Ylen aamu-tv

Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  • 55 min
  • ei katsottavissa

Aamu-tv:n ajankohtaiset aiheet koosteena. -Konsultit valtasivat virkamiesten hommat .

Valtion virkamiehiä on karsittu 20 viime vuoden aikana laajalla haravalla, tilalle on saatu konsultteja. Tietokirjailijat Hanna Kuusela ja Matti Ylönen

väittävät, että valtiosta on tullut tehoton kone, joka haaskaa rahansa konsulteille.

- Lauri Lyly: Palkkasopuun tarvittaisiin ihme.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly arvioi, että työmarkkinajärjestöt ovat kaukana yhteisymmärryksestä palkkasovun rakentamisessa. Eniten hiertää näkemys eläkemaksuista.

- Politiikan tutkija: Hallitusohjelma pelkkää paperia.

Hallituksen kehysriiheen kasautuvat valtavat paineet. Hallitus on lykännyt kaikki loppukautensa tärkeät päätökset torstain riiheen. Politiikan tutkija Ville Pernaa ennakoi, että hallitus remontoi hyvinvointivaltion tukiviidakkoa ja arvioi, että hiellä ja tuskalla kasattu hallitusohjelma saattaa jäädä vain irti arjesta oleviksi sanoiksi paperille.

- Lasten omat sadut paljastavat luonteen ja kasvattavat itsetuntoa.

Sadutuksella eli kannustamalla lapsia kertomaan itse sepittämiään satuja voi auttaa lapsia ongelmissa ja oppia ymmärtämään lasten ajatuksenjuoksua entistä paremmin. Vieraana tutkija, yksi sadutuksen äideistä, Liisa Karlsson ja kirjailija, käsikirjoittaja Silja Sillanpää.

- Muotisuunnittelija Muurimäki neuvoo: Pue keväällä röyhelöitä tai mustavalkeaa.

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki on tehnyt töitä mm. Armanille ja Dolce&Gabbanalle. Nyt hän on palannut kymmenen vuoden maailman kiertämisen jälkeen taas Suomeen. Muurimäki kertoo, mikä tänä keväänä on muotia.

- Aamutohtori: Aurinko vanhentaa silmiä kuten ihoa.

Silmätautien erikoislääkäri Esko Järvinen sanoo, ettei aurinkolaseilla välttämättä ole vaikutusta silmien terveyteen. Järvinen kertoo, mitä on näkövammaisuus nykyaikana ja miten silmiä voi hoitaa.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Ylen aamu-tv

Päivän puheenaiheet maanantaista perjantaihin

Ylen aamu-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee päivän puheenaiheet ja esittelee kiinnostavat ihmiset. Aamu-tv tulee Areenassa suorana lähetyksenä, jolloin mukana ovat myös uutiset, sää ja urheilu. Tältä sivulta löydätte jaksoista tunnin koostelähetykset sekä muut videot -kohdasta keskustelut omiksi videoikseen leikattuina.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä