Radio Suomi Hämeenlinna

Tawastia Expedition valloitti Andeja ja mielii Alpeille

 • 8 min
 • ei kuunneltavissa

Hämäläisillä miehillä jotka tavoittelevat vuoria, kaiken pohjana ovat arvot. Tawastia Expedition kiipeily- ja seikkailuretkikunta on käynyt jo Andeilla ja seuraavaksi matka vie Alpeille. Radio Hämeen vieraat Antti Astrén ja Janne Lindholm etsivät rajoja. He haluavat myös kiertää kouluissa ja työpaikoilla kertomassa mm. tavoitteellisuudesta. Vuorimiehet tapaa Markku Karvonen.

Lähetykset

 • ma 11.2.2013 10.05 • Yle Areena

Jaksot

 • Hausjärveläinen Tiina Raitaoja tekee tarkkaa työtä: hän on ikkunaentisöijä, jolla on parhaillaan työn alla mm. Kansallismuseon ikkunoiden kunnostaminen.

  Tiinan työ vaatii kärsivällisyyttää ja silmää. Hutiloida ei saa. Kati Turtola kävi Tiina Raitaojan verstaalla Hausjärvellä.

 • Hattulalainen Jussi Laine sai kolmisen vuotta sitten lahjaksi lettikirjan. Siitä asti hän on letittänyt tyttärensä Jennan hiuksia. Tiina Kokko tapasi Jussin ja Jennan isänpäivän alla.

 • Yle Hämeenlinnan tet-harjoittelijat Mikael Säynevirta ja Juulia Ollikainen Hämeenlinnan Lyseon koulusta halusivat tehdä juttua esiintymisjännityksestä. Haastateltavina olivat Emil Aarnio, Saara Ista, Spide Kuhlström ja basisti Vellu Hämeenlinnasta.

 • Santa Cruz on vuonna 2007 perustettu nelihenkinen hard rock, heavy/glam metal -yhtye Helsingistä. Bändi muuten esiintyi Hämeenlinnassa AC/DC:n lämmittelijänä kesällä 2015. Yle Hämeenlinnan tet-harjoittelija Mikael Säynevirta soitti bändin basistille Mitja "Middy Cruz" Toivoselle. Kyllä Middy Cruziakin jännittää ainakin joillakin keikoilla.

 • Tommi Saksa on pelintekijä ja Hämeen ammattikorkean tietojenkäsittelyn opettaja. Hän on ollut mukana tekemässä Sidekick-nimistä peliä, joka julkaistiin kuluvana syksynä.

  Peli on retrohenkinen tasohyppelypeli, jossa kolme sankaria seikkailevat erikoisvoimiensa avulla. Tommi Saksa on iloinen positiivisesta palautteesta, jota he pelin beta-vaiheessa saivat eri puolilta maailmaa.

  Tommi Saksa oli Radio Suomen Hämeenlinnan Aamussa Kati Turtolan ja Heidi Kyrön vieraana.

 • Loppuvuosi on yhdistysten vuosikokousten aikaa. Yhdistyksessä toimiminen on kivaa ja hauskaa, samalla kuitenkin myös kamala kivireki. Tai ainakin näin monet meistä ajattelevat, eivätkä mene ollenkaan esim. vuosikokoukseen "ettei vain siihen hallitukseen sitten joudu".

  Sirpa Korkatti on hämeenlinnalainen kokenut toiminnan kehittämisen ammattilainen ja järjestötoiminnan asiantuntija, jonka kokemus ja opit ovat syntyneet mm. järjestöissä sekä vapaaehtoisena että erilaisissa valtakunnallisissa tehtävissä ammattilaisena. Korkatti neuvoo, että kaikkien yhdistyten olisi syytä miettiä, mitä jonkun tehtävän toteuttaminen yhdistyksessä käytännössä vaatii. Niinikään työnjaon pitää olla selvää.

  "Ihan olennaista hyvässä yhdistyksen hallitustoiminnassa on se, että kaikki tietävät, mikä yhdistyksen tarkoitus on, mitä haluamme saada aikaan, mitkä ovat tämän hetken tavoitteemme ja ketkä tekevät," pohtii Korkatti.

  Korkatti oli Heidi Kyrön ja Kati Turtolan vieraana Radio Suomen Hämeenlinnan aamussa.

 • Syyslomalla koululaiset ja heidän perheensä käyvät kylpylässä, hyppivät vesilätätköissä ja nauttivat joutenolosta. Heidi Kyrö kohtasi syyslomalaisia.
  Haastateltavina ovat Daniella Reynish, Leo Laatikainen, Eelis Överlund ja Kaisa Överlund.

 • Renkolainen ralliharrastaja Juha Metsä-Mattila ajoi kartturinsa Juha Aallon kanssa BMW Xtreme -rallisarjan A-junnujen voittoon pari viikkoa sitten. Ahveniston Autourheilijoita edustava Metsä-Mattila on tyytyväinen, sillä auto on vielä, sarjan päätyttyäkin ehjänä.

  Ralliharrastus vaatii tiukkaa sitoutumista. Tämänkin auton kimpussa on yleensä ainakin neljä miestä, jotka puunaavat, viilaavat ja virittävät sitä. Sitten, kun koittaa kisan aika, Juha ajaa.

  Kati Turtola pääsi kurkistamaan ralliautoon.

 • Kun kirjastonhoitaja Sini Kiuas saduttaa lapsia, hän kuuntelee, kirjaa muistiin ja sitten lukee sanasta sanaan, mitä lapset ovat kertoneet. Joskus tarina on hyvinkin vauhdikas ja vaihteleva, toisinaan sanoja tipahtelee rauhallisemmin. Jokainen sadutuspäivä on keskenään erilainen.

  Sini Kiuas oli Heidi Kyrön ja Kati Turtolan vieraana.

 • Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, THL, on julkaissut listan, jossa annetaan 10 neuvoa kannabiksen käytön haittojen vähentämiseen. Käyttäjien osallistuminen julkiseen keskusteluun on ison kynnyksen takana, vaikka suomalaisten asenteet kannabiksen käyttöä kohtaan ovat lieventyneet. Toimittaja Lauri Rautavuori selvittää, millä tolalla Suomen kannabiskeskustelu on.

 • Nummisuutarit voisivat opettaa meitä elämään isosti, sanoo näyttelijä Mika Juusela. Kahden miehen urakka vie Eskoa ja kumppaneita kosioretkelle, josta kehkeytyy ryyppyseissu ja kohellusmatka. Miksi yli sataviisikymmentä vuotta vanha teksti kiinnostaisi nykyajan ihmistä?

  Kati Turtola ja Heidi Kyrö haastattelevat Antti Kemppaista ja Mika Juuselaa.

 • "Juttele lapsen kanssa puhelimenkäytöstä ja ennakoi mahdolliset pulmat. Pelaa yhdessä lapsen kanssa ja tee mediankäyttösopimus, " näin neuvoo mediakasvattaja Viljami Tabell alakouluikäisen lapsen vanhempia. Tabell muistuttaa, että pieni koululainen ei ole tarpeeksi vanha itse päättämään, voiko hän vastata viesteihin yöllä. Tabell neuvoo niin aikuisia kuin lapsiakin laittamaan puhelimen yön ajaksi puhelinparkkiin, joka ei ole makuuhuoneessa. Heidi Kyrö haastattelee.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

 • Riihimäen aupunki järjesti yhdessä Riihimäen Taitoluistelijoiden, Riihimäen Jäätaitureiden ja Kiekko-Nikkareiden kanssa tiistaina 11. helmikuuta Riksu on ice -luistelutapahtuman. Lähes 900 lasta sai hauskan luistelutunnin jääurheiluseurojen ohjaajien opastuksella. Tiina Kokko utelee kaukalon laidalla mikä on ollut päivässä parasta?

 • Isac Elliot tykkää sellaisista kouluaianieista, joissa ei tarvitse istua paikoillaan. Jääkiekkoa mielellään pelaava Isac laukoo Hämeenlinnan Rinkelinmäellä keskiviikkona 5.11. klo 18 alkavassa Nenäpäiväottelussa! Radio Hämeen Heidi Kononen tavoitti poptähden aamulla.

 • Säveltäjä shamaaniksikin kutsuttu Tauno Marttinen vaikutti aikoinaan Hämeenlinnan kulttuurielämässä vahvasti. Millaista elämä oli taitelijakodissa? Sisarukset Hannu Marttinen, Kristiina Kostia, Helena Marttinen ja Rauno Marttinen muistelevat lapsuuttaan ja isäänsä. Mikä oli keskiviikon keskinkertaiset, mikä isän lempipaikka, mitä elämänohjeita säveltäjä antoi lapsilleen. Säveltäjä Tauno Marttisen syntymästä tulee torstaina kuluneeksi sata vuotta. Maarit Piri-Lahti istui pöydän ääreen keskelle vanhoja valokuvia.

 • Hämeenlinnalaisten mopopoikien ja -tyttöjen mukaan paikalliset autoilijat suhtautuvat heihin epäkohteliaasti, huolimattomasti ja välinpitämättömästi. Suurin osa moponuorista hyväksyy ajopelin lainvastaisen virittämisen normaalia nopeammaksi. Perusteluksi he sanovat, että silloin ei jää muun liikenteen jalkoihin. Moponuorten mukaan eniten vaaratilanteita syntyy liikenteessä autoilijoiden varomattoman käytöksen takia. YLE Hämeen TET-harjoittelijat Atte Niskanen ja Eetu Tapanainen kävivät kyselemässä mopoteinien mielipiteitä Hämeenlinnan Lyseon koululla.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä