Kerran viikossa Radio 1:n studioon kuuluttajan vieraaksi saapuu Ylen työntekijä kertomaan työstään tai ajankohtaisesta hankkeestaan. Yle Radio 1 keskiviikkoisin klo 10.50 – 11.00, uusinta torstaina klo 22.55.

Jaksot

 • Aleksis Kiven päivänä kuuluttaja Tuija Kurvisen vieraana on tiedonjanoinen ihminen. Juuso Pekkinen pohtii ohjelmissaan laaja-alaisesti sekä teknologia-alan kysymyksiä että perimmäisiä kysymyksiä oikeasta, hyvästä ja kauniista. Suomalaisen kirjallisuuden päivän tunnelmissa keskustelu alkaa lukemisesta.

 • Tuottaja Peter Westerholm eli Petski on ollut mukana Yle Kioskin toiminnassa alusta alkaen. Ylen uudentyyppinen verkkovideoita tarjoava journalistinen palvelu perustettiin vuonna 2015. Miten Kioski syntyi, ja mitä sieltä löytyy? Radio 1:n kuuluttaja Maaria Holma kyseli.

  Kioskin tuotteet näkyvät kootusti Yle Areenassa, ja sieltä Petskin päivän suositus oli Aleksi Rantamaan sarja Hullu, hullumpi Suomi, joka käsittelee mielenterveysongelmien hoidon karua historiaa.

 • Millaista on toimittaa uutisia verkkoon, mitä työssä täytyy ottaa huomioon? Siitä kertoo toimittaja-tuottaja Jaakko Mannermaa, joka on kuuluttaja Heikki Puskalan jututettavana.

 • Mistä puusta on suomalainen puu veistetty? Yle Areenassa olevassa neliosaisessa sarjassa Elävä puu kerrotaan suomalaisten puiden elämästä tiedettä popularisoivin keinoin. Puilla ja ihmisillä voi olla paljonkin yhteistä. Puut voivat olla sisukkaita, viisaita ja kiimaisia, mutta iältään ne ovat myös ylivertaisia. Sarjan tekijät Tiina Klemettilä ja Markku Sipi pääsevät puuasiassa heti vauhtiin, kun kuuluttaja Jari Aula heitä haastatteli.

 • Mitä Radioteatterin dramaturgi tekee? Onko olemassa tekstiä, josta ei voisi tehdä kuunnelmaa? Mitä Radioteatterin syksyssä 2019 on luvassa? Kysymyksiin vastaa Yle Draaman Antti Lehtinen, joka on Tuija Kurvisen vieraana.

 • Satu Kivelä intoutuu ihmisyyden ilmiöistä ja niihin liittyvästä tutkimustiedosta. Mutta miten rakentuu ohjelma Havaintoja ihmisestä, ja kenen havaintoja siinä oikein kerrotaan? Sitä kyseli kuuluttaja Maaria Holma.

 • Venäjä on tuttu maa Ylen uudelle kirjeenvaihtajalle Erkka Mikkoselle. Moskovaan kesällä siirtynyt Erkka on raportoinut jo aiemminkin uudesta asemamaastaan ja odottaa nyt jännityksellä uusia haasteita tehtävässään. Väliin on mahtunut myös "pikapyrähdys" Etelä-Amerikassa. Se oli ikään kuin pieni hengähdystauko Venäjästä. Nyt Erkka ottaa maan jälleen erityistarkkailuun ja lupaa kertoa raporteissaan myös tavallisten ihmisten arjesta. Jututtajana on Jari Aula.

 • Marjo Näkki on Yle Radio 1:n Ykkösaamun juontajana vieraistaan kiinnostunut, alati utelias journalisti. Vaikka ohjelma valmistellaankin hyvin, niin suoraan lähetykseen mahtuu yllätyksiäkin ja siinä niiden viehätys onkin. Ennen Ykkösaamua Näkki oli Ylen kirjeenvaihtajana Moskovassa. Millaisen Moskovan ja millaisen Venäjän Näkki jätti taakseen kun oli aika palata Pasilaan? Siitä lähti keskustelu käyntiin Jalmari Laineen kanssa.

 • 30 vuotta latinankielisen viikkokatsauksen taivalta on takana. Viimeisen Nuntii Latini -lähetyksen kunniaksi Radio 1:n kuuluttamossa Maaria Holman vieraina poikkesivat uutislähetyksen toimittajat, lehtori Virpi Seppälä-Pekkanen sekä professori Tuomo Pekkanen. Heidän saamansa palautteen mukaan Latinankielisiä uutisia jäävät kaipaamaan kuuntelijat ympäri maailmaa.

 • Uutispaasto tekee uutisammattilaisen kesälomasta todellisen, mutta marjanpoiminnan välttäminen jo vuosikymmeniä sitten teki tuottaja Piia Paakkunaisesta radioihmisen. Viimeisellä viikollaan ennen lomaa hän pääsi jakamaan Ylen kesätoimittajille ja uutisjuontamisen lahjakkuuksille tärkeimpiä neuvojaan. Kellojen jatkuva läheisyys, sekuntipeli ja kielen tarkkuus yhdistävät eri toimenkuvia verrattuna kuuluttaja Tatu Tammiseen. Ensin Paakkunainen havainnollistaa sitä, miten radio on kulkenut aina elämäntarinassa mukana.

 • Kuluuko kulttuuritoimittajan vapaa-aikakin kulttuurin parissa? Monista suosituista Yle Radio 1:n ohjelmista tuttu toimittaja Kaisa Pulakka vieraili kuuluttamossa kertomassa työstään. Juttutuokion aluksi Heikki Puskala kysyi, mistä syntyvät uudet ohjelmaideat.

 • Yle Politiikka ja yhteiskunta -toimituksen päällikkö Paula Pokkinen on Maaria Holman vieraana. Studioon saapuessaan hän oli saanut tehtäväkseen tuoda mukanaan jonkin itselleen tärkeän esineen. Sattumoisin samalla ilmeni, että juuri tänään olikin hänen elämässään myös tärkeä päivä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä