Elämänmeno

Jakso 1: Levoton sielu, armoton arki

  • 1 h 37 min
  • toistaiseksi

1/3. Elämä ei ole kohdellut lempeällä kädellä Eilaa ja Alpoa. Kun he menevät naimisiin ja muuttavat Kallioon, elämä saa uuden suunnan. Eilan levoton sielu ei kuitenkaan rauhoitu helposti tavalliseen työlaisperheen arkeen. Hänellä on kiivas luonne ja terävä kieli, josta saa kärsiä myös perheen vanhin tytär Marja. Onneksi Marjalla on tukenaan Eilan vanha ystävä Lempi ja paras pihakaveri Jomppe. (1978)

Rooleissa: Ritva Oksanen (Eila Nieminen), Erkki Pajala (Alpo Nieminen), Seela Sella (Lempi), Irma Martinkauppi (Rauha), Kalevi Kahra (Toivo), Yrjö Tähtelä (Reino), Martta Reima (Lahja), Rauha Puntti (Makkonen), Lauri Komulainen (Matti), Jaakko Haapanen (Veikko), Margit Lindeman (Virtanen), Airi Hyötyläinen-Vuorio (Bertta), Raimo Rouhiainen (Tuomo), Fanny Antikainen (Rantalaiska), Marjo Puustinen, Sari Fonsell ja Inka Kuoppamäki (Marja eri ikäisenä), Joni Salmi ja Heikki Reini (Jomppe eri ikäisenä). Kirjailija: Pirkko Saisio. Käsikirjoittajat: Pirkko Saisio ja Åke Lindman. Ohjaaja: Åke Lindman. Musiikki: Lasse Mårtenson.

Ohjelman tiedot

Alkuperäisnimi Elämänmeno

Kuva 4:3

TV-lähetyksen ääniraidat suomi mono

Tekstitys ohjelmatekstitys (suomi)

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

  • Yle Teema
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Elämänmeno

"Voi saatana, saatana mite se elämä mätkii...", manaa kaapelitehtaalla työskentelevä Eila. Kolmen lapsen äiti yrittää elättää perhettään niukissa oloissa sodan jälkeisessä Helsingissä. Karjalaistaustaisen, kipakan Eilan ja herkän, taiteellisen tyttären suhde on kivulias. Marja kasvaa aikuiseksi äidin varjosta. Elämänmeno on Pirkko Saision palkittu esikoisromaani, jonka pohjalta Åke Lindman ohjasi rakastetun draamasarjan. Kolmiosainen sarja on TV1 Televisioteatterin tuotanto vuodelta 1978.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä