Viikon taiteilija

Henkilökuvassa Arthur Fuhrmann (1930 - 2013)

 • 53 min
 • ei kuunneltavissa

Taiteilijakuvan juuri edesmenneestä Arthur Fuhrmannista. Fuhrmann toimi musiikkielämän monissa rooleissa: säveltäjänä, kapellimestarina, sovittajana ja sanoittajana, kuten myös aktiivisena vaikuttajana musiikin järjestötoiminnassa. Saksalaissyntyinen Fuhrmann tuli ensimmäisen kerran Suomeen vuonna 1952. Muutaman Suomessa työskennellyn vuoden jälkeen hän jäi maahan ja toimi aluksi muusikkona, eritoten pianistina. Tieto Fuhrmannin monipuolisista taidoista kiiri pian alan ammattilaisten korviin. Työtarjouksia alkoi tulla, ja siitä alkaen Arthur Fuhrmann oli näkyvä ja kuuluva hahmo Suomen musiikkielämässä. Toimittajana Miika Lauriala.

Lähetykset

 • la 9.2.2013 10.59 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Eppu Nuotio aloitti kirjoittamisen jo varhain. Nuotion ensimmäinen näytelmä oli nimeltään Titanic nyt. Sen hän kirjoitti 14-vuotiaana Iisalmen harrastelijateatterille. Näytelmä kertoi epäonnisesta luokkaretkestä Ruotsin laivalla. Eppu Nuotio on asunut Berliinissä miehensä, teatteriohjaaja Kurt Nuotion, kanssa vuodesta 2011 lähtien.

  Eppu Nuotio pohtii ohjelmassa kirjailijan työtään ja kirjailijan uraa edeltänyttä näyttelijän uraansa, mutta myös, sitä kuinka suhtautuminen kotimaahan muuttuu, kun sitä katsoo etäämmältä. Toimittajana on Maarit Lukkarinen.

  Kuva: Katja Tähjä / Otava

 • Minkälainen on maailma ihmisen jälkeen? Tätä kuvaavat taiteessaan Patrik Söderlund ja Visa Suonpää eli kaksikko IC-98. Synkänkauniit piirrosanimaatiot puhuttelevat ihmisiä kautta maailman Ne huokuvat syvää rauhaa - ja jos niin haluaa, teoksissa voi nähdä myös outoa valoa. Toimittaja on Riitta Vauras.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä