Kuuluttajan vieras

Yle Radio 1

Kerran viikossa Radio 1:n studioon kuuluttajan vieraaksi saapuu Ylen työntekijä kertomaan työstään tai ajankohtaisesta hankkeestaan. Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 10.50 – 11.00, uusinta torstaina klo 22.55.

Jaksot

 • Sosiaalinen media - mikä se on ja mihin sitä tarvitaan? Joitakin vastauksia antaa sometoimittaja Ippi Arjanne Juha Salomaalle Kuuluttajan vieras -ohjelmassa. Koululaisena oli tarkkaa, mitä kanavaa seurattiin; Ippi Arjanne oli NRJ-fani, ja tänään Radio Suomessa. Tulevana kesänä työnkuvaan liittyy myös ohjelmantekoa - ja ainakin Norjan-matka.

 • Rikokset ja rikosuutiset järkyttävät. Toimittajan työ on vienyt Päivi Happosen raskaidenkin uutisaiheiden ja tapausten pariin. Hän kirjoittaa aiheista, jotka nostattavat yleisössä tunteita. Päivi Happonen keskustelee työstään Jalmari Laineen kanssa.

 • - Mua kiinnostaa eksistentiaaliset kysymykset, kertoo toimittaja Anna Patronen. Hänen toimittamassaan Horisontti-ohjelmassa käsitellään journalistisista lähtökohdista uskontoja, etiikkaa ja yhteiskuntaa. Anna Patronen keskustelee Horisontin toimittamisesta Heikki Puskalan kanssa.

 • Yle Uudizet karjalakse - Karjalankielinen viikkokatsaus siirtyi hiljattain Yle Radio 1:n ohjelmistoon. Neliminuuttisen viikkokatsauksen tuottaja, Yle Joensuun sisältövastaava Panu Vatanen, saa seurata nykyisen työnsä ansiosta lähietäisyydeltä rakastamaansa koripalloa. Häntä jututti Marja Vehkanen, joka kysyi aluksi, mistä karjalankielinen viikkokatsaus koostetaan.

 • TV1:n Itse asiassa kuultuna -ohjelma kuuluu Ylen tv-historian pitkäaikaisimpiin nimikkeisiin, ja entisaikoina sen vieraita tutkailtiin myös piilokameraosuudella. Kun konkaritoimittaja Juho-Pekka Rantala kiikuttaa kameran eteen vaikkapa "jääkiekon rautakansleri" Kalervo Kummolan, hän aloittaa kaikkea muuta kuin kylmiltään. Hyvässä haastattelussa jää tulee murretuksi hyvinkin nopeasti, ja sen kyllä huomaa tekijänäkin. Myös Mikä maksaa? -ohjelmasta tutun äänen tapasi Tatu Tamminen.

 • - Elämä ei pääty diagnoosiin, vaan elämä vaan muuttuu, kertoo toimittaja Tuula Rajavaara äitinsä todenneen muistisairaudestaan. Tuula Rajavaara on ollut toimittamassa muistisairaudesta kertovaa Olen jossain –ohjelmakokonaisuutta, johon voi tutustua osoitteessa yle.fi/olenjossain. Toimittaja Tuula Rajavaara on työskennellyt Ylellä 1990-luvulta saakka, häntä jututtaa Heikki Puskala.

 • Kiireestä puhuminen ei hyödytä ketään, sanoo Yle Kulttuurin ja viihteen päällikkö Minna-Mari Parkkinen. Hän on saanut tehdä ja oppia paljon saman työnantajan palveluksessa ja kannustaa muita hyödyntämään kaikkia taitojaan työnteossa. Minna-Mari Parkkinen laulaa kakkosalttoa ja toimii tarvittaessa tenorivahvistuksenakin. Marja Vehkanen uteli ensiksi, milloin musiikista tuli osa hänen elämäänsä.

 • Kai Ristola aloitti Ylellä 16-vuotiaana juoksupoikana, jatkoi sittemmin levynpesijänä, musiikkitoimittajana, ja lopulta kulttuuritoimittajana. Nuoruuden matkailuopinnoista on ollut hyötyä sittemmin Matkakuume-ohjelman innoittajana. Vapaaherraksi siirtyvä Kai Ristola muistelee 50-vuotista uraansa Ylessä Kuuluttaja Maaria Holman vieraana.

 • Ylen radioiden tuore soundipäällikkö Petri "Lowland" Alanko hieroi soundeja jo koulupoikana ensimmäisellä syntetisaattorillaan, mutta radion mullistavuus liittyy hänen muistoissaan Kraftwerk-yhtyeeseen. Radio 1:n lähetyksessä vieraillessaan hän ei päätynyt puhumaan ainakaan suoraan vanhoista yhtyeistään Hausmylly ja Neon 2. Kuuluttaja Tatu Tammiselle Alanko kertoi myös varovansa radiokanavien äänimaiseman liiallista uudistamista.

 • Yle Radio 1:n kuuluttamossa kävi vierailulla Ylen Uutis- ja Ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen. Hän keskustelee kuuluttaja Jari Aulan kanssa uutisista ja median roolista uutisten välittämisessä, ja kertoo myös, mitä hän odottaa uutistoiminnalta ja mikä on valeuutinen.
  Yle Radio 1:n Ykkösaamut maaanantaista 12.3. alkaen klo 7.30.

 • Millaista on radion uutistenlukijan työ? Toimittaja Minna Uusi-Eskola tietää. Hän ehti kesken päivävuoronsa kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraaksi.

 • Kulttuuritoimittaja Pia-Maria Lehtola rakastaa rokokoo-värejä ja innoittuu antiikista, mutta myös nykymuodista. Suomea hän on katsellut monesta kulmasta, mutta työhuoneensa seinälle hän on ripustanut muiston Ranskasta, Saint Rémy de Provencesta. Pia-Maria Lehtolan tapasi Maaria Holma.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä