Ylen aamu-tv

Ylen aamu-tv: Tänään otsikoissa

  • 55 min
  • ei katsottavissa

Juontajina Sari Huovinen ja Jakke Holvas

Suunnittelevatko Suomen somalit joukkopaluuta juurilleen?
Amina Mohamed ja Abdi Osman tulivat molemmat Suomeen Neuvostoliiton kautta syksyllä 1990. Yhä kumpikin kohtaa päivittäin ennakkoluuloja ja ilkeitä huutoja. Silti side Suomeen on vahva. Abdi Osman on kuitenkin hankkinut jo asunnon Mogadishusta ja aikoo palata juurilleen viimeistään eläkepäiviksi.

Toimittajien kytkyjä vaaditaan esiin
Toimittajien kytkyjä vaaditaan esiin aika ajoin, viimeksi filosofi Pekka Himanen syytti toimittajia poliittisesta ajojahdista. Mediapelistä keskustelevat keskustakonkari Paavo Väyrynen, Perussuomalainen-lehden päätoimittaja Matias Turkkila ja Ylen politiikan toimituksen päällikkö Pekka Ervasti.

Kevätseuranta: eläimet yhä kylmyyttä piilossa
Kevät on edennyt todella nihkeästi. Lintujen kevät ei ole ollut näin myöhässä 30 vuoteen. Viime vuonna kurjet lentelivät tähän aikaan jo Pohjois-Suomessa, mutta tänä vuonna pohjoisimmat kurjet on nähty Vaasan korkeudella. Myös siilit värjöttelevät yhä talvipesissään. Kevättulvat ovat myös saavuttamassa huippunsa Etelä-Pohjanmaalla, tilannetta selvittää Liisa-Maria Rautio Eteläpohjanmaan Ely-keskuksesta.

Rikospaikkatutkinta
Ylikonstaapeli, räjähdeasiantuntija Markus Heiskanen on erikoistunut pommeihin ja ollut setvimässä muun muassa Myyrmannin taannoisen pommituhon jälkiä. Heiskanen on Suomen parhaita pomminpurkajia.

Topi Sahan kitarapopissa kaikuu kansanmusiikki
Laulaja ja lauluntekijä Topi Saha on nuori mies, mutta laulaa ikivanhoista aiheista. Melankolisessa musiikissa vahvasti taustalla soi kansanmusiikki, se on perintöä kotikonnuilta Kaustisilta.

Ohjelman tiedot

Kuva 16:9

Katsottavissa ulkomailla

Lähetykset

  • Yle Areena
Näytä lisätiedotPiilota lisätiedot

Jaksot

Klipit

Ylen aamu-tv

Päivän puheenaiheet maanantaista perjantaihin

Ylen aamu-tv on ajankohtaisohjelma, joka käsittelee päivän puheenaiheet ja esittelee kiinnostavat ihmiset. Aamu-tv tulee Areenassa suorana lähetyksenä, jolloin mukana ovat myös uutiset, sää ja urheilu. Tältä sivulta löydätte jaksoista tunnin koostelähetykset sekä muut videot -kohdasta keskustelut omiksi videoikseen leikattuina.

Katso myös

    Muualla Yle.fi:ssä