Luontoilta

Luontoillat kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18.03 Yle Radio Suomessa

Luontoilta on luonnonystävien kohtauspaikka! Luontoillan asiantuntijakaarti kokoontuu Radio Suomen studioon kerran kuussa keskiviikkoiltaisin. Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen ja Henry Väre. Puheenjohtajana Pirkka-Pekka Petelius.

Jaksot

 • Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Heinäkuun Luontoillassa asiantuntijoina olivat Jaakko Kullberg, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Toukokuun Luontoiltaan otetaan mukaan nuorimpien kuuntelijoiden soittamia kysymyksiä kotimaan eläimistä ja kasveista. Juuri nyt kevät etenee kovalla vauhdilla ja myös lapsille syntyy aiheeseen liittyen paljon havaintoja ja kysyttäviä asioita. Kysymyksiin vastaamassa totuttuun tapaan ovat Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Kuvalliset kysymyksiset käsittelevät tällä kertaa roskapöntöllä päivystävää pöllöä ja järvellä nähtyä kangastusta, mutta lähetyksessä pähkäillään myös hyppelihiiren ja ilvesperheen touhuja. Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Asko Hauta-aho.

 • Kuvallisissa kysymyksissä tutkitaan hangesta löytynyttä jättiläistoukkaa ja erikoisen näköistä delfiinihaukea. Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Luontoillan kuvallisissa kysymyksissä tarkastellaan tällä kertaa puussa kasvavaa erikoista sientä sekä kallion kupeessa kukkivaa kasvia. Asiantuntijoina Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Luontoillan kuvallisissa kysymyksissä ihmetellään sisiliskon pitkää häntää. Oliko sisiliskolle kasvanut uusi häntä menetetyn tilalle ja onko yleistä, että sellaisessa tapauksessa uusi häntä on entistä pitempi? Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Luontoillan kuvallisissa kysymyksissä pohditaan, onko valkoinen, puussa sähisevä minkki kovinkin yleinen ilmiö ja mikä mönkijä löytyi kesällä Rovaniemeltä keskeltä tietä? Asiantuntijoina Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen ja Ari Saura. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • "Minulla on 10 vuoden ajalta havaintoja pohjanlepakon talvehtimisesta kesämökin ulkovajan seinältä, tikkataulun alta". Luontoillan asiantuntijakaarti paneutuu Paulin kysymykseen lepakon talvipiilosta. Lähetyksessä pohditaan myös kysymystä metsässä hohtavista kivistä sekä sammaleiden väripaletista. Nämä ja monta muuta kysymystä saa vastauksensa Luontoillan alkutalven lähetyksessä, jossa asiantuntijoina tuttuun tapaan ovat Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Juha Laaksonen, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

 • Eikös tällaiset touhut hoidella yleensä toukokuussa vai oliko kyseessä vain kylmäharjoittelu, kysyy rantakäärmeiden syksyisistä parittelupuuhista kuvan lähettänyt. Toisessa kuvallisessa kysymyksessä ihmetellään kynsisammalkankaalla olevia maalitaulukuvioita. Miten ne mahtavat syntyä? Asiantuntijoina Luontoillassa ovat Heidi Kinnunen, Jaakko Kullberg, Ari Saura ja Henry Väre. Juontajana Pirkka-Pekka Petelius.

Klipit

 • Pöllöjen soidinaika on käynnissä. Oletko kuullut huhuilua? Muun muassa pöllöistä puhutaan Luontoillassa keskiviikkona 9.3.2011 klo 18 jälkeen. Kuva: Pasi Terävä

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä