Leijonalegendat

Leijonalegendat: Hannu Kapanen: Suvussa jääkiekkoilijoita jo kolmessa polvessa

  • 11 min
  • toistaiseksi

"Jääkiekko on hieno ja jalo peli, mutta en tiedä miksi se kiehtoo juuri meidän sukua", pohtii Kapanen. "Lajia ei ole mitenkään tuputettu vaan kaikkia urheilulajeja on kokeiltu mikroautoilua myöten. Silti valinta on päätynyt kaikilla jääkiekkoon", kertoo Kapanen. Hän on itse entinen jääkiekkohyökkääjä. Maajoukkueessa Kapaselle kertyi 47 peliä. Hän edusti Suomea kerran MM-kisoissa ja olympialaisissa. Toimittajana Miia Krause.

Lähetykset

  • ke 8.5.2013 17.40 • Yle Areena

Jaksot

  • Pitkän uran jääkiekkoilijana tehnyt Raimo Helminen toteaa, että "jääkiekossa ei muuta hienoa ole, kuin se pelaaminen, kaikki muut on sivutuotteita". Mika Nieminen toteaa puolestaan, että "jos peli kulkee ja tykkäät pelata, niin ei siinä ole syytä lopettaa". Maailmanmestarit vuodelta 1995 ja leijonalegendat Raimo Helminen ja Mika Nieminen olivat Miia Krausen vieraina.

  • "Jääkiekko on hieno ja jalo peli, mutta en tiedä miksi se kiehtoo juuri meidän sukua", pohtii Kapanen. "Lajia ei ole mitenkään tuputettu vaan kaikkia urheilulajeja on kokeiltu mikroautoilua myöten. Silti valinta on päätynyt kaikilla jääkiekkoon", kertoo Kapanen. Hän on itse entinen jääkiekkohyökkääjä. Maajoukkueessa Kapaselle kertyi 47 peliä. Hän edusti Suomea kerran MM-kisoissa ja olympialaisissa. Toimittajana Miia Krause.

  • Pelaajana Heikki "Hexi" Riihiranta edusti Suomea neljissä MM-kisoissa ja kerran olympialaisissa. Vuonna 1995 Leijonien voitettua MM-kisoissa kultaa Hexi toimi maajoukkueen joukkueenjohtajana. Siinäkin roolissa kisoihin ja voittoon latautui isosti tunteita, jotka peilautuivat Hexin omiin kokemuksiin maajoukkuepaidassa, tappiot ja pettymykset mukaan lukien. "Vaikka kulta oli lähellä vuotta aiemmin Milanossa pelattavissa MM-kisoissa, niin mielestäni oli kivempi voittaa maailmanmestaruus Ruotsissa", toteaa Hexi.

  • Yleisö, fanit ja media ovat saaneet aikaan sen, että jääkiekko on tänä päivänä Suomen ykköslaji ja tulee olemaan sitä myös tulevaisuudessa, toteaa leijonalegenda Juha Rantasila. Leijonalegenda Veli-Pekka Ketolan mukaan Leijonat ovat koko kansan joukkue. Rantasila ja Ketola ovat muiden aikaisempien maajoukkuepelaajien tavoin tehneet työtä sen eteen, että jääkiekkoon panostetaan Suomessa tänä päivänä paljon. Se myös saa aikaan tulosta. Toimittajina Miia Krause ja Kaj Kunnas.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

    Muualla Yle.fi:ssä