät tutustumaan jalan Lontoon keskustan nähtävyyksiin. Koska television sääennusteessakin arvioitiin auringon paistavan, lähtivät oppaat Trafalgarin aukiolle. Vaan kuinkas sitten kävikään...

 • Lontoon jatkuva sade tuntuu vaikuttavan kaikkeen amatöörioppaiden tekemiseen. Vai mitä sanotte siitä, että oppaat valitsivat kaikkien mahdollisten musikaalien joukosta katsottavakseen juuri Singing in the Rain -esityksen. Musikaalit houkuttelevat yleisöä ja ovat yksi Lontoon vetovoimatekijä, eikä syyttä. Amatöörioppaina Arto Teronen ja Jouko Vuolle.

 • Kuka oikeastaan oli Viiltäjä Jack? Amatöörioppailla Arto Terosella ja Jouko Vuolteella on siitä aavistus, joten ei muuta kuin hakemaan todisteita. Tie vie tällä kertaa itäiseen Lontooseen, jossa päivän kävelyurakka antaa aika oivan kuvan siitä, millainen alue oli silloin, kun sarjamurhaaja Jack hirmutekojaan toteutti. Matkalla selvisi myös missä pelastusarmeija aikanaan perustettiin - ja myös miksi.

 • Amatööriopas Arto Teronen oli taas laittanut nenänsä ulos ja seuraukset olivat tutut: sade alkoi välittömästi. Koska kastuminen on epämiellyttävää, päättivät oppaat lähteä ostamaan kunnon sateenvarjoa, mutta ei mihin tahansa kauppaan, vaan siihen erityiseen puotiin, josta ostetun varjon hukkaaminen tuntuu lompakossa ihan kunnolla. Kukapa sitä viiden euron varjon alla...

 • Toisen maailmansodan taistelu Britanniasta konkretisoituu erityisen hyvin Churchillin sotahuoneessa, jonne amatöörioppaat Arto Teronen ja Jouko Vuolle ovat tällä kertaa suunnanneet matkansa. Kirkkomäen Valtteri on kaikkien aikojen britti, ainakin kymmenen vuoden takaisen äänestyksen mukaan. Churchill on kovin kiehtova hahmo - mies, joka halusi vaikuttaa, ja matkusti II maailmansodan aikana tavoitteet saavuttaakseen hyvinkin neljä kertaa maapallon ympäri.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä