Katsottavissa ulkomailla
Todellisia tarinoita

Todellisia tarinoita: Pään kihelmöinti kerää huomiota internetissä

  • 6 min
  • toistaiseksi

Oletko koskaan tuntenut päälaellasi miellyttävää kihelmöintiä? Kihelmöinnin saattaa laukaista esimerkiksi jokin miellyttävä ääni tai tarkkaavaisen työskentelyn seuraaminen. Jos tiedät tunteen, saatat kärsiä, tai pikemminkin nauttia, niin kutsutusta ASMR-ilmiöstä. ASMR on lyhenne sanoista Autonomous Sensory Meridian Response. Monet ovat luulleet olevansa yksin ASMR-kihelmöinnin kanssa. Yhä useammat ovat kuitenkin etsineet syytä ilmiölle internetistä ja huomanneet, että sitä kokevat lukuisat ihmiset ympäri maailmaa. Toimittajana Katri Koivula.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei tulossa olevia jaksoja

Todellisia tarinoita

Todellisia tarinoita on vuodesta 1990 ollut Yleisradion radiodokumenttien päänäyttämö. Pitkä radiodokumentti (nykyään 50, aikaisemmin 55 minuuttia) on dokumenttigenren vaativin muoto.

Useat sadat radiodokumentit ovat käsitelleet ihmiselämän kaikkia alueita, pieniä ja isoja aiheita. Kotimaiset aiheet ovat olleet painotuksena.

Dokumentin määritelmä: Se on tekijänsä persoonallinen ja perusteltu, radion keinoja hyväksikäyttävä, materiaalinsa tästä todellisuudesta hakeva, dramaturgisesti viimeistelty, muotonsa aiheesta hakeva tulkinta jostakin todellisuuden osasta.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä