Koe uusi yle.fi
Uutisvideot

Matkustajakone syöksyi mereen Balilla - kaikki pelastuivat

  • 55 s
  • toistaiseksi

Matkustajakone on syöksynyt kiitotieltä mereen Balilla Indonesiassa. Kaikki koneessa olleet yli sata ihmistä ovat pelastuneet, kertovat viranomaiset.

Kyseessä oli indonesialaisen Lion Air -lentoyhtiön Boeing 737 -kone, joka oli laskeutumassa Denpasarin lentokentälle läheiseltä turistisaarelta. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli 101 matkustajaa ja seitsemän miehistön jäsentä. Aiemmin viranomaiset sanoivat koneessa olleen 172 matkustajaa.

Pelastusviranomaisen mukaan 22 ihmistä on viety sairaalahoitoon. He kärsivät tiettävästi päävammoista ja luunmurtumista. Ei ole tiedossa, mitä kansallisuutta koneen matkustajat olivat.

Meressä oleva kone on murtunut peräosastaan. Kone makaa muutaman sadan metrin päässä kiitotiestä matalassa vedessä. Alustavien tietojen mukaan kone ei olisi osunut kiitotielle ollenkaan vaan laskeutunut suoraan mereen.

Onnettomuussyy on toistaiseksi epäselvä. Sääolosuhteet olivat hyvät, ja lentoyhtiön mukaan kone on uusi ja aloitti lennot vuonna 2012.

Lion Air on Indonesian suurin yksityinen lentoyhtiö. Se vastaa isosta osasta kotimaanlentoja sekä lentää joihinkin muihin Aasian kohteisiin. Lentoyhtiö yllätti ilmailumaailman vuonna 2011, kun se osti peräti 230 Boeing-konetta. Viime kuussa Ranska kertoi, että Indonesian nopeimmin kasvava lentoyhtiö on luvannut ostaa vielä 234 konetta Airbusilta.

Balilla vierailee vuosittain miljoonia ulkomaisia turisteja. Suomen ulkoministeriöllä ei toistaiseksi ole tiedossa, oliko koneessa suomalaisia.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Ei katsottavissa olevia jaksoja tällä hetkellä.

Ei tulossa olevia jaksoja

Klipit

Uutisvideot

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä