Radioateljee

Kiire ei asu täällä

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

Ohjelmassa kuullaan bisson mestarin näkemyksiä elämästä, työstään ja aikakautemme sairauksista ? sardinialaisen äänimaiseman ja musiikin kanssa. Bisso tulee latinan sanasta byssus, merenpohja. Se tarkoittaa myös simpukan byssus-rauhasessaan muodostamaa ainetta, jonka avulla se kiinnittyy alustaansa. 1980-luvun alussa Chiara Vigo kehitti isoäidiltään perimäänsä taitoa ja oppi irrottamaan simpukan pinnalle muodostuvan silkin raaka-aineen simpukkaa vahingoittamatta - ”jotta meren ja maan välinen tasapaino säilyisi.” Kertojina ovat Minna Haapkylä ja Eero Saarinen, äänisuunnittelusta vastaa Pekka Lappi, sekä ohjauksesta Markku Salo. Tuottaja Harri Huhtamäki.

Lähetykset

 • pe 25.1.2013 22.05 • Yle Radio 1

Jaksot

 • - akustisia muistiinpanoja.
  Tositapahtumiin perustuva kertomus suomalaisen naisen elämästä Gambiassa, joka sai eeppiset
  mittasuhteet ja joka muuttui tosielämän elokuvaksi.
  Käsikirjoitus: Hanna Huhtamäki. Ohjaus ja äänimaisemamusiikki: Harri Huhtamäki. Kertoja:
  Minna Haapkylä. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

 • Ohjelma, joka kertoo suhteellisen uudesta ilmiöstä: pienten lasten raa'asta väkivallasta, jota esiintyy jo monissa kouluissa. Ohjelma avaa erilaisia perspektiivejä aiheeseen, joka ilmiönä näkyy ja kuuluu päivittäin luokkahuoneissa ja koulupihoilla. Monissa tapauksissa ongelmat ovat niin vakavia, etteivät ne kuulu enää opettajien vastuulle. He kuitenkin joutuvat kohtaamaan ja käsittelemään niitä joka päivä - usein voimattomina ja avuttomina.

  Radioateljeen ohjelman Hyvät pahat lapset on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Huhtamäki ja kertojina ovat Minna Haapkylä, Mari Perankoski, Antti Reini ja Eero Saarinen. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä