Uutisvideot

Staligradin taistelua muistellaan vuosipäivänä

  • 2 min
  • toistaiseksi

Venäläinen Volgogradin kaupunki juhlii parhaillaan neuvostoarmeijan 70 vuoden takaista voittoa Saksan armeijasta käyttämällä päivän ajan tuolloista nimeään ja koristautumalla Josif Stalinin kuvilla. Stalingradin yli puoli vuotta kestänyt taistelu oli toisen maailmansodan käännekohta.

Volgogradin kaupunginisät ovat päättäneet, että kaupungin nimi on viitenä juhlapäivänä vuodessa jälleen Stalingrad. Ympärivuotisena nimestä luovuttiin vuonna 1961, kun neuvostojohto oli tunnustanut Stalinin diktatuurin laajat julmuudet.

Presidentti Vladimir Putin tulee myöhemmin lauantaina juhlimaan ensimmäistä Stalingrad-päivää. Se käynnistyi aamulla kaupungin keskustorilta, jossa varapääministeri Dmitri Rogozin tervehti toisen maailmansodan veteraaneja.

- Puolustamme maatamme muistamalla Stalingradin suurta taistelua. Kaikkien vihollisten ja mahdollista hyökkäystä hautovien tulisi nähdä, ymmärtää ja tuntea tämä, Rogozin sanoi.

Päivää juhlitaan myös sotilasparaartilla ja ilotulituksella, ja juhlat ovat näyttävästi esillä Venäjän valtiollisessa televisiossa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä