Radioateljee

Tapaus Miisa

 • 49 min
 • ei kuunneltavissa

Tapaus Miisa käsittelee yksilön tasolla hyvin ajankohtaista ongelmaa, nuorten pahoinvointia. Miisa on opiskelujaan lopetteleva tavallinen nuori tyttö, mutta huumeiden ja masennuksen yhdistelmästä hän ajautuu lähes psykoottiseksi ”tapaukseksi”. Kelan työtekijä ja kriisiavun sairaanhoitaja kuitenkin toteavat, että Miisa ei ole tarpeeksi hankala, jotta hänet pitäisi ottaa pakkohoitoon. Tapaus Miisa sukeltaa syvälle pahoinvoinnin ja avuttomuuden maailmaan. Ohjelman käsikirjoitus on Merja Revon ja ohjaus Hetta Huhtamäen. Kertojina ovat Helka-Maria Kinnunen, Tiia Louste ja Noora Dadu. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Lähetykset

 • pe 19.4.2013 22.05 • Yle Radio 1

Jaksot

 • - akustisia muistiinpanoja.
  Tositapahtumiin perustuva kertomus suomalaisen naisen elämästä Gambiassa, joka sai eeppiset
  mittasuhteet ja joka muuttui tosielämän elokuvaksi.
  Käsikirjoitus: Hanna Huhtamäki. Ohjaus ja äänimaisemamusiikki: Harri Huhtamäki. Kertoja:
  Minna Haapkylä. Tekninen toteutus: Pekka Lappi. Tuottaja: Harri Huhtamäki.

 • Ohjelma, joka kertoo suhteellisen uudesta ilmiöstä: pienten lasten raa'asta väkivallasta, jota esiintyy jo monissa kouluissa. Ohjelma avaa erilaisia perspektiivejä aiheeseen, joka ilmiönä näkyy ja kuuluu päivittäin luokkahuoneissa ja koulupihoilla. Monissa tapauksissa ongelmat ovat niin vakavia, etteivät ne kuulu enää opettajien vastuulle. He kuitenkin joutuvat kohtaamaan ja käsittelemään niitä joka päivä - usein voimattomina ja avuttomina.

  Radioateljeen ohjelman Hyvät pahat lapset on käsikirjoittanut ja ohjannut Hanna Huhtamäki ja kertojina ovat Minna Haapkylä, Mari Perankoski, Antti Reini ja Eero Saarinen. Tekninen toteutus on Pekka Lapin ja tuottaja on Harri Huhtamäki.

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä