Hienostelua

Vierailu kahvipaahtimossa

  • 55 min
  • ei kuunneltavissa

Haastateltavana Svante Hampf, toimittajana Janne Koskinen. - Boccherini: Menuetti jousikvintetosta E-duuri. Smithsonian Chamber Players. D. Lithander: Valssi B-duuri. Tuija Hakkila, fortepiano. Kansansäv: Taksim ja tanssi. Nedyalko Nedyalkov, kaval, Driss El Maloumi, Dimitri Psonis ja Pedro Estevan. Mozart: Rondo pianokonsertosta nro 9 Es-duuri ”Jenamy”. Richard Goode ja Orpheus-kamariorkesteri. Malmstén-Ryynänen: Ei tee mitään elokuvasta SF-paraati. Tauno Palo, Ansa Ikonen ja Dallapé-orkesteri. Ravel: Finaali baletista Daphnis ja Chloé. Chicagon sinfoniaorkesteri ja -kuoro, joht. Bernard Haitink.

Lähetykset

  • ke 24.10.2012 11.00 • Yle Radio 1

Jaksot

  • Hienostelua-ohjelmassa puhutaan siitä miten käyttäytyä Linnan juhlissa, ja mistä presidentin Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on peräisin. Janne Koskisen haastateltavana on professori Laura Kolbe. Ohjelma on uusinta vuodelta 2013.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

  • Valtakunnan tunnetuin miljonääri, hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos kirjoitti vuosituhannen alussa nimensä suomalaiseen kulttuurihistoriaan ryhtymällä Åminnen arvokartanon uudeksi isännäksi. Salon Halikossa sijaitsevan kartanon päärakennus kävi Wahlroosin kustantamana läpi perusteellisen kunnostuksen kreivi Gustaf Mauritz Armfeltin aikaiseen asuun. Lopputuloksena on yksi maan upeimmista empiremiljöistä tyylinmukaisine huonekaluineen ja muotokuvineen. Kartanoaan vain kaksi kertaa aiemmin lehdistölle esitellyt Wahlroos avaa ovet Hienostelua-ohjelman herrasmiestoimittaja Janne Koskiselle. Kuuntele haastattelusta leikkaamaton versio ilman musiikkia.

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä