Puheen Aamu

Puheen Aamu: Hyvää unta voi kutsua takaisin

 • 26 min
 • toistaiseksi

"Uni ei ole mikään mikroruoka, joka työnnetään mikroon ja siinä on kaikki sörsselit valmiina. Sitä täytyy tutkia. Unityöskentelyssä olisi tärkeintä, että siinä yhdistyisivät äly ja intuitio, että se auttaisi meitä avaamaan asioita syvällä meissä," neuvoo psykoterapeutti, uniohjaaja ja tietokirjialija Anne Lindholm-Kärki. Jarmo Laitaneva ja Olga K. haastattelevat.

Lähetykset

 • pe 26.10.2012 8.03 • Yle Puhe

Jaksot

 • Puheen aamu - aina kiinnostava. Herää uuteen päivään Anna Cadian, Alina Kulon ja Kati Lahtisen seurassa. Uutistoimittajana Marija Skara.

  Kombucha, avokadopasta, Mutti-soosi, lehtikaalisipsit. Ruokatrendit nostavat yksittäisiä nimikkeitä hiteiksi, tuovat tuotteet näkyvästi kauppaan ja vähitellen hiipuvat pois. Onko jokin trendi jäänyt pysyvästi ruokalistallesi? Mikä on oma hittisi?

  Osallistu lähetykseen WhatsApp-numerossa 040 163 8586.

 • Puheen aamu - aina kiinnostava. Herää uuteen päivään Anna Cadian, Alina Kulon ja Kati Lahtisen seurassa. Uutistoimittajana Monna Tervo.

  Taikuri, magikoomikko Risto Leppänen koki itse lapsuudessaan miten taikatemppujen treenaaminen auttoi häntä käsien hienomotorisissa ongelmissa. Nyt Leppänen vie yhdessä Lastenklinikan Kummien kanssa taikuuden sairaalan lastenosastoille ja opettaa potilaille taikatemppuja. Taikuus kuntouttaa. Se tarjoaa virikkeitä ja uuden oppimisen kautta lapset saavat itseluottamusta.

  Risto Leppänen Puheen Aamussa kello yhdeksän jälkeen.

  WhatsApp: 040 163 8586

 • Puheen aamu - aina kiinnostava. Herää uuteen päivään Anna Cadian, Alina Kulon ja Kati Lahtisen seurassa. Uutistoimittajana Monna Tervo.

  Siitä piti tulla vakavahenkinen kalevalainen körtti-käsityöohjelma, mutta siitä tulikin nuorekas ja innovatiivinen käsityö-ohjelma. Yle Puheessa viime viikolla alkanut "Puikko ja koukku" yhdistää ankeat koulukäsityömuistot tämän päivän käsityöosaajien tarinoihin käsitöistä ja tarvittaessa vaikka päivän politiikasta.

  Puheen Aamussa puoli kahdeksan jälkeen vieraana Suomen parhaan (ja ainoan) käsityö-ohjelman vetäjät Jenny "Puikko" Lehtinen ja Kati "Koukku" Keinonen.

  WhatsApp: 040 163 8586

 • Ulkomaantoimittajana Kari Lumikero on raportoinut virkamiespäätökset, sodat, suuronnettomuudet ja luonnonmullistukset. Työssään hän on kohdannut ihmisiä keskellä kriisejä ja nähnyt kuolemaa.

  Lumikeron ura alkoi Yleisradiosta, mutta pisimmän pestin, 28 vuotta, Lumikero teki MTV:n ulkomaan kirjeenvaihtajana. Nyt hän summaa elämänsä muistelmateoksessa "Uutismies".

  Kari Lumikero oli Puheen Aamussa Alina Kulon ja Juhani Kenttämaan vieraana.

  Kuva: Markko Taina

 • Puheen aamu - aina kiinnostava. Herää uuteen päivään Anna Cadian, Juhani Kenttämaan ja Alina Kulon seurassa. Uutistoimittajana Jan Fredriksson.

  Ulkomaantoimittaja Kari Lumikero on raportoinut virkamiespäätökset, sodat, suuronnettomuudet ja luonnonmullistukset. Työssään hän on kohdannut ihmisiä keskellä kriisejä ja nähnyt kuolemaa. Ura alkoi Yleisradiosta, mutta pisimmän pestin, 28 vuotta, Lumikero teki MTV:n ulkomaan kirjeenvaihtajana. Nyt hän summaa elämänsä muistelmateoksessa "Uutismies".

  Kari Lumikero Puheen Aamussa kello 9 jälkeen.

  WhatsApp: 040 163 8586

 • Suomen menestyneimpiin kirjailijoihin lukeutuva Juha Itkonen tekee uuden aluevaltauksen Ylen Minun musiikkini -tv-sarjan isäntänä. Mukana ohjelmassa ovat Sanni, Chisu, Samuli Putro, Iisa, A.W. Yrjänä ja Mariska. Ohjelmasarjassa melkein muusikoksi itsekin alkanut Itkonen haluaa päästä perille, millaisia tarinoita, työskentelytapoja ja inspiraationlähteitä fanittamiensa suomalaisten eturivin artistien takaa löytyy.

  - Toistuvasti törmäsin keskusteluissa siihen, että kirjailijoilla ja muusikoilla alitajunta on se luovuuden lähde. Hauskaa on se, että sitä kutsutaan eri nimillä. Ensimmäisessä osassa vieraileva Chisu kutsuu sitä pilvipalveluksi johon hän on yhteydessä. Minä kutsun sitä samaa asiaa pitsataksiksi, jolle esitän kohteliaasti pyyntöjä, kertoo Itkonen.

  Juha Itkonen oli Puheen Aamussa Juhani Kenttämaan ja Alina Kulon vieraana.

 • Lauluja bändille, lauluja muille ja nyt myös lauluja itselle, itsestä. Pitkän uran musiikin tekijänä tehnyt Egotripistä tuttu Knipi jättää soololevyllään jäljen artistina nimeltä Knipi. "Nyt tuntuu kyllä aika hyvältä."

  Knipi on vuosien aikana tehnyt musiikkia monille artisteille. Itseään hän ei osaa biisintekijänä analysoida, mutta biisin tekemisen kuva on tarkka. Aina voisi tehdä biisin, joka kuulostaa hitiltä. Kappale on kuitenkin pyhä. Quincy Jonesin sanoin: maailma tarvitsee vähemmän koukkuja ja enemmän hyviä biisejä. Laulun tekeminen ammattina siinä mielessä kiitollinen, että oli ajat millaiset tahansa, aina tarvitaan hyviä lauluja.

  Soololevyä Knipiltä on kyselty liki kuukausittain. Aiemmin sellaiseen ei ole ollut tarvetta, itseilmaisulle on ollut paikkansa ja Egotripissä on voinut laulaa kappaleen, jos se on koettu oleelliseksi. Nyt kuitenkin oli oikea aika omalle levylle. Keikkoja varten on harjoiteltu niin paljon, että jos mokaa, on se merkki ylikunnosta.

  Puheen Aamussa toimittajina Alina Kulo ja Anna Cadia.

 • Runsas kymmenen vuotta sitten Laura Kolben ja Katriina Järvisen teos "Luokkaretkellä hyvinvointiyhteiskunnassa" nosti luokkaerot julkiseen keskusteluun. Nyt kaksikko tekee paluun ja syväluotaa suomalaisia parisuhteita kirjassa "Sopivia ja sopimattomia".

  Parinvalinta on rakkautta, mutta sen taustalla ovat myös odotukset puolison luokka-, koulutus- ja varakkuustasosta.

  - Suomessa kaupungistuminen tarjosi monille suomalaisille keinon vapautua vanhasta agraarisesta sääty-yhteiskunnasta. Koulutus tarjosi välineitä ja valmiuksia kohottaa itsetuntoa, pukeutua oikein - saamaan uuden identiteetin, toteaa Kolbe.

  - Kokemukseni on se, että työväenluokassa elämä menee sykleissä maanantaista perjantaihin ja joulusta kesää, kun taas keskiluokassa on koko ajan jotain projektia, aloitetaan joogaa, hankitaan lisäkoulutusta tai suunnitellaan kiipeilyreissua johonkin. Parisuhteesta tämä voi näkyä niin, että koulutettu osapuoli stressaa ja se toinen ei yritä mitään - haukkuu esimerkiksi pomoaan, mutta ei tee asialle mitään, kertoo Järvinen.

  Laura Kolbe ja Katriina Järvinen olivat Puheen Aamussa Miia Krausen ja Jarmo Laitanevan vieraina.

 • Kriisitilanteissa oleellista on tuen jatkuvuus ja se, että omaisten ja läheisten ohella tunnistetaan muut kriisistä haavoittuvat henkilöt, sanoo psykologi Ferdinand Garoff. Hän kuuluu 25 psykologista koostuvaan SPR:n valmiusryhmään, jonka toiminta alkaa sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä tai kun paikallinen kapasiteetti ei riitä. Käytännössä valmiusryhmä tukee sekä kriisityön suunnittelua että sen toteutusta.

  Kuopiossa tapahtunut väkivallanteko koskettaa ihmisiä koko maassa. Erilaiset järkyttyneet reaktiot, fyysiset tuntemukset ja mieleen juolahtavat kummalliset ajatukset, voivat yllättää, mutta ovat normaaleja. Pitkittyessään tai jos kriisi vaikuttaa toimintakykyyn, on syytä hakea apua. Uusi tapahtuma voi nostaa myös vanhat traumat uudelleen pintaan. Selviytyminen alkaa kun pystyy palaamaan entiseen, tekemään töitä, huolehtimaan lapsista. Pystyvyys ja kyky jatkaa elämää on kaikille parantava kokemus.

  Sosiaalinen tuki on kriisityön tärkein suojaava tekijä, sanoo myös ulkomailla kriisityötä tehnyt Garoff. Trauma- ja kriisikouluttamisen suuri haaste kuitenkin on, että ihmismieli ei voi kuvitella miltä kriisi todella tuntuu. Siksi vertaistuen merkitys on suuri. Parhaiten se toimii yhdistettynä ammattiapuun.

  Puheen Aamussa toimittajina Anna Cadia ja Juhani Kenttämaa.

 • Maria Åkerblom oli lahkojohtaja ja hurmossaarnaaja, jonka seuraajat olivat valmiita seuraamaan johtajaansa pyhään maahan. He uskoivat johtajaansa silloinkin kun Åkerblom istui vankilassa ja mielisairaalassa. Jerusalemiin lahko ei koskaan päässyt.

  Marian paratiisi -elokuva kertoo lyhyestä ajanjaksosta Helsingissä vuonna 1927. Salome on uskossaan vahva lahkossa kasvanut orpotyttö, Malin taas katutyttö, joka päätyy lahkoon sattuman kautta. Malin järisyttää Salomen eristyksessä syntynyttä maailmankuvaa. Rooleissa nähdään Satu Tuuli Karhu ja Saga Sarkola.

  Marian paratiisi on Zaida Bergrothin ohjaus, mutta vahvasti myös Viitalan sisarusten elokuva. Pääosassa nähtävä Pihla, tuottaja Kaisla ja käsikirjoittaja Anna Viitala ovat lapsuudessaan asuneet Villa Toivolan, lahkon pääpaikan lähellä.

  Lahkoa voi johtaa julmuudella, valheella ja välinpitämättömyydellä, mutta julminta on rakkaudella johtaminen. Tarve hyväksyntään ja rakkauteen saa ihmisen uskomaan uskomattomia ja näkemään hyvää pahuudessa.

  Vaikka elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1920-luvulle, Saga Sarkola ja Satu Tuuli Karhu toivovat, että elokuvaa ei nähdä vain kuvauksena menneestä. Ihmisen mieli ei ole muuttunut, lahkot ovat mahdollisia tänäkin päivänä.

  Puheen Aamussa toimittajana Juhani Kenttämaa ja Anna Cadia.

  Kuva: Nordisk Film Finland

 • Lihantuotanto nykyisellään on tullut tiensä päähän ja muutos on vääjäämätön. Tähän uskoo päivystävänä anarkistina tunnettu toimittaja Suvi Auvinen. Kirjassa "Lihan loppu" Auvinen kertoo, mitä pitää tehdä. Ajatuksen allekirjoittaa vegaaniruokabloggaaja Elina Innanen ja kertoo Chocochili-resepteillään mikä on vaihtoehto. Kummallakin veganismiin johti eläinten oikeudet. Monelle meistä on shokki huomata yhteys eläimen ja kaupassa olevan lihan välillä.

  - Nykyisen kasvisruokakeskustelun kannalta McVegan oli käänteentekevä, sanoo Suvi Auvinen.

  Amerikkalaisyhtiön vegaanipurilaiskokeilu alkoi Suomesta, mutta yritys, joka ruokkii prosentin maailman väestöstä joka päivä, haistaa kasvispohjaisissa tuotteissa ison markkinan. Tuote suunnataan vegaaneille, mutta ennen kaikkea niille, jotka haluavat vähentää lihaa. Kun vegaanipurilainen on myös Yhdysvalloissa burgerivalikoimassa, ollaan ison muutoksen äärellä.

  Käännytystyön sijaan tänään puhutaan kasvissyönnin normalisoimisesta ja sen tekemisestä mahdollisimman helpoksi. Oleellista ei ole oma aatepuhtaus, vaan kokonaisuus, jossa kaikenlainen lihan vähentäminen on merkittävää.

  - Kasvisruokailija ei joudu tinkimään ruuan laadusta eikä mausta, toteaa Auvinen, joka löysi kulinarismin vasta veganismin myötä.

  Puheen Aamussa toimittajana Juhani Kenttämaa.

 • Radio Sodoman toinen kausi on kuunneltavissa Yle Areenassa ja Puheen aamu sai vieraakseen podcastin tekijän Antti Holman tuoreeltaan uusien jaksojen julkaisuaamuna. Mitä uutta kuvitteellisella radiokanavalla on tapahtunut ja kenelle tässä kertaa nauretaan?

Klipit

 • Ylen tv-uutiset syntyivät syyskuussa 1959, 60 vuotta sitten. Siitä hetkestä tähän päivään tekniikka on muuttunut, maailma on muuttunut ja tarjonnan määrä on muuttunut, mutta uutisen perustehtävä on edelleen sama. Tietomäärän kaaoksesta haetaan ja jäsennellään uutisiksi kirkkaita helmiä, kuvaa Yle Uutisten vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

  Tänä päivänä uutisia haastavat valeuutiset ja deepfake, joka mahdollistaa uskottavat vääristellyt videot. Ylen tehtävä on tehdä uutisia myös näistä ja osoittaa valeuutiset valheiksi.

  Uutisten laatu on parantunut, kirjo on laajentunut, uutiset ovat paremmin osa ihmisten arkea. Siilinjärven Eurojackpot-miljonäärikahvit ovat sekä tätä päivää että paluuta vanhaan: uutiset menevät ihmisten luo, kamera kiertää, niin kuin se teki 60 vuotta sitten. Jokisen mukaan uutisten ei pidä synnyttää uutisahdistusta, vaan kertoa myös miten me elämme, syömme, asumme.

  Puheen Aamussa toimittajina Alina Kulo ja Juhani Kenttämaa.

 • Ihmisen luontosuhde on sanapari, jonka tasapaino ei toimi. Suhde vaatii kaksi toimijaa eikä luonto tarvitse ihmistä mihinkään. Se pärjää, vaikka meitä ei olisi. Luonnon ja ihmisen välit ovat kokonaisuus ja sitä kuvaa sana luontoyhteys.

  - Jos ajatellaan, että ihminen on osa luontoa, kuten minä ajattelen, niin meidän kaikki pahuutemme, rumuutemme, julmuutemme ja röyhkeytemme on myöskin osa luontoa, toteaa ihmiseen ja luontoon keskittyvän esseekokoelman "Villi ihminen ja muita luontokappaleita" kirjoittanut Riikka Kaihovaara.

  Kuva jylhästä, koskemattomasta luonnosta, josta ihminen voi löytää rauhan ja itsensä alkoi vahvistua samaan aikaan kaupungistumisen ja teollistumisen kanssa. Nykyinen romantisoitu kuva luonnosta perustuu söpöihin, pörröisiin eläimiin ja luonnon harmoniaan. Epäsiistit elementit ja julmuus rikkovat tätä kuvaa.

  - Juuri rumuudessa piilee luonnon viehättävyys.

  Kauneus ja ja luonnon hallitsemattomuus näkyy myös tuhon ja hylättyjen paikkojen estetiikassa. Sen minkä ihminen hylkää, sen luonto valtaa takaisin.

  Puheen Aamussa otettiin toisenlainen kulma keskusteluun ihmisen ja luonnon suhteesta. Riikka Kaihovaara oli Alina Kulon ja Juhani Kenttämaan vieraana.

 • Metsästys on raakaa peliä, se on tappamista, ruhoja, sisäelimiä. Julman ulkomuotonsa takana metsästyksen olemus on muutakin: se on suhdetta luontoon, ravintoon ja jopa itseensä. Näin ajattelee metsästä ja metsästyksestä kirjan kirjoittanut Aleksi Lumme.

  Ampuessaan eläimen kokee Aleksi Lumme vastuuta, haikeutta ja syvää yhteyttä luontoon. Itse metsästetty liha vetosi marketteja enemmän, jonka vuoksi Lumme syö nyt ainoastaan itse metsästämäänsä lihaa.

  - Tuntui, että markettikäyttäytymiseni oli epärehellisempää kuin se, että kohtaan itse ne suolet ja veren omin käsin. En missään määrin nauti siitä, mutta laitan itseni työntekomoodiin. Ammuin eläimen, ja nyt minun täytyy tehdä se työ loppuun asti.

  Aleksi Lumme vieraili Puheen Aamussa. Toimittajina Kati Lahtinen, Juhani Kenttämaa ja Alina Kulo.

 • Tuomas Rajalan Isävuoro antaa vertaistukea miehille erosta selviytymiseen - sellaista, mitä kirjailija olisi itse kaivannut. Nuorena solmittu avioliitto ja ikävuodet saivat Rajalan kokemaan oman elämänsä vieraaksi. Rajala koki eropäätöksen jälkeen yksinäisyyttä, ja havaitsi miesten olevan erotilanteissa altavastaajan asemassa. Tutkimusten mukaan ero on miehille fyysisesti vaarallisempi, kuin naisille.

  - Vanhemmalla iällä miesten sosiaaliset kontaktit tulevat tutkimusten ja empiiristen havaintojeni mukaan puolison kautta. Tilanteeseen voi helposti ajautua, kun paineisessa elämässä etsii helpotusta arkeen.

  Puheen Aamussa keskusteltiin miehisyydestä, eroamisesta ja vanhemmuudesta. Tuomas Rajalaa haastattelevat Juhani Kenttämaa ja Alina Kulo.

 • Ennen Pariisin Kevään 11-vuotista taivalta oli yhtye Arto Tuunelan sooloprojekti. Finnvox-studiolla työskennellyt Tuunela yhdisti päivätyönsä ja oman artistiuden kehittämisen. Nyt Pariisin Keväältä julkaistaan seitsemäs, Reuna-nimeä kantava studioalbumi.

  Puheen Aamu kysyi Arto Tuunelalta, kannattaako rokkitähteys, entä voiko pop-musiikilla muuttaa maailmaa?

  - Osa minusta on aina halunnut olla esiintyvä taiteilija ja rock-tähti. Toinen puoli ajattelee, että toivottavasti kukaan ei minua huomaa. Artistiura vaatii paljon työtä, mutta hetket joina luon jotakin uutta, tekevät siitä kaiken työn arvoista.

  Arto Tuunela vieraili Puheen Aamussa Juhani Kenttämaan ja Anna Cadian haastateltavana.

 • Ilmastoaktivisti Greta Thunberg matkustaa New Yorkissa ja Chilessä pidettäviin YK:n ilmastokokouksiin Malizia II-purjeveneellä. Matka alkaa elokuun puolivälissä, perillä on määrä olla parin viikon päästä.

  Malizia II ei ole mikä tahansa paatti. Vastaavan veneen, Ariel II, omistava yksinpurjehtija ja lentokapteeni Ari Huusela sanoo, että matka Atlantin yli on kuin ajaisi kitarakopassa moottoritiellä.

  Veneen runko on kevlarilla vahvistettua hiilikuitua, siinä ei ole äänieristystä ja vessana toimii ämpäri. Merellä kuulosuojaimet, polvisuojat ja kypärä ovat tarpeen.

  Vene on vaatimattoman näköinen, mutta se on nopea, purjeveneiden Formula 1.

  Huuselan mukaan Gretan matka tulee olemaan ainutlaatuinen ja hän tulee muistamaan sen koko elämänsä.

  Ari Huuselan tapasi Puheen Aamun Juhani Kenttämaa.

  #puheenaamu

 • 20 vuoden takaisen musiikkivideon voi tunnistaa alleviivaavasta estetiikasta, mutta Oulun musiikkivideofestivaalien taiteellisen johtajan Anna-Mari Nousiaisen mukaan vuoden 2019 trendi on olemassa olevien trendien lomittuminen. Miten median murros on vaikuttanut videoiden löydettävyyteen, entä mikä tekee musiikkivideosta viraalimenestyksen?

  Audiovisuaalista kulttuuria ja kotimaista musiikkivideota juhlistavat Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään 22.-25.8. Oulussa.

  Anna-Mari Nousiainen vieraili Puheen Aamussa Juhani Kenttämaan ja Alina Kulon haastateltavana.

 • Kun sydänlääkäri kertoi Taneli Roiniselle, että unelma olisi toteuttava nyt jos koskaan, lähti yksinpyöräilijä matkaan. Vuoristoteitä pitkin kulkenut reitti vei maailman ympäri käsittäen 38 maata ja 44 000 kilometriä. Taneli Roininen kertoi seikkailunhimon ja kestävien elintapojen olleen tärkeässä osassa unelman toteuttamisessa.

  Koskematon luonto, teiden pienentyminen ja ihmismäärän väheneminen tekee luonnosta kauniimpaa. Pitkälle ei tarvitse mennä, Lappi on yksi kiehtovimmista alueista.

  Puheen Aamussa koettiin yllätyselementti, kun seikkailijan matka jatkui haastattelusta kohti miehen omia polttareita.

  Taneli Roininen vieraili Puheen Aamussa Juhani Kenttämaan, Anna Cadian ja Alina Kulon haastateltavana.

 • Hotellimuusat-podcast-sarjassa hotellin minibaarikin saa kaunokirjallisuuden piirteitä, kun kirjailija Riikka Pulkkinen ja teatteriohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen syventyvät keskusteluun. Hotellihuoneen sängyllä jaetut tarinat heijastelevat naisten henkilöhistoriaa paikkojen ja taideteosten kautta. Miten luova prosessi syntyy, Riikka Pulkkinen ja Hilkka-Liisa Iivanainen?

  Riikka Pulkkinen ja Hilkka-Liisa Iivanainen vierailivat Puheen Aamun vieraana. Toimittajina Juhani Kenttämaa ja Alina Kulo.

 • Puheen Aamussa vieraillut Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mika Hentunen on nähnyt uransa aikana paljon, mutta kertoo USA:ssa olevan enemmän positiivisia, kuin negatiivisia puolia.

  Presidentinvaaleihin Yhdysvalloissa on aikaa vuosi ja kolme kuukautta. Presidentti Trumpilla on jo slogan - Keep America great - demokraatit vielä hakevat ehdokastaan.

  - Trump onnistui viime vaaleissa saamaan pettyneen valkoisen työväenluokan, pikkukaupunkien äänestäjät puolelleen. Demokraatit haluavat puhutella tätä samaa yleisöä nyt takaisin.

  Puheen Aamussa keskusteltiin Trumpin suosiosta, kotoperäisen terrorismin käsitteestä sekä lähestyvistä vaaleista.

  Mika Hentunen vieraili Puheen Aamussa Juhani Kenttämaan, Anna Cadian ja Alina Kulon haastateltavana.

 • Puheen Aamun uutena äänenä aloitti Anna Cadia. Hän joutui Jenny Lehtisen revolverihaastatteluun Pointti kaupunkifestivaaleilla.

  Heittäisitkö sikaa?
  Kumpi juontoparisi on kivempi, Juhani Kenttämaa vai Alina Kulo?
  Mistä alkoi urasi toimittajana?
  Millaisista aiheista haluat puhua?

  Puheen Aamu arkisin klo 7-10.

 • Kaupunki on rakennuksia ja katuverkostoja, mutta mikä tekee kaupungista viihtyisän? Puheen Aamussa vieraillut kaupunkimaantieteen apulaisprofessori Venla Bernelius kertoo nykyisessä kaupunkisuunnittelussa viihtymisen edellytyksiä ymmärrettävän hyvin.

  - Kaupunkisuunnittelu on kuin lasten kasvatusta. Lopulta lopputulos on jotakin, joka tulee muualta kuin suunnittelijan pöydältä. Lentoon lähtevät asiat voivat tulla yllätyksenä.

  Venla Bernelius vieraili Puheen Aamussa Pointti-kaupunkifestivaaleilla Juhani Kenttämaan, Anna Cadian ja Alina Kulon haastateltavana.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä