Jari Sarasvuo

Kulttuuria kannattaa opiskella

 • 56 min
 • toistaiseksi

Yrityksistä saa tiristettyä lisää rahaa yhteiskunnan moninaisiin tarpeisiin tasan kahdella tavalla. Yritystä voi vahvistaa tai yritystä voi heikentää.

Lähetykset

 • ti 9.4.2013 13.02 • Yle Puhe

Jaksot

 • Meitä on petetty. Julkinen keskustelu on jopa harhaisen synkkää. Siksi olemme väärässä lähes kaikessa olennaisessa.

  Oletko valmis kuulemaan totuuden?

  Vaikka tietysti on kärsiviä väestönosia, niin kaikenkaikkiaan ihmiset ovat onnellisia koko maailmassa. Globalisaatio onkin valtava siunaus köyhille ja parasta mitä meille on tapahtunut. Voit olla eri mieltä, mutta se johtuu siitä, että olet väärässä.

 • Manifestaatio, kyky muuttaa ajatuksia asioiksi, ideoita ilmiöiksi, edellyttää korkeinta mahdollista ihmisen energialajia.

  Usein tähän liittyy arkkityyppinen matka, liminaalitilan siirtymärituaali, jossa luova ihminen suostuu ensin oppilaaksi, inspiroituu mestareista, kunnes ylittää reaaliteettien rajat.

 • Elämme vuoden pimeintä aikaa ja se saa pahuutemme esiin. Varjot pääsevät valtaan.

  Piilottelemme omia varjojamme muiden katseilta, vaikka ne pitäisi nostaa esiin. Piilottelemme, kunnes jännitteet sisällämme kehittyvät impulssiksi vapauttaa paine tuhon muodossa. Jos tuomme varjomme valoon, ne katoavat, koska saamme muilta tukea.

  Ystävä. Ihmiskunta on vähemmän paha kuin koskaan aiemmin, koska puutumme asioihin. Koska välitämme.

 • Olen miettinyt, että miksi pitää yrittää niin paljon.

  Olemme ylikuormittuneita. Kaikkea on liikaa. Emme kestä näin paljoa ärsykkeitä vaan ne lamaannuttavat elämäämme.

  Kiinnymme kipuumme ja siitä tulee osa persoonaamme. Siksi moni tappaa joka päivä pienen osan itsestään suorittaakseen epämiellyttäviä velvoitteitaan.

  Ystävä. Meidän pitää oppia näkemään mikä on oleellista.

 • Informaation jakaminen on tyydyttävää, mutta vastaanottaminen ei. Siksi käymme päättymätöntä propagandasotaa keskenämme. Äläkä turhaan yritä tuudittautua ylemmyyteen - älykkyys ei suojaa umpimielisyydeltä, koska arvot sokeuttavat meidät.

  Faktat eivät muuta ihmisen mieltä vaan ystävät, koska haluamme kuulua joukkoon.

  Ystäväni. Koska hyvä puhe saa ihmisten aivot tikittämään samaan tahtiin, niin puhun. En voi muuta, koska hiljaisuus tappaa ideat.

 • Ihminen, joka onnistuu työssään elää pidempään. Älä kuitenkaan loukkaannu noiden onnekkaiden elämästä, koska he kustantavat suurelta osin myös sinun elämäsi.

  Elämä myös maksaa sen hinnan, jonka työ kustantaa. Pysyvä onni johtuukin kyvystä hallita olosuhteita.

  Anna minulle mahdollisuus, niin selitän miten saat työpaikan ja mikä on elämän tarkoitus.

  Me pystymme!

 • Olen syntymähauras. Sinäkin olet. Me kaikki tarvitsemme apua ja tukea.

  Yli 80 prosenttia nykynuorista kokee olevansa erityisiä. Me kaikki tiedämme, että se ei ole mahdollista. Tästä ristiriidasta johtuen keskimääräinen amerikkalaislapsi on tänä päivänä ahdistuneempi kuin psykiatriset potilaat 1950-luvulla.

  Haurastuminen johtuu suhteesta stressiin ja omasta myrkyttyneestä suhteesta narsismiin.

  Silti et ole niin hauras kuin markkinoit olevasi. Minäkin olen Batman.

 • Vasemmiston saavutukset ovat valtavat. Myös vasemmiston arvojen ydin on edelleen innoittava. Silti vasemmisto häviää ympäri maailmaa. Miksi?

  Poliittiset totuudet syntyvät jankuttamalla. Viime aikoina on jankutettu taantumusta. Sorrutaan moralismiin politiikan sijaan.

  Tämä on turvallinen lähetys, jossa ei ole äänessä yhtään oikeistoajattelijaa. Saat kuunnella minua, koska olen enigmaattinen.

 • Puhuminen on pakenemista. Viisaus on toimintaa. Silti taas puhun.

  Todellisuutta ei voi hallita millään suunnitelmalla. Aina voi valita paremmin, mutta vaihtoehdot pitää ensin tunnistaa. Strategia onkin taitoa valita oma taistelunsa tunnistamiensa vaihtoehtojen joukosta.

  Elämässä voi pärjätä vain irtisanoutumalla menneisyyden vallasta. Siksi tehtäväni on vaania pahuutta ja tehdä yllätyksiä.

 • Olen lähellä horjahtaa siihen päätelmään, että ystävyys on ihmiselle merkittävämpää kuin romanttinen rakkaus. Ystävyys antaa sen, mitä rakkaus lupaa, mutta ei pysty toimittamaan.

  Tarvitsemme rinnallemme rehellisiä ihmisiä, siis ystäviä, puhkomaan kuplamme riitasoinnullaan. Muuten emme kasva ihmisinä.

  Olen ystäväsi erityisesti siksi, että olemme asioista eri mieltä.

 • Sivistys on tahtoa yhteiselämään. Myötätunto. Me.

  Yhteiskunnassamme vallitsee ylijärjestystila, koska monimutkaisuus on tapa pitää valtaa yllä. Jos haluaa muuttaa jotain, pitää purkaa olemassa oleva rakenne.

  Paras mahdollisuus muutokseen on yhteistyö. Separatismi on luusereille.

  Luulen tietäväni mikä on tulevaisuus ja kohta luulet sinäkin.

 • Uskonnot ovat keksittyjä. Yhteisö tarvitsee myyttejä ja siksi maailmassa syntyy pari uutta uskontoa joka päivä.

  Olen syyllistynyt uskovien pilkkaamiseen, koska minussa elää älyllisesti väkivaltainen henki. Nyt olen kuitenkin keksinyt tavan puhua uskonnoista loukkaamatta ketään.

  Kuuntele itsellesi koko elämän käyttöliittymä.

Klipit

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä