Kerran viikossa Radio 1:n studioon kuuluttajan vieraaksi saapuu Ylen työntekijä kertomaan työstään tai ajankohtaisesta hankkeestaan. Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 10.50 – 11.00, uusinta torstaina klo 22.55.

Jaksot

 • Tekoäly näyttelee tulevaisuudessa suurta roolia eri elämänalueilla, näin myös Yleisradiossa. Niin Yle Areena kuin koko internet ovat väärällään julkaisuja, jotka eivät itsestään löydä tietään yleisön luo. Tekoäly järjestää nämä sisällöt kunkin kuuntelijan, katselijan ja lukijan mieltymysten ja profiilin mukaiseksi. Tämä on Aleksi Rossin ominta alaa ja hän pistäytyi keskustelemassa aiheesta ja vireillä olevista projekteista Jalmari Laineen kanssa. Keskustelu lähti liikkeelle siitä mitä oikein ovat ohjelmointirajapinnat...

 • RSO:n orkesterijärjestäjä Heikki Tikka on ollut useammankin suomalaisbändin jäsen. Näkymää musiikkimaailmasta laajentavat myös omat pojat. Elämästä lavalla ja lavan takana tiedusteli Marja Vehkanen.

 • Antti Sahlström juontaa tällä hetkellä Yle TV1:n Aamu-tv:tä. Työstä tekee monipuolisen erilaisten aiheiden kirjo, tilaisuus tavata päivittäin monia ihmisiä ja ennen kaikkea Antin sanoin: "tylsää ei tule koskaan". Studiossa on myös kuuluttaja Jari Aula.

 • Kalevala palaa! on Yle Areenassa julkaistu podcast-sarja, jossa kansalliseepos ja sen runous heräävät henkiin ja jossa Elias Lönnrot asetetaan uudelleenarvioitavaksi. Monessa mukana ollut kulttuuri- ja tiedetoimittaja Jaana Sormunen on laatinut sarjan kolme ensimmäistä osaa ja poikkesi kalevalanpäivänä 2019 keskustelemassa Jalmari Laineen kanssa.

 • Kuuluttajan vieras, Aino Töllinen vietti lapsuuden kesiä radioiden ympäröimänä. Ei ihme, että hänestä tuli radiotoimittaja ja puoli vuotta sitten Radio Suomen vastaava tuottaja. Kaikkien suomalaisten radiokanavalla tärkeintä on aina läsnäolo. Aino Töllisen tapasi kuuluttaja Juha Salomaa.

 • Kulttuuriykkösen tuottaja Pekka Toikka tuntee tuottamisen salat. Pekka on työskennellyt sekä tv:n että radion puolella ja miettii päänsä puhki kulttuurin aiheita. Miten saada lähetyksistä koukuttavia? Jari Aula jututtaa.

 • Suomen pisin seinä, majakkasaari, saappaanheittokisat. Suomi on täynnä mielenkiintoisia matkakohteita, joissa vieraillaan Ylen Egenland-sarjassa. Kotomaamme matkaopasohjelmasta kertoo kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, sarjan toinen juontaja Hannamari Hoikkala.

 • Ruotsi, USA, Lapin radio, Aamu-tv, Bryssel. Kuuluttaja Heikki Puskala ottaa selvää millainen tie toi Susanna Turusen takaisin Helsinkiin Ylen EU-erikoistoimittajaksi

 • Jouni Frilander kehittää Ylen sisällöntuotantoprosesseja, mutta hänestä on tullut myös robotin huoltaja. Miltä näyttää robottien tulevaisuus Ylessä? Kehityspäällikkö Jouni Frilanderia haastattelee Heikki Puskala. Haastattelun aluksi äänessä on Ylermi-robotti.

 • Tuottaja vastaa ohjelmien toimittamisesta ja miettii toimittajien kanssa ohjelmien aiheita. Tehtävä on monipuolinen ja vaatii monipuolista kokemusta ohjelmatyön saralta. Maija on palvellut pitkään Ylellä eri työtehtävissä.

 • Japani on kiintoisa maa. Sen tietää yleläinen Liisa Karvinen, joka on pitkään oleskellut maassa ja kirjoittanut siitä myös kirjan.

 • Toimittaja Päivi Neitiniemi on aina ollut innokas ajankohtaisten asioiden seuraaja, mutta nykyisin hän keskittyy niihin vain työssään. Vapaa-aikoina uutisvirrasta on päästävä irti ja tehtävä jotain ihan yksinkertaista, jotta mieli ja keho saavat palautua. Ykkösaamun toimittajan tapasi heti joulunpyhien jälkeen Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä