Leikola ja Lähde

Leikola ja Lähde: Vieraana kirjailija Sofi Oksanen

 • 53 min
 • toistaiseksi

Kyyhkysistä, takinkäännöistä, natsi- ja neuvostomielikuvista, mutta myös Viron ja Suomen nykytodellisuuksista ja eroavaisuuksista. Näistä on tehty tämänkertainen Leikola ja Lähde. Vieraana on kirjailija Sofi Oksanen. Lähetyksen juontaa Heidi Laaksonen.

Lähetykset

 • pe 18.1.2013 8.40 • Yle Areena

Jaksot

 • Onko SDP:ssä jo toivuttu historiallisesta tappiosta eurovaaleissa? Mikä on työväenliikkeen suunta, kun ruoriin tarttuu uusi johtaja? Miten Suomi pärjäisi paremmin? Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraana on SDP:n uunituore puheenjohtaja ja tuleva valtiovarainministeri Antti Rinne.

 • Minkälainen maa on Ukraina, joka marssii kriisitunnelmissa kohti presidentinvaaleja? Mikä on Venäjän suhde Ukrainaan ja päinvastoin? Entä mikä Itä-Euroopassa on jo historiaa, mikä tämän päivän todellisuutta, miltä näyttää tulevaisuus? Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraina ovat Itä-Euroopan tutkijat, historioitsija Katalin Miklóssy Helsingin yliopistosta ja vanhempi tutkija Anna-Liisa Heusala Aleksanteri-instituutista.

 • Japani on ikivanha ja samalla huippumoderni saarivaltio – Japanissa nykyaika yhdistyy idän vanhaan eksotiikkaan. Pinta-alaltaan japani ei ole juuri Suomea suurempi, mutta väestömäärältään moninkertainen. Minkälaisen politiikan, talouden ja kulttuurin maa Japani on? Markus Leikolan ja Jussi lähteen vieraina ovat Suomalais-Japanilaisen Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Pirkko Yamashita ja kulttuurituottaja Heikki Mäenpää.

 • Eurovaalien ennakkoäänestyksen aattona Markus Leikola ja Jussi Lähde avasivat puhelinlinjat ja vastasivat asiantuntijavieraiden kanssa mahdollisiin ja mahdottomiin kuuntelijoita askarruttaviin eurovaalikysymyksiin. Asiantuntijavieraina olivat maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen (kok), SDP:n entinen europarlamentaarikko Ulpu Iivari, Ulkopoliittisen instituutin EU-tutkimuksen ohjelmajohtaja Juha Jokela sekä EPP:n europarlamenttiryhmän viestintästrategiayksikön päällikkö Antti Timonen. Puhelinkontaktilähetys.

 • Minkälainen puhuja valittiin SDP:n puheenjohtajaksi? Miten SDP:n puheenjohtajaehdokkaat Jutta Urpilainen ja Antti Rinne eroavat toisistaan esiintyjinä? Entä kokoomuksen kolmikko Paula Risikko - Alexander Stubb - Jan Vapaavuori? Mikä on retoriikan merkitys politiikassa? Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraana on Retoriikan kesäkoulun rehtori ja puhetaidon kouluttaja Antti Mustakallio.

 • Miten johtajat johtivat toisen maailmansodan jälkeisinä vuosikymmeninä? Minkälaisia tyylejä erityisesti talouselämässä luotiin, joiden avulla astuttiin yhteiskuntien johtoon? Saavatko taitavat vallankäyttäjät ihmiset rakastamaan, kunnioittamaan tai ihailemaan itseänsä? Markus Leikolan ja Jussi lähteen vieraana on tutkija Anu Kantola, jonka mukaan nykyajan vallankäyttäjät ovat kehittäneet matalia tyylejä, joilla saavat tasa-arvoon uskovat ihmiset seuraamaan johtajiaan.

 • Mistä aineksista rakentuvat eurovaalit vuosimallia 2014? Minkälainen vaalitulos on odotettavissa Suomessa ja muissa EU-maissa? Vieraana on Ulkopolittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen. Markus Leikolan ja Jussi Lähteen keskusteluohjelma, joka syventää ja taustoittaa politiikan ja yhteiskunnan ilmiöitä.

 • Ateistitkin ovat ensiluokkaisia jumalan lapsia, totesi vuosi sitten virkaan astunut paavi Franciscus. Myös kapitalismi ja tuloerojen kasvu ovat joutuneet paavillisten moitteiden kohteeksi. Onko uuden paavin ensimmäinen vuosi jo muuttanut sitä, miten katolinen kirkko toimii? Mitä paavi Franciscukselta on vielä odotettavissa? Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraina ovat katoliseen teologiaan erikoistunut dosentti Jyri Komulainen ja yleisen kirkkohistorian dosentti Mikko Ketola.

 • Minkälaiset myrskyt koittavat Kataisen hallituksen jälkeen? Lymyääkö europolitiikassa karikkoja? Miten hallitusten vaihdokset ovat ennen sujuneet? Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraana on Helsingin Sanomien toimittaja Unto Hämäläinen.

 • Mitä kaikkea olet aina halunnut tietää Natosta, mutta et ole koskaan kehdannut kysyä? Miten Nato toimii? Markus Leikolan ja Jussi lähteen vieraana on Puolustusministeriön konserniohjausyksikön johtaja Janne Kuusela.

 • Minkälainen problematiikka kietoutuu poliittisen johdon terveydentilan ympärille? Pitäisikö pääministeri velvoittaa selvittämään julkisesti omaa terveyttään? Minkälaiseen työpanokseen politiikan johto kykenee, kun työpäivät ovat kymmentuntisia ja matkapäiviä kertyy yli 100 vuodessa? Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraina ovat Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja työpsykologi, professori ja stressitutkija Anneli Leppänen Työterveyslaitokselta.

 • Vieraana ovat perussuomalaisista kirjan kirjoittanut Suomen Kuvalehden toimittaja Leena Sharma ja Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström. Markus Leikolan ja Jussi Lähteen keskusteluohjelma, joka syventää ja taustoittaa politiikan ja yhteiskunnan ilmiöitä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä