Koe uusi yle.fi
Uutisvideot

Pohjois-Korea järjesti USA:n vastaisen joukkomielenosoituksen

  • 1 min
  • toistaiseksi

Pohjois-Korea raivoissaan pakotteista - uhkailee taas ydinaseella

Pjongjangista varoitetaan, että maa saattaa tehdä "ennalta ehkäisevän ydiniskun" Yhdysvaltoihin, mikäli maa ei peräänny pakotteista.

Pohjois-Korean äänenpaino on jälleen jykevöitymässä samalla, kun YK valmistelee uusia maahan kohdistuvia pakotteita. Tällä kertaa Pjongjangin tähtäimessä on Yhdysvallat.

Uutistoimistot siteeraavat nimetöntä ulkoministeriön edustajaa. Tämän mukaan Pohjois-Korea tulee tekemään "ennalta ehkäiseviä ydiniskuja hyökkääjien tukikohtiin", koska Yhdysvallat on ajamassa maita ydinsotaan.

Pohjois-Korean ei uskota pystyvän valmistamaan riittävän pieniä ydinkärkiä, jotta ne sopisivat Yhdysvaltoihin yltävään ohjukseen. Maalla arvioidaan kuitenkin olevan edellytykset karkeatekoisiin ydinaseisiin.

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tänään Pohjois-Korean vastaisista pakotteista. Näitä on ehdottanut Yhdysvaltojen lisäksi Kiina, jota on pidetty Pohjois-Korean läheisimpänä liittolaisena.

Aiotut pakotteet ovat seurausta helmikuussa tehdystä ydinkokeesta. Sen jälkeen Kiina liittyi arvostelijoiden joukkoon.

Pjongjangissa ollaan pakotteiden ohella ärsyyntyneitä Etelä-Koreassa pidettävistä sotaharjoituksista. Huhtikuulle kestävissä harjoituksissa on mukana myös Yhdysvallat.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa vain Suomessa

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä