Tekijä

Pelisuunnittelija Karoliina Korppoo

 • 27 min
 • toistaiseksi

Karoliina Korppoo, yksi Suomen kolmesta naispuolisesta tietokonepelien suunnittelijasta, on työssään tiukasti kiinni tässä päivässä. Pelimaailman seuraaminen ja pyrkimys ottaa huomioon pelaajilta saatu palaute ovat hänelle itsestäänselvyys. Goottiharrastuksen myötä häntä kiinnostaa romantiikan ajan taide.Taiteilija Caspar David Friedrichin luomat goottilaiset rauniot kaari-ikkunoineen ja tyhjine holvikaarineen innoittavat. Toimittaja Ilona Laurikainen

Lähetykset

 • ke 10.7.2013 17.45 • Yle Radio 1

Jaksot

 • Miksi huuliharppua pitää soittaa rappukäytävässä?
  Tekijänä tavataan huuliharpun maailmanmestaruuskilpailuissa kolmanneksi sijoittunut muusikko, esseisti Jantso Jokelin. Jokelin soittaa muun muassa kokeilevassa orient-henkisessä duossa Ataturk Band. Löytöretkiä Jokelin tekee myös esseekokoelmassaan Matkaopas ei-minnekään, jossa hän etsii syrjään jääneitä paikkoja ja tarinoita. Millaisia ajatuksia tekijyydestä Jokelinilla on, entä miksi soittimeksi valikoitui aikanaan huuliharppu? Toimittajana Emilia Cronvall.
  Ohjelma on lähetetty ensimmä'isen kerran kesäkuussa 2013.

 • Jopa yhdeksässä kymmenestä suomalaiskodista löytyy jokin Finlaysonin kuosi. Miten klassikoita tehdään? Toimittaja on Iira Hartikainen.

 • Pekka ja Teija Isorättyä ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2007 lähtien. Ympäri maailmaa kiertänyt taiteilijapariskunta valmistaa muun muassa liikkuvia robottimaisia veistoksia. Myös musiikki näyttelee suurta roolia avioparin elämässä. Toimittajana on Anna Keränen.

 • Elina Hirvonen on kirjailija, dokumentaristi, toimittaja ja käsikirjoittaja. Tänä vuonna tulee kuluneeksi kymmenen vuotta hänen esikoisromaaninsa "Että hän muistaisi saman" ilmestymisestä. Mistä kirjailijanura sai alkunsa? Kirjailija Elina Hirvosta haastattelee Iira Hartikainen.

 • Risto Kupiainen on nuori kapellimestari, pianisti, säveltäjä ja sovittaja, joka on johtanut jo monia teatteriorkestereja. Syksyllä vuorossa on Helsingin kaupunginteatterin Billy Elliot -musikaali. Risto Kupiaista haastattelee Iira Hartikainen.

 • Petrus Kähkönen on Helsingin Kaupunginteatterin nuorimpia vakituisia näyttelijöitä. Muusikkoperheessä kasvanut ja musiikkia aina harrastanut Kähkönen ponnisti unelma-ammattiinsa harrastajateatteripohjalta.

 • Sekä kotimaassa että ulkomailla sarjakuvateoksiaan julkaissut ja palkintojakin kerännyt sarjakuvantekijä Anna Sailamaa on kuvataideopettaja, jonka elämään sarjakuva tuli verrattain myöhään. Sailamaa viihtyy puutarhoissa, kahviloissa, kirjastoissa ja museoissa, koska niissä on tarjolla runsaasti stimulaatiota aisteille. Kuitenkin niin, että omille ajatuksille jää tilaa.

 • Keittiömestari Jyrki Tsutsunen ystävineen haluaa saattaa ihmisiä yhteen poikkitaiteellisissa illanvietoissa, joissa kehon lisäksi myös silmät ja korvat tulevat ravituiksi.

 • Sirkustaiteilija Sakari Männistö jännittää esiintymistä, mutta pyrkii synnyttämään vuoropuhelun itsensä ja yleisön välille. Kova harjoittelu sekä luotto omaan fysiikkaan ja tekniseen osaamiseen luo esitykselle kuitenkin hyvän pohjan. Agit-Cirk -ryhmän perustajajäsenen esityksiä on usein pidetty hiukan erikoisina. Tästä Männistö on vain hyvillään. Toimittajana Anna Keränen.

 • Valosuunnittelija Saija Nojonen luottaa työssään herkkyyteen. Puheteatteria, tanssia, konsertteja, runoesityksiä, performansseja ja installaatioita valaissut Nojonen näkee työnsä ryhmätyönä, jossa jokainen esiintyjä ja projektin tekijä tuovat omat värinsä valmiisen taideteokseen.

 • Musiikkipedagogi ja hoivamuusikko Pia-Maria Björkman on työskennellyt niin vanhusten kuin vakavasti sairaiden lasten parissa musiikin keinoin. Minkälaisia musiikillisia kohtaamisia voi syntyä esimerkiksi teho-osastolla? Toimittaja on Iira Hartikainen.

Ei tulossa olevia jaksoja

Kuuntele myös

  Muualla Yle.fi:ssä